Test: Mizuno Wave Rider GTX

15. januar, 2023 (oppdatert 13. august 2023)
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”

Glem de som sier du ikke skal velge GORE-TEX sko. Mizuno Wave Rider GTX er et godt eksempel på en løpesko som innbyr til både topp komfort og løpeglede. Og samtidig er vanntett.

Løpesko med GORE-TEX kan diskuteres opp og ned i mente, men faktumet er at det i mange tilfeller er utrolig behagelig å kunne løpe rundt i helt vanntette sko uten bekymring for å ende opp med våte og kalde føtter så snart skoene ser to duggdråper i gresset.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp Mizuno Wave Rider GTX

Mizuno Wave Rider GTX – Vanntett komfort

Mizuno har gjort mye riktig med løpeskoene sine de siste årene og fortsetter å ta markedsandeler både innen asfaltsko og terrengsko. Mizuno Wave Rider GTX er noe så originalt som en «terrengifisert» utgave av den bestselgende Mizuno Wave Rider-serien. Skoene er ikke identiske, men bygger på mye av de samme egenskapene.

I bunn finner vi den solide og responsive Wave-platen kombinert med det dempende og responsive ENERZY-materiale i hele mellomsålen. Overdelen er kledd i pustende AIRmesh, mens yttersålen består av slitesterkt X10-gummi. Både tåkappe og hæl er forsterket med TPU som både beskytter og bidrar til ekstra støtte.

Mizuno Wave Rider GTX har i tillegg en GORE-TEX membran som sørger for å holde skoene vanntett, samt en mye grovere såle optimalisert for mer krevende og varierende underlag.

Passformen er som alltid med Mizuno veldig allsidig, men tåkappen begrenser hvor mye overdelen utvider seg, og Rider GTX kan derfor oppleves litt samlere enn den vanlige Rider-modellen. Det solide snøresystemet og den myke pløsen gjør det lett å stramme skoen så den sitter tight uten å trykke ubehagelig. Pløsen er i tillegg sydd fast i overdelen og hindrer rusk og gjørme i å trenge inn. Hælkappen er delvis avstivet med ekstra TPU-forsterkning og bidrar til økt stabilitet, samtidig som den holder foten godt på plass.


Den ultimate vanntette door-to-trail sko

Mizuno Wave Rider GTX er langt i fra den groveste terrengskoen, og selv Mizuno har alternativer som er bedre for deg som ønsker å beinfly av gårde langt til fjells (Wave Daichi 7 og Wave Mujin 8). Mizuno Wave Rider GTX er derimot kanskje den ultimate vanntette door-to-trail sko. Tenk på alle løpeturene der du tar på deg løpeskoene, må løpe noen kilometer på asfalt, eller hardpakket grus før du kommer til stien du skal løpe. Dette er skoen du vil lovprise på disse turene. Dempingen tar vare på føttene dine godt nok til å kunne løpe uten begrensning, og responsen er akkurat god nok til at skoene er moro å løpe i.

De relativt lave knastene gjør skoen ypperlig for hardpakket underlag som asfalt, grus og stier, men sliter litt mer på skikkelig gjørme og vått. Men det er heller ikke dette underlaget Mizuno Wave Rider GTX er beregnet på. Dette er en sko som er laget for hardpakkede underlag, og minimalt med gjørme eller teknisk krevende terreng. Likevel overrasker den positivt selv i mer ulendt terreng, for der hybridsko gjerne har en tendens til at foten «sklir» ut og over yttersålen når underlaget blir for skrått, så gir Mizuno Wave Rider GTX såpass mye støtte at foten holer seg på plass. Det er ikke anbefalt å velge denne skoen til turene med mye teknisk løping, men det er fint å se at den også takler det.

Mizuno har også lagt inn en relativ lang flexgrop som både bidrar til å «guide» deg gjennom steget, samt å gi en bedre fleks. Om du løper mye i gjørme, fylles denne derimot raskt med jord og kan bli et irritasjonsmoment.


En flott tursko

Du trenger heller ikke å løpe, og kan fint bruke Mizuno Wave Rider GTX som en lett tursko. Komforten er topp, og vekten til å være en GORE-TEX sko er slett ikke verst. Mizuno har levert nok en god sko, og de får nok solgt mye av denne til både sommer- og vinterhalvåret.


Tilgjengelighet

Mizuno Wave Rider GTX er tilgjengelig i herre- og damemodell i et bredt spekter av størrelse, men kun en farge for hvert kjønn.

Fakta:
Hæl/forfot: 30 mm/ 22mm
Dropp (herre/dame): 12 mm / 12 mm
Vekt (herre/dame): 310 g / 265 g


Konklusjon


Kjøp Mizuno Wave Rider GTX
Mizuno Wave Rider GTX
Mizuno Wave Rider GTX

Product Name: Mizuno Wave Rider GTX

Brand: Mizuno

Offer price: 2100

Currency: NOK

Konklusjon

Mizuno Wave Rider GTX byr på en gjennomført og god door-to-trail sko i et vanntett design, og en sko som egner seg like godt som løpesko som tursko. Det er ikke skoen du utfordrer til de mest tekniske stiene, men den skoen du velger på de fleste turene som har innslag av både asfalt, grus og sti.

Overall
90%
90%

Pros

  • Komfortabel og allsidig og passform.
  • Slitesterk og stødig overdel.
  • Fungerer like godt på asfalt som i terrenget.
  • Godt dempet.
  • Godt grep.
  • Vanntett!

Cons

  • Ikke egnet for gjørmete og løst underlag.
  • Flexgropen fylles lett med gjørme.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…