Test: Salomon Glide Max TR

22. juni, 2023 (oppdatert 7. februar 2024)

Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til å ta på deg. Dette er komfort i ypperste klasse.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Glide Max TR – Maks komfort

Salomon har et solid navn i markedet for terrengsko – og ikke minst for vanlige løpesko som de har kastet seg over de siste årene. Produktlinjen begynner å bli svært stor, og for deg som ønsker et par godt dempede løpesko som fungerer ypperlig til grus, asfalt, fine stier og kompakt underlag i terrenget, så kan Salomon Glide Max TR være et meget godt valg.

Overdel og mellomsåle

Salomon Glide Max TR er en av de mykeste og mest dempede terrengskoene på markedet. Glide Max TR har en tykk såle med Energy Surge (hele lengden) som bidrar til suveren demping. Overdelen er i lett og pustende mesh med forsterkninger på siden og i front, og SensiFit-teknologien gir en tett og behagelig passform som omslutter foten og gir god støtte. 

Sammenlignet med mange av de andre terrengskoene fra Salomon, mangler Glide Max den stive Energy Blade-platen som skal gi økt respons, samt fungere som en steinplate mot underlaget. Fraværet av Energy Blade-platen bidrar til den ekstreme fleksibiliteten og dempingen, og minner i stor grad om mengdetreningsskoen Salomon Glide Max som virkelig er en komfortsko. Du merker dog at det ikke er veldig mye respons i skoen, og den kjennes litt død ut.

Sålen i seg selv er tykk nok til å gi god beskyttelse ved løping på kompakt underlag, men du vil merke fraværet av både Energy Blade-platen og en dedikert steinplate dersom du løper mye på steinete underlag med spisse kanter. Spesielt forfoten er svært myk, og det er null problem å ta tommelen å presse et godt stykke inn i sålen før den spretter ut.

Bred og god passform

Passformen er romslig og noe atypisk Salomon, og appellerer til deg som ønsker en sko med høy komfort selv etter mange timer løping og hovne tær. Tungen er løs – altså ikke festet i sidene av skoen – og det benyttes tradisjonelle lisser i motsetning til QuickLace-lissene der du trekker i en tynn snor for å stramme lissene. Alt dette bidrar til at du har svært gode justeringsmuligheter for å få skoen til å passe optimalt, men gjør også at du må sørge for at tungen er dratt godt opp før du strammer lissene, samt at det lettere samler seg rusk på innsiden av skoen.

Yttersåle

Salomon Glide Max TR benytter den velkjente All-Terrain Contagrip yttersålen med 3,5 mm dype knaster vinklet i ulike retninger for å sikre godt grep både under klatring og løping nedover. Slitestyrken er jevnt over god, men du bør ikke løpe veldig mye asfalt hvis du ønsker å bevare skoen så lenge som mulig.

I designet av skoen har Salomon hentet inspirasjon fra skiavdelingen, og tar i bruk R.Camber-teknologien som enkelt og greit betyr at skoen er avrundet både i front og bakkant. Dette designet bidrar til at skoen ruller lettere gjennom løpesteget, og ikke minst har den en fordel ved løping i nedoverbakke.

Hvem er Salomon Glide Max TR for?

Salomon Glide Max TR passer deg som ønsker en komfortabel og responsiv terrengsko med mye demping. Glide Max TR egner seg for lange turer i rolige tempoer, men kan også brukes til raskere økter hvis du liker en myk følelse – dog er det ikke en sko du setter 5 km rekorder nå.

På grunn av den høye sålen og fleksible overdelen får du ikke så mye støtte som en sko med lavere såle og en strammere overdel, og Salomon Glide Max TR er derfor ikke like godt egnet for veldig teknisk og kupert terreng. Her er Salomon Ultra Glide 2 et bedre valg. Denne er fremdeles godt dempet, men gir noe mer stabilitet i krevende terreng.

Ønsker du derimot en løpesko som gir deg en flytende følelse på stien, kan fungere som en door-to-trail som, eller en sko for lange terrengløp der du har muligheten til å prioritere komfort fremfor tekniske egenskaper, så vil Salomon Glide Max TR være et godt valg.

Salomon Glide Max TR retter seg mot nybegynnere som ønsker høy komfort og trenger en allsidig terrengsko som også fungerer på hard lag som asfalt og grus, men også ultraløpere og erfarne løpere som ønsker høy komfort selv etter mange timers løping.

Med andre ord – Salomon Glide Max TR er for deg som ønsker høy komfort og ønsker en god door-to-trail, eller ultraløpsko.

Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 38 mm / 22 mm
Dropp (herre/dame): 6 mm / 6 mm
Vekt (herre/dame): 286 g / 251 g

Salomon Glide Max TR
Salomon Glide Max TR

Product Name: Salomon Glide Max TR

Brand: Salomon

Offer price: 1850

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Glide Max TR byr på svært høy komfort med god passform, meget god demping og en såle som biter fra seg på de aller fleste underlag bortsett fra når det virkelig er gjørmete og løst. Salomon kombinerer egenskaper fra landeveisskoene og terrengskoene og lager en tilnærmet perfekt løpesko for nybegynneren, og en minst like god langløpssko for den erfarne løper.

Salomon Glide Max TR er langt i fra raskest og livligst, men den er kanskje den mest komfortable. Og ikke minst – den koster heller ikke skjorta.

Overall
89%
89%

Pros

  • Fantastisk komfort.
  • Meget god demping.
  • Pustende og behagelig overdel.
  • God beskyttelse på sidene og i front.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Ikke veldig stabil i kupert og teknisk terreng.
  • Mangler respons.
  • Skarpe steiner kjennes gjennom sålen.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”
27. desember 2023 | Sko

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”
9. desember 2023 | Sko

Test: Icebug NewRun BUGrip

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”
6. desember 2023 | Sko

Test: Mizuno Wave Rider GTX

GORE-TEX favoritten har fått ny overdel og yttersåle og er enda bedre enn tidligere. Mizuno Wave Rider GTX er ikke bare en god løpesko, men også en god tursko.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Sarva ACE”
27. november 2023 | Sko

Test: VJ Sarva ACE

VJ Sarva ACE tar komforten fra en vanlig løpesko, hiver inn 17 pigger i karbonstål, en myk mellomsåle, sikker passform og byr på sikkert grep og høy komfort.
Les mer
Featured image for “Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta”
19. november 2023 | Sko

Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta

På jakt etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinter? Da bør du sjekke ut Icebug Adak ReWool BUGrip, Icebug Speed 2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX.
Les mer
Featured image for “Test: Hanwag Makra Pro Low GTX”
31. oktober 2023 | Fjellsko/Tursko

Test: Hanwag Makra Pro Low GTX

Hanwag Makra Pro Low GTX byr på høy komfort, god passform, en stødig og sikker oppbygning, og godt grep. Prisen er høy, men skoen vil vare lenge.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Thundercross”
21. oktober 2023 | Sko

Test: Salomon Thundercross

Salomon Thundercross er terrengskoen for deg som ønsker å like, eller allerede elsker Salomon Speedcross, men vil ha enda bedre løpsfølelse.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes”
18. oktober 2023 | Fjellsko/Tursko

Test: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes

Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots kombinerer lav vekt, høy komfort, god beskyttelse og et minimalistisk utseende i en allsidig og lett tursko.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Elixir GORE-TEX”
13. oktober 2023 | Fjellsko/Tursko

Test: Salomon Elixir GORE-TEX

Salomon Elixir GORE-TEX byr på høy komfort, god beskyttelse, topp stabilitet og trygghet, i en rask og leken sko. En god allrounder som trives overalt.
Les mer