Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

24. april, 2024 (oppdatert 24. april 2024)

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Fakta

  • Yttermembran: 96% Polyamide (Recycled), 4% Elastane
  • Innermembran: 47% Polyamide (Recycled), 41% Polyamide, 12% Elastane
  • Vekt: 350 gram

Hansen Vika Tur Pants 2.0 – Lett og funksjonell turbukse

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en teknisk turbukse designet for å kunne brukes til både tur og fritid. Helly Hansen har ikke gjort noe voldsomt mystisk, men truffet med de smarte grepene de har gjort.

Design

Vika Tur Pants 2.0 er designet med tanke på ergonomi og bevegelsesfrihet. For økt bevegelighet er knærne formsydde, og en skrittkile bidrar til en naturlig passform som følger brukerens bevegelser. Justerbare beinender og en elastisk linning gir en fleksibel tilpasningen, samt beltehemper som tilbyr ytterligere tilpasningsmuligheter, sikrer at buksen sitter godt under ulike aktiviteter. Dette merkes spesielt godt når du går i motbakker og blir tvunget til å ta høye kneløft. Her gir buksen deg god frihet til å strekke ut beina istedenfor at buksen blir «hengende» igjen på lårene og bremser bevegelsen.

Bukse mangler derimot ekstra justeringsmuligheter i midjen, som f.eks. borrelås-stramming eller snorstramming. Dette er et lite savn ettersom det er enklere og mer komfortabelt å bruke enn et belte.


Funksjoner

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er utstyrt med flere praktiske funksjoner, inkludert håndlommer og en lårlomme med glidelås for sikker oppbevaring av små gjenstander.

Vika Tur Pants 2.0 er ikke vanntett, men en PFC-fri DWR-behandling gir buksen vannavvisende egenskaper. Hovedmaterialet er bluesign®-godkjent, noe som indikerer en miljøvennlig produksjonsprosess fra råmaterialer til ferdig produkt.

Materialer

Materialene som brukes i Vika Tur Pants 2.0 består hovedsakelig av resirkulert polyamid og elastan. Kombinasjonen sørger for en myk og elastisk bukse, samtidig som det gir slitestyrke og fleksibilitet. I baken og fra kneet ned til vristen er det lagt inn forsterkningspaneler for å tåle tøff bruk over tid.


Bruksområde

Vika Tur Pants 2.0 er velegnet for et bredt spekter av utendørsaktiviteter, fra vandring og sykling, til egentlig alt du kan tenke deg – på sommerhalvåret riktignok. Lettvektsdesignet og værbeskyttelsen gjør buksen til et godt valg for både dagsturer og lengre turer, og buksen fungerer også fint i hverdagen.


Pris og tilgjengelighet

Helly Hansen Vika Pants 2.0 koster 1499 kr og tilgjengelig i både herre- og damemodell – fire ulike farger for herre, og tre ulike farger for dame. For utvalgte farger er buksen tilgjengelig med kort- og lang beinlengde.

Et alternativ til Helly Hansen Vika Pants 2.0 kan være Rab Ascendor Light Pant som i stor grad ligner Vika Tur Pants 2.0 og også kommer i flere beinlegnder. Et rimeligere alternativ, men noe tykkere i stoffet, er Skogstad Tryvann turbukse. Dette er også en veldig komfortabel og allsidig turbukse en en konkurransedyktig pris.


Konklusjon


Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0
Helly Hansen Vika Pants 2.0

Product Name: Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0

Brand: Helly Hansen

Offer price: 1499

Currency: NOK

Konklusjon

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er kanskje bare «enda» en turbukse, men den gjør veldig mye riktig, og kombinerer funksjonalitet, komfort, bærekraft og design på en meget god måte.

Vika Tur Pants 2.0 fungerer like godt til turer på fjellet, i marka, eller til hverdags, noe som igjen er med på å forsvare prisen som heller ikke er verst. Kort oppsummert en meget god bukse.

Overall
90%
90%

Pros

  • Lav vekt og pustende materiale.
  • God passform med bra bevegelsesfrihet.
  • Håndlommer + lårlomme med glidelås.
  • Vannavstøtende materiale.
  • God justering i beina.

Cons

  • Savner justering i midjen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer