Test: Salomon Aero Volt

17. august, 2023 (oppdatert 19. august 2023)
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon – Årets produktlinje for asfaltsko

Salomon har de siste årene etablert seg som en sterk utfordrer i markedet for asfaltsko, og kan i stor grad takke et veletablert team som gjennom en årrekke har opplevd enorm suksess innen terrengløping.

Årets skolinje består av en ny serie tilpasset løpere på alle nivåer og består av tre modeller.

  • Salomon Aero Glide: Komfortabel mengdetreningssko ideell for turer i sakte til middels tempo der du ønsker høy komfort (264 gram).
  • Salomon Aero Volt: Lettvekts løpesko med svært allsidige egenskaper til alt fra kortere turer med høyt tempo, til lengre turer i rolig tempo. Svært luftig og lett ( 216/186 gram). Herremodell / Damemodell
  • Salomon Aero Blaze: Den «gylne middelvei». Godt dempet, men fremdeles rask. En sko som skal fungere til alt (234 gram).

Salomon Aero Glide er testet tidligere. Testen finner du her:


Salomon Aero Volt – Når du vil føle deg lett og rask

Salomon Aero Volt er den letteste løpeskoen i asfaltsegmentet til franske Salomon, og retter seg mot deg som ønsker en lett og rask allrounder med optimale pusteegenskaper til en god pris.

Sammenlignet med typiske karbonsåle-sko koster Salomon Aero Volt rundt halvparten og gjør mye av den samme jobben. Du vil ikke få den samme snerten som en godt konstruert karbonsko, men du får til gjengjeld meget god passform, overraskende god demping, lav vekt og god løpsfølelse.

For nye løpere vil Aero Volt være en glimrende intervall- og 10 km sko, mens for mer erfarne løpere vil den nok fungere godt til alt fra intervaller og opp til et maraton.


Salomon Aero Volt – Overdel og passform

Salomon Aero Volt tikker inn på respektable 213 gram for herremodellen (str. 42) og 183 gram for damemodellen (str. 39), og mye av den lave vekten skyldes den tynne og luftige overdelen. Overdelen på Salomon Aero Volt består av en supertynn ett-lags mesh optimalisert for å øke luftgjennomstrømningen og dermed også temperaturreguleringen.

Til tross for at den er såpass tynn virker den likevel solid og slitesterk, og Salomon sin gode SensiFit-konstruksjon bidrar til at skoen sitter tett på foten uten å trykke ubehagelig. Bakre del av skoen er noe avstivet for å gi bedre støtte til ankelleddet, og hælkappen er relativt lav og avrundet for å hindre irritasjon. Det eneste som faktisk kan irritere, er de hinsides lange lissene som når både en og to ganger rundt Ekvator. Her er det bare å finne frem saksen, eventuelt knytte flere knuter å gjemme «lisse-overskuddet» mellom tungen og den stramme delen av lissene.

Derimot skal Salomon ha skryt for den komfortable tungen som er bred og godt polstret og bidrar til den gode helhetsopplevelsen.


Mellomsåle – Demping og respons

Salomon Aero Volt er et lettvektssko og burde slik sett ikke være egnet for lengre økter, men Salomon har likevel klart å bevare relativt god demping og høy komfort.

I likhet med Salomon Aero Glide som i større grad er rettet mot mengdetrening, består mellomsålen av det lette, støtdempende og responsive materialet Energy Foam – en kombinasjon av tradisjonelt EVA og Olefin. Sålehøyde er derimot noe lavere 32,5 mm/24,5 mm vs. 37,4 mm/27,4 mm, noe som resulterer i et lavere dropp, mindre demping og respons, men bedre løpsfølelse.

I tillegg tar Salomon Aero Volt i bruk Geometric Decoupling-tekologien som er designet for å gi en sikrere overgang fremover fra hæl til tå. Alt i alt sørger dette for en lett, fleksibel og rask løpesko som gjerne blir med på raske intervaller og lange turer.

Dempingen er som nevnt god til å være en så lett sko, men det er ikke skoen du velger som «do-it-all-sko» – i hvert fall ikke for jevne mosjonister. Den er helt klart på den faste siden, og ikke det du forbinder med en komfortsko. Den er heller ikke like leken som en ren karbonsko, eller som for eksempel allround-skoen ASICS Novablast 3 (testet her), eller Salomon sin egen Salomon Aero Glide. Til gjengjeld vil nok erfarne løpere kunne nyte gleden av denne skoen gjennom en større del av løpeturene.


Yttersåle – Grep og slitestyrke

Salomon har tidligere vist at de kan å lage yttersåler med godt grep og høy slitestyrke, og gummiblanding på Aero Volt er en helt annen enn den vi finner på flere av terrengløpeskoene. Gummien er hardere, mer slitesterk og beregnet på timesvis med løping på asfalt og grus.

Yttersålen på Salomon Aero Volt kombinerer store og flate knaster som dekker nesten hele sålen, kun avbrutt av en grunn flexkanal som strekker seg langsgående midt under sålen. Der flere og flere produsenter velger å redusere mengden forsterkningsgummi for å spare vekt, er Salomon Road Contagrip-sålen nærmest motsetningen. Nesten hele sålen er dekket av gummi og innbyr til mye mange mil med løping uten at trenger å bekymre deg for når sålen tar kvelden. Disse skoene kan du ha lenge.

Salomon Aero Volt sitter også godt på både tørr og våt asfalt, og fungerer godt på grusveier. Grepet er det ingenting å utsette på.


Tilgjengelighet og passform

Salomon Aero Volt er tilgjengelig i herre- og dame modell i et stort utvalg størrelser og flere ulike farger. Salomon Aero Volt er noe stor i størrelsen, så dersom du ønsker en tight passform kan du vurdere å gå et halvt nummer ned. For bedre plass velger du din vanlige størrelse. Skoen er middels bred over hele lesten og forfoten, med en stretchy overdel som tilpasser seg foten.

Den noe lettere modellen, Salomon Aero Blaze, finnes også i en Wide-utgave.


Salomon Aero Volt – Fakta:
Hæl/forfot: 32,5 mm / 24,5 mm
Dropp: 8 mm / 8 mm
Vekt: 213 gram / 186 gram

Beste bruksområde:  
Primært mengdetrening og langturer, men også korte og raske løpeturer, for eksempel 1 km intervaller. Perfekt for dagene der du ønsker høy komfort, men likevel en rask sko du kan utfordre farten med. Fungerer også ypperlig til sti og grus.


Konklusjon


Salomon Aero Volt
Salomon Aero Volt

Product Name: Salomon Aero Volt

Brand: Salomon

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Aero Volt overrasker positivt og er et friskt og raskt innslag i Salomon-familien. Hvis du kommer fra terrengløpingen og er kjent med den ikoniske S/Lab Sense 8, kan du må mange måter se på Salomon Aero Volt som asfaltutgaven.

Energy Foam-sålen byr på en kombinasjon av fast demping og middels respons, og sammen med den (ekstremt) luftig overdelen resulterer det i en rask og lett sko. I tillegg vil den slitesterke yttersålen gjøre at den fungerer på flere typer underlag og vil holde i mange, mange mil. Prisen er det heller ingenting å utsette på, og du får (dessverre) ekstremt lange lisser på kjøpet…

Overall
86%
86%

Pros

  • Fantastisk lett og luftig.
  • Myk og responsiv til å være så lett.
  • God stabilitet.
  • God plass i front, samtidig som den sitter tight på foten.
  • Slitesterk yttersåle og godt grep.

Cons

  • Lange lisser.
  • Savner mer respons. 

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 25”

Test: ASICS GEL-Nimbus 25

ASICS GEL-Nimbus 25 tar komforten til et nytt nivå og designet til et annet tiår. Dette er skoen for deg…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 3”

Test: ASICS Novablast 3

ASICS Novablast 3 er så allsidig og god at det er nesten urettferdig ovenfor konkurrentene. Dette er en sko som…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Confidence”

Test: Salomon Sonic 5 Confidence

Salomon Sonic 5 Confidence er en komfortabel og allsidig løpesko med en passform som gjør at du vil ha den…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 25”

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 er japaners bestselgende løpesko, og en ekte allrounder som bare blir bedre med for hver generasjon.…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 29”

Test: ASICS GEL-Kayano 29

ASICS GEL-Kayano 29 er uten tvil den beste versjonen av Kayano noen gang gjennom dens 30 år lange karriere. Nye…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Balance”

Test: Salomon Sonic 5 Balance

Langt i fra den mykeste, men likevel digg! Faktisk er det den kontante og faste følelsen du får med Salomon…
Featured image for “Test: Asics Novablast 2”

Test: Asics Novablast 2

Gjør deg klar for en av utrolig morsom og allsidig sko – Asics Novablast 2. Denne skoen ikke bare viderefører…
Featured image for “Test: Asics GEL-Cumulus 24”

Test: Asics GEL-Cumulus 24

Ønsker du deg en allsidig joggesko som takler alt fra kort til langt, raskt eller sakte, grus, asfalt, eller kanskje…
Featured image for “Test: Hoka Mach 5”

Test: Hoka Mach 5

Går du med drømmer å sette ny pers på 10k i år? Hoka Mach 5 kan være skoen som hjelper…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max”

Test: Salomon Glide Max

Salomon Glide Max er sannsynligvis det nærmeste du kommer å gå på skyer, samtidig som du fremdeles står med beina…