Test: JBL Tour PRO 3

29. oktober, 2024 (oppdatert 29. oktober 2024)

Featured image for “Test: JBL Tour PRO 3”

JBL Tour PRO 3 tar de gode egenskapene fra forgjengeren, legger til et smartere ladeetui med større skjerm, støtte for Auracast, og bedre kvalitet over hele fjøla.

JBL Tour PRO 3 er den nyeste versjonen i JBL sin flaggskip-serie av trådløse ørepropper. Forgjengeren imponerte stort med sin anvendelighet og store bruksområde, og nykommeren forbedrer både lydkvalitet, støydemping og samtalekvalitet, samtidig som det legger til et enda smartere ladeetui, støtte for Auracast og økt batteritid.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


JBL Tour PRO 3
JBL Tour PRO 3

Product Name: JBL Tour PRO 3

Brand: JBL

Offer price: 3499

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Tour PRO 2 leverte et av de beste parene trådløse ørepropper da de ble lansert i fjor, og JBL Tour PRO 3 følger opp med en enda bedre opplevelse.

Ladeetuiet er enda litt smartere og åpner for muligheter som gjør øreproppene både fremtidsrettet og enklere å justere innstillinger på farten, samtidig som det har nok kraft til å la deg lytte til musikk dagen lang. Dessverre går det på bekostning av størrelsen som er godt over snittet for trådløse ørepropper, men er behovene for Auracast og strømmefunksjon til stede, så er det absolutt verdt det.

Lydkvaliteten er også meget god, og støydempingen er helt der oppe. Det samme gjeler samtalekvaliteten.

JBL kan også varte opp med støtte for Spatial Audio, hodesporing, en solid equalizer, støtte for høyoppløselige lydkoder, en rekke muligheter for tilpasning i appen, «finn øreproppene»-funksjon, og flere smarte funksjoner.

Prisen er høy, men du får kvalitet i alle ledd. Ikke minst kjøper du et par ørepropper du kan ha i mange år før de er teknologisk utdatert. 

Overall
90%
90%

Pros

  • Komfortabel passform.
  • Smart ladeetui med stor skjerm.
  • Ladeetuiet fungerer som en lydsender fra analoge enheter.
  • God lydkvalitet. 10-trinns equalizer.
  • Støtte for høyoppløselige lydkodeker.
  • Effektiv støydemping (også justerbar).
  • Justerbar Ambient Aware og TalkThru.
  • God samtalekvalitet.
  • Bluetooth 5.3 og Multipoint støtte.
  • Enkel og god betjening.
  • Lang batteritid. Trådløs lading + hurtiglading.
  • Vanntette.

Cons

  • Litt stort ladeetui.
  • Begrenset betjening direkte fra øreproppene.
  • Det finnes bedre alternativer til trening.


Egenskaper

  • Type: In-ear, true wireless
  • Drivere: 10,2 mm dynamisk driver + 5,1 mm x 2,8 mm balansert armatur
  • Støyreduksjon: Aktiv
  • Batteritid: Med ANC – 8 timer + 24 timer med ladeetui. Uten ANC – 11 timer + 33 timer med ladeetui.
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.3, Multipoint, Auracast, Trådløs lading (Qi)
  • Kodek: LDAC, AAC, SBC,
  • Vekt: 5,6 g per ørepropp, 71,8 g for ladeetui
  • Værtetting: IP55-sertifisert
  • Farger: Svart, Beige
  • Pris: 3500,-

Design – Ørepropper og smartetui

JBL Tour PRO 3 bevarer det samme kompakte designet som forgjengeren med korte berøringsfølsomme stammer for betjening, ovale hoder, samt utskiftbare ørepropper hvorav fem par i silikon og ett par i skum. Øreproppene og ladeetuiet har et matchende design med en elegant finish i fargene svart og latte.

De medfølgende proppene gjør det enkelt å finne en komfortabel passform, og en egen passformtest hjelper deg å finne de riktige proppene og størrelsen. Til generell bruk så sitter JBL Tour PRO 3 helt supert, men tenker du å bruke øreproppene mye til trening, så har de litt lett for å falle ut. Passform er så klart individuelt, men på grunn av størrelsen er de mer utsatt for mye bevegelser enn mer kompakte ørepropper.

Ladeetuiet (eller smartetuiet) ligner forgjengeren, men er litt høyere og smalere. Det er fremdeles ganske tykt, og vekten på drøye 70 gram er i et øvre sjiktet. Det går fint å oppbevare i en jakkelomme, men er ikke egnet for trange bukselommer.


Betjeningen er intuitiv, med sideveis sveiping mellom widgets og enkelt trykk for bekreftelse. Skjermresponsen er rask, og lysstyrken (kan justeres i tre nivåer) er tilstrekkelig selv på det laveste nivået.

Forhåndsinnstilte kontroller inkluderer blant annet avspilling, volum og varsler, mens funksjoner som Ambient Sound og equalizer kan tilpasses. Ladeetuiet viser kortvarige varsel-forhåndsvisninger fra mobilen og lar deg besvare anrop direkte fra skjermen. JBL har også inkludert bakgrunnsbilder, med mulighet for å laste opp ditt eget.


Batteritid og tilkobling

JBL Tour PRO 3 leverer solid batteritid med opptil 8 timer med aktiv støydemping aktivert, og totalt 32 timer med den medfølgende ladeetuiet. Med støydemping deaktivert kan du forlenge batteritiden til 11 timer og 44 timer med og uten ladeetuiet.

En fullading tar om lag 2 timer, mens hurtiglading gir deg 3 timer med spilletid etter kun 5 minutters lading. Støtte for trådløs lading er på plass.

Øreproppene støtter også multipoint-tilkobling, slik at du kan koble til to enheter samtidig og bytte mellom dem uten avbrudd.

JBL Tour PRO 3 støtter Bluetooth 5.3 og multipoint, samtidig som de inkluderer Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair for enklest mulig tilkobling (det er også enkelt med iPhone/Apple). Med ShareMe kan du koble til flere LE-lydkompatible hodetelefoner til samme Android-enhet å dele musikken med en venn.


Smartetui og Auracast

JBL Tour PRO 2 introduserte et ladeetui med en berøringsskjerm for enklere kontroll av øreproppene, og denne gangen har skjermstørrelsen økt fra 1,45″ til 1,57″. Den store skjermen gjør det enkelt å justere innstillinger, sjekke batterinivået, endre EQ-profiler, samt aktivere støydemping, eller Ambient Sound-modus uten å måtte finne frem telefonen.

Etuiet kan også fungere som en Bluetooth-sender og USB DAC, slik at du kan koble øreproppene til enheter som ikke har innebygd Bluetooth- typisk analoge enheter som flyunderholdningssystemer, samt at det hever lydkvaliteten når det er koblet til en PC.


Ved å bruke en vanlig 3,5 mm kabel (eller USB-C kabel) som du kobler mellom avspillingsenheten og etuiet, kan du strømme lyd til øreproppene i høy kvalitet uten forsinkelser. JBL har faktisk inkludert en USB Type-C til analog 3,5 mm kabel, i tillegg til en USB Type-C til Type C-kabel, i esken.

JBL Tour Pro 3 er også JBL sine første trådløse ørepropper som støtter Auracast. Auracast er en Bluetooth-teknologi som gjør det mulig å sende lyd trådløst fra én kilde til flere enheter samtidig, blant annet trådløse ørepropper. Dette gir fordeler som å kunne dele lydopplevelser med andre, for eksempel musikk eller film, ved at flere personer kobler sine ørepropper til samme kilde.

I tillegg kan teknologien brukes på offentlige steder, som flyplasser eller museer, for å motta lydinformasjon direkte i øreproppene, og den gir en mer stabil forbindelse med forbedret lydkvalitet og lavere forsinkelse.


Tilpasning

JBL appen lar deg tilpasse lyden ved hjelp av en 10-bånds equalizer og 14 warble-toner der lyden justeres individuelt for hvert øre for best mulig tilpasning. I tillegg kan du ta i bruk JBL Personi-Fi 3.0 teknologien som justerer lyden basert din individuelle høreprofil, samt aktivere Adaptive EQ og «Lydlekkasje kompensasjon» som sammen skal optimalisere lyden basert på hvordan øreproppene passer i øret ditt.

For ytterligere tilpasning kan du ta i bruk Personal Sound Amplification for å justere balansen mellom høyre og venstre ørepropp. Om du ikke stoler på egne DJ-ferdigheter så kan du ta i bruk en av de forhåndsinnstilte lydprofilene.


Støydemping og Ambient Aware

JBL Tour PRO 3 er utstyrt med JBLs True Adaptive Noise Cancelling 2.0-teknologi som justerer støydempingen i sanntid basert på omgivelsene dine. Systemet overvåker omgivelseslyden mer enn 50 000 ganger i sekundet og tilpasser seg endringer i miljøet og korrigerer for lydlekkasje.

Støydempingen kan enten settes til «adaptiv» slik at øreproppene selv justerer nivået, eller du kan kan justere den manuelt. I tillegg kan du aktivere «Auto Compensation» som analyserer formen på øregangene og justerer støydempingen i sanntid.

«Ambient Aware»-modusen gir deg muligheten til å høre omgivelsene uten å fjerne øreproppene (justerbar over syv nivåer), «TalkTrue» forsterker stemmer rundt deg samtidig som musikken dempes., mens «SilentNow» skrur på støydempingen og kobler ut Bluetooth slik at du kan skape en egen «stille boble» uten å risikere å bli forstyrret av varsler som plinger inn. SilentNow kan også brukes når du skal sove, og lar deg stille inn en tidtaker med en alarm som vekker deg på slutten.


Lydkvalitet

Lydkvaliteten på Tour PRO 2 var allerede god, og JBL Tour PRO 3 tar det et steg videre. Hver ørepropp er utstyrt med en kombinasjon av 10,2 mm dynamiske drivere og en balansert armatur, som sikrer dyp bass og klare diskanttoner. Sammen gir de rik lydprofil som håndterer både musikk og samtaler godt. Dersom lyden og du ikke er perfekt match umiddelbart, så kan det enkelt finjusteres via EQ i appen.

JBL har også lagt til støtte for den høyoppløselige lydkodeken LDAC, i tillegg til støtten for SBC og AAC. En litt fancy funksjon er at lydkodeken du benytter vises i det venstre øvre hjørne på smartetuiet når du lytter til musikk.

Ved å aktivere «JBL Spatial 360» får øreproppene lyden til å omslutte deg, lik det du opplever på teater, konsert eller i en kino, mens «Hodesporing» gjør at det virker som om lyden kommer utenfra øreproppene og tilpasser seg når du beveger hodet.


JBL tilbyr profiler for film, musikk og spill, der hver profil gir et unikt lydbilde for en optimal lydopplevelse. Hvorvidt du merker en tydelig forskjell, og hvilken profil du foretrekker, er en personlig smakssak, men denne funksjonen kan bidra til å løfte lydkvaliteten.


Samtalekvalitet

Takket være seks mikrofoner, et vindbeskyttet design avansert teknologi for støyreduksjon under samtaler, og JBL sin egenutviklede Crystal AI-samtalealgoritme, så leverer JBL Tour PRO 3 meget god samtalekvalitet.

Båe stemmen din og mottakers høres tydelig selv i støyende omgivelser, og i tillegg kan du aktivere Voice Call som optimaliserer samtalekvaliteten ved å justere volumet, enten ved å dempe høyttalende stemmer eller forsterke lavere samtaler. JBL er ikke langt unna de AirPods Pro 2 som kanskje er de beste øreproppene på markedet hva gjelder støydemping.


Betjening

Øreproppene kan også styres direkte. I appen kan du tilpasse kontrollgrupper, hvor du velger mellom «Avspilling og taleassistent», «Volumkontroll», «Ambient Sound» eller «Ingen». Med «Avspilling og taleassistent» kan du starte eller pause musikken ved å tappe lett én gang på stammen, to tapp skifter til neste sang, og tre tapp hopper tilbake til forrige sang. Hvis du holder inne, aktiveres taleassistenten.

Det ideelle ville vært om proppene støttet sveip slik som både Samsung Galaxy Buds 3 Pro og Apple AirPods Pro 2. Da kunne sveip opp/ned på stammen justert volumet uten at du måtte velge volumkontroll som en egen handling dedikert til en ørepropp.

JBL Tour PRO 3 vil automatisk pause/starte musikken når du tar de ut/inn i øret, og hver enkelt propp kan brukes enkeltvis uavhengig av den andre.


Ekstra funksjoner

JBL Headphones appen lar deg aktivere «finn øreproppene» om du har vært uheldig å miste de (spiller av en høy lyd), samt endre innstillinger for både etui og propper, og ikke minst oppdatere øreproppene og ladeetuiet.

JBL Tour PRO 3 støtter også Google Assistant og Amazon Alexa, eventuelt Siri dersom du benytter iOS.

En annen smart funksjon er muligheten til å sette en maks grense for lydnivå som hindrer proppene i å spille høyere enn 85 dB, samt å aktivere «SilentNow» som hjelper deg å lage en «stille boble» ved å koble fra Bluetooth-forbindelsen til telefonen og å aktivere støydempingen slik at du kan slappe av helt uten forstyrrelser. SilentNow lar deg sette en «timer» for hvor lenge du skal koble ut, en «timer» for når det skal aktiveres, samt en alarm for å våkne.


Konkurrenter

JBL Tour PRO 3 møter sterk konkurranse fra andre high-end trådløse ørepropper som Sony WF-1000XM5, Apple AirPods Pro 2, Samsung Galaxy Buds 3 Pro, Sennheiser Momentum True Wireless 4, Jabra Elite 10 Gen 2, blant andre.

Apple AirPods Pro 2 (testet her) er best integrert med iOS-enheter, mens Samsung Galaxy Buds 3 Pro (testet her) gir best funksjonalitet med Samsung-produkter. Sennheiser Momentum True Wireless 4 (testet her) og Bowers & Wilkins Pi8 (testet her) gir sterk konkurranse på lydfronten, mens Jabra Elite 10 Gen 2 (testet her) og Jabra Elite 8 Active Gen 2 (testet her) er bedre til trening.

Hvilken modell som er best, avhenger av bruksområde, og uansett hvilken modell du ender opp med av de nevnte modellene, så får du et par meget gode trådløse ørepropper.


Konklusjon



JBL Tour PRO 3
JBL Tour PRO 3

Product Name: JBL Tour PRO 3

Brand: JBL

Offer price: 3499

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Tour PRO 2 leverte et av de beste parene trådløse ørepropper da de ble lansert i fjor, og JBL Tour PRO 3 følger opp med en enda bedre opplevelse.

Ladeetuiet er enda litt smartere og åpner for muligheter som gjør øreproppene både fremtidsrettet og enklere å justere innstillinger på farten, samtidig som det har nok kraft til å la deg lytte til musikk dagen lang. Dessverre går det på bekostning av størrelsen som er godt over snittet for trådløse ørepropper, men er behovene for Auracast og strømmefunksjon til stede, så er det absolutt verdt det.

Lydkvaliteten er også meget god, og støydempingen er helt der oppe. Det samme gjeler samtalekvaliteten.

JBL kan også varte opp med støtte for Spatial Audio, hodesporing, en solid equalizer, støtte for høyoppløselige lydkoder, en rekke muligheter for tilpasning i appen, «finn øreproppene»-funksjon, og flere smarte funksjoner.

Prisen er høy, men du får kvalitet i alle ledd. Ikke minst kjøper du et par ørepropper du kan ha i mange år før de er teknologisk utdatert. 

Overall
90%
90%

Pros

  • Komfortabel passform.
  • Smart ladeetui med stor skjerm.
  • Ladeetuiet fungerer som en lydsender fra analoge enheter.
  • God lydkvalitet. 10-trinns equalizer.
  • Støtte for høyoppløselige lydkodeker.
  • Effektiv støydemping (også justerbar).
  • Justerbar Ambient Aware og TalkThru.
  • God samtalekvalitet.
  • Bluetooth 5.3 og Multipoint støtte.
  • Enkel og god betjening.
  • Lang batteritid. Trådløs lading + hurtiglading.
  • Vanntette.

Cons

  • Litt stort ladeetui.
  • Begrenset betjening direkte fra øreproppene.
  • Det finnes bedre alternativer til trening.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Oura Ring Gen 4”
6. november 2024 | Pulsklokker

Test: Oura Ring Gen 4

Oura Ring Gen 4 forbedrer både passform, nøyaktighet og batteritid, og tar markedets mest kjente og kanskje beste smartring, enda et steg videre.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Lily 2 Active”
2. november 2024 | Garmin

Test: Garmin Lily 2 Active

Garmin Lily 2 Active tar det elegante og lette designet fra forgjengeren, inkluderer GPS for mer avansert treningssporing, og knapper for enklere betjening.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Enduro 3”
29. oktober 2024 | Garmin

Test: Garmin Enduro 3

Kongen av batteritid er tilbake. Garmin Enduro 3 tar alt det gode fra Fenix 8 Sapphire Solar og pakker inne et større batteri, lavere vekt og lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: JBL Tour PRO 3”
29. oktober 2024 | Tester

Test: JBL Tour PRO 3

JBL Tour PRO 3 tar det gode fra forgjengeren, legger til et smartere ladeetui med større skjerm, støtte for Auracast, og bedre kvalitet over hele fjøla.
Les mer
Featured image for “Test: ZTE K1 Pro”
27. oktober 2024 | Andre merker

Test: ZTE K1 Pro

ZTE K1 Pro lar deg holde oversikt over hvor barnet ditt er til enhver tid, og byr på enkel toveis kommunikasjon og mange nyttige sikkerhetsfunksjoner.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy Ring”
22. oktober 2024 | Pulsklokker

Test: Samsung Galaxy Ring

Samsung Galaxy Ring er kanskje den mest diskré og komfortable smartringen på markedet, og har den smarteste ladeløsningen. Men er den best?
Les mer
Featured image for “Test: MiiBUDS ACTIVE GO”
16. oktober 2024 | Tester

Test: MiiBUDS ACTIVE GO

MIIEGO MiiBUDS ACTIVE GO er verken best på lyd eller støydemping, men leverer en bombesikker og komfortabel passform, lang batteritid og enkel betjening.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenRun Pro 2”
12. oktober 2024 | Tester

Test: Shokz OpenRun Pro 2

Shokz OpenRun Pro 2 byr på enda bedre lyd enn forgjengeren, og er med sin sikre og komfortable passform som skapt for å lytte til musikk under trening.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Rover 2 RB9X GTX”
11. oktober 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Rover 2 RB9X GTX

Icebug Rover 2 RB9X GTX er verken lettest eller raskest, men det er en solid og komfortabel tursko med suverent grep og byggekvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Smini & Silva Smini Fly”
1. oktober 2024 | Friluftsutstyr

Test: Silva Smini & Silva Smini Fly

Ultraliten og ultralett, og i tillegg laget for å spille på lag med naturen. Silva Smini og Silva Smini Fly er hodelyktene du kan ta med deg overalt.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T”
29. september 2024 | Mobiltelefoner

Test: Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T

Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T koster langt mindre enn tradisjonelle flaggskip-telefoner, men imponerer likevel med masser av krefter, og et heftig kameraoppsett.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METAFUJI Trail”
29. september 2024 | Sko

Test: ASICS METAFUJI Trail

ASICS METAFUJI Trail viderefører det gode grepet fra Fuji Speed 3, pakker inn enda mer skum, og leverer en rask og ultrakomfortabel terrengsko.
Les mer