Test: Salomon Glide Max TR

22. juni, 2023 (oppdatert 12. august 2023)
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til å ta på deg. Dette er komfort i ypperste klasse.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Glide Max TR – Maks komfort

Salomon har et solid navn i markedet for terrengsko – og ikke minst for vanlige løpesko som de har kastet seg over de siste årene. Produktlinjen begynner å bli svært stor, og for deg som ønsker et par godt dempede løpesko som fungerer ypperlig til grus, asfalt, fine stier og kompakt underlag i terrenget, så kan Salomon Glide Max TR være et meget godt valg.

Overdel og mellomsåle

Salomon Glide Max TR er en av de mykeste og mest dempede terrengskoene på markedet. Glide Max TR har en tykk såle med Energy Surge (hele lengden) som bidrar til suveren demping. Overdelen er i lett og pustende mesh med forsterkninger på siden og i front, og SensiFit-teknologien gir en tett og behagelig passform som omslutter foten og gir god støtte. 

Sammenlignet med mange av de andre terrengskoene fra Salomon, mangler Glide Max den stive Energy Blade-platen som skal gi økt respons, samt fungere som en steinplate mot underlaget. Fraværet av Energy Blade-platen bidrar til den ekstreme fleksibiliteten og dempingen, og minner i stor grad om mengdetreningsskoen Salomon Glide Max som virkelig er en komfortsko. Du merker dog at det ikke er veldig mye respons i skoen, og den kjennes litt død ut.

Sålen i seg selv er tykk nok til å gi god beskyttelse ved løping på kompakt underlag, men du vil merke fraværet av både Energy Blade-platen og en dedikert steinplate dersom du løper mye på steinete underlag med spisse kanter. Spesielt forfoten er svært myk, og det er null problem å ta tommelen å presse et godt stykke inn i sålen før den spretter ut.

Bred og god passform

Passformen er romslig og noe atypisk Salomon, og appellerer til deg som ønsker en sko med høy komfort selv etter mange timer løping og hovne tær. Tungen er løs – altså ikke festet i sidene av skoen – og det benyttes tradisjonelle lisser i motsetning til QuickLace-lissene der du trekker i en tynn snor for å stramme lissene. Alt dette bidrar til at du har svært gode justeringsmuligheter for å få skoen til å passe optimalt, men gjør også at du må sørge for at tungen er dratt godt opp før du strammer lissene, samt at det lettere samler seg rusk på innsiden av skoen.

Yttersåle

Salomon Glide Max TR benytter den velkjente All-Terrain Contagrip yttersålen med 3,5 mm dype knaster vinklet i ulike retninger for å sikre godt grep både under klatring og løping nedover. Slitestyrken er jevnt over god, men du bør ikke løpe veldig mye asfalt hvis du ønsker å bevare skoen så lenge som mulig.

I designet av skoen har Salomon hentet inspirasjon fra skiavdelingen, og tar i bruk R.Camber-teknologien som enkelt og greit betyr at skoen er avrundet både i front og bakkant. Dette designet bidrar til at skoen ruller lettere gjennom løpesteget, og ikke minst har den en fordel ved løping i nedoverbakke.

Hvem er Salomon Glide Max TR for?

Salomon Glide Max TR passer deg som ønsker en komfortabel og responsiv terrengsko med mye demping. Glide Max TR egner seg for lange turer i rolige tempoer, men kan også brukes til raskere økter hvis du liker en myk følelse – dog er det ikke en sko du setter 5 km rekorder nå.

På grunn av den høye sålen og fleksible overdelen får du ikke så mye støtte som en sko med lavere såle og en strammere overdel, og Salomon Glide Max TR er derfor ikke like godt egnet for veldig teknisk og kupert terreng. Her er Salomon Ultra Glide 2 et bedre valg. Denne er fremdeles godt dempet, men gir noe mer stabilitet i krevende terreng.

Ønsker du derimot en løpesko som gir deg en flytende følelse på stien, kan fungere som en door-to-trail som, eller en sko for lange terrengløp der du har muligheten til å prioritere komfort fremfor tekniske egenskaper, så vil Salomon Glide Max TR være et godt valg.

Salomon Glide Max TR retter seg mot nybegynnere som ønsker høy komfort og trenger en allsidig terrengsko som også fungerer på hard lag som asfalt og grus, men også ultraløpere og erfarne løpere som ønsker høy komfort selv etter mange timers løping.

Med andre ord – Salomon Glide Max TR er for deg som ønsker høy komfort og ønsker en god door-to-trail, eller ultraløpsko.

Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 38 mm/ 22 mm
Dropp (herre/dame): 6 mm / 6 mm
Vekt (herre/dame): 286 g / 251 g

Salomon Glide Max TR
Salomon Glide Max TR

Product Name: Salomon Glide Max TR

Brand: Salomon

Offer price: 1850

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Glide Max TR byr på svært høy komfort med god passform, meget god demping og en såle som biter fra seg på de aller fleste underlag bortsett fra når det virkelig er gjørmete og løst. Salomon kombinerer egenskaper fra landeveisskoene og terrengskoene og lager en tilnærmet perfekt løpesko for nybegynneren, og en minst like god langløpssko for den erfarne løper.

Salomon Glide Max TR er langt i fra raskest og livligst, men den er kanskje den mest komfortable. Og ikke minst – den koster heller ikke skjorta.

Overall
89%
89%

Pros

  • Fantastisk komfort.
  • Meget god demping.
  • Pustende og behagelig overdel.
  • God beskyttelse på sidene og i front.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Ikke veldig stabil i kupert og teknisk terreng.
  • Mangler respons.
  • Skarpe steiner kjennes gjennom sålen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…