Test: Salomon OUTPEAK PRIMALOFT

2. mars, 2022 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon OUTPEAK PRIMALOFT”

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT balanserer varme og vekt på en god måte, topper det med noen fine og praktisk detaljer, og noen freshe farger som garantert vekker oppsikt.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT – Allsidig isolasjonsjakke

Salomon er mest kjent for sin produktlinje med sko og bekledning til terrengløping, men er også giganter på utstyr og bekledning til både frikjøring, ski og generelt friluftsliv. Salomon OUTPEAK PRIMALOFT er et godt eksempel på en jakke som passer inn i alle segmenter.

Jakken benytter en kombinasjon av PrimaLoft Silver isolasjonsmateriale, vind- og vannavstøtende Pertex yttermembran, og MotionFit stretchpaneler på øvre del av ryggen og under armene for å maksimere bevegeligheten.


Lett og komprimerbar

Med en vekt på 360 gram og en relativt kompakt størrelse når jakken er komprimert, er dette en jakke du kan hive i sekken å ta med deg uansett hvor du går. Det fine med PrimaLoft og syntetisk isolasjon, er fraværet av bekymringer for å skitne til plagget ettersom du kan hive det inn i vaskemaskinen og trylle det rent uten den samme behandlingen som dun krever. Isolasjonsfibrene kollapser heller ikke på samme måte som dun dersom de blir våte, og yttermembranen gjør en brukbar jobb med å holde jakken tørr. Den er absolutt ikke vanntett, men tåler en kortvarig snøbyge, og i verste fall lett regn.

Merk av fukten trenger lettere gjennom strechpanelet på baksiden, så her er det en fordel om du bærer en sekk som beskytter mot nedbøren.

Det finnes en rekke ulike varianter av PrimaLoft, noe jeg har skrevet mye om i artikkelen Guide til syntetisk isolasjon – Fin riktig type til ditt brukog PrimaLoft Silver er kort forklart det «nest beste». PrimaLoft Silver byr på svært gode isolasjonsegenskaper, men noe høyere vekt og pakkvolum enn PrimaLoft Gold som er både litt varmere og litt lettere. Du kan fint oppnå den samme varmeeffekten på to ulike jakker som bruker hvert sitt materiale, men det kreves mer av PrimaLoft Silver for å oppnå den samme varmeefkkten som PrimaLoft Gold. Mer materielle betyr tyngre jakke og mindre kompakt.

Til prisen på 2800 kr kunne Salomon fint kostet på seg gull-fibrene, men til gjengjeld er Salomon OUTPEAK PRIMALOFT laget av 70% resirkulert polyester. Samtidig er yttermembranen PVC-fri, og du vil med andre ord bære en jakke som kler naturen godt med tanke på miljøfokuset.


De ekstra detaljene

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT kommer med en enkel, men god hette som sitter relativt tett til topplokket og følger hodets bevegelser. Av lommer finnes kun en enkelt brystlomme som passer perfekt til mobilen, men dessverre mangler den sidelommer som nesten er must på en slik jakke. Jakken har heller ingen stramming i midjen slik at du kan «låse» den oppvarmede luften inne.

Merkelig nok er det flere og flere produsenter som har kuttet dette, og argumentet skal være bedre luftemuligheter ettersom det skaper en luftstrøm mellom åpningen ved halsen og rundt livet. Det argumentet holder ikke, for med en enkel strammesnor er det i det minste mulig å velge selv.

På baksiden (øverst på ryggen) og under armene er det som nevnt et panel bestående av et stretch fleece-lignende materiale. Strechmaterialer hjelper ikke bare til med økt bevegelighet, men sørger også for at jakken puster bedre under aktivitet. Løsningen fungerer veldig godt når jakken brukes som ytterplagg under middels aktivitet, eller som mellomplagg under en skalljakke på kjøligere dager.

Litt skuffende er det dog at jakken allerede etter et par måneders aktiv bruk har begynt å få nupper i stoffet under armene. Dette oppstår på typiske slitasjepunkter som nederst på siden av jakken der hoftebelte kan gnage, eller jakkekanten kommer i konflikt med borrelås strammingen på en bukse.


Tilgjengelighet

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT er tilgjengelig i herre- og damemodell. Velger du modellen som undertegnede fikk tilsendt, får du nesten garantert fripass til jobb i vegvesenet. Den vekker garantert oppsikt, men gir en ekstra trygghet på fjellet dersom noe uforutsett skulle oppstå. Heldigvis finnes det andre alternativer dersom du liker å være mer diskré.

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT er normal i passformen, er relativt kroppsnær, men har likevel volum nok til å kunne brukes utenpå en tykkere genser. Ellers ser jakken uforskammet bra ut med et flott og minimalistisk design.


Konklusjon

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT
Salomon OUTPEAK PRIMALOFT

Product Name: Salomon OUTPEAK PRIMALOFT

Brand: Salomon

Offer price: 2800

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon OUTPEAK PRIMALOFT gjør akkurat det en god syntetisk isolasjonsjakke skal gjøre. Den isolerer godt og er liten og lett nok til å kunne bli med «overalt».

Med en yttermembran som er både vind- og vannavstøtende, pustende stretchpaneler på øvre del av rygg og under armene, egner Salomon OUTPEAK PRIMALOFT like godt til bruk under aktivitet, som for ren isolasjon når du er i ro. Fraværet av flere lommer er et savn, men heldigvis har den en brystlomme med plass til mobilen.

Overall
80%
80%

Pros

  • Pent design.
  • Isolerer godt.
  • Lav vekt. Komprimeres til en liten ball.
  • Romslig brystlomme med plass til en stor telefon.
  • Strechpaneler på rygg og under armer for optimal bevegelighet.
  • God hette som følger hodets bevegelser.

Cons

  • Savner strammesnor i midjen
  • Kun en brystlomme (Oppdatert modell har fått to sidelommer).
  • Hvorfor benyttes det ikke PrimaLoft Gold på en så dyr jakke? (Oppdatert modell koster 600 kr mindre).
  • Begrenset slitestyrke på mesh-materialet.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer
Featured image for “Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants”
25. juni 2024 | Bekledning

Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er uten tvil de mest komfortable og allsidige buksene jeg har testet noen gang. Disse er verdt hver krone.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer