Nyhet: HOKA Skyward X

17. april, 2024 (oppdatert 27. april 2024)

Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.

HOKA har lenge vært synonymt med løpesko med maksimal demping, og med lanseringen av Skyward X tar de det til helt nye høyder. Denne skoen er ikke bare HOKAs mest dempede sko noensinne, men den er også designet for å gi en uovertruffen komfortabel og spretten løpsfølelse.


Produktdetaljer 

  • Sålehøyde: 48/42 mm (herre). 46/40 mm (dame). 
  • Drop: 6 mm
  • Vekt: 283 gram (US 8) / 321 gram (US 10)
  • Anbefalt underlag: Asfalt, grus, tredemølle, tartandekke.


HOKA Skyward XEn eksplosjon av demping

Hjertet av Skyward X er den utrolige dempingen. Med en sålehøyde på 48 mm i hælen og 42 mm i forfoten på herremodellen (46mm/ 20 mm på damemodellen), er dette den tykkeste Hoka-skoen til nå. Der Bondi tidligere ble regnet for å prioritere komfort foran vekt og respons, er Skyward X overraskende lett og responsiv. Bondi vil fremdeles være en utmerket sko, men ikke like responsiv som Skyward X. Sannsynligvis vil nok førstnevnte fortsette å være en av de mest populære fritidsskoene på markedet.

Hemmeligheten bak magien ligger i en kombinasjon av to materialer: PEBA-skum og superkritisk EVA-skum. PEBA-skummet sitter nærmest foten og gir en spretten og energisk løpsfølelse samtidig som absorberer støt og returnerer energi effektivt slik at du føler deg lett og rask på foten. Superkritisk EVA-skum danner en stabil plattform under PEBA-skummet, og gir ytterligere støtdemping og stabilitet.

For å forsterke dempingen, har HOKA inkludert en konveks karbonfiberplate i mellomsålen. Platen fungerer som en trampoline og gir ekstra energiretur og stabilitet i hvert steg. Den er formet som en H med to tverrgående stag under mellomfoten for å forhindre vridning, og har vinger på sidene for å gi ytterligere stabilitet under landingen.

Kombinasjonen av materialer gjør at Skyward X skal tilby en unik balanse mellom demping og respons, samtidig som en aggressiv rocker skal bidra til enklere stegavvikling. Skoen vil gi tilstrekkelig komfort på de lange løpeturene, men uten å miste den spretne følelsen som gjør løping så mye mer moro.

HOKA Skyward X

Overdel og passform

Overdelen i Skyward X er laget av resirkulert polyester som skal omslutte foten på en komfortabel måte, samtidig som den byr på god pusteevne. Rundt hælen er det benyttet myk polstringen som gir ekstra støtte og komfort. Sammen med den gode dempingen skal dette gjøre HOKA Skyward X til en prefekt sko for lange turer og restitusjonsøkter.


Slitesterk yttersåle

Yttersålen er laget av High Abrasion Rubber som skal sikre godt grep på en rekke underlag, enten du løper på asfalt, grus, tredemølle eller tartandekke. Nesten hele sålen er dekket av gummi som legger til rette for god slitestyrke.


En sko for alle

HOKA Skyward X sikter seg inn på å være en løpesko for «løpere på alle nivåer». Den er perfekt for de som ønsker en komfortabel og skånsom sko for lange turer, men kan også brukes av erfarne løpere som ønsker en sko som gir ekstra demping og stabilitet på lengre distanser. Nybegynnere eller tyngre løpere vil også sette pris på den støtdempende effekten og den stabile plattformen.

HOKA Skyward er tilgjengelig i både herre- og dameutgave, og har en veiledende pris på 3199 kr. Skoen kan kjøpes hos en rekke forhandlere fra 15.april.

Uansett om du er en erfaren maratonløper eller en nybegynner som tar dine første skritt i løpeverdenen, er Skyward X en sko som kan leverer komfort og moro på en gang.


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer