Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

13. februar, 2023 (oppdatert 18. juli 2023)
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket”

Lett, kompakt, varm, gode lommer og god hette, en vannavstøtende yttermembran og et pent design. Salomon OUTLINE DOWN Jacket krysser av på de mange punkter.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Fakta 2023-modell

 • Vekt: 440 gram
 • Passform: Active Fit
 • Cuin (dunkvalitet): 600
 • Fyll: 80% dun / 20% fjær
 • Pris: 2600,-

Fakta 2022-modell

 • Vekt: 342 gram
 • Passform: Active Fit
 • Cuin (dunkvalitet): 800
 • Fyll: 90% dun / 10% fjær
 • Pris: 3000,-

Salomon OUTLINE DOWN Jacket – Varm lettvekter

Jeg har testet en god del jakker fra Salomon, og enda flere dunjakker enn det er pingviner på Sydpolen. 2022-modellen av Salomon OUTLINE DOWN Jacket ble raskt en favoritt, og er det fremdeles. Jakken var «alt» en lett dunjakke skal være, og med en CUIN verdi på 700 og 90/10 ratio dun og fjær, bød den på en perfekt kombinasjon av høy kvalitet og flott design. Den lave vekten på 342 gram (i størrelse Medium) gjorde også sitt til at jakken kunne komprimeres til en liten ball og oppbevares umerkbart i sekken.

Hvis du ikke har peiling på hva CUIN-verdi betyr, eller 90/10 fordeling av dun og fjær, så kan du lese mer om dette i artikkelen Guide: Finn riktig dunjakke til ditt behov. Kort oppsummert er høyere CUIN-verdi og en større prosentandel dun bedre.

Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2022-modell

«Never change a winning team»

Salomon har det med å lansere nye produkter på løpende bånd, men OUTLINE DOWN har fortsatt i produktlinjen for 2023. Men, dette er ikke den samme Salomon OUTLINE DOWN Jacket som ble omtalt i 2022. Jakken har bevart navnet, men er ganske så annerledes fra den opprinnelige modellen.

For der OUTLINE DOWN Jacket i utgangspunktet vartet opp med en dunkvalitet på 700 CUIN og fyll bestående av et 90/10 forhold mellom dun og fjær, har 2023 modellen blitt «nedgradert» til 600 CUIN og et forhold på 80/20 dun/fjær.

Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2023-modell

Årets Salomon OUTLINE DOWN Jacket er heldigvis fremdeles en varm og god dunjakke, men lavere dunkvalitet gjør at det må brukes mer fyll for å oppnå samme varmeeffekt. Der «originalen» tikket inn på beskjedne 342 gram i str. M, veier Salomon OUTLINE DOWN «aka 2023» snaue 100 gram mer (440 gram). Det er en vekt som merkes, og i tillegg tar jakken mer plass når den skal pakkes sammen å få plass i en sekk.

Det positive med årets modell er at den fremstår mer robust og mer slitesterk enn fjorårets lettvekter. Der forgjengeren hadde en svært lett og tynn yttermembran, er jakken nå forsterket med en kraftigere ripstop-membran som tåler mer juling.

En annen ting som er endret er passformen. Jakken er fremdeles relativt romslig, men har blitt litt større i størrelsen, og det elastiske båndet i midjen er nå borte. Ermene er litt bredere, og de elastiske mansjettene er såpass store i åpningen at det lett slipper inn kaldt luft om du har tynne håndledd.

Slitesterk og vannavstøtende

Selv om selve yttermembranen er klart kraftigere på 2023-modellen, har de noen fellestrekk.

For å øke slitestyrken og bevegeligheten har Salomon benyttet syntetisk isolasjon på områdene som er mest utsatt for slitasje, i tillegg til at syntetisk isolasjon tåler fukt bedre enn dun. Franskmennene har også sørget for å benytte sin MotionFit-teknologi som gir en behagelig passform med stor bevegelsesfrihet slik at du kan bevege armene fritt uten å føle at jakken begrenser bevegelsesutslaget.

Yttermembranen består av Pertex Quantum – en lett og slitesterk membran (ripstop) som gir høy slitestyrke i forhold til vekt, samt er både vindtett og vannavstøtende. Salomon OUTLINE DOWN Jacket er absolutt ikke vanntett, men den har vist seg å tåle en liten regnskur dersom du er uheldig å bli utsatt for det. Alt syntetisk materiale består av 100% resirkulert polyester.


Flotte detaljer

2022-modellen av Salomon OUTLINE DOWN Jacket har en elastisk linning i midjen. Dette bidrar til at jakken lettere legger seg inntil kroppen, selv om en klassisk strammesnor hadde vært bedre og gjort det lettere å stramme jakken inntil kroppen. Årets modell (2023-utgaven) har ingen stramming i midjen i det hele tatt, noe som gjør at kaldt luft lettere slipper inn, samtidig som det er vanskeligere å varme opp luften på innsiden. Passformen har er såkalt «Active Fit», men jakken føles heller romslig, og kan sies å være stor i størrelsen.

I åpningen på ermene er det elastiske mansjetter noe som bidrar til at det er lett å ta jakken på/av i farten, eller utenpå en skalljakke når du er ute på tur. Åpningen i ermene er derimot så stor at det lett siver inn kaldt luft også her.

Ellers har Salomon utstyr jakken med to gode sidelommer som fungerer like godt til oppbevaring som til å varme hendene, og ikke minst en meget god hette som følger hodets bevegelser.

Tilgjengelighet og beste bruksområde

Salomon OUTLINE DOWN Jacket er tilgjengelig i både herre- og damemodell i fire ulike farger for herre (str. S-2XL), og to farger for dame (str. S-L). 2022-modellen er ikke lenger tilgjengelig for salg fra leverandør, men er fremdeles mulig å finne i ulike butikker.

Salomon OUTLINE DOWN Jacket passer til alt fra topptur sommer som vinter, generelt friluftsliv, eller som et varmende plagg på vei til butikken. 2022-utgaven er den beste jakken å ha i sekken som et lett overtrekksplagg ettersom den både veier mindre og tar mindre plass. 2023-utgaven er derimot kraftigere, og bedre egnet til aktivt bruk når du går ute, gjerne med sekk.

Prisen på 2022-modellen lå på 3000 kr, mens årets modell (2023) har blitt redusert til 2600 kr.

Konklusjon

Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2023-modell

Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2023-modell
Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2023

Product Name: Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2023-modell

Brand: Salomon

Offer price: 2600

Currency: NOK

Konklusjon

Årets utgave av Salomon OUTLINE DOWN Jacket er absolutt en god dunjakke, men når ikke helt opp til kvaliteten som forgjengeren står for. Jakken har blitt 100 gram tyngre, dunkvaliteten har gått et hakk ned, og passformen er nesten for romslig.

Yttermembranen har derimot blitt kraftigere slik at jakken tåler tøffere bruk, og varmeegenskapene er minst like gode. I tillegg har prisen gått ned 400 kr i en tid der det meste blir dyrere, så Salomon OUTLINE DOWN Jacket har også mye positivt ved seg.

Bare husk til neste gang Salomon; «Never change a winning team!».

Overall
70%
70%

Pros

 • Varm.
 • Vannavstøtende og robust yttermembran.
 • Flott design.
 • God bevegelighet.
 • Romslige lommer.
 • God hette som følger hodets bevegelser.

Cons

 • For lite strammemuligheter.
 • Lavere dunkvalitet enn tidligere modell.
 • På grensa til tung.

Kjøp herremodell

Kjøp damemodell

Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2022-modell

Salomon OUTLINE DOWN Jacket
Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2022

Product Name: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

Brand: Salomon

Offer price: 3000

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon OUTLINE DOWN Jacket leverer over forventet av en så liten og lett dunjakke. Ikke bare varmer den godt, tar liten plass, og beskytter mot lett nedbør, men den ser også veldig bra ut. Dette er et imponerende stykke arbeid av Salomon, og OUTLINE DOWN kan absolutt anbefales.

Overall
80%
80%

Pros

 • Svært lett varm.
 • Pent design.
 • Kan komprimeres til en knøttliten ball.
 • To store lommer.
 • God hette som følger hodets bevegelser.

Cons

 • Savner en strammere strikk i midjen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Mizuno Premium Warm Jacket”

Test: Mizuno Premium Warm Jacket

Mizuno Premium Warm Jacket byr på gode temperaturregulerende egenskaper og fungerer godt i varierende vær. Men den mangler «det siste»…
Featured image for “Test: Mizuno Merino Wool undertøy”

Test: Mizuno Merino Wool undertøy

Varmt og mykt, god passform og et smart design. Mizuno er mest kjent for å lage løpesko, men Mizuno Merino…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Trousers”

Test: Fjällräven Keb Trousers

Fjällräven Keb Trousers er ubestridt en av de mest populære turbuksene på markedet, og etter solid testing, har de bevist…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat”

Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat

Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat gjør det enklere å gå en kjølig og regnfull høst og vinter i møte.…
Featured image for “Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy”

Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy

Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck og RHO Hybrid Bottom er både mykt, lett og behagelig. Og best av alt,…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Micro Down”

Test: Salomon Elixir Micro Down

Salomon Elixir Micro Down er selskapet beste dunjakke til nå. Salomon kombinerer tradisjonell dun med moderne teknologi for å lage…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Ultra Down”

Test: Salomon Elixir Ultra Down

Med Salomon Elixir Ultra Down har Salomon endelig laget en skikkelig varm og god dunjakke av høy kvalitet. Men det…
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood”

Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood

Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood har kanskje en høy pris, men det er sannsynligvis en av de beste skalljakkene du…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe…
Featured image for “Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie”

Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og silkemyk at du glemmer at du har tatt den på deg…
Featured image for “Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket”

Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket

Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket er en imponerende lett, kompakt og god vanntett løpejakke.…
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!…
Featured image for “Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve”

Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve

Inov-8 Base Elite Long Sleeve byr på høy komfort og topp kvalitet. Dette er akkurat hva du ønsker fra en…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves”

Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves

Blant et hav av hansker som har gjennomgått mye og tøft bruk i ulike sammenhenger, så er Salomon QST GORE-TEX…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre…