Test: Hoka Rocket X2

7. april, 2023 (oppdatert 4. august 2023)
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne fått selv Lord Voldemort til å smile.

Jeg rakk aldri å teste Hoka Rocket X, men tilbakemeldingene var stort sett gode, selv om det var ting som kunne bli bedre. Med Hoka Rocket X2 har franskmennene gjort så mye riktig at du må trolig engasjere Norges Metallsøkerforening, Politiets sikkerhetstjeneste, CIA og Liam Neeson for å ha mulighet til å finne noe feil.

Om Hoka Rocket X2 skulle vært oppsummert i ett ord, så kunne det vært «perfeksjon».

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp hos Outnorth.no

Kjøp hos Antonsport.no
Hoka Rocket X2
Hoka Rocket X2

Product Name: Hoka Rocket X2

Brand: Hoka

Offer price: 3299

Currency: NOK

Konklusjon

Det finnes supersko som får deg til å løpe litt raskere, og det finnes superdupersko – som Hoka Rocket X2 – som får deg til å overgå det du trodde var mulig. Hoka Rocket X2 gjør så mye riktig, at det er tilnærmet umulig å finne feil. Den er lynende rask, fantastisk godt dempet, mer spretten enn en trampoline, og stødigere enn Thingnes Bø på standplass.

Hoka Rocket X2 – Finnes det en bedre løpesko?

Overall
92%
92%

Pros

 • Fantastisk komfort og passform.
 • Svært lett.
 • Luftig, men slitesterk overdel med godt hold.
 • Meget god demping og super respons.
 • Stabil.
 • Yttersåle med godt grep og høy slitestyrke.
 • En «Utadæsjælopplevelse».

Cons

 • «Alt» annet blir kjedelig…

Hoka Rocket X2 – En ny super(duper)sko

Hvis du ikke har peiling på hva «supersko» egentlig er, så er «supersko» et begrep som brukes for å beskrive en ny generasjon av høyteknologiske løpesko som har blitt utviklet de siste årene. Disse skoene har ofte en kombinasjon av avanserte teknologier og materialer designet for å forbedre løpeeffektiviteten å redusere risikoen for skader.

Vanlige egenskaper for en «supersko» inkluderer en mellomsåle med mye demping og respons, en stiv karbonplate for ekstra responsivitet og lav vekt.

Superskoene har fått mye oppmerksomhet de siste årene, spesielt etter at flere verdensrekorder har blitt satt med denne typen sko. I starten var de stort sett forbeholdt eliten, men de har etterhvert blitt et ganske vanlig syn på alt fra treningsturene til ivrige mosjonister til konkurransebruk for superseriøse løpere.

Hoka Rocket X2 hører definitivt til kategorien supersko, men det spørs om det ikke må opprettes en ny kategori for «superdupersko». For dette er magi fra første til siste løpesteg.


Hoka Rocket X2 – Komfort og trygghet

Ingeniørene til HOKA fortjener definitivt julebonus senere i år, for her har noen vært på jobb! Løpeskoens funksjon er definitivt det viktigste, men det skader heller ikke med et pent design når skoen koster en halv formue. Og man skulle tro Hoka Rocket X2 hentet inspirasjon nettopp fra en rakett, for skoene er super «clean» og strippet for unødvendige detaljer.

Overdelen består av et veldig tynt og luftig, men sterkt rip-stop mono-mesh (det blå laget) med ekstra forsterkninger på innsiden (de grønne stripene) som gjør at skoen sitter svært tight på foten og bidrar til godt hold. Passform er individuelt, men på mine middels brede føtter sitter Hoka Rocket X2 limt til foten. Den tynne, men likevel myke tungen legger seg perfekt over vristen, og er delvis sydd inn i sidene slik at den holder seg på plass og gir en sokkelignende passform rundt foten.

Lissene er flate og strekker seg gjennom laserkuttede hull i overdelen og bidrar til å gi skoen ytterligere stabilitet og trygghet. Tåboksen er middels bred og beskyttes av en ganske kraftig tåkappe til å være så lette sko. Volumet er likevel høyt, og gir god plass til deg som har en høy vrist.

Innsiden av skoen er like tynn som utsiden, og innersålen er limt fast for å hindre at den sklir ut av posisjon. Dette er et lurt trekk ettersom løse såler er et herk som gjerne fører meg seg gnagsår og det som verre er.

Hælkappen er tynn, men det er små puter med polstring på hver side av ankelen slik at skoen både føles myk og komfortabel, samtidig som den virkelig holder foten på plass i skoen.


Mellomsåle

Mellomsålen utgjør mye av magien i Hoka Rocket X2. Her finner vi HOKA sin egen ProFly X konstruksjon bestående av PEBA-skum og en C004 karbonplate. Første generasjon Rocket benyttet på sin side en C001 karbonplate og en noe annerledes skumblanding.

Hoka Rocket X2 har et Stack på 36 mm/31 mm, og har dermed økt såletykkelsen med 5 mm fra sin forgjenger. Stack i løpesko refererer til høyden på sålen som kommer i kontakt med bakken når du løper (yttersålen) til innersålen i skoen (der hvor foten er i kontakt med skoen). Det inkluderer både mellomsåle og yttersåle.

Det lave droppet på 5 mm gjør Hoka Rocket X2 ideell for alle løpere som ønsker løpesko med lavt dropp, samtidig som det bidrar til den utrolig gode stabiliteten som skoen byr på. Hoka Rocket X2 er en lettvekts supersko, men føles likevel nesten stødigere enn mange av de tradisjonelle mengdetreningsskoene som veier rundt 100 gram mer og benytter alle mulig materialer for å øke stabiliteten.

ProFly X konstruksjonen består som nevnt av både skum og en karbonplate. Måten dette er gjort på er å legge karbonplaten mellom to lag med skum – et mykere lag på oversiden, og et mer kompakt lag på undersiden. På denne måten kan skoprodusenten (HOKA) sørge for å optimalisere følelsen av stabilitet, demping og respons.

Konstruksjonen på både karbonplaten, materialvalg og tykkelse har stor effekt på løpsfølelsen. Platen er godt synlig fra undersiden av sålen, og dekker en stor del av mellomfoten. Denne bidra utvilsomt til den enorme trampoline-effekten du får av å løpe i Rocket X2.

HOKA benytter også en fremtredende Meta-Rocker – en avrundet såleprofil som sørger for at skoen nærmest ruller av seg selv så snart du setter foten i bakken.


Opplevelse og bruk

Halleluja. Ja, HOKA Rocket X2 er rå. Den tighte overdelen gjør skoen litt vanskelige å få på, men når føttene først er på plass, så er det sannsynligvis den beste overdelen jeg noen gang har testet. Den sitter som en sokk uten antydninger til irriterende sømmer og kanter, eller ubehagelige trykkpunkter.

Samtidig sørger den lett polstrede hælkappen for at foten låses fast i skoen, og volumet i front gir god plass til tærne.

Mellomsålen er som nevnt magien. PEBA-skummet føles mykt som en ren komfortsko, mens den vanvittige responsen nærmest kaster deg fremover for hver fraspark. Dette, kombinert med den avrundede sålen gjør at skoen har et ekstra gir der du egentlig trodde du kjørte på maks. Følelsen forsterkes ytterligere dersom du klarer å lande på forfot ettersom du nærmest ruller fremover av deg selv, og skoen skyter fart når du trykker i fra ned i underlaget. Men, også hælløpere vil ha glede av den avrundede sålen som automatisk «guider» foten på plass og pusher den fremover.

Noe av det mest overraskende er likevel hvor stabil skoen oppleves. Mye skyldes sålekonstruksjonen der mellomsålen skrår utover og blir noen millimeter bredere i overgangen til yttersålen, noe skyldes karbonplaten som bidrar til økt stabilitet, og alt forsterkes av det lave droppet på kun 5 mm som også gir følelsen av suveren bakkekontakt.

Totalopplevelsen er følelsen av en sko helt ulik noe annet. HOKA Rocket X2 roper etter å bli brukt på nesten alle typer turer – fra raske intervaller til rolige langøkter. Hvis du klarer å holde tempoet nede…

HOKA Rocket X2 er den perfekte skoen for maraton og ultraløp, og egner seg for alle typer løpere.


Yttersåle – Grep og slitestyrke

Sålen er et av områdene der mange produsenter velger å spare vekt ved å droppe unødvendig forsterkningsgummi og kun plassere det på de mest utsatte stedene. HOKA Rocket X2 er definitivt en sko du bør spare til trening og løp på asfalt og mølle. Å bruke disse på grus og sti blir som å dra på IKEA uten en god plan. Da er du fortapt.

Men HOKA skal likevel har skryt for å ha forsterket yttersålen godt. Store deler av sålen (de oransje partiene) er forsterket med Durabrasion gummi – en svært slitesterkt gummiblanding utviklet av Teva, et amerikansk selskap som er spesialisert på utendørs- og sportsutstyr, spesielt sandaler og sko som er designet for fotturer, vannsport og andre utendørsaktiviteter.

Durabrasion gummi er kjent for å være svært slitesterk og motstandsdyktig mot slitasje, samt gi god friksjon på ulike overflater, inkludert våte og glatte underlag. Dette sikrer et godt grep på underlag som asfalt og bane, og sammen med den stødige overdelen gir det skoen trygghet når du skal runde gatehjørner og foreta raske kursendringer. Nesten hele forfoten er dekket av gummi, mens mellomfoten er helt fritt for gummi slik at skummaterialet er svært eksponert. Under hælen er det en stripe gummi på ytter- og innerside, mens det rett under hælen er rett inn til skummet igjen.

Jeg har ikke rukket å bruke Rocket X2 lenge nok til å kunne si noe om levetiden på yttersålen, men så lenge du holder deg til hardt underlag, virker det lovende i form av holdbarhet.


Passform og bruk

HOKA Rocket X2 er normale i størrelsen, og skoen oppleves medium til medium bred over hele lesten. Det er relativt god plass til tærne i front selv om den ikke er spesielt bred, men volumet er stort slik at tærne får god plass.

Reckon X2 markedsføres som en sko laget for «tempoøkter og raske treningsøkter og konkurranser», men er allsidig nok til å kunne brukes til absolutt alt.

Skoen faller inn i samme kategori som modeller som ASICS Metaspeed Sky, Nike Alphafly 2 og Saucony Endorphin Pro.

Ønsker du en sko som gir enda litt mer demping og fremdeles kan brukes til alt fra raske tempoøkter til maratondistanser? DA bør du absolutt sjekke ut HOKA Mach 5. Denne skoen er perfekt for den daglige løpeturen i raskt tempo – og ikke minst er prisen en god del lavere…

Fakta:
Hæl/forfot: 36 mm/31 mm
Dropp (herre/dame): 5 mm / 5mm
Vekt (herre/dame): 227 g / 204 g


Konklusjon


Kjøp hos Outnorth.no

Kjøp hos Antonsport.no
Hoka Rocket X2
Hoka Rocket X2

Product Name: Hoka Rocket X2

Brand: Hoka

Offer price: 3299

Currency: NOK

Konklusjon

Det finnes supersko som får deg til å løpe litt raskere, og det finnes superdupersko – som Hoka Rocket X2 – som får deg til å overgå det du trodde var mulig. Hoka Rocket X2 gjør så mye riktig, at det er tilnærmet umulig å finne feil. Den er lynende rask, fantastisk godt dempet, mer spretten enn en trampoline, og stødigere enn Thingnes Bø på standplass.

Hoka Rocket X2 – Finnes det en bedre løpesko?

Overall
92%
92%

Pros

 • Fantastisk komfort og passform.
 • Svært lett.
 • Luftig, men slitesterk overdel med godt hold.
 • Meget god demping og super respons.
 • Stabil.
 • Yttersåle med godt grep og høy slitestyrke.
 • En «Utadæsjælopplevelse».

Cons

 • «Alt» annet blir kjedelig…

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 25”

Test: ASICS GEL-Nimbus 25

ASICS GEL-Nimbus 25 tar komforten til et nytt nivå og designet til et annet tiår. Dette er skoen for deg…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 3”

Test: ASICS Novablast 3

ASICS Novablast 3 er så allsidig og god at det er nesten urettferdig ovenfor konkurrentene. Dette er en sko som…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Confidence”

Test: Salomon Sonic 5 Confidence

Salomon Sonic 5 Confidence er en komfortabel og allsidig løpesko med en passform som gjør at du vil ha den…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 25”

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 er japaners bestselgende løpesko, og en ekte allrounder som bare blir bedre med for hver generasjon.…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 29”

Test: ASICS GEL-Kayano 29

ASICS GEL-Kayano 29 er uten tvil den beste versjonen av Kayano noen gang gjennom dens 30 år lange karriere. Nye…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Balance”

Test: Salomon Sonic 5 Balance

Langt i fra den mykeste, men likevel digg! Faktisk er det den kontante og faste følelsen du får med Salomon…
Featured image for “Test: Asics Novablast 2”

Test: Asics Novablast 2

Gjør deg klar for en av utrolig morsom og allsidig sko – Asics Novablast 2. Denne skoen ikke bare viderefører…
Featured image for “Test: Asics GEL-Cumulus 24”

Test: Asics GEL-Cumulus 24

Ønsker du deg en allsidig joggesko som takler alt fra kort til langt, raskt eller sakte, grus, asfalt, eller kanskje…
Featured image for “Test: Hoka Mach 5”

Test: Hoka Mach 5

Går du med drømmer å sette ny pers på 10k i år? Hoka Mach 5 kan være skoen som hjelper…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max”

Test: Salomon Glide Max

Salomon Glide Max er sannsynligvis det nærmeste du kommer å gå på skyer, samtidig som du fremdeles står med beina…