...

Test: Huawei FreeBuds Pro 4

Oppdatert: februar 10, 2025
, Oppdatert: februar 10, 2025
 / Oppdatert: februar 10, 2025
trådløse ørepropper test

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Huawei FreeBuds Pro 4 byr på komfortabel og sikker passform, god lyd og samtalekvalitet, helt grei støydemping og elegant design, til en konkurransedyktig pris.

Huawei FreeBuds Pro 4 er den nyeste versjonen av Huaweis premium trådløse ørepropper, og bygger videre på suksessen til FreeBuds Pro 3 (testet her) med forbedringer innen lyd, støydemping, samtalekvalitet og passform.

Her får du kort oppsummert eksepsjonelt mye for pengene.



Huawei FreeBuds Pro 4
Huawei FreeBuds Pro 4

Product Name: Huawei FreeBuds Pro 4

Brand: Huawei

Offer price: 2299

Currency: NOK

Konklusjon

Design er smak og behag, men Huawei FreeBuds Pro 4 leverer en solid søknad for å levere noen av de mest elegante øreproppene på markedet.

Huawei FreeBuds Pro 4 ser ikke bare bra ut, men sitter også meget komfortabelt og godt. Støydempingen er helt på det jevne, og lyden er blant de beste på markedet. I tillegg stiller Huawei med enkel og funksjonell betjening, og topp samtalekvalitet.

Til prisen på 2299 kr er Huawei FreeBuds Pro 4 sannsynligvis noen av de bedre trådløse øreproppene du får kjøpt. For her får du verdi for hver en krone.

Overall
90%
90%

Pros

  • Meget komfortabel passform.
  • Totalt 7 ulike størrelser/ørepropper.
  • Jevnt over god støydemping.
  • Awarness Mode og Stemmemodus fungerer godt.
  • God og balansert lyd.
  • Støtte for høyoppløselige lydkodeker.
  • 10-trinns equalizer.
  • Imponerende god samtalekvalitet.
  • Pauser/starter musikken når du fjerner/setter på plass en propp.
  • Enkel og smart betjening.
  • «Finn øreproppene»-funksjon.
  • Verdi for pengene.

Cons

  • Litt kort batteritid.
  • Ikke fullstendig værtett.
  • Støydempingen er ikke effektiv nok på stemmer.

Egenskaper

  • Type: In-ear, true wireless
  • Drivere: 11 mm dynamic driver + planar diaphragm driver
  • Støyreduksjon: Dynamisk, aktiv
  • Batteritid: Med ANC – 4,5 timer + 23 timer med ladeetui. Uten ANC – 6,5 timer + 33 timer med ladeetui.
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Multipoint, Trådløs lading (Qi)
  • Kodek: LDAC, AAC, SBC,
  • Vekt: 5,8 g per ørepropp, 47 g for ladeetui
  • Værtetting: Propper; IP54-sertifisert. Ladeetui; Ikke værtett.
  • Farger: Svart, Hvit, Grønn
  • Pris: 2190,-

Design

Huawei FreeBuds Pro 4 viderefører det elegante designet fra forgjengeren, med avrundede hodestykker og korte stammer som har berøringspaneler for enkel kontroll. Utsiden av stammene prydes av Huawei-logoen og «Huawei Sound»-logoen, og øreproppene kommer i fargene svart, hvit og grønn.

Både øreproppene og ladeetuiet har et fin premium finish, der ladeetuiet har fått en gyllen kant på åpningen, mens øreproppene har fått en gyllen kant på utsiden av stammene. Et lite LED-lys på fremsiden indikerer batterinivå og tilkobling, mens Huawei-logoen merkelig nok er plassert på baksiden.

Øreproppene er IP54-sertifiserte, noe som betyr at de tåler lett vannsprut og kan brukes i regnvær, men de er ikke helt vanntette. Ladeetuiet er imidlertid ikke beskyttet mot vann og bør holdes tørt.

Det medfølger totalt syv par ulike propper:

  • Silikonpropper: XS, S, M, L
  • Memory Foam: S, M, L

Å bytte til memory foam-proppene gir utvilsomt bedre støydemping og passform, men noen vil kunne oppleve de tette over de. SIlikonproppene føles luftigere ved langvarig bruk, men sitter ikke like trygt i øregangen, og støydempingen er ikke i nærheten av like god. Skulle du være i tvil om passformen, kan du bruke den innebygde passform-testen som spiller av noen korte lydstrofer og umiddelbart gir tilbakemelding om de proppene sitter godt eller bør byttes.


Batteritid

FreeBuds Pro 4 tilbyr helt ok batteritid, men langt i fra fantastisk.

  • Med ANC av: 6,5 timer avspilling på én lading, opptil 33 timer med ladeetuiet.
  • Med ANC på: 4,5 timer avspilling, opptil 23 timer med ladeetuiet.

Øreproppene støtter hurtiglading, som gir opptil 2 timers bruk etter bare 10 minutter i etuiet, og kan lades både med via USB-C (USB-A til USB-C kabel medfølger), eller trådløst (maks 5W). En fullading med øreproppene i etuiet tar ca. 1 time, og kun 40 minutter for proppene i etuiet.


Tilkobling og lydkodek

FreeBuds Pro 4 bruker Bluetooth 5.2 for stabil trådløs tilkobling, og støtter standardkodekene SBC og AAC for kompatibilitet med de fleste enheter, samt de høyoppløselige lydkodekene LDAC og L2HC 2.0, 3.0 og 4.0 kodeker, som gir høyoppløselig lydoverføring opptil 24-bit/48kHz- forutsatt at du har en nyere Huawei-mobil som støtter dette.

Multipoint er på plass for sømløs bytting mellom to enheter. Huawei-enheter parer automatisk ved å trykke på bildet som vises når etuiet åpnes, mens andre enheter krever at du trykker i paringsknappen på etuiet og velger «Huawei Freebuds Pro 4» i Bluetooth-oversikten.

Endringer og justeringer gjøres i Huawei AI Life appen. Denne er tilgjengelig for brukere i Apple Store, mens Android-brukere må gå omveien ved å scanne en kode på esken, og deretter følge linken videre for å installere appen utenom Google Play.

Smart Wear-funksjonen sørger for at øreproppene automatisk pauser musikken i det du fjerner en propp fra øregangen, og starter musikken igjen når du setter den tilbake. Det er også en «Finn øreproppene»-funksjon som spiller av en høy og intens lyd i proppene så lenge du er tilkoblet via Bluetooth. Denne har allerede reddet meg på tur ute.


Støydemping

Støydempingen på FreeBuds Pro 3 var allerede god, og den aktive støydempingen (ANC) på Freebuds Pro 4 er ytterligere forbedret. Sammenlignet med forgjengeren skal støyreduksjonen være 30% mer effektiv, noe Huawei har oppnådd ved å bruke en kombinasjon av eksterne og interne mikrofoner i kombinasjon med AI for å effektivt redusere omgivelsesstøy.

Øreproppene har fire ulike støydempingsmoduser:

  • Dynamisk: Justerer støydemping automatisk etter omgivelsene.
  • Koselig: Ideelt for stille omgivelser som kontor.
  • Generell: Ideelt for steder med høyt støynivå.
  • Ultra: For svært støyende miljøer som fly eller tog.

Det finnes også en «Bevissthet»-modus som slipper inn omgivelseslyd, slik at du kan høre hva som skjer rundt deg uten å ta ut øreproppene.

Det første tipset for å få mest mulig ut av støydempingen er å bytte til memory foam proppene som gjør en mye bedre jobb med å stenge lyd ute.

Deretter må du selv forsøke og veksle mellom de ulike modusene for å finne den som gir best effekt, for dette er absolutt ikke konsekvent. I enkelte situasjoner der det er mye bakgrunnsstøy, så kan til og med «Koselig», som regnes som minst effektiv, være den som gir best effekt.

Velger du «Dynamisk» eller «Ultra» så er sannsynligheten større for at du stenger de mest sjenerende lydene ute, men algoritmene er ikke på Apple, Google, eller Samsung-nivå. Huawei gjør en god jobb med å stenge mer generell bakgrunnsstøy ute, mens stemmer lettere slipper igjennom.


Lydkvalitet

HUAWEI FreeBuds Pro 4 er utstyrt med Dual-driver True Sound-teknologi, som kombinerer en dynamisk driver med fire magneter og en ultrahøyfrekvent (UHF) planar membranenhet.

Lydopplevelsen er som alltid med FreeBuds Pro-serien veldig god. Øreproppene benytter en dynamisk EQ som automatisk tilpasser lydkvaliteten basert på miljø og lydnivå, og leverer en klar, detaljert og balansert lyd, med en fyldig bass som ikke blir for overveldende. Mellomtonene er klare, mens diskanten er presis, og lydbildet er bredt og gir en god romfølelse. FreeBuds Pro 4 lar deg også aktiverer Spatial Audio (romlyd) for å lytte til lyd med en tredimensjonal lytteopplevelse.

Ønsker du den beste lydkvaliteten som er oppnåelig, så krever det en nyere. Huawei-tefefon (noe de færreste har) for å kunne dra nytte av selskapets egne proprietære lydkodek L2HC 4.0, for tapsfri lyd, som muliggjør avspilling av 48 kHz/24-bit høyoppløselig lyd, og en overføringshastighet på 2,3 Mbps.

Øreproppene tilbyr EQ-innstillinger med en 10-trinns equalizer gjennom Huawei AI Life-appen der du kan justere lyden etter egne preferanser., eller velge mellom forhånsinnstilte lydmoduser som Standard, Bassforsterkning, Diskantforsterkning, Stemmer, Symfoni, Hi-Fi Live, Balansert eller Klassisk.


Betjening

FreeBuds Pro 4 bevarer de samme gode berøringskontrollene som tidligere, og lar deg kontrollere både volum, støydemping og låtvalg rett fra øreproppene. Her er Huawei meget god med berøringspaneler som er verken er for sensitive, eller vanskelig å kontrollere.

  • Sveip opp/ned: Juster volumet.
  • Trykk to ganger: Spill av/pause musikk eller svar på anrop.
  • Trykk og hold: Aktiver/deaktiver ANC, samt veksle mellom ANC og Bevissthet.

I tillegg kan hodebevegelser som nikk eller risting brukes til å besvare eller avvise anrop.


Samtalekvalitet

Samtalekvaliteten i FreeBuds Pro 4 er forbedret med benledningsteknologi som bruker en AI støydemping algoritme for klare samtaler, selv i støyende omgivelser. I følge Huawei skal FreeBuds Pro 4 håndtere vindhastigheter opptil 10 m/s og redusere støy opptil 100 dB. Mikrofoner på både utsiden og innsiden av øreproppene skal jobbe sammen for å filtrere bort bakgrunnsstøy slik at kun stemmen kommer gjennom.

De beste øreproppene (f.eks. AirPods Pro 2 eller Google Pixel Buds Pro 2) har fått imponerende god samtalekvalitet de siste årene der selv den mest sjenerende bakgrunnsstøyen nærmest blir eliminert bort, og det er gledelig å kunne si at det også gjelder for Huawei FreeBuds Pro 4.

Støydempingen fungerer like godt uavhengig om du kobler de til en iPhone-, Samsung-, Huawei- eller Google-telefon, og det er nesten så mottakeren hører deg bedre enn du hører deg selv dersom det er veldig støyende. Her er Huawei gode.


Konkurrenter

Huawei FreeBuds Pro 4 plasserer seg i premium-segmentet og konkurrerer med toppmodeller som Apple AirPods Pro (2. gen.), Samsung Galaxy Buds 3 Pro, Google Pixel Buds Pro 2, Sennheiser Momentum True Wireless 4, Jabra Elite 10 Gen 2 og Sony WF-1000XM5.

Alle disse alternativene har alle sine fordeler og ulemper, men en klar styrke hos Huawei er at øreproppene fungerer like godt på både iOS og Android. Batteritiden er kanskje ikke imponerende, men det er heller ikke noe som trekker dem betydelig ned.

Uansett hvilken av disse modellene du velger, vil du trolig bli fornøyd. Er lydkvalitet viktig for deg, kan Huawei FreeBuds Pro 4 overraske positivt. Og prisen er det ingen som kan konkurrere med.

For et rimeligere alternativ med høy kvalitet kan Huawei FreeBuds 6i (testet her) være et godt valg, særlig med en pris under 1500 kroner.


Konklusjon



Huawei FreeBuds Pro 4
Huawei FreeBuds Pro 4

Product Name: Huawei FreeBuds Pro 4

Brand: Huawei

Offer price: 2299

Currency: NOK

Konklusjon

Design er smak og behag, men Huawei FreeBuds Pro 4 leverer en solid søknad for å levere noen av de mest elegante øreproppene på markedet.

Huawei FreeBuds Pro 4 ser ikke bare bra ut, men sitter også meget komfortabelt og godt. Støydempingen er helt på det jevne, og lyden er blant de beste på markedet. I tillegg stiller Huawei med enkel og funksjonell betjening, og topp samtalekvalitet.

Til prisen på 2299 kr er Huawei FreeBuds Pro 4 sannsynligvis noen av de bedre trådløse øreproppene du får kjøpt. For her får du verdi for hver en krone.

Overall
90%
90%

Pros

  • Meget komfortabel passform.
  • Totalt 7 ulike størrelser/ørepropper.
  • Jevnt over god støydemping.
  • Awarness Mode og Stemmemodus fungerer godt.
  • God og balansert lyd.
  • Støtte for høyoppløselige lydkodeker.
  • 10-trinns equalizer.
  • Imponerende god samtalekvalitet.
  • Pauser/starter musikken når du fjerner/setter på plass en propp.
  • Enkel og smart betjening.
  • «Finn øreproppene»-funksjon.
  • Verdi for pengene.

Cons

  • Litt kort batteritid.
  • Ikke fullstendig værtett.
  • Støydempingen er ikke effektiv nok på stemmer.

Foreslåtte artikler

Garmin Instinct 3 er fremdeles en robust og allsidig pulsklokke med mye krefter og lang batteritid. Og nå har den fått en tvillingbror med AMOLED-skjerm.
ASICS Gel-Nimbus 27 byr på en tykkere mellomsåle for økt komfort, og en ny og bedre overdel, og bevarer stempelet som en solid og komfortabel mengdetreningssko.
Inspiring lover mye, men klarer ikke helt å innfri. Likevel, Inpiring har mye potensiale, og det blir spennende å følge utviklingen videre.
Xiaomi 15 Ultra ypper med et ekstremt lyssterkt og kraftig kamera, en lekker skjerm, lynrask prosessor, god batteritid og rask lading.
OnePlus Watch 3 bygger videre på forgjengeren med fokus på et mer eksklusivt design, forbedret helsesporing og bedre batteriytelse. Og det til en fin pris.
Rab Latok Mountain GORE-TEX Pro Jacket er jakken du vil ta med deg i stormen, og som gir solid beskyttelse uansett hva du utsetter den for.