Test: COROS VERTIX 2

24. mars, 2022 (oppdatert 6. september 2023)
Featured image for “Test: COROS VERTIX 2”

Solid, presis, pålitelig, evigvarende og stappfull av funksjoner. Det er COROS VERTIX 2 oppsummert i fem ord. Legg til tøff, brukervennlig og fremtidsrettet, og du sitter igjen med en av markedets sprekeste pulsklokker.

Ikke la deg blende av salgstallene til kjente merkenavn som Garmin og Polar – den relativt ferske nykommeren COROS ønsker å ha et ord med i spillet. I løpet av få år har det amerikanske selskapet kapret store markedsandeler og fått med seg en rekke kjente utøvere i stallen, og takket være innovative produkter som tilbyr «det brukere flest vil ha», fortsetter brukermassen å vokse i rasende fart.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


COROS VERTIX 2 – Et flaggskip for fremtiden

COROS er et selskap i medvind og utvikling der veien fra idé til tegnebrett er kortere enn mellom kjøleskapet og komfyren. Nye funksjoner legges stadig til aldrende klokker – ofte annenhver måned – og COROS lytter til brukernes ønsker. Per dags dato har det amerikanske selskapet (med kinesiske røtter…) åtte ulike modeller i klokkefamilien (inkludert de som begynner og fases ut), og den rimeligste modellen COROS PACE 2 er utvilsomt et av de beste kjøpene du kan gjøre til drøye 2000 kr. COROS VERTIX 2 koster heftige 7399,-, men til gjengjeld er du sikret en klokke du kan ha i mange år og som garantert vil få mange spennende funksjoner i fremtiden.


Kraftig – funksjonell – brukervennlig

COROS VERTIX 2 er en selskapets nyeste og kraftigste pulsklokke, og en solid utfordrer for deg som prioriterer kraftig byggekvalitet, stor skjerm, innebygde kart for hele verden, superlang batteritid, et enkelt brukergrensesnitt og ikke minst kombinasjonen av touchskjerm og knapper/krone som gjør betjeningen til en lek. VERTIX 2 er den første multisportklokken som benytter såkalt «Dual Frequency GNSS» som tar i bruk alle fem satellittsystemer samtidig. Dette sørger for gi helt latterlig nøyaktige sporinger nesten uansett hvor på kloden du befinner deg.

VERTIX 2 kommer også med kart installert, og du kan enkelt legge til nye kart, eller fjerne uønskede, direkte gjennom appen. Selv om du ikke får det samme detaljnivået som på pulsklokkene fra Garmin (foreløpig ingen gatenavn, stedsnavn, etc.), så er de utrolig fine og nyttige underveis på tur. Den store 1,4″ touchskjermen i kombinasjon med den dreibare kronen, gjør det svært lettvint å betjene klokken, og ikke minst å navigere i kartene. Du kan også importere GPX-filer og ruter fra nesten hvilken som helst tredjepartsapp, eller opprette ruter i den innebygde rutebyggeren å sende til klokken. VERTIX 2 synkroniserer (så klart) med Strava og laster automatisk opp nye økter, selv om du ikke får Strava Live Segments direkte på klokken.

COROS VERTIX 2 tilbyr også avansert trenings- og restitusjonsanalyse gjennom plattformen EvoLab, integrert kraftmålingen direkte i klokka, samt tilgang til en rekke ulike treningsøkter og programmer for styrketrening, løping, sykling og svømming gjennom appen/nettsiden. Når klokka lærer deg å kjenne, vil den gi deg estimerte sluttider på distanser som 5 km, 10 km, 21 km og 42 km, samt beregne treningseffekt og restitusjonstid. Bruker du klokka til styrketrening, vil den ved hjelp av et «varmekart» vise deg hvilke muskelgrupper som er trent etter hvert som du har fullført de ulike øvelsene på planen.

COROS har foreløpig styrt unna betalingsfunksjon og streamingmuligheter, men lar deg lagre musikkfiler direkte på klokka. Det er støtte for smartvarsler, og noen enkle, men nyttige widgets som vær, høyde, soloppgang/solnedgang, barometrisk trykk, kompass og temperatur. Et part ekstra godbiter er muligheten for å bruke COROS VERTIX 2 som fjernkontroll for enten et GoPro kamera, eller et Insta360 actionkamera.

COROS VERTIX 2 er også i stand til å registrere aktivitet og søvn 24/7, og viser et enkelt sammendrag på klokka og i appen. Garmin og Polar er fremdeles bedre på aktivitetsmålingen, spesielt søvnanalysen, men COROS nærmer seg med stormskritt etter sin siste oppdatering (vår/sommer 2022) der søvnsporingen nå er langt mer detaljert og deles inn i ulike søvnfaser.

Men, COROS VERTIX 2 er først og fremst laget for tur og trening. Ønsker du en pålitelig pulsklokke for friluftsliv, turer og hovedsakelig trening, så er COROS VERTIX 2 midt i blinken. Er du derimot interessert i en liten og diskre pulsklokke som skal logge skritt og søvn, bør du velge noe annet. Denne klokken er laget for å brukes. Mye.

To andre klokker som er verdt å få med seg er COROS APEX 2 og COROR APEX 2 Pro. Disse byr på mye av det samme som VERTIX 2, men i en mindre og lettere innpakning.Kjøp COROS VERTIX 2

Er du fremdeles ikke overbevist om at COROS VERTIX 2 er riktig klokke for deg? Da bør du lese denne saken med 11 grunner til å velge COROS VERTIX 2.

Se også: Gigantisk oppdatering fra COROS!


KonklusjonCOROS VERTIX 2
COROS VERTIX 2

Product Name: COROS VERTIX 2

Brand: COROS

Offer price: 7399

Currency: NOK

Konklusjon

Den koster mye, og den er mye, men COROS VERTIX 2 tilbyr også en kombinasjon av funksjonalitet og brukervennlighet som vil tilfredsstille selv de mest kravstore brukerne. Med Multi-Band GNSS, et hav av ulike sensorer og fargekart for hele verden, klarer VERTIX 2 å levere strålende presisjon, kombinert med en overlegent god batteritid. Designet er gjennomtenkt og mer solid enn en panservogn, og kombinasjonen av touchskjerm og en overdimensjonert dreibar krone gjør betjeningen enkel. Legger du til COROS sin nye plattform for trenings- og restitusjonsanalyse, samt de mange treningsøktene og treningsprogrammene du kan velge blant, har du et verktøy som kan hjelpe deg til å både trene bedre og smartere. Ikke minst føle deg tryggere på tur. Du får ikke like mange funksjoner som med Garmin Fenix 6 Pro eller Fenix 7- modellene, men du får likevel veldig mye. En absolutt anbefaling.

Overall
85%
85%
 • Brukervennlighet - 90%
  90%
 • Treningsfunksjoner - 80%
  80%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Programvare - 80%
  80%
 • Optisk pulsmåling - 80%
  80%
 • GNSS (nøyaktighet på sporing) - 95%
  95%
 • Verdi for pengene - 75%
  75%

Pros

 • Solid byggekvalitet og premium design.
 • Svært nøyaktig GPS. Middels god pulssensor.
 • Enkel betjening via en dreibar krone og touchskjerm.
 • Stor og flott skjerm.
 • Gode kart med enkel navigering.
 • Brødsmuleruting med sving-for-sving navigering.
 • Svært god batteritid.
 • Omfattende trenings- og restitusjonsanalyse.

Cons

 • Mangler betalingsfunksjon (Garmin Pay).
 • Ingen Strava Live Segments.
 • Ingen mulighet for streaming av musikk.
 • Mangler gatenavn/stedsnavn på kart.
 • Unøyaktig søvnmåling.
 •  

Del gjerne: