Test: ASICS METASPEED Sky Paris

6. mai, 2024 (oppdatert 8. mai 2024)

Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


ASICS METASPEED Sky og METASPEED Edge

ASICS METASPEED Sky og METASPEED Edge var to av skoene som virkelig brakte ASICS tilbake i det gode selskapet da den ble lansert våren 2021. Dette var japanernes nye supersko som skulle gi dedikerte løpere et reellt alternativ for å kjempe om rekordtider på alt fra 5 km til maraton distanser.

Året etter fulgte de opp med videreutviklingene Asics METASPEED Sky+ og METASPEED Edge+ som vartet opp med bedre demping, økt respons, og enda bedre passform.

Nå er det klart for ASICS METASPEED Sky Paris og ASICS METASPEED Edge Paris. Årets nyheter og navnevalg er kanskje ikke tilfeldig all den tid det skal arrangeres et OL i Paris i juli/august 2024, og begge modellene blir garantert å se på noen av de ASICS-sponsede maraton utøverne.


ASICS METASPEED Sky Paris og ASICS METASPEED Edge Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og METASPEED Edge Paris er selskapets nyeste og letteste supersko designet for å hjelpe deg med å løpe raskere og mer effektivt. Sky Paris er spesielt egnet for løpere som har et langt og flytende steg og som bruker mer tid i luften enn på bakken, mens Edge Paris i større grad fremmer en raskere stegfrekvens og mer bakkekontakt.

METASPEED Sky Paris kombinerer en ny og bredere full-lengde karbonplate og en ny type FF BLAST TURBO PLUS mellomsåle som er 6% mykere og 8,2% bedre til å returnere energi sammenlignet med tidligere. Denne kombinasjonen sørger for en utrolig spenst og respons.

ASICS METASPEED Sky Paris har en vekt på kun 183 gram i unisex størrelse 9 (US), og et dropp på 5 mm, mens METASPEED Edge Paris veier 185 gram i samme størrelse og har det samme droppet. Til tross for den lave vekten har tykkelsen på sålen økt for begge modellene, der Edge Paris har fått hele 3 mm mer skum i forfot og 0,5 mm mer i hæl, mens Sky Paris er 0,5 mm tykkere både i hæl og forfot. Begge modellene har et stack på 39,5 / 34,5 mm.

Den tykkere sålen og den nye FF Turbo+ mellomsålen sørger for merkbart bedre demping og økt komfort ved løping på harde underlag, samtidig som karbonplaten gjør en god jobb med å stabilisere skoen. Sålen har også en rocker-geometri som forenkler stegavviklingen og hjelper foten til å rulle lettere fra hæl til tå. I motsetning til andre supersko som for eksempel Mizuno Wave Rebellion Pro 2 (testet her), er ikke rocker-tuppen så stor at den går utover stabiliteten, og du kan fint løpe i et roligere tempo uten at det føles helt feil.


God og tight overdel

Overdelen er laget av et nytt materiale, MOTIONWRAP 2.0, som er både lettere, mer pustende og fleksibelt enn tidligere. Det elastiske materialet sørger for en meget god passform og sørger for å holde foten stabil og komfortabel ettersom den i stor grad tilpasser seg ulike fottyper. For Asics METASPEED Edge Paris har volumet økt så mye som 20% sammenlignet med forgjengeren Edge+. ASICS har også redesignet snøresystemet som nå er enklere å justere og tilpasse både smale og brede føtter.

Tungen er tynn og ikke festet til overdelen, og det er derfor viktig å være nøye med å legge den flatt før man snører skoen. Hælkappen er myk og bøyelig, med lett polstring rundt kragen for økt komfort og bedre fothold, og gjør en god jobb med å låse hælen fast i skoen.

Totalt sett er overdelen meget god, og pusteegenskapene er noe av det beste jeg har opplevd.


Slitesterk yttersåle med godt grep

Yttersålen er dekket av det slitesterke materiale ASICSGRIP som også gir godt grep på både våte og tørre overflater. ASICS har dog kun benyttet ASICSGRIP på de mest utsatte stedene for å spare vekt, og kun utsiden og den fremre delen av sålen er dekket. Hælpartiet og hele partiet fra hæl, innside av mellomfot og frem til forfot er derfor mer eksponert for slitasje ettersom sålen kommer i direkte kontakt med underlaget. Dette er relativt vanlig for de fleste skoprodusenter, men det er likevel stor forskjell på hvor god slitestyrken er. Her er ASICS gode.

Det anbefales derimot ikke å bruke ASICS METASPEED Sky Paris på underlag som grove grusveier, eller stier. Dette går kraftig ut over sålen og kan skade skoen dersom du får grove steiner trykt inn i sålen.


Asics METASPEED Sky Paris vs. Asics METASPEED Edge Paris

ASICS Metaspeed Sky Paris skiller seg fra ASICS Metaspeed Edge Paris på flere måter. Edge Paris er laget for løpere som har en kortere og raskere stegrytme, såkalte «kadens løpere», og som bruker mer tid på bakken enn i luften (flere steg jo raskere tempo). Edge Paris har derfor en litt fastere og mer responsiv følelse, mens Sky Paris har en litt mykere og mer sprettende følelse.

Edge Paris har også en litt annerledes form på karbonplaten, som går dypere ned i forfoten og kommer opp igjen i hælen. Dette gir Edge Paris en mer skålformet såle, som skal hjelpe løpere med å øke både steglengden og stegfrekvensen. Sky Paris har derimot en flatere og bredere karbonplate som ligger nærmere toppen av sålen. Dette gir Sky Paris en jevnere og mer rullende overgang som skal hjelpe løpere med å opprettholde et langt og flytende steg, og er best for løpere som gjerne tar lengre steg når tempoet øker.

Når det er sagt, det er ikke en enorm forskjell mellom skoene, så de færreste vil nok merke noen stor forskjell. Det er med andre ord ganske så hipp som happ hvilken modell du velger.

En enkel måte å skille de to modellene fra hverandre på bildet, er å se på hvor det svarte og gule båndet på forfoten møtes. Overgangen er det punktet der karbonplaten treffer. Karbonplaten følger kurven i mellomsålen fra hæl og frem til mellomfot der den for Edge Paris går dypere, mens for Sky Paris ligger nærmere fotbladet. Dette er enkelt å se på bildene under.


Bruksområde og målgruppe

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er løpesko som passer både korte og lange distanser, alt fra en 5 km eller 10 km, til halvmaraton og maraton. Skoen er ideell for løpere som vil ha en lett og spenstig sko, og som gir en følelse av å fly over underlaget. De er også komfortabel nok til å bruke på lengre treningsøkter, men anbefales ikke på rolige turer og restitusjonsdager. Det er heller ikke en sko for løpere som har behov for mye stabilitet eller støtte, eller som har veldig brede eller høye føtter.


Bærekraftig fokus

ASICS fortsetter sitt fokus på bærekraftig produksjon og design, og minst 50 % av hovedmaterialet i skoens maskeoverdel er laget av resirkulert innhold for å redusere avfall og karbonutslipp, mens innersålen er produsert med en fargeprosess som reduserer vannbruk med ca. 33 % og karbonutslipp med ca. 45 % sammenlignet med konvensjonell fargeteknologi.


Konkurrenter

ASICS METASPEED Sky Paris er en av de beste super-skoene på markedet, og en sterk konkurrent til andre populære modeller som Nike Vaporfly 3, Saucony Endorphin Pro 4, Adidas Adizero Adios Pro Evo 1, HOKA Cielo X1 (testet her), blant noen.

METASPEED Sky Paris er et tydelig resultat av ASICS sin kontinuerlige forskning og innovasjon, og et bevis på at de fortsatt er en ledende aktør i løpesko-bransjen. Skoen er definitivt en høyaktuell modell for alle løpere som ønsker løpesko som bidrar til en rask og morsom løpeopplevelse, og som ønsker å jakte nye personlige rekorder.


Tilgjengelighet og passform

I motsetning til ASICS sko flest som er tilgjengelig i et stort utvalg størrelser for begge kjønn, er ASICS METASPEED Sky Paris tilgjengelig i en unisex-modell i kun en fresh rødfarge.

Passformen på ASICS METASPEED Sky Paris er allsidig og vil nok passe alt fra smale til middels brede føtter. Merk at ASICS er noe små i størrelsen, og du må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i ASICS det samme som 45 i Mizuno, 45,5 i Nike, 46 i Salomon, etc. (alle tre tilsvarer 29,5 cm).


Fakta – ASICS METASPEED Sky Paris:

 • Hæl/forfot: 39,5 / 34,5 mm
 • Dropp: 5 mm / 5 mm
 • Vekt (unisex, str US 9): 183 g

Fakta – ASICS METASPEED Edge Paris:

 • Hæl/forfot: 39,5 / 34,5 mm
 • Dropp: 5 mm / 5 mm
 • Vekt (unisex, str US 9): 185 g

Konklusjon


ASICS METASPEED Sky Paris

Product Name: ASICS METASPEED Sky Paris

Brand: ASICS

Offer price: 3000

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS METASPEED Sky Paris og METASPEED Edge Paris er to nye supersko fra den japanske giganten som fortsetter å vise at de er å regne blant de beste skoprodusentene på markedet.

Den nye METASPEED-serien er både lettere, bedre dempet, mer responsiv, enda raskere, og hjelper til å optimalisere løpesteget uansett hva slags løper du er. I en OL-sesong der skoprodusentene står i kø for å levere nye rekordsko, så kan ASICS METASPEED Sky Paris være en het kandidat til å trone øverst blant de beste.

ASICS METASPEED Sky er enkelt og greit moro og inspirerende å løpe i, og det er de viktigste faktorene ved en god løpesko.

Overall
93%
93%

Pros

 • Herlig komfort og passform.
 • Luftig og stretchy overdel.
 • Lett!
 • Overraskende god demping.
 • Enda mer responsiv og lettløpt.
 • God slitestyrke.
 • Godt grep på de fleste underlag.
 • Stort fokus på bærekraftig produksjon.

Cons

 • Litt stor del av yttersålen er eksponert for slitasje.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer