Test: Mizuno Neo Vista

2. juli, 2024 (oppdatert 9. juli 2024)

Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Neo Vista – En ekte «super trainer»

Såkalte «Super trainers» er en kategori med løpesko som har blitt mer og mer populær de siste årene. Super trainers karakteriserer sko med en stackhøyde (sålehøyde) som er høyere enn det som er standard for konkurransebruk, og som gir ekstra demping og respons for daglig trening og intervaller.

Mizuno Neo Vista er Mizuno sin første modell i denne kategorien, og tar opp kampen med populære modeller som HOKA Skyward X, ASICS Superblast 2, New Balance SC Trainer V2, mfl..

Etter å ha lansert de mer ekstreme konkurranseskoene Mizuno Rebellion Pro 2 (testet her) og Mizuno Rebellion Flash 2 (testet her) tidligere i år, så legger Neo Vista seg elegant midt mellom førstnevnte og den mer moderate Wave Rider 28. Og kort oppsummert, så byr den på en løpsopplevelse som bare må oppleves.


Overdel – Silkemyk komfort

Overdelen på Mizuno Neo Vista består av en helstrikket konstruksjon som integrerer tungen og hælkappen i en slags sokkelignende enhet og dermed eliminerer behovet for sømmer og andre potensielle irritasjonsmomenter.

Den strikkede meshen sørger for en svært elastisk overdel som former seg etter foten og sitter tett der den skal sitte, og løsere der det er behov. Pusteevne er overraskende god til denne typen mesh å være, og du vil sannsynligvis kunne løpe timesvis i skoen uten å kjenne ubehag.


Mellomsåle – Myk og responsiv

Den tykke mellomsålen består av en sandwich-konstruksjon med det samme MIZUNO ENERZY NXT-skummet som ble introdusert i årets Wave Rider 28 nederst, en full-lengde Wave glassfiber-forsterket nylonplate i midten, og en lettere ENERZY Light EVA blanding øverst.

ENERZY NXT-skummet er selskapets mykeste skum til nå, og sørger for plenty av demping og komfort, samtidig som det bidrar til høy energiretur. Ved å plassere et mykt skum under glassfiber-platen, reduseres også ubehaget som kan oppstå når du løper med en hard karbonsko på små steiner, etc..

Den glassfiber-forsterkede nylonplaten lagrer energien fra landingen og frigjør den i frasparket for en mer responsiv bevegelse, i tillegg til å stabilisere skoen. Nylonplaten er ikke like responsiv som en ren karbonplate, men er til sin fordel noe mer fleksibel og føles ikke like stiv og hard under foten.

Øverst finner vi er lettere ENERZY Light EVA blanding som er noe mer kompakt enn NXT-skummet, og sammen med Nylon-platen bidrar til å stabilisere skoen. Den økte tettheten sørger også for at du ikke synker ned i skoen.

Totalt måler mellomsålen på Mizuno Neo Vista heftige 44,5 mm i hælen og 36,5 mm i forfoten – langt over World Athletics grense på maksimum 40 mm. Til tross for den tykke mellomsålen er ikke droppet mer enn 8 mm, og du får overraskende god kontakt med underlaget.

Mizuno sin Smooth Speed Assist-teknologi (tidligere kun brukt i toppmodellene) der hælen er delvis avkuttet, mellomfoten utvidet, og forfot noe buet, sikrer en jevn overgang fra hæl til tå under løping og forbedrer komforten og effektiviteten i hvert steg. Teknologien bidrar samtidig til å redusere belastningen på leggene, noe som kommer godt med i lange løp.


Yttersåle – Godt grep og lang levetid

Mizuno Neo Vista benytter den samme slitesterke X10-gummien som Wave Rider 28, og byr på meget godt grep og slitestyrke.

Der mange produsenter velge å spare inn på mengden gummi for å redusere totalvekten, har Mizuno brukt gummi på alle punkter som er i kontakt med underlaget. Dette gir ikke bare godt grep på variert underlag, men det bidrar også til lang levetid. Med tanke på Neo Vista sine mange kvaliteter og den lange levetiden du sannsynligvis vil få ut av skoen, så er dette meget god verdi for pengene.

Det eneste partiet som ikke er dekket av X10-gummi er den tydelige flekskanalen som strekker seg fra hælen gjennom mellomfoten og helt frem til tærne. Flekskanalen bidrar til å gjøre skoen mer fleksibel samtidig som den hjelper til å guide foten gjennom løpesteget slik at skoen oppleves stabil og trygg til tross for det høye sålehøyden.


Bruk og opplevelse

Det er ingen tvil om at Mizuno Neo Vista er en sko som overrasker. Ved første øyekast ser det ut som en sko med en stabilitet lik en godt beruset sjømann med en birolle i en Hollywood-film, men snører du på deg skoen og tar noen få skritt, så blir du raskt motbevist.

Mizuno har klart å balansere skoen meget godt, og mye skyldes den brede plattformen som bidrar til stabilitet til tross for en ekstremt tykk såle.

Under hælen måler skoen 90 mm, mens forfoten måler 115 mm. Samtidig bidrar den nevnte Smooth Assist teknologien og flekskanalen til at foten nærmest ruller gjennom løpesteget av seg selv.

Mizuno Neo Vista er ikke den raskeste skoen på markedet, og det er tydelig at en karbonplate og et litt mer responsivt mellomsålemateriale ville gjort den hakket vassere, men den er sjeldent myk og komfortabel – uten å bli for myk, og den er meget lettløpt og inspirerende å løpe i. Av alle løpesko jeg har testet, så er dette den klart mykeste, men samtidig føles den mer kontant og responsiv en plenty av sko med bare halvparten av komforten.

Vekten på 265 gram og den tettsittende overdelen bidrar også til at skoen oppleves rask og lettløpt.

Du kan fint bruke Mizuno Neo Vista til både langturer, restitusjonsturer og til raskere intervaller. Til tross for at Neo Vista skal ha skryt for stabiliteten, så er det en sko som bør holde seg til asfalt og bane, mens grus bør forbeholdes en annen modell. Det er heller ikke en sko for deg som i utgangspunktet behøver ekstra støtte på grunn av overpronering selv om den er mer stabil enn førsteinntrykket kan lure deg til å tro.

Ønsker du en enda raskere sko bør du vurdere nevnte Mizuno Rebellion Pro 2 eller Rebellion Flash 2, men ingen av disse er like stabile. Et annet godt alternativ er HOKA Cielo X1 (testet her), ASICS METASPEED Sky Paris (testet her) eller Salomon S/Lab Phantasm 2 (testet her). Bare husk at prisen er langt høyere enn for den relativt rimelige Mizuno Neo Vista.


Tilgjengelighet og passform

Mizuno Neo Vista har en veiledende pris på 2300 kr og er tilgjengelig i både herre- og damemodell i en rekke størrelser (blåfarge til herre og hvit til dame).

Mizuno Neo Vista er normale i størrelsen. Passformen er medium bred over hele lesten, med en relativt romslig tåboks. Den sømløse overdelen tilpasser seg i stor grad bredden på foten, og det er ingen ubehagelige trykkpunkter.

Vær oppmerksom på at Mizuno-sko i utgangspunktet er ganske store i numrene sammenlignet med en del andre merker. Her gjelder det å se på hvilket centimetermål du vanligvis bruker, og å velge størrelse deretter. Eksempelvis bruker undertegnede str. 45 i Mizuno, 46,5 i Asics, str. 46 i Salomon, etc… Alle disse tilsvarer 29,5 cm.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Mizuno Neo Vista – Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 44,5 / 36,5 mm
 • Dropp: 8 mm
 • Vekt (herre/dame): 265 gram / 210 gram

Konklusjon


Mizuno Neo Vista
Mizuno Neo Vista

Product Name: Mizuno Neo Vista

Brand: Mizuno

Offer price: 2300

Currency: NOK

Konklusjon

Mizuno Neo Vista er kanskje årets mest overraskende sko, og imponerer med en fantastisk komfort, demping av en annen verden, godt grep, og god stabilitet til tross for sin høye sålehøyde.

Mizuno har tatt i bruk teknologi fra sine konkurransesko, mixer det sammen med de mer tradisjonelle mengdetreningsskoene, og laget en allsidig og moro løpesko som passer både lange løp og restitusjonsturer, og raskere og mer intensive intervaller.

Du får ikke den samme snerten som på rene karbonsko, men du får en lettløpt, morsom sko du kan bruke i den daglige treningen, og som kanskje bidrar til at du kan løpe både mer og lengre.

Overall
94%
94%

Pros

 • Fantastisk passform og komfort.
 • Lett og luftig.
 • Allsidig passform og bruksområde. 
 • Slitesterk yttersåle.
 • Eksepsjonelt god demping.
 • God respons!
 • Godt grep på en rekke underlag.
 • Enda mer miljøvennlig produksjon.

Cons

 • Mangler responsen fra rene karbonsko.
 • Ikke den mest stabile skoen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer