Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

13. februar, 2023 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket”

Lett, kompakt, varm, gode lommer og god hette, en vannavstøtende yttermembran og et pent design. Salomon OUTLINE DOWN Jacket krysser av på de mange punkter.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Fakta 2023-modell

 • Vekt: 440 gram
 • Passform: Active Fit
 • Cuin (dunkvalitet): 600
 • Fyll: 80% dun / 20% fjær
 • Pris: 2600,-

Fakta 2022-modell

 • Vekt: 342 gram
 • Passform: Active Fit
 • Cuin (dunkvalitet): 800
 • Fyll: 90% dun / 10% fjær
 • Pris: 3000,-

Salomon OUTLINE DOWN Jacket – Varm lettvekter

Jeg har testet en god del jakker fra Salomon, og enda flere dunjakker enn det er pingviner på Sydpolen. 2022-modellen av Salomon OUTLINE DOWN Jacket ble raskt en favoritt, og er det fremdeles. Jakken var «alt» en lett dunjakke skal være, og med en CUIN verdi på 700 og 90/10 ratio dun og fjær, bød den på en perfekt kombinasjon av høy kvalitet og flott design. Den lave vekten på 342 gram (i størrelse Medium) gjorde også sitt til at jakken kunne komprimeres til en liten ball og oppbevares umerkbart i sekken.

Hvis du ikke har peiling på hva CUIN-verdi betyr, eller 90/10 fordeling av dun og fjær, så kan du lese mer om dette i artikkelen Guide: Finn riktig dunjakke til ditt behov. Kort oppsummert er høyere CUIN-verdi og en større prosentandel dun bedre.

Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2022-modell


«Never change a winning team»

Salomon har det med å lansere nye produkter på løpende bånd, men OUTLINE DOWN har fortsatt i produktlinjen for 2023. Men, dette er ikke den samme Salomon OUTLINE DOWN Jacket som ble omtalt i 2022. Jakken har bevart navnet, men er ganske så annerledes fra den opprinnelige modellen.

For der OUTLINE DOWN Jacket i utgangspunktet vartet opp med en dunkvalitet på 700 CUIN og fyll bestående av et 90/10 forhold mellom dun og fjær, har 2023 modellen blitt «nedgradert» til 600 CUIN og et forhold på 80/20 dun/fjær.


Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2023-modell


Årets Salomon OUTLINE DOWN Jacket er heldigvis fremdeles en varm og god dunjakke, men lavere dunkvalitet gjør at det må brukes mer fyll for å oppnå samme varmeeffekt. Der «originalen» tikket inn på beskjedne 342 gram i str. M, veier Salomon OUTLINE DOWN «aka 2023» snaue 100 gram mer (440 gram). Det er en vekt som merkes, og i tillegg tar jakken mer plass når den skal pakkes sammen å få plass i en sekk.

Det positive med årets modell er at den fremstår mer robust og mer slitesterk enn fjorårets lettvekter. Der forgjengeren hadde en svært lett og tynn yttermembran, er jakken nå forsterket med en kraftigere ripstop-membran som tåler mer juling.

En annen ting som er endret er passformen. Jakken er fremdeles relativt romslig, men har blitt litt større i størrelsen, og det elastiske båndet i midjen er nå borte. Ermene er litt bredere, og de elastiske mansjettene er såpass store i åpningen at det lett slipper inn kaldt luft om du har tynne håndledd.


Slitesterk og vannavstøtende

Selv om selve yttermembranen er klart kraftigere på 2023-modellen, har de noen fellestrekk.

For å øke slitestyrken og bevegeligheten har Salomon benyttet syntetisk isolasjon på områdene som er mest utsatt for slitasje, i tillegg til at syntetisk isolasjon tåler fukt bedre enn dun. Franskmennene har også sørget for å benytte sin MotionFit-teknologi som gir en behagelig passform med stor bevegelsesfrihet slik at du kan bevege armene fritt uten å føle at jakken begrenser bevegelsesutslaget.

Yttermembranen består av Pertex Quantum – en lett og slitesterk membran (ripstop) som gir høy slitestyrke i forhold til vekt, samt er både vindtett og vannavstøtende. Salomon OUTLINE DOWN Jacket er absolutt ikke vanntett, men den har vist seg å tåle en liten regnskur dersom du er uheldig å bli utsatt for det. Alt syntetisk materiale består av 100% resirkulert polyester.


Flotte detaljer

2022-modellen av Salomon OUTLINE DOWN Jacket har en elastisk linning i midjen. Dette bidrar til at jakken lettere legger seg inntil kroppen, selv om en klassisk strammesnor hadde vært bedre og gjort det lettere å stramme jakken inntil kroppen. Årets modell (2023-utgaven) har ingen stramming i midjen i det hele tatt, noe som gjør at kaldt luft lettere slipper inn, samtidig som det er vanskeligere å varme opp luften på innsiden. Passformen har er såkalt «Active Fit», men jakken føles heller romslig, og kan sies å være stor i størrelsen.

I åpningen på ermene er det elastiske mansjetter noe som bidrar til at det er lett å ta jakken på/av i farten, eller utenpå en skalljakke når du er ute på tur. Åpningen i ermene er derimot så stor at det lett siver inn kaldt luft også her.

Ellers har Salomon utstyr jakken med to gode sidelommer som fungerer like godt til oppbevaring som til å varme hendene, og ikke minst en meget god hette som følger hodets bevegelser.


Tilgjengelighet og beste bruksområde

Salomon OUTLINE DOWN Jacket er tilgjengelig i både herre- og damemodell i fire ulike farger for herre (str. S-2XL), og to farger for dame (str. S-L). 2022-modellen er ikke lenger tilgjengelig for salg fra leverandør, men er fremdeles mulig å finne i ulike butikker.

Salomon OUTLINE DOWN Jacket passer til alt fra topptur sommer som vinter, generelt friluftsliv, eller som et varmende plagg på vei til butikken. 2022-utgaven er den beste jakken å ha i sekken som et lett overtrekksplagg ettersom den både veier mindre og tar mindre plass. 2023-utgaven er derimot kraftigere, og bedre egnet til aktivt bruk når du går ute, gjerne med sekk.

Prisen på 2022-modellen lå på 3000 kr, mens årets modell (2023) har blitt redusert til 2600 kr.


Konklusjon

Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2023-modell


Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2022-modell

Salomon OUTLINE DOWN Jacket
Salomon OUTLINE DOWN Jacket 2022

Product Name: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

Brand: Salomon

Offer price: 3000

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon OUTLINE DOWN Jacket leverer over forventet av en så liten og lett dunjakke. Ikke bare varmer den godt, tar liten plass, og beskytter mot lett nedbør, men den ser også veldig bra ut. Dette er et imponerende stykke arbeid av Salomon, og OUTLINE DOWN kan absolutt anbefales.

Overall
80%
80%

Pros

 • Svært lett varm.
 • Pent design.
 • Kan komprimeres til en knøttliten ball.
 • To store lommer.
 • God hette som følger hodets bevegelser.

Cons

 • Savner en strammere strikk i midjen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer