Test: Hoka Rocket X2

7. april, 2023 (oppdatert 6. mai 2024)

Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne fått selv Lord Voldemort til å smile.

Jeg rakk aldri å teste Hoka Rocket X, men tilbakemeldingene var stort sett gode, selv om det var ting som kunne bli bedre. Med Hoka Rocket X2 har franskmennene gjort så mye riktig at du må trolig engasjere Norges Metallsøkerforening, Politiets sikkerhetstjeneste, CIA og Liam Neeson for å ha mulighet til å finne noe feil.

Om Hoka Rocket X2 skulle vært oppsummert i ett ord, så kunne det vært «perfeksjon».


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Hoka Rocket X2
Hoka Rocket X2

Product Name: Hoka Rocket X2

Brand: Hoka

Offer price: 3299

Currency: NOK

Konklusjon

Det finnes supersko som får deg til å løpe litt raskere, og det finnes superdupersko – som Hoka Rocket X2 – som får deg til å overgå det du trodde var mulig.

Hoka Rocket X2 gjør så mye riktig, at det er tilnærmet umulig å finne feil. Den er lynende rask, fantastisk godt dempet, mer spretten enn en trampoline, og stødigere enn Thingnes Bø på standplass.

Hoka Rocket X2 – Finnes det en bedre løpesko?

Overall
92%
92%

Pros

 • Fantastisk komfort og passform.
 • Svært lett.
 • Luftig, men slitesterk overdel med godt hold.
 • Meget god demping og super respons.
 • Stabil.
 • Yttersåle med godt grep og høy slitestyrke.
 • En «Utadæsjælopplevelse».

Cons

 • «Alt» annet blir kjedelig…

Hoka Rocket X2 – En ny super(duper)sko

Hvis du ikke har peiling på hva «supersko» egentlig er, så er «supersko» et begrep som brukes for å beskrive en ny generasjon av høyteknologiske løpesko som har blitt utviklet de siste årene. Disse skoene har ofte en kombinasjon av avanserte teknologier og materialer designet for å forbedre løpeeffektiviteten å redusere risikoen for skader.

Vanlige egenskaper for en «supersko» inkluderer en mellomsåle med mye demping og respons, en stiv karbonplate for ekstra responsivitet og lav vekt.

Superskoene har fått mye oppmerksomhet de siste årene, spesielt etter at flere verdensrekorder har blitt satt med denne typen sko. I starten var de stort sett forbeholdt eliten, men de har etterhvert blitt et ganske vanlig syn på alt fra treningsturene til ivrige mosjonister til konkurransebruk for superseriøse løpere.

Hoka Rocket X2 hører definitivt til kategorien supersko, men det spørs om det ikke må opprettes en ny kategori for «superdupersko». For dette er magi fra første til siste løpesteg.


Hoka Rocket X2 – Komfort og trygghet

Ingeniørene til HOKA fortjener definitivt julebonus senere i år, for her har noen vært på jobb! Løpeskoens funksjon er definitivt det viktigste, men det skader heller ikke med et pent design når skoen koster en halv formue. Og man skulle tro Hoka Rocket X2 hentet inspirasjon nettopp fra en rakett, for skoene er super «clean» og strippet for unødvendige detaljer.

Overdelen består av et veldig tynt og luftig, men sterkt rip-stop mono-mesh (det blå laget) med ekstra forsterkninger på innsiden (de grønne stripene) som gjør at skoen sitter tight på foten og bidrar til godt hold. Passform er individuelt, men på mine middels brede føtter sitter Hoka Rocket X2 limt til foten. Den tynne, men likevel myke tungen legger seg perfekt over vristen, og er delvis sydd inn i sidene slik at den holder seg på plass og gir en sokkelignende passform rundt foten.

Lissene er flate og strekker seg gjennom laserkuttede hull i overdelen og bidrar til å gi skoen ytterligere stabilitet og trygghet. Tåboksen er middels bred og beskyttes av en ganske kraftig tåkappe til å være så lette sko. Volumet er likevel høyt, og gir god plass til deg som har en høy vrist.

Innsiden av skoen er like tynn som utsiden, og innersålen er limt fast for å hindre at den sklir ut av posisjon. Dette er et lurt trekk ettersom løse såler er et herk som gjerne fører meg seg gnagsår og det som verre er.

Hælkappen er tynn, men det er små puter med polstring på hver side av ankelen slik at skoen både føles myk og komfortabel, samtidig som den virkelig holder foten på plass i skoen.


Mellomsåle

Mellomsålen utgjør mye av magien i Hoka Rocket X2. Her finner vi HOKA sin egen ProFly X konstruksjon bestående av PEBA-skum og en C004 karbonplate. Første generasjon Rocket benyttet på sin side en C001 karbonplate og en noe annerledes skumblanding.


Hoka Rocket X2 har et Stack på 39 mm / 34 mm, og har dermed økt såletykkelsen noen millimeter fra sin forgjenger. Stack i løpesko refererer til høyden på sålen som kommer i kontakt med bakken når du løper (yttersålen) til innersålen i skoen (der hvor foten er i kontakt med skoen). Det inkluderer både mellomsåle og yttersåle. (Merk at HOKA oppgir en annen stackhøyde på sine hjemmesider, men det riktige er 39/34mm).

Det lave droppet på 5 mm gjør Hoka Rocket X2 ideell for alle løpere som ønsker løpesko med lavt dropp, samtidig som det bidrar til den utrolig gode stabiliteten som skoen byr på. Hoka Rocket X2 er en lettvekts supersko, men føles likevel nesten stødigere enn mange av de tradisjonelle mengdetreningsskoene som veier rundt 100 gram mer og benytter alle mulig materialer for å øke stabiliteten.


ProFly X konstruksjonen består som nevnt av både skum og en karbonplate. Måten dette er gjort på er å legge karbonplaten mellom to lag med skum – et mykere lag på oversiden, og et mer kompakt lag på undersiden. På denne måten kan skoprodusenten (HOKA) sørge for å optimalisere følelsen av stabilitet, demping og respons.

Konstruksjonen på både karbonplaten, materialvalg og tykkelse har stor effekt på løpsfølelsen. Platen er godt synlig fra undersiden av sålen, og dekker en stor del av mellomfoten. Denne bidra utvilsomt til den enorme trampoline-effekten du får av å løpe i Rocket X2.

HOKA benytter også en fremtredende Meta-Rocker – en avrundet såleprofil som sørger for at skoen nærmest ruller av seg selv så snart du setter foten i bakken.


Opplevelse og bruk

Halleluja. Ja, HOKA Rocket X2 er rå. Den tighte overdelen gjør skoen litt vanskelige å få på, men når føttene først er på plass, så er det sannsynligvis den beste overdelen jeg noen gang har testet. Den sitter som en sokk uten antydninger til irriterende sømmer og kanter, eller ubehagelige trykkpunkter.

Samtidig sørger den lett polstrede hælkappen for at foten låses fast i skoen, og volumet i front gir god plass til tærne.

Mellomsålen er som nevnt magien. PEBA-skummet føles mykt som en ren komfortsko, mens den vanvittige responsen nærmest kaster deg fremover for hver fraspark. Dette, kombinert med den avrundede sålen gjør at skoen har et ekstra gir der du egentlig trodde du kjørte på maks. Følelsen forsterkes ytterligere dersom du klarer å lande på forfot ettersom du nærmest ruller fremover av deg selv, og skoen skyter fart når du trykker i fra ned i underlaget. Men, også hælløpere vil ha glede av den avrundede sålen som automatisk «guider» foten på plass og pusher den fremover.

Noe av det mest overraskende er likevel hvor stabil skoen oppleves. Mye skyldes sålekonstruksjonen der mellomsålen skrår utover og blir noen millimeter bredere i overgangen til yttersålen, noe skyldes karbonplaten som bidrar til økt stabilitet, og alt forsterkes av det lave droppet på kun 5 mm som også gir følelsen av suveren bakkekontakt.

Totalopplevelsen er følelsen av en sko helt ulik noe annet. HOKA Rocket X2 roper etter å bli brukt på nesten alle typer turer – fra raske intervaller til rolige langøkter. Hvis du klarer å holde tempoet nede…

HOKA Rocket X2 er den perfekte skoen for raskt løp på 5km og 10 km, men vil også fungere på lengre distanser som 21 km og 42 km dersom du er vant til å løpe mye og ikke krever svært mye demping.

Ønsker du en enda bedre dempet sko med bedre respons, dog på bekostning av noe høyere vekt? Da bør du lese testen av HOKA Cielo X1. Denne er toppmodellen til HOKA og retter seg i større grad for lenge distanser. Cielo X1 er likevel så allsidig at den fint kan brukes til alle distanser. For HOKA sin mest dempede løpesko anbefales det å ta en kikk på HOKA Skyward X.


Yttersåle – Grep og slitestyrke

Sålen er et av områdene der mange produsenter velger å spare vekt ved å droppe unødvendig forsterkningsgummi og kun plassere det på de mest utsatte stedene. HOKA Rocket X2 er definitivt en sko du bør spare til trening og løp på asfalt og mølle. Å bruke disse på grus og sti blir som å dra på IKEA uten en god plan. Da er du fortapt.

Men HOKA skal likevel har skryt for å ha forsterket yttersålen godt. Store deler av sålen (de oransje partiene) er forsterket med Durabrasion gummi – en slitesterkt gummiblanding utviklet av Teva, et amerikansk selskap som er spesialisert på utendørs- og sportsutstyr, spesielt sandaler og sko som er designet for fotturer, vannsport og andre utendørsaktiviteter.


Durabrasion gummi er kjent for å være slitesterk og motstandsdyktig mot slitasje, samt gi god friksjon på ulike overflater, inkludert våte og glatte underlag. Dette sikrer et godt grep på underlag som asfalt og bane, og sammen med den stødige overdelen gir det skoen trygghet når du skal runde gatehjørner og foreta raske kursendringer. Nesten hele forfoten er dekket av gummi, mens mellomfoten er helt fritt for gummi slik at skummaterialet er eksponert. Under hælen er det en stripe gummi på ytter- og innerside, mens det rett under hælen er rett inn til skummet igjen.

Jeg har ikke rukket å bruke Rocket X2 lenge nok til å kunne si noe om levetiden på yttersålen, men så lenge du holder deg til hardt underlag, virker det lovende i form av holdbarhet.


Passform og bruk

HOKA Rocket X2 er normale i størrelsen, og skoen oppleves medium til medium bred over hele lesten. Det er relativt god plass til tærne i front selv om den ikke er spesielt bred, men volumet er stort slik at tærne får god plass.

Rocket X2 markedsføres som en sko laget for «tempoøkter og raske treningsøkter og konkurranser», men er allsidig nok til å kunne brukes til absolutt alt.

Skoen faller inn i samme kategori som modeller som ASICS Metaspeed Sky Paris (testet her), Nike Alphafly Next% og Saucony Endorphin Pro. Et par andre superraske løpesko som bør vurderes er Mizuno Wave Rebellion Pro 2 (testet her), Mizuno Wave Rebellion Flash 2 (testet her), og ikke minst HOKA Cielo X1 (testet her).

Ønsker du en sko som gir enda litt mer demping og fremdeles kan brukes til alt fra raske tempoøkter til maratondistanser? Da bør du absolutt sjekke ut HOKA Mach 5. Denne skoen er perfekt for den daglige løpeturen i raskt tempo – og ikke minst er prisen en god del lavere…

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene.

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Fakta:

 • Hæl/forfot: 39 mm / 34 mm
 • Dropp (herre/dame): 5 mm / 5mm
 • Vekt (herre/dame): 232 g

Konklusjon


Hoka Rocket X2
Hoka Rocket X2

Product Name: Hoka Rocket X2

Brand: Hoka

Offer price: 3299

Currency: NOK

Konklusjon

Det finnes supersko som får deg til å løpe litt raskere, og det finnes superdupersko – som Hoka Rocket X2 – som får deg til å overgå det du trodde var mulig.

Hoka Rocket X2 gjør så mye riktig, at det er tilnærmet umulig å finne feil. Den er lynende rask, fantastisk godt dempet, mer spretten enn en trampoline, og stødigere enn Thingnes Bø på standplass.

Hoka Rocket X2 – Finnes det en bedre løpesko?

Overall
92%
92%

Pros

 • Fantastisk komfort og passform.
 • Svært lett.
 • Luftig, men slitesterk overdel med godt hold.
 • Meget god demping og super respons.
 • Stabil.
 • Yttersåle med godt grep og høy slitestyrke.
 • En «Utadæsjælopplevelse».

Cons

 • «Alt» annet blir kjedelig…

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer