Test: Mizuno Wave Rider GTX

15. januar, 2023 (oppdatert 6. desember 2023)

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”

Glem de som sier du ikke skal velge GORE-TEX sko. Mizuno Wave Rider GTX er et godt eksempel på en løpesko som innbyr til både topp komfort og løpeglede. Og samtidig er vanntett.

Løpesko med GORE-TEX kan diskuteres opp og ned i mente, men faktumet er at det i mange tilfeller er utrolig behagelig å kunne løpe rundt i helt vanntette sko uten bekymring for å ende opp med våte og kalde føtter så snart skoene ser to duggdråper i gresset.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Wave Rider GTX – Vanntett komfort

Mizuno har gjort mye riktig med løpeskoene sine de siste årene og fortsetter å ta markedsandeler både innen asfaltsko og terrengsko. Mizuno Wave Rider GTX er noe så originalt som en «terrengifisert» utgave av den bestselgende Mizuno Wave Rider-serien. Skoene er ikke identiske, men bygger på mye av de samme egenskapene.

I bunn finner vi den solide og responsive Wave-platen kombinert med det dempende og responsive ENERZY-materiale i hele mellomsålen. Overdelen er kledd i pustende AIRmesh, mens yttersålen består av slitesterkt X10-gummi. Både tåkappe og hæl er forsterket med TPU som både beskytter og bidrar til ekstra støtte.

Mizuno Wave Rider GTX har i tillegg en GORE-TEX membran som sørger for å holde skoene vanntett, samt en mye grovere såle optimalisert for mer krevende og varierende underlag.

Passformen er som alltid med Mizuno veldig allsidig, men tåkappen begrenser hvor mye overdelen utvider seg, og Rider GTX kan derfor oppleves litt samlere enn den vanlige Rider-modellen. Det solide snøresystemet og den myke pløsen gjør det lett å stramme skoen så den sitter tight uten å trykke ubehagelig. Pløsen er i tillegg sydd fast i overdelen og hindrer rusk og gjørme i å trenge inn. Hælkappen er delvis avstivet med ekstra TPU-forsterkning og bidrar til økt stabilitet, samtidig som den holder foten godt på plass.


Den ultimate vanntette door-to-trail sko

Mizuno Wave Rider GTX er langt i fra den groveste terrengskoen, og selv Mizuno har alternativer som er bedre for deg som ønsker å beinfly av gårde langt til fjells (Wave Daichi 7 og Wave Mujin 8). Mizuno Wave Rider GTX er derimot kanskje den ultimate vanntette door-to-trail sko. Tenk på alle løpeturene der du tar på deg løpeskoene, må løpe noen kilometer på asfalt, eller hardpakket grus før du kommer til stien du skal løpe. Dette er skoen du vil lovprise på disse turene. Dempingen tar vare på føttene dine godt nok til å kunne løpe uten begrensning, og responsen er akkurat god nok til at skoene er moro å løpe i.

De relativt lave knastene gjør skoen ypperlig for hardpakket underlag som asfalt, grus og stier, men sliter litt mer på skikkelig gjørme og vått. Men det er heller ikke dette underlaget Mizuno Wave Rider GTX er beregnet på. Dette er en sko som er laget for hardpakkede underlag, og minimalt med gjørme eller teknisk krevende terreng. Likevel overrasker den positivt selv i mer ulendt terreng, for der hybridsko gjerne har en tendens til at foten «sklir» ut og over yttersålen når underlaget blir for skrått, så gir Mizuno Wave Rider GTX såpass mye støtte at foten holer seg på plass. Det er ikke anbefalt å velge denne skoen til turene med mye teknisk løping, men det er fint å se at den også takler det.

Mizuno har også lagt inn en relativ lang flexgrop som både bidrar til å «guide» deg gjennom steget, samt å gi en bedre fleks. Om du løper mye i gjørme, fylles denne derimot raskt med jord og kan bli et irritasjonsmoment.


En flott tursko

Du trenger heller ikke å løpe, og kan fint bruke Mizuno Wave Rider GTX som en lett tursko. Komforten er topp, og vekten til å være en GORE-TEX sko er slett ikke verst. Mizuno har levert nok en god sko, og de får nok solgt mye av denne til både sommer- og vinterhalvåret.


Tilgjengelighet

Mizuno Wave Rider GTX er tilgjengelig i herre- og damemodell i et bredt spekter av størrelse, men kun en farge for hvert kjønn.

NB: Se også testen av den nyeste og oppdaterte modellen av Mizuno Wave Rider GTX.


Fakta:

  • Dropp (herre/dame): 12 mm / 12 mm
  • Vekt (herre/dame): 310 g / 265 g

Konklusjon


Mizuno Wave Rider GTX
Mizuno Wave Rider GTX

Product Name: Mizuno Wave Rider GTX

Brand: Mizuno

Offer price: 2100

Currency: NOK

Konklusjon

Mizuno Wave Rider GTX byr på en gjennomført og god door-to-trail sko i et vanntett design, og en sko som egner seg like godt som løpesko som tursko.

Det er ikke skoen du utfordrer til de mest tekniske stiene, men den skoen du velger på de fleste turene som har innslag av både asfalt, grus og sti.

Overall
90%
90%

Pros

  • Komfortabel og allsidig og passform.
  • Slitesterk og stødig overdel.
  • Fungerer like godt på asfalt som i terrenget.
  • Godt dempet.
  • Godt grep.
  • Vanntett!

Cons

  • Ikke egnet for gjørmete og løst underlag.
  • Flexgropen fylles lett med gjørme.

Del gjerne:

Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Anbefalte artikler

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”
27. desember 2023 | Sko

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”
9. desember 2023 | Sko

Test: Icebug NewRun BUGrip

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.
Les mer