Test: Icebug Pace3 Michelin GTX

7. mars, 2023 (oppdatert 19. november 2023)

Featured image for “Test: Icebug Pace3 Michelin GTX”

Varme og gode vintersko med supergrep på isete og glatt underlag? Sjekk ut Icebug Pace3 Michelin GTX. Disse gir ikke bare godt grep, men også topp komfort.

Icebug er mest kjent for å produsere piggsko av høy kvalitet, men sannheten er at de har mange flere modeller å by på enn kun piggsko. Her finnes nemlig både piggfrie vintersko og lette løpesko for sommerhalvåret. Icebug Pace3 Michelin GTX føyer seg inn i linjen av piggfrie vintersko og har imponert fra første tråkk

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Icebug Pace3 Michelin GTX – Vinterspesialisten uten pigg

Icebug Pace3 Michelin GTX er ikke en helt ny modell, og kom på markedet vinteren 2021/2022. Likevel blir den nok litt satt i skyggen av slektningen Icebug Pace3 BUGrip GTX som innehar 16 solide pigger for virkelig spikerfeste på selv den verste isen. Icebug Pace3 Michelin GTX er i utgangspunktet den samme skoen, men benytter en piggfri gummisåle produsert i samarbeid med den ledende dekkprodusenten Michelin Technical Soles. Dette har resultert i Michelin Winter Compound (WIC), en gummiblanding med svært gode anti-skli egenskaper som sikrer bedre feste på vinterføre.


Bærekraftig produksjon

Icebug har lenge hatt et stort fokus på miljøet og bruker mye ressurser på å utvikle mest mulig bærekraftige produkter. Totalt består skoen av 20% resirkulert materiale, og 16% biobasert materiale. Både tekstilen i overdelen, GORE-TEX isolasjonen på innsiden, hæl- og tåforsterkningene på utsiden og mellomsålen benytter resirkulert materiale og er dermed bidragsytende til å reduserte karbonavtrykket.


Lett, rask, varm og allsidig

Icebug Pace3 Michelin GTX ligner en tradisjonell fjellsko, og oppleves i virkeligheten mye lettere enn de 500 grammene de faktisk veier. Mye skyldes nok det smarte designet der fronten på skoen er avrundet (rockertupp) for en enklere stegavvikling og mer rullende bevegelse gjennom steget. Designet er «rent og pent» og forsterker inntrykket av en lett og rask sko.

Skoen har kraftige sideforsterknigger som bidrar til god støtte, samt beskytter yttermembranen mot skarpe steiner, kvister, etc.. Mot skaftet strekker forsterkningsbåndene seg helt opp til det øverste lissehullet og er med på å «tighte» skoen når du strammer lissene. Dette gjøre det lett å få presset hælen helt bak i skoen slik at du foten sitter trygt og godt.

Innsiden er foret med GORE-TEX Insulated Comfort fôr som nærmest er en garanti for varme føtter. Yttersålen er noe mykere enn tradisjonell gummiblanding, og skal i følge Icebug og Michelin gi godt grep helt ned mot -30 grader, mens den fôrede innsiden skal i teorien holde føttene varme ned til -20 grader.Og det virker ikke som at Icebug tar for hardt i, for selv undertegnede som fryser bare av å se minusgrader på værmeldingen, opplever å kunne traske avgårde med varme bein i den verste vinterkulden.


Høy komfort og god stabilitet

Mellomsålen består av blant annet 20% lettvekts BLOOM Foam EVA (miljøvennlig erstatning for tradisjonell EVA) som bidrar til god demping og komfort selv på hardt underlag. Icebug Pace3 Michelin GTX tar også i bruk en ESS-stabilisator i mellomsålen for å gi enda bedre stabilitet.

På innsiden finner vi en OrthoLite Hybrid innersåle fôret med resirkulert polyester. Denne er uttakbar slik at du enkelt kan ta ut sålen å tørke den dersom den har blitt fuktig.


Bruk og opplevelse

Icebug fortsetter å levere gode vintersko, noe de også beviste med de tre modellene Icebug Adak ReWool BUGrip, Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX, som ble testet tidligere i vinter.

Icebug Pace3 Michelin GTX oppleves sjeldent komfortabel i bruk, og er både varme, godt dempet, stødig, og lette og raske på foten. Passformen er utrolig allsidig, og Pace3 vil nok passe både smale og brede føtter. Fronten er relativt romslig og gir god plass til en bred fot, eller et par sokker ekstra. Samtidig gir den gode strammingen fra mellomfot og bakover mot hælen lett å få Icebug Pace3 Michelin GTX til å sitte godt rundt smalere føtter.

Knastene på Icebug Pace3 Michelin GTX er store og dominerer hele sålen bortsett fra en lite parti under mellomfoten. De er ikke veldig dype, men ispedd en rekke riller og dreneringskanaler som sørger for å lede vannet bort på våte underlag slik at størst mulig del av sålen får kontakt med underlaget. Det er lett å se likheten mellom Michelin Winter Compound-sålen og et piggfritt vinterdekk, og Michelin sørger for godt grep for både kjørende og gående.

Knastene er også såpass tette og grunne at det hindrer snø å pakke seg mellom knastene å fylle yttersålen med snø, og de gir godt grep på hardt underlag som asfalt, steiner, og svaberg. Dette er blant annet med på å gjøre Icebug Pace3 Michelin GTX godt egent som en vanlig tursko på høst/vår når temperaturen ikke er på sitt høyeste, og du ikke har behov for piggsko. BUGrip-modellen med 16 pigger gir klart bedre grep på ren is, for her må Michelin-utgaven gi tapt så lenge det ikke er veldig kaldt og har dannet seg frost oppå isen. Icebug Pace3 BUGrip GTX sitter på sin side som støpt selv på speilblank is, men oppleves fort harde og ukomfortable når du må gå lange distanser på bar asfalt.

Icebug Pace3 Michelin GTX er for øvrig normale i størrelsen, og det anbefales å velge samme størrelse du bruker til vanlig. Er du nysgjerrig på piggsko-utgaven finner du testen av den:


Konklusjon


Icebug Pace3 Michelin GTX
Icebug Pace3 Michelin GTX

Product Name: Icebug Pace3 Michelin GTX

Brand: Icebug

Offer price: 1999

Currency: NOK

Konklusjon

Icebug Pace3 Michelin GTX leverer en topp turko, hverdagsko, vintersko, og som ikke bare er varm og komfortabel, men i tillegg sikrer et ekstra godt grep på vått og glatt underlag. Her får du det lille ekstra grepet som gjør du kan føle det tryggere, samt en passform som gjør at skoene passer både smale og breie føtter.

Icebug har i tillegg sørget for å minimere karbonavtrykket ved å benyttes store mengder resirkulert materiale, og gjør det de kan for å hjelpe miljøet. Icebug Pace3 Michelin GTX er i det minste klare for fremtidens økende nedbørsmengder takket ære den vanntette GORE-TEX membranen og de kraftige forsterkningene rundt hele skoen.

Icebug Pace3 Michelin GTX kan trygt anbefales både som tursko og vintersko. Dette er en sko du kan få glede av hele året.

Overall
90%
90%

Pros

  • Utrolig komfortabel passform (passer brede og smale føtter).
  • Varme og temperaturregulerende.
  • Godt grep på vått og isete underlag.
  • God stabilitet og demping.
  • Refleksdetaljer på lissehemper og høl.

Cons

  • Ingenting spesielt.

Del gjerne: