12 grunner til å velge COROS PACE 2

14. mai, 2022 (oppdatert 10. februar 2024)

Featured image for “12 grunner til å velge COROS PACE 2”

Ingen pulsklokke leverer mer for pengene enn COROS PACE 2. Her får du virkelig funksjon og kvalitet for hver eneste krone. Vi snakker kanskje markedets beste kjøp?

COROS er kanskje ikke størst, og det er ikke merket flest har hørt om. Men, COROS er kanskje det merket med størst vekst – og med et flott utvalg kvalitetsklokker, bør du virkelig vurdere en COROS klokke dersom du er i markedet for noe nytt. Her er 12 grunner til hvorfor du bør velge COROS PACE 2!


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

1. Ekstremt lav vekt!

Med sine 29 gram (nylonreim) er COROS PACE 2 er verdenes letteste multisportklokke! Den slanke profilen bidrar til at den sitter nærmest umerkelig på armen og glir lett under jakke- og skjorteermer. Velger du den tradisjonelle silikonreimer er vekten fremdeles kun 35 gram, og reimene kan enkelt byttes takket være standard 20 mm hurtigreimer som byttes uten behov for verktøy. Til tross for sin lave vekt er COROS PACE 2 laget i sterkt fiberforsterket polymer og kommer med en fin fargeskjerm på 1,2″ i Corning Gorilla Glass.


2. Enkel betjening

COROS har gjort «kronen» til sitt varemerke, og selv om den er både elsket og hatet, kan ingen ta fra COROSS at det gjør betjeningen enkel.

Øverst til høyre finner du en dreibar krone som brukes til å bla gjennom menyene, scrolle gjennom dataskjermene, etc.. Denne kan også trykkes inn og brukes som en «OK»-knapp. Den tredje og siste knappen som sitter nederst til høyre brukes til å registrere en runde/lap, eller å ta deg et steg tilbake i menyene.

COROS PACE 2
COROS PACE 2 er virkelig lett – kun 29 gram med nylonbåndet! Betjeningen er også enkel takket være den dreibare kronen.

3. Imponerende batteritid

COROS PACE 2 bryr seg ikke om at den er liten og lett, og kommer med en imponerende batteritid på hele 30 timer i beste GPS-modus, noe som kan utvides til ved bruk av «UltraMax GPS modus» som justerer ned registreringsfrekvensen. Som vanlig smartklokke holder PACE 2 i minimum 20 dager. Å lade klokken tar 2 timer fra 0 til 100.


4. Nøyaktig GPS

COROS har bestandig vært opptatt av å levere høy kvalitetet på satellittmålingene, og med støtte for GPS/QZSS, GLONASS og BeiDou, leverer COROS PACE 2 imponerende gode målinger. Klokken kommer også med innebygd barometrisk altimeter som sørger for enda mer presise høydemålinger i vanskelig terreng, og at klokken hele tiden automatisk klarer å justere høyden tilpasset høyden du befinner deg på.


5. En ekte multisportklokke

Ikke mange klokker til denne prisen kan kalle seg en «ekte multisportklokke», men COROS PACE 2 kan virkelig slå seg på brystet å si «Jeg kan gjerne bli med deg på neste Ironman». En pulsklokke som støtter Multisport lar deg kombinere aktivitetsprofilene Svømming, Sykkel og Løp (de vanlige øvelsene i et triatlon), en aktivitetsprofil/funksjon som gjerne er forbehold litt mer påkostende modeller.

Gjennom COROS appen kan du enkelt tilpasse urskiven med de feltene du ønsker, og du kan velge mellom alt fra ett til seks datafelter per side, og opptil seks urskiver/datasider.

I tillegg til Multisport kommer COROS PACE 2 med en egen aktivitetsprofil for Baneløp som låser satellittsignalet til banen du løper i, og dermed gir tilnærmet 100% nøyaktige målinger ved løp på bane.

COROS PACE 2
COROS PACE 2 kommer med en rekke aktivitetsprofiler. I tillegg til «Mulstisport», finnes en egen profil for «Baneløpe» som gir tilnærmet perfekte målinger ved måling på bane.

6. Integrert kraftmåling!

Enda mer sjokkerende at en klokke til denne prisen støtter multisport, er den integrerte kraftmålingen direkte i klokka! Å benytte kraft som intensitetsstyring kan være en fordel ettersom den ikke like lett lar seg påvirke av eksterne faktorer slik puls gjør. Der puls indikerer den interne belastningen eller arbeidsraten din, måler kraft den eksterne arbeidsraten din.

COROS har også full støtte for Stryd-kraftmåler slik at du får alle data fra Stryd rett på klokka.


7. Avansert trenings- og restitusjonsanalyse

Takket være COROS sin avanserte trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, vil PACE 2 kunne hjelpe deg til å bli «den best trente utgaven av deg selv» ved å fortelle deg hvor hardt du trener/har trent, når du kan trene, og når du bør hvile. COROS PACE 2 beregner utmattelse, treningseffekt og restitusjonstid. Trener du i samarbeid med en coach, kan du og treneren din ta i bruk COROS Training Hub for sammen å planlegge og analysere treningen på jakten mot toppformen.

Trenger du hjelp til å komme i gang med treningen, enten det er løp, sykkel, svømming, eller kanskje en styrkeøkt? Da finner du en rekke gratis treningsprogrammer og treningsøkter tilgjengelig på COROS sine hjemmesider og som kan lastes ned til klokka. COROS PACE 2 viser ikke de samme «videoene» av øvelsene slik som enkelte Garmin- og Polar pulsklokker, men du får se øvelsene i appen, samt at klokka veileder deg ved å vise tid og intensitetssoner slik at du hele tiden har full oversikt kun ved å gløtte ned på skjermen. I appen vil et «varmekart» vise hvilke muskler du har trent mye/lite.

 


8. Innebygd pulssensor

COROS PACE 2 kommer så klart med en innebygd pulssensor, og takket være den lave vekten og gode passformen, klarer den å levere jevnt over gode resultater. Generelt vil en mindre og lettere pulsklokke gi mer nøyaktige målinger enn en stor og tung pulsklokke som er mer utsatt for risting og dårlig kontakt med huden. Her har PACE 2 en stor fordel. Klokken er også i stand til å måle puls under vann slik at du kan bruke PACE 2 når du svømmer.

En annen fordel er at PACE 2 kan videresende pulsen til en annen enhet slik at du for eksempel kan bruke klokken som pulssensor for en sykkelcomputer, tredemølle, sykkelrulle, etc..


9. Aktivitetsmåling døgnet rundt

Som de fleste klokker nå til dags, så måler COROS PACE 2 aktivitet og søvn døgnet rundt. Her får du skritt, kalorier, puls, estimert distanse, høydemeter og søvn. Det er ingen måling av oksygenmetning, men det er heller ikke noe stort savn på en klokke som dette.

COROS PACE 2
COROS PACE 2 vil måle all aktivitet og søvn døgnet rundt.

10. Verktøy for liver utendørs

COROS PACE 2 ble i utgangspunktet laget spesielt for løping, men fungerer til alle aktiviteter og idretter. Listen over ulike aktivitetsprofiler dekker et bredt spekter, og finner du ikke «din aktivitet», benytter du en generell profil for innen- og utendørs trening.

Med nyttige «verktøy» som kompass, høydemåler, barometer med stormvarsel, termometer, oversikt over soloppgang/solnedgang, vil COROS PACE 2 virkelig være enn god venn uansett om du befinner deg høy til fjells, eller lang til havs. Etter COROS sin gigantiske april-oppdatering i 2023 har også COROS PACE 2 fått støtte for brødsmuleruting og enkel navigering!


11. «Smarte funksjoner!»

Multisportklokke i hjertet, men likevel «litt smart». COROS PACE 2 serverer deg smartvarsler som speiles fra telefonen (kun lese), og lar deg kontrollere actionkamera fra GoPro eller Insta360 rett fra klokka! Ferie-selfien kommer til å bli mer spektakulær enn noen gang!

En annen smart funksjon er «Night Mode» som holder bakgrunnsbelysningen aktivert mellom solnedgang og soloppgang slik at skjermen er lett å lese av selv i dårlig belysning.

Og til slutt; COROS PACE 2 støtter både Bluetooth og ANT+, noe som betyr at du kan koble klokken til nesten alt av enheter!


12. The «one-and-only» grunn!

Trenger du egentlig flere argumenter for å kjøpe COROS PACE 2 enn ette; Eliud Kipchoge, nåværende verdensrekordholder på maraton, bruker COROS PACE 2. Ferdig snakka.

beste treningsklokke
Eliud Kipchoge, nåværende verdensrekordholder på maraton, bruker COROS PACE 2.

Konklusjon

COROS PACE 2

Product Name: COROS PACE 2

Brand: COROS

Offer price: 2199

Currency: NOK

Konklusjon

Med tanke på prisen og hvor mye funksjonalitet du får i denne klokken, er COROS PACE 2 en av de råeste pulsklokkene som noen gang er lansert. Det finnes bedre modeller, men til en langt høyere pris.

COROS PACE 2 gjør det mulig å slippe unna med 2200 kr for en fullverdig multisportklokke som like gjerne blir med deg på SATS-ELIXIA som gjennom et fullt Ironman. Det eneste som er feil med COROS PACE 2, er at den ikke koster mer.

En solid anbefaling.

Overall
90%
90%
 • Brukervennlighet - 90%
  90%
 • Treningsfunksjoner - 90%
  90%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Programvare - 90%
  90%
 • Optisk pulsmåling - 75%
  75%
 • GNSS (nøyaktighet på sporing) - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 100%
  100%

Pros

 • Utrolig lett! Kompakt design.
 • Imponerende batteritid.
 • Nøyaktig GPS.
 • Ok pulssensor og aktivitetsmåling.
 • Støtter multisport.
 • Brødsmuleruting med sving-for-sving navigering.
 • Innebygd kraftmåler i klokka.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom EvoLab.
 • Enkel betjening via en dreibar krone.
 • Gratis treningsprogrammer og treningsøkter fra Coros.com.
 • Støtter smartvarsler.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon (Garmin Pay).
 • Ingen kart.
 • Ingen Strava Live Segments.

Del gjerne: