Test: Fitbit Versa 4

3. oktober, 2022 (oppdatert 20. desember 2023)

Featured image for “Test: Fitbit Versa 4”

Fitbit Versa 4 kombinerer eleganse og funksjon i en pen liten innpakning, og kroner det med et stort og inspirerende miljø gjennom Fitbit Premium.

Det er ingen enorm oppgradering fra forgjengeren, og på flere måter er det faktisk en nedgradering. Likevel gjør Fitbit Versa 4 det mest nødvendige – legger til en fysisk knapp for enklere betjening, og får noen velkomne oppdateringer takket være samarbeidet med Google.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Fitbit Versa 4
Fitbit Versa 4

Product Name: Fitbit Versa 4

Brand: Fitbit

Offer price: 2499

Currency: NOK

Konklusjon

Fitbit Versa 3 var allerede en flott klokke til en god pris, og Fitbit Versa 4 leverer en tiltrengt oppgradering i form av en fysisk knapp, samt noen ekstra funksjoner gjennom samarbeidet med Google – uten ekstra kostnad.

Skjermen er lyssterk og fin, brukergrensesnittet er enkelt, appen er oversiktlig og batteritiden er god. Fitbit Versa 4 byr som vanlig på omfattende aktivitetssporing, en oversiktlig og god app, dyp innsikt i alt fra søvnkvalitet, stressnivå, aktivitet, trening til pustefrekvens. Klokken har også fått en rekke nye aktivitetsprofiler og et design som bidrar til bedre pulsmålinger.

I løpet av høsten vil Fitbit Versa 4 tilby ruteveiledning ved hjelp av Google Maps, trådløs betaling med Google Pay/Google Wallet, samt mulighet til å utføre samtaler direkte fra håndleddet via Bluetooth. (NB: Dette er nå på plass). Google Assistant glimrer enda med sitt fravær, og det ser heller ikke ut til at klokken vil få det. Støtten for tredjeparts apper er også helt borte, og Fitbit gjør seg ikke helt fortjent til betegnelsen «smartklokke».

Presisjonen på GPS-en er dessverre også ganske svak, men forhåpentligvis kan dette bedres. Fitbit Versa er i det minste god til å gjenkjenne aktiviteter automatisk, og måler skritt og annen aktivitet ganske så bra.

På flere områder er Fitbit Versa 4 en nedgradering fra Versa 3, men om du ikke bryr deg om de «smarte» funksjonene og primært ser etter en aktivitetsmåler og enkel treningsklokke, så er siste generasjon Versa bedre. Det store og inspirerende miljøet gjennom Fitbit Premium er det største salgsargumentet, og Fitbit Versa 4 er dermed en fin klokke for alle som ønsker en diskre og enkel aktivitetsmåler med en gigantisk «heiagjeng» i bakhånd hele veien på veien mot målet.

Overall
70%
70%

Pros

  • Stor og lettlest skjerm med god kontrast.
  • Lang batteritid. Hurtiglading.
  • Enkel betjening.
  • Mange ulike aktivitetsprofiler.
  • God aktivitets- og søvnanalyse.
  • Fitbit Premium gir tilgang til et hav av treningsvideoer, m.m..
  • Registrer trening/aktivitet automatisk.
  • Oversiktlig og god app.
  • Støtter smartvarsler.
  • Varsler om unormal hjerterytme.
  • Mulighet for å utføre samtaler direkte fra klokken (kommer i en oppdatering).

Cons

  • Ingen støtte for Google Assistant.
  • Ingen støtte for tredjeparts apper.
  • Ikke kompatibel med ekstern pulssensor.
  • Upålitelig GPS.
  • Ingen mulighet til å kontrolleremusikk på telefonen.

Fitbit Versa 4 vs. Fitbit Versa 3

Fitbit Versa er selskapets mest treningsfokuserte klokke, og er kanskje den mest populære blant alle Fitbit-klokken. Versa er kjent for å tilby mye for pengene, og kombinerer en rekke trenings- og helsefunskjoner. Her får du også flere enkle smartklokkefunksjoner som blant annet trådløs betaling, smartvarsler, et lite utvalg apper (kalender, værvarsel, ett.) og mulighet til å utføre samtaler fra klokka så lenge du er tilkoblet telefonen.

Fitbit Versa 4 ligner Fitbit Versa 3, men har fått et slankere utseende og noe lavere vekt. Batteritiden er den samme på opptil 6 dager, og en ny hurtigladning sørger for at kun 12 min lading gir et døgn brukstid. Den mest velkomne nyheten er tilstedeværelsen av en fysisk knapp som erstatter den haptiske knappen på Versa 3. Reimfestet er flyttet noe høyere opp slik at selve klokken med sensorene på undersiden får bedre kontakt med huden, noe som gledelig nok resultater i mer nøyaktige pulsmålinger. Dette var utvilsomt et problem på både Fitbit Versa 3 og Fitbit Sense.

(Til info medfølger det både en kort- og en lang reim slik at du er garantert å finne riktig størrelse).

Ellers er Fitbit Versa 4 lik sin forgjenger med en rektangulær og slank kropp, og den samme flotte AMOLED-skjermen på 1.58″ med en oppløsning på 336 x 336px. Som standard våkner skjermen til liv når du hever armen, men den kan stilles til alltid-på mot redusert batteritid (forvent rundt halvparten av den oppgitte tiden). Prosessoren er oppgradert, og menyene og appene åpnes/lukkes merkbart raskere enn tidligere, selv om selve skjermen er litt treg til å våkne i det du hevder armen.

Betjeningen foregår ved hjelp av sveip sideveis (mellom widgeter), ned fra toppen (hurtiginnstillinger) og opp fra bunn (varsler). Dobbeltrykk på nye knappen åpner en hurtigmeny med innstillinger, Fitbit Pay, batteristatus og kalender, og dersom du holder inne knappen kan du aktivere en «snarvei» til f.eks. Fitbit Pay, kalender, innstillinger eller trening.

På innsiden finner vi et 3-akset akselerometer, 3-akset gyroskop, altimeter (teller høydemeter), GPS, optisk pulssensor, temperatursensor, SpO2-sensor, lyssensor, vibrasjonsmotor, NFC og mikrofon. Den innebygde GPS-en gjør at du kan bruke Fitbit Versa 4 til å spore treningsøkten uten behov for å ta med telefonen. Fitbit skal også ha klargjort Fitbit Versa 4 for WiFi, men støtter det merkelig nok ikke. All synkroniseringen foregår derfor med Fitbit appen over Bluetooth. Heldigvis har Bluetooth-standarden blitt oppgradert til 5.0 som gir en mer stabil tilkobling over større avstand.

Tilgjengelighet og farger

Fitbit Versa 4 er tilgjengelig i fargene Black/Graphite, Waterfall Blue/Platinum, Pink Sand/Copper Rose og Best Juice/Copper Rose. Reimene kan enkelt byttes ut ved hjelp av hurtigfeste, og klokken er kompatibel med reimene fra Versa 3. Prisen er lik som tidligere – 2499,-. Inkludert i prisen er også 6 måneder gratis tilgang til Fitbit Premium.


Omfattende aktivitetsmåling

Fitbit Versa 4 inkluderer en lang liste funksjoner som blant annet 24/7 pulsmåling med oksygenmetning i blodet, aktivitetsmåling som skritteller, estimert distanse og høydemeter (etasjer), kaloriforbruk, aktivitetsminutter, detaljert søvnanalyse, fitness score (VO2 maks), Daily Readiness Score, hjertevariabilitet (HRV), Hudtemperatur, respirasjonsrate (pustefrekvens), stress, m.m..

Sammenlignet med den mer helsefokuserte Fitbit Sense 2, mangler Fitbit Versa 4 hudtemperatursensor, cEDA (elektrisk sensor for å måle stress), EDA-sensor (elektrodermisk aktivitet) og EKG. EDA-sensoren er i stand til å registrere svette i huden din, og bruker dette for å avgjøre om du er stresset, eller avslappet. EKG-sensoren brukes innlysende nok for å se etter Afib (uregelmessig hjerterytme).

Presisjonen på Fitbit Versa 4 har tatt et steg opp siden Versa 3. Der både pulsmåling og trappetelling var helt på vidda for forrige generasjon, er Fitbit Versa 4 bedre til å måle puls og trapper nøyaktig. Fitbit sier ingenting om de har endret på pulssensoren annet enn det nye designet som gir bedre kontakt med huden, men det er uansett en velkommen oppdatering.

All informasjon som er samlet inn av klokken kan studeres nærmere i Fitbit appen der du får en fin oversikt over de ulike parametrene, og med Fitbit Premium får du også tilgang til å se trender over tid. Trykker du på en bestemt flis får du mer detaljert info, og du får selv mulighet til å legge til/slette ulike «fliser» slik at du tilpasser fremsiden på appen slik du selv ønsker.


Smartklokkefunksjonalitet – En smak av Google WearOS

Fitbit ble i starten av 2021 kjøpt opp av Google, og det drypper naturlig nok noen Google-funksjoner over på Fitbit sine smartklokker. Fitbit Versa 4 kjører fremdeles sitt Fitbit sitt eget operativsystem i bunn, men har fått elementer fra Google WearOS, og brukergrensesnittet har fått en liten overhaling. Der du tidligere sveipet til venstre mellom skjermbilder med fire og fire apper som måtte åpnes for ytterligere info, sørger fusjonen med Google WearOS for at du raskt og enkelt kan sveipe sideveis mellom de velkjente «Google flisene». Dette er små widgets som kan vise info som vær, kalender, alarmer, tidtaker, stoppeklokke, snarvei til treningsøkt, m.m.. I Fitbit appen har du som vanlig tilgang til et stort utvalg urskiver som kan synkroniseres til klokken.

I tillegg byr Fitbit Versa 4 på trådløs betaling via Fitbit Pay, og i løpet av høsten vil Versa 4 og Sense 2 oppdateres med ruteveiledning ved hjelp av Google Maps, trådløs betaling med Google Pay/Google Wallet, samt mulighet til å utføre samtaler direkte fra håndleddet via Bluetooth (må være tilkoblet telefonen).

NB: Fitbit Versa 4 har nå fått støtte for de nevnte funksjonene i avsnittet over. Merk at det ikke er snakk om om kart installert på klokken, men retningsangivelser med sving-for-sving veiledning. Du vil kunne starte navigeringen enten på klokken eller telefonen, og klokken vil vise deg retning og distanse til neste sving/veidele.

Fitbit Versa 4 støtter smartvarsler, men kan ikke brukes til å besvare meldinger. Det er heller ingen mulighet til å styre musikken på telefonen, eller lagre musikk. Og utrolig nok, ingen støtte for Google Assistant i Norge.

Fitbit kaller Versa 4 og Sense 2 for smartklokker, men mangelen på tredjeparts apper, og ikke minst fraværet av en taleassistent og musikkontroller, gjør at Fitibt såvidt fortjener denne betegnelsen. Det finnes til og med rimeligere klokker som er langt smartere enn dette.

Det ekstra skuffende er at Fitbit offentlig har uttalt at verken Versa 4, eller Sense 2 kommer til å få støtte for tredjeparts apper. På mange måter fremstår dette som en kraftig nedgradering fra forgjengerne. Dersom du primært er ute etter en smartklokke som også kan spore aktiviteten din, så anbefales det å se andre steder, alternativt å velge forrige generasjon.

Fitbit mister funksjoner til Google Pixel Watch

Samtidig som denne testen ble skrevet, lanserte Google sin egen Google Pixel Watch smartklokke. Denne klokken er ikke offisielt lansert i Norge enda, men det er stor sannsynlighet at den vil komme på et senere tidspunkt, og enkelte butikker vil nok kunne selge den gjennom egen import.

Google Pixel Watch tar alt fra Fitbit, fra den omfattende aktivitets- og helsesporingen, til det store utvalget av treningsprogrammer og øvelser fra Fitbit Premium (følger med på kjøpet), og kombinerer det med en ekte smartklokke.

Google Pixel Watch gir deg blant annet; Google Maps, Google Pay, Google Kalender, Google Assistant, YouTube Music, Gmail og Google Home. Ved hjelp av Google Photos kan du enkelt opprette egne urskiver, og du kan bruke klokken som en fjernkontroll for Google Pixel-telefoner. På toppen finner du Google sin egen Google Play Store med et stort utvalg apper som kan lastes ned direkte på klokken. Og ikke minst; Google hevder at pulssensoren din benytter er «best i klassen».

Fitbit mister med dette en del av funksjonaliteten sin til fordel for Google Pixel Watch, og slik sett vil nok mange kunne bli fristet til å velge Pixel Watch i fremtiden (dersom den blir tilgjengelig i Norge). Fitbit vinner fremdeles på to områder; batteritid og kompabilitet med både Android og iOS. Google Pixel Watch vil nemlig fungere med kun Android, og batteritiden ligger på rundt 24 timer. Her har Fitbit en stor fordel ettersom de fungerer med både Android og iOS, og har batteritid på opptil seks dager.


Fitbit Versa 4 – Enda bedre til trening

Fitbit Versa 4 oppgraderes med 20 nye aktivitetsprofiler slik at det nå er totalt 40 ulike aktivitetsprofiler å velge mellom. Blant de nye aktivitetsprofiler finner vi blant annet HIIT, vektløfting, CrossFit og dans. Versa 4 er så klart vanntett og støtter aktiviteter som svømming både utendørs og basseng.

Som en dedikert treningsklokke seg hør og bør, så kommer Fitbit Versa 4 med innebygd GPS og altimeter slik at du ikke er avhengig av mobilen for å spore økta. Fitbit har aldri hatt den samme presisjonen som de dyrere treningsklokkene med støtte for Multi-GNSS og Multibånd-GNSS, men Fitbit Versa 4 er skuffende nok et steg tilbake. På en 10 km tur, målte Versa 4 over 600 meter lenger fordi den vinglet så mye frem og tilbake. Det samme skjedde på en senere tur. Forhåpentligvis er dette noe som kan forbedres gjennom en programvareoppdatering, men det er dessverre ikke første gang Fitbit sliter på dette området. Høydemeter blir registrert ganske bra under trening, men er ikke like konsekvent under vanlig hverdagsaktivitet.

Fitbit tilbyr ingen form for Avansert løpsdynamikk, kraftmåling, eller andre avanserte parametre, men måler det viktigste som puls, kaloriforbruk, distanse, høydemeter, hastighet, og etter endt økt får du en fin oppsummering med kart over ruta i Fitbit appen.

Du kan sette ulike mål basert på tid, distanse, aktivitetssoneminutter, kalorier, etc., opprette varsler, aktivere automatiske rundetider, og delvis velge hvilke datafelter som skal være synlige på skjermen. Klokken viser inntil tre datafelter på en gang, hvorav det øverste og nederste er statisk og visert ett felt som må velges på forhånd, mens det midterste feltet kan vise alle de ulike parametrene ved å sveipe til venstre/høyre. Sveiper du opp får du oversikt over alle dataene klokken har registrert på foreløpig tidspunkt i økten, og du kan velge å pause/avslutte økta. Du kan også pause/avslutte økta ved å trykke inn knappen på siden.

Skjermen kan stilles til alltid-på under en treningsøkt, og er lett å lese selv i skarpt sollys. Du må likevel «vekke» skjermen ved å trykke inn knappen, vippe på håndleddet, eller trykke på skjermen, dersom du skal veksle mellom ulike datafelter. Dessverre er det ingen mulighet til å slette en økt direkte fra klokken, men det kan gjøres i Fitbit appen.

Fitbit Versa 4 vil automatisk kjenne igjen aktiviteter som løping, gåing, sykling, svømming, vekttrening, yoga, m.m., og automatisk starte/avslutte en økt i bakgrunnen uten at du behøver å foreta deg noe. Klokka vil også identifisere de ulike intensitetssonene å belønne deg med «poeng» i form av «aktivitetssoneminutter» basert på intensitetssonene du trener i. Jo høyere puls/intensitet, desto flere aktivitetssoneminutter tjener du. Fitbit deler inn i fettforbrenningssonen, kardiosonen og toppsonen. 1 minutt i fettforbrenningssonen tilsvarer 1 aktivitetssoneminutt, mens 1 minutt i kardio- eller toppsonen tilsvarer 2 aktivitetssoneminutter. Målet er å oppnå minst 150 aktivitetssoneminutter i uken, som er minimums anbefalingene fra Helsedirektoratet. Du kan selv øke/redusere målsettingene for den daglige aktiviteten.

Du kan ikke benytte flere egendefinerte pulssoner slik vi er vant til fra vanlig intensitetsstyring, men Fitbit lar deg angi en minimum- og maksimum verdi for en ekstra intensitetssone i tillegg til de tre nevnte. Denne sonen vises ved siden av de tre andre sonene (fettforbrenning, kardio og topp) i appen. De tre andre sonene bestemmes for øvrig automatisk basert på oppgitt makspuls.

Det er heller ikke mulig å pare Fitbit Versa 4 eller noen andre Fitbit-klokker med en ekstern pulssensor, så du må belage deg på den innebygde sensoren for pulsmåling. Den fungerer bedre enn på forrige generasjon, men har et stykke opp til de beste i klassen (Garmin, Apple, Polar…). Til løping, gåturer, sykling, etc., fungerer den stort sett bra, men høyintensitets trening som styrketrening, HIIT, intervaller, ett., sliter den med. Dette er ikke uvanlig for denne typen pulsmåling. Mer om dette kan du lese her Optisk pulsmåling enkelt forklart.

Den største utfordringen med å benytte en klokke som Fitbit Versa 4, eller Fitbit Sense 2 for den del, er betjeningen som under trening baserer seg på touch. For å bla deg gjennom de ulike datafeltene som puls, distanse, kalorier, hastighet, høydemeter, etc., må du sveipe til siden, eller opp. Med tørre fingre fungerer det greit, men med svette fingre, eller i regn, er det en lite moro opplevelse.


Vet om du er klar til trening

I tillegg til puls kan Fitbit Versa 4 måle hjertevariabiliteten (HRV), og bruker dette sammen med søvn og aktivitet til å estimere en Daily Readiness Score (Dagsform) mellom 0 og 100. En lav DRS betyr at kroppen er lite mottakelig for trening og at du bør hvile, mens en høy DRS indikerer tipp-topp-form og at kroppen skriker etter trening. Scoren kan sees i Fitbit-appen der du også vil detaljert hvilke faktorer som påvirker scoren. Fitbit vil også gi deg forslag til passende treningsøkter, eller aktiviteter basert på din Daily Readiness Score.

Søvnprofiler og søvndyr

Fitbit er godt kjent for en omfattende søvnanalyse, og med det nye tilskuddet «Søvnprofiler» (krever Fitbit Premium), ønsker Fitbit å gjøre det enklere å tolke/forstå egne søvnvaner, samt å gi bedre innsikt og tips til hvordan du kan forbedre egen søvnkvalitet. Funksjonen analyserer søvnmønsteret over lengre tid, og bruker faktorer som blant annet søvnlengde, tid i dyp søvn og leggetid, til å angi en dyrekarakter for hver enkelt bruker.

Fitbit har plukket ut seks dyr som brukerne kan «bli», der hvert dyr er valgt for sine distinkte søvnmønstre som korrelerer hvert dyrs atferd med brukerens sovestil og søvnmønster. Søvndyrene vil kunne endres fra måned til måned, basert på hvordan brukerne sover. For at dette skal skal fungere kreves det at du bruker klokken i minimum 14 dager hver måned.

Søvnen deles opp i total søvntid, dyp søvn, lett søvn, REM søvn, våkentid og en søvnscore mellom 0 og 100 (jo høyere, desto bedre). Fitbit ønsker også å hjelpe deg til en mer naturlig døgnrytme ved hjelp av funksjonen «SmartWake». SmartWake er en vibrerende alarm som automatisk vekker deg når den registrerer at du er i den optimale søvnfasen for å våkne. Funksjonen trer først i kraft når det gjenstår 30 minutter til alarmen ringer (dersom du har satt en), så du behøver ikke å bekymre deg for at alarmen skal gå midt på natten. Dersom klokken ikke finner et egnet tidspunkt for å vekke deg, varsler alarmen på det angitte tidspunktet.

Fitbit Premium – Fitbit sitt «ess»

Verdt å merke seg er at både Daily Readiness Score og Stress Management Score (viser hvordan du er i stand til å håndtere stress) er en del av Fitbit Premium – en betalingstjeneste som koster 99 kr per måned, eller 799 kr for et år. Heldigvis får du 6 måneder Fitbit Premium på kjøpet, uansett om du er ny Fitbit-bruker, eller eksisterende.

Fitbit Premium gir tilgang til en hel rekke tjenester som blant annet dypere analyse, utvidet statistikk, en velværerapport, søvnscore med månedlig søvnprofil, tilgang til hundrevis av treningsvideoer og lydfiler, veiledede meditasjonsøkter, utfordringer og konkurranser, m.m.. Ved å følge en treningsøkt i appen, vises data fra klokken din (puls, kalorier og tid) på skjermen samtidig som du utfører økten.

Fitbit gjør mye riktig med sin Premium-tjeneste, selv om prisen i mine øyne er altfor høy. Garmin tilbyr mye av det samme uten å ta en krone betalt, og COROS gjør det samme.


Alternativer

Forrige generasjon Fitbit Versa er fremdeles en god klokke, men den nye fysiske knappen på Fitbit Versa 4 er enkelt og greit mer enn gull verdt. Fitbit Sense 2 er et åpenbart alternativ, og er i utgangspunktet samme klokke med enda flere funksjoner rettet mot helse (som nevnt tidligere).

Andre gode alternativer er Garmin Venu 3, Garmin Venu 2 Plus og Garmin Vivoactive 5. Her får du en solid, pen og velutstyrt hybridklokke med plenty av funksjoner, omfattende aktivitetssporing og enda bedre treningsfunksjoner.

Og ikke minst bør du vie et blikk til Huawei Watch GT 3 Pro som er testet herHer får du en smartklokke med batteritid langt bedre enn vi er vant til fra denne typen klokker. I tillegg tilbyr Huawei multibånds-GNSS som gir mye mer nøyaktige GPS-målinger enn Fitbit kan varte opp med. Det du må gi avkall på, er trådløs betaling, og ikke minst det inspirerende miljøet gjennom Fitbit Premium.

Og ønsker du en enda smartere og kraftigere klokke som gir deg alt det gode fra Fitbit kombinert med en tradisjonell smartklokke, så anbefales det å se på Google Pixel 2 som er testet her. Denne har imponert stort.

En guide til flere rimelige og gode aktivitetsmålere, og hva du bør se etter, finner du i linken under:


Konklusjon


Fitbit Versa 4
Fitbit Versa 4

Product Name: Fitbit Versa 4

Brand: Fitbit

Offer price: 2499

Currency: NOK

Konklusjon

Fitbit Versa 3 var allerede en flott klokke til en god pris, og Fitbit Versa 4 leverer en tiltrengt oppgradering i form av en fysisk knapp, samt noen ekstra funksjoner gjennom samarbeidet med Google – uten ekstra kostnad.

Skjermen er lyssterk og fin, brukergrensesnittet er enkelt, appen er oversiktlig og batteritiden er god. Fitbit Versa 4 byr som vanlig på omfattende aktivitetssporing, en oversiktlig og god app, dyp innsikt i alt fra søvnkvalitet, stressnivå, aktivitet, trening til pustefrekvens. Klokken har også fått en rekke nye aktivitetsprofiler og et design som bidrar til bedre pulsmålinger.

I løpet av høsten vil Fitbit Versa 4 tilby ruteveiledning ved hjelp av Google Maps, trådløs betaling med Google Pay/Google Wallet, samt mulighet til å utføre samtaler direkte fra håndleddet via Bluetooth. (NB: Dette er nå på plass). Google Assistant glimrer enda med sitt fravær, og det ser heller ikke ut til at klokken vil få det. Støtten for tredjeparts apper er også helt borte, og Fitbit gjør seg ikke helt fortjent til betegnelsen «smartklokke».

Presisjonen på GPS-en er dessverre også ganske svak, men forhåpentligvis kan dette bedres. Fitbit Versa er i det minste god til å gjenkjenne aktiviteter automatisk, og måler skritt og annen aktivitet ganske så bra.

På flere områder er Fitbit Versa 4 en nedgradering fra Versa 3, men om du ikke bryr deg om de «smarte» funksjonene og primært ser etter en aktivitetsmåler og enkel treningsklokke, så er siste generasjon Versa bedre. Det store og inspirerende miljøet gjennom Fitbit Premium er det største salgsargumentet, og Fitbit Versa 4 er dermed en fin klokke for alle som ønsker en diskre og enkel aktivitetsmåler med en gigantisk «heiagjeng» i bakhånd hele veien på veien mot målet.

Overall
70%
70%

Pros

  • Stor og lettlest skjerm med god kontrast.
  • Lang batteritid. Hurtiglading.
  • Enkel betjening.
  • Mange ulike aktivitetsprofiler.
  • God aktivitets- og søvnanalyse.
  • Fitbit Premium gir tilgang til et hav av treningsvideoer, m.m..
  • Registrer trening/aktivitet automatisk.
  • Oversiktlig og god app.
  • Støtter smartvarsler.
  • Varsler om unormal hjerterytme.
  • Mulighet for å utføre samtaler direkte fra klokken (kommer i en oppdatering).

Cons

  • Ingen støtte for Google Assistant.
  • Ingen støtte for tredjeparts apper.
  • Ikke kompatibel med ekstern pulssensor.
  • Upålitelig GPS.
  • Ingen mulighet til å kontrolleremusikk på telefonen.

Del gjerne: