Test: Salomon OUTPEAK PRIMALOFT

2. mars, 2022 (oppdatert 14. august 2023)
Featured image for “Test: Salomon OUTPEAK PRIMALOFT”

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT balanserer varme og vekt på en god måte, topper det med noen fine og praktisk detaljer, og noen freshe farger som garantert vekker oppsikt.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT – Allsidig isolasjonsjakke

Salomon er mest kjent for sin produktlinje med sko og bekledning til terrengløping, men er også giganter på utstyr og bekledning til både frikjøring, ski og generelt friluftsliv. Salomon OUTPEAK PRIMALOFT er et godt eksempel på en jakke som passer inn i alle segmenter.

Jakken benytter en kombinasjon av PrimaLoft Silver isolasjonsmateriale, vind- og vannavstøtende Pertex yttermembran, og MotionFit stretchpaneler på øvre del av ryggen og under armene for å maksimere bevegeligheten.

Lett og komprimerbar

Med en vekt på 360 gram og en relativt kompakt størrelse når jakken er komprimert, er dette en jakke du kan hive i sekken å ta med deg uansett hvor du går. Det fine med PrimaLoft og syntetisk isolasjon, er fraværet av bekymringer for å skitne til plagget ettersom du kan hive det inn i vaskemaskinen og trylle det rent uten den samme behandlingen som dun krever. Isolasjonsfibrene kollapser heller ikke på samme måte som dun dersom de blir våte, og yttermembranen gjør en brukbar jobb med å holde jakken tørr. Den er absolutt ikke vanntett, men tåler en kortvarig snøbyge, og i verste fall lett regn.

Merk av fukten trenger lettere gjennom strechpanelet på baksiden, så her er det en fordel om du bærer en sekk som beskytter mot nedbøren.

Det finnes en rekke ulike varianter av PrimaLoft, noe jeg har skrevet mye om i artikkelen Guide til syntetisk isolasjon – Fin riktig type til ditt brukog PrimaLoft Silver er kort forklart det «nest beste». PrimaLoft Silver byr på svært gode isolasjonsegenskaper, men noe høyere vekt og pakkvolum enn PrimaLoft Gold som er både litt varmere og litt lettere. Du kan fint oppnå den samme varmeeffekten på to ulike jakker som bruker hvert sitt materiale, men det kreves mer av PrimaLoft Silver for å oppnå den samme varmeefkkten som PrimaLoft Gold. Mer materielle betyr tyngre jakke og mindre kompakt.

Til prisen på 2800 kr kunne Salomon fint kostet på seg gull-fibrene, men til gjengjeld er Salomon OUTPEAK PRIMALOFT laget av 70% resirkulert polyester. Samtidig er yttermembranen PVC-fri, og du vil med andre ord bære en jakke som kler naturen godt med tanke på miljøfokuset.

De ekstra detaljene

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT kommer med en enkel, men god hette som sitter relativt tett til topplokket og følger hodets bevegelser. Av lommer finnes kun en enkelt brystlomme som passer perfekt til mobilen, men dessverre mangler den sidelommer som nesten er must på en slik jakke. Jakken har heller ingen stramming i midjen slik at du kan «låse» den oppvarmede luften inne.

Merkelig nok er det flere og flere produsenter som har kuttet dette, og argumentet skal være bedre luftemuligheter ettersom det skaper en luftstrøm mellom åpningen ved halsen og rundt livet. Det argumentet holder ikke, for med en enkel strammesnor er det i det minste mulig å velge selv.

På baksiden (øverst på ryggen) og under armene er det som nevnt et panel bestående av et stretch fleece-lignende materiale. Strechmaterialer hjelper ikke bare til med økt bevegelighet, men sørger også for at jakken puster bedre under aktivitet. Løsningen fungerer veldig godt når jakken brukes som ytterplagg under middels aktivitet, eller som mellomplagg under en skalljakke på kjøligere dager.

Litt skuffende er det dog at jakken allerede etter et par måneders aktiv bruk har begynt å få nupper i stoffet under armene. Dette oppstår på typiske slitasjepunkter som nederst på siden av jakken der hoftebelte kan gnage, eller jakkekanten kommer i konflikt med borrelås strammingen på en bukse.

Tilgjengelighet

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT er tilgjengelig i herre- og damemodell. Velger du modellen som undertegnede fikk tilsendt, får du nesten garantert fripass til jobb i vegvesenet. Den vekker garantert oppsikt, men gir en ekstra trygghet på fjellet dersom noe uforutsett skulle oppstå. Heldigvis finnes det andre alternativer dersom du liker å være mer diskré.

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT er normal i passformen, er relativt kroppsnær, men har likevel volum nok til å kunne brukes utenpå en tykkere genser. Ellers ser jakken uforskammet bra ut med et flott og minimalistisk design.

Konklusjon

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT
Salomon OUTPEAK PRIMALOFT

Product Name: Salomon OUTPEAK PRIMALOFT

Brand: Salomon

Offer price: 2800

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT gjør akkurat det en god syntetisk isolasjonsjakke skal gjøre. Den isolerer godt og er liten og lett nok til å kunne bli med «overalt». Med en yttermembran som er både vind- og vannavstøtende, pustende stretchpaneler på øvre del av rygg og under armene, egner Salomon OUTPEAK PRIMALOFT like godt til bruk under aktivitet, som for ren isolasjon når du er i ro. Fraværet av flere lommer er et savn, men heldigvis har den en brystlomme med plass til mobilen.

Overall
80%
80%

Pros

  • Pent design.
  • Isolerer godt.
  • Lav vekt. Komprimeres til en liten ball.
  • Romslig brystlomme med plass til en stor telefon.
  • Strechpaneler på rygg og under armer for optimal bevegelighet.
  • God hette som følger hodets bevegelser.

Cons

  • Savner strammesnor i midjen
  • Kun en brystlomme (Oppdatert modell har fått to sidelommer).
  • Hvorfor benyttes det ikke PrimaLoft Gold på en så dyr jakke? (Oppdatert modell koster 600 kr mindre).
  • Begrenset slitestyrke på mesh-materialet.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe…
Featured image for “Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie”

Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og silkemyk at du glemmer at du har tatt den på deg…
Featured image for “Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket”

Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket

Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket er en imponerende lett, kompakt og god vanntett løpejakke.…
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!…
Featured image for “Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve”

Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve

Inov-8 Base Elite Long Sleeve byr på høy komfort og topp kvalitet. Dette er akkurat hva du ønsker fra en…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves”

Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves

Blant et hav av hansker som har gjennomgått mye og tøft bruk i ulike sammenhenger, så er Salomon QST GORE-TEX…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket”

Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

Lett, kompakt, varm, gode lommer og god hette, en vannavstøtende yttermembran og et pent design. Salomon OUTLINE DOWN Jacket krysser…
Featured image for “Test: Dynafit TLT Touring DST Pant”

Test: Dynafit TLT Touring DST Pant

Dynafit TLT Touring DST Pant er en allsidig og komfortabel softshellbukse ypperlig for raske toppturer, eller turbukse i vinterhalvåret.…
Featured image for “Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket”

Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Dynafit Free Alpha Direct Jacket er en allsidig og god isolasjonsjakke du kan bruke til alt, året rundt, uansett hva…
Featured image for “Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0”

Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er turbuksen for deg som er høy og sliter med å finne perfekt passform blant mylderet…
Featured image for “Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket”

Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket

Asics Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket”

Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket

Ute etter en lett og kompakt dunjakke som holder deg varm til kakaopausen, eller på toppturen når vinterkulda setter inn?…
Featured image for “Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants”

Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants

Misliker du å fryse om vinteren? Rab Torque Vapour-Rise Pants kan være buksen som gjør vinterhalvåret litt lettere å komme gjennom…