Garmin Venu 2 Plus leder veien videre for selskapets første virkelige smartklokke. Favoritten Venu 2 har fått innebygd taleassistent, et nytt og mer robust design, og byr på funksjoner som kan friste en rekke ulike brukere.
Garmin Venu var selskapets første «smartklokke»-lignende modell, og allerede etter ett år på markedet kom oppfølgeren – Garmin Venu 2. Venu appellerte umiddelbart til en bred brukergruppe, og kombinerte et pent design, god batteritid, enkelt brukergrensesnitt og god funksjonalitet
Garmin Venu 2 Plus
Product Name: Garmin Venu 2 Plus
Brand: Garmin
Offer price: 5199
Currency: NOK
Konklusjon
Garmin Venu 2 Plus leverer en enda litt bedre brukeropplevelse enn den allerede solide Garmin Venu 2 og tar Garmin et viktig skritt videre mot en fullverdig smartklokke. Garmin klarer å innfri på de viktige områdene som aktivitets- og treningsfunksjoner, høy nøyaktighet på de fleste områder som pulsmåling, aktivitetsanalyse og GPS, og pakker det inne i et lekkert design med god batteritid.
Når du i tillegg kan kombinere dette med telefonens innebygde taleassistent, fremstår Garmin Venu 2 Plus som en veldig flott og allsidig pulsklokke. Det eneste store savnet er fraværet av funksjonen HRV Status. Et absolutt anbefalt kjøp.
Overall
-
Brukervennlighet - 95%
95%
-
Treningsfunksjoner - 85%
85%
-
Batteritid - 85%
85%
-
Programvare (nett/mobil) - 95%
95%
-
Optisk pulsmåling - 95%
95%
-
GNSS (Nøyaktighet sporing) - 90%
90%
-
Verdi for pengene - 90%
90%
Pros
- Nydelig AMOLED-skjerm. Touchskjerm for enkel betjening.
- Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
- Liten og lett.
- Trådløs betaling (Garmin Pay).
- God batteritid.
- Nøyaktig GPS.
- God pulssensor. Nøyaktig aktivitetsmåling.
- Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
- Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
- Mange nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg å bli bedre til å løpe, sykle, svømme, etc..
- Gratis treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer som endrer seg ut i fra din personlige formutvikling.
- Gjenkjenner og registrer aktivitet dersom du glemmer å starte en treningsøkt.
- Flotte animerte styrke- og HIIT øvelser direkte på klokka.
- Egne funksjoner som gir deg raskt tilbakemelding om helse og treningstilstand.
- God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.
- Sikkerhets- og sporingsfunksjon.
Cons
- Mangler avansert Trenings- og restitusjonsanalyse.
- Mangler HRV Status.
- Ikke kompatibel med Strava Live Segments.
- Ingen brødsmuleruting eller sving-for-sving navigering.
- På tide med trådløs lading for denne typen klokker…
Dette er Garmin Venu 2 Plus:
Oversikt
- Dette er nytt
- Design, batteritid, brukergrensesnitt
- Talefunksjonalitet, mikrofon og høyttaler
- Aktivitetsmåling
- Treningsfunksjoner
- Smartklokkefunksjoner
- Garmin Connect – Appen for data og analyse
- Konkurrenter
- Konklusjon
Garmin Venu 2 Plus – Dette er nytt
Garmin Venu 2 Plus er ingen enorm oppgradering i seg selv og ligner i stor grad forgjengeren, men den har brakt med seg et noen viktige detaljer.
- Tilgjengelig i en størrelse; 43 mm (1,3″ skjerm).
- Baksiden av klokken er produsert i rustfritt stål.
- Fire farger/varianter; Silver/Powder Gray, Cream Gold/Ivory, Slate/Black, Slate Black with leather strap
- En ekstra knapp (kan tilpasses).
- 20 mm reimer (utskiftbare).
- Redusert batteritid i smartklokkemodus – fra 11 dager til 9 dager.
- Økt batteritid for GPS-modus uten musikk – fra 22 timer til 24 timer.
- Økt vekt – fra 49 gram på Venu 2 til 51 gram.
- Stemmestyring via taleassistenten Siri, Google Assistant, Bixby.
- Innebygd mikrofon og høyttaler.
- Mulighet til å lytte til musikk, ta samtaler, etc. via den innebygde høyttaleren.
- Nye toner for ulike varsler.
- Nye urskiver utelukkende for Venu 2 Plus.
- Direkte tilgang til apper rett fra skjermen (gjennom komplikasjonene på urskiven).
- Ny pris; 5199,- vs. 4599,- tidligere.
Og er du fullstendig blank på kunnskap rundt Garmin, så kan du gjøre deg selv til quiz-mester ved å lese denne: Garmin – Guide og forklaring til ulike funksjoner og verktøy
Se også: Test: Garmin Venu 3
Garmin Venu 2 Plus – Design, batteritid og brukergrensesnitt
Der forgjengeren lot deg velge mellom to størrelser i Venu 2s på 40 mm og Venu 2 på 45 mm, har Garmin valgt å gå for kun en størrelse på 43 mm – altså 1,3″. Det positive er at skjermen er den samme størrelsen som Venu 2 med, noe som skyldes at Garmin har slanket bezelen (rammen rundt skjermen). Baksiden er oppgradert til rustfritt stål noe som fører til en vektøkning på 2 gram og en økt tykkelse på 0,4 mm fra Venu 2.
Betjeningen foregår via en kombinasjon av touch og knapper, der den ene knappen (øverst til høyre) tar deg direkte til de ulike aktivitetsprofilene, eller fungerer som en «ok»-knapp, mens den nederste tar deg til menyen, eller fungerer som en «runde-knapp». Ved å holde inne den øverste knappen kommer du inn til app-hjulet som fungerer som snarveier til ulike tjenester.
En av de synlige nyhetene er introduksjonen av en tredje knapp plassert på midten av høyre side. Ved å holde inne denne knappen får du direkte tilgang til taleassistenten som er ny for Venu 2 Plus, men knappen kan også tilpasses til andre funksjoner å fungere som en snarvei.
Garmin Venu 2 Plus bevarer den samme lekre AMOLED-skjermen med en oppløsning på 416 x 416 som gjør den lett å lese både i sterkt sollys og i mørke. For ekstra beskyttelse mot riper og slag er skjermen dekket med Gorilla Glass 3. Du kan velge å benytte en «hev for å vekke» funksjon for å maksimere batteritiden, eller en «alltid på skjerm» som reduserer batteritiden noe. Skjermen reagerer lynraskt på trykk, og bakgrunnsbelysningen tennes raskt i det du hever hånden. Det er også en lyssensor som automatisk justerer lysstyrken.
Widgetene/appene er tilgjengelig ved å sveipe opp/ned på skjermen, og du får mer utfyllende info ved å trykke på hver enkelt widget. En velkommen nyhet er muligheten for å dykke dypere inn i de ulike widgetene ved å trykke på komplikasjonen på urskiven. Dette er det samme vi er vant til fra andre smartklokker som Apple Watch og Samsung Galaxy Watch. Har du en urskive som viser skritt og puls, kan du trykke på ikonet for en av disse å deretter hoppe rett inn i oversikten som viser hvis klokken har registrert de siste timene.
- Få med deg: Test: Apple Watch Ultra / Apple Watch Series 8
Som tidligere kan du tilpasse klokken med et bredt utvalg urskiver som enten er tilgjengelig forhåndsinstallert på klokken, eller via Connect IQ Store.
Batteri og hurtiglading
Batteritiden er relativt lik Garmin Venu 2S og Venu 2, men nyheten Garmin Venu 2 Plus har faktisk 2 dager kortere batteritid i smartklokkemodus sammenlignet med Venu 2 – fra 11 dager til 9 dager. Derimot har den økt batteritid i GPS-modus uten musikk – fra 22 timer til 24 timer. Alle beregningene gjelder «hev for å vekke» skjermen, og nøyaktig hvor mange dager og timer du får ut av klokken vil variere etter bruk, innstillinger, bruk av GPS, ekstern pulssensor vs. innebygd pulssensor, urskive, belysning, m.m.. Venu 2 Plus imponerer uansett med god batteritid for denne typen klokke. Med «alltid på skjerm» og 1-2 timer trening utendørs med GPS hver dag, vil klokken holde det gående i 3-4 dager.
Klokken benytter en standard Garmin-ladekabel, og støtter hurtiglading som sørger for at 10 minutter lading gir 1 dag ekstra batteritid. Hurtigladingen fungerer supert og gjør det mulig å få nok batteritid til en god treningsøkt dersom du er nesten tom for batteri og egentlig er klar for trening. Dette er den første Garmin-klokken foruten om Fenix-modellene som ikke har gitt undertegnede batteri-angst. Til neste generasjon Garmin Venu 2 er det likevel ønskelig med trådløs lading til de tilfellene der man glemmer en lader på reise, etc..
Talefunksjonalitet, mikrofon og høyttaler
Den kanskje største nyheten er at Garmin Venu 2 Plus nå har fått innebygd mikrofon og høyttaler slik at du kan utføre telefonsamtaler rett fra håndleddet, diktere meldinger, eller be klokken om å utføre ulike kommandoer via stemmeassistenten på telefonen. Du er heller ikke avhengig av å bruke Bluetooth ørepropper for å lytte til musikk ettersom du nå kan gjøre det direkte fra høyttaleren på klokka.
Lyden er absolutt respektabel og lettvintheten gjør nok at funksjonen kan komme godt med i flere sammenhenger, selv om det ikke gir deg like god lyd som de fleste mobilhøyttalere. Lydkvaliteten er heldigvis imponerende god for mottakeren du prater med, mens klokken har litt mer dempet lyd.
Høyttaleren bringer samtidig med seg en del nye lyder/varsler som gir Garmin Venu 2 Plus en enda bedre følelse av kvalitet. Isteden for kun enkle pip slik samtlige andre Garmin-klokker har, vil du nå kunne få forskjellige lyder for ulike varsler. For eksempel er det forskjell på lydene fra et smartvarsel, til varsler ved rundetider, stormvarsel, etc.. Volumet på selve taleassistenten, systemvarsler og andre varsler kan justeres hver for seg slik at du ikke behøver at klokken vekker hele nabolaget når klokken varsler om et smartvarsel som tikker inn.
Talefunksjonalitet og stemmestyring
Garmin Venu 2 Plus støtter Siri, Google Assistant og Bixby slik at du kan bruke klokken både med iOS og Android. Taleassistenten aktiveres ved å holde inne den midterste knappen, og klokken benytter automatisk telefonens foretrukne taleassistent. For iOS er dette Siri, for Android-brukere er det Google Assistant, mens Samsung-brukere kan velge mellom Google Assistant og Bixby.
Ettersom taleassistenten ikke er bygget direkte inn i klokken på samme måte på f.eks. Apple Watch og Samsung Galaxy Watch 3 (uten LTE), tar det noen sekunder før den reagerer og det dukker opp et mikrofon-ikon på skjermen. Deretter kan du enkelt og greit be om «hva som helst» før den forhåpentligvis gir deg et fornuftig svar. I tillegg til å lese opp svaret via den innebygde høyttaleren, vil den vise det samme svaret på skjermen til mobilen. Du er heller ikke avhengig av at Garmin Connect er åpen i bakgrunnen ettersom klokken baserer seg på telefonens innebygde assistent.
Taleassistenten kan brukes på samme måte som du kjenner den fra andre smarte enheter, som for eksempel å skru på smart belysning, TV-en, starte høyttaleranlegget, etc.. Undertegnede bruker ofte funksjonen ute på tur når det dukker opp et spørsmål man ønsker svar på. Hev armen, hold inne den midterste knappen, og spør om det du lurer på. Da er det utrolig kjekt å få et svar lest opp uten behov for å måtte finne frem mobilen å google det. Et annet enkelt, men praktisk bruksområde, er å kunne be taleassistenten om å sette på diverse alarmer og nedtellinger når du egentlig har begge hendene fulle. Du skal med andre ord ikke undervurdere nytten av Garmin Venu 2 Plus når du kokkelerer på kjøkkenet…
En ting som er verdt å merke seg ved bruk av iPhone, er at volumet på Siri må være skrudd opp til et ganske høyt nivå for at Garmin Venu 2 Plus skal kunne høres. Det hjelper ikke at du skrur volumet på klokken til maks dersom volumet på Siri er lavt. Trikset for å gjøre dette er å aktivere taleassistenten på klokken, og samtidig som den prater (når Siri er aktiv), så justerer du volumet opp på telefonen. Når dette er gjort fungerer Garmin Venu 2 Plus sin Taleassistent ypperlig.
Oppskriften:
1. Aktiver Voice Assistant på Venu 2 Plus.
2. Spør om «hva som helst», for eksempel: Hvordan blir været i dag?
3. Viktig: Mens Venu 2 Plus leser opp været, eller hva annet du spurte om, må du raskt skru opp volumet på iPhone. Dette øker standardvolumet på Siri.
Meldinger og anrop
Tidligere har kun Android-brukere kunne besvare meldinger ved hjelp av forhåndsskrevne meldinger opprettet i Garmin Connect, men nå kan også iOS-brukere besvare, eller diktere, meldinger ved hjelp av Siri. Aktiver taleassistenten ved å holde inne den midterste knappen, å be Siri om å sende en melding til den du ønsker. Det fungerer ok til korte meldinger, men du bør ikke satse på å diktere lange meldinger ettersom både Siri og Google Assistant har det med å mistolke en del ord, og du får ikke rettet opp feil. Likevel er det veldig greit å ha muligheten.
Når det gjelder telefonfunksjonen kan du ringe direkte fra klokken å prate/lytte gjennom klokkens innebygde mikrofon/høyttaler. Dette gjøres ved å holde inne den øverste knappen for å åpne kontrollhjulet, og deretter velge telefon ikonet, før du enten taster nummeret du ønsker å ringe ved hjelp av et vanlig nummerdisplay som dukker opp, eller ved å velge kontakter du har lagt inn i Garmin Connect. Lyden er som nevnt helt grei, og en hendig funksjon er at du enkelt kan «mute» deg selv når den andre prater slik at de slipper unødvendig støy.
Enda bedre på sikkerhet
Garmin har tilbudt sikkerhets- og sporingsfunksjonen på klokkene sine i lang tid, og dette tok et nytt og langt steg med introduksjonen av Forerunner 945 LTE sommeren 2021. Garmin Venu 2 Plus har ikke innebygd LTE og du er dermed avhengig av å bære med deg telefonen for at sikkerhets- og sporingsfunksjonen skal fungere, men takket være den nye høyttaleren og mikrofonen, har funksjonen blitt ytterligere forbedret.
Sikkerhets- og sporingsfunksjonen er enkelt og greit en tjeneste som gjør det enkelt å sende et varsel til utvalgte kontakter dersom du skulle ha behov for hjelp. Ved å trigge utløseren (kan gjøres på flere måter som f.eks. automatisk etter et fall, eller manuelt ved å holde inne øverste høyre knapp og å velge «sikkerhets- og sporingsfunksjon»), vil du starte en live-tracking av posisjonen din, samtidig som du sender et varsel med posisjonen din til noen forhåndsbestemte kontaktpersoner. Disse kan igjen kontakte nødetatene, eller forsøke og kontakte deg via telefonen.
Med introduksjonen av en høyttaler og mikrofon, gir Garmin Venu 2 Plus deg valget om du ønsker ringe eller sende melding til de samme kontaktene, og deretter bruke mikrofonen til å prate gjennom. Dette kan gi mottakeren verdifull informasjon om hvorfor du utløste nødvarselet, og sporingsfunksjonen vil gi dem muligheten til å følge deg videre dersom du skulle bli hentet av en ambulanse, etc..
Sporingsfunksjonen, eller Live Track, er dog ikke bare relatert til nødsituasjoner, og kan brukes til å la andre følge deg på kartet underveis i en treningsøkt/konkurranse. Dette kan aktiveres for hver enkelt økt, eller aktiveres slik at sporingen starter automatisk. Mottakeren vil da motta en link de kan åpne, og som deretter åpner nettleseren med et kart over hvor du befinner deg. Posisjonen oppdateres fortløpende.
Aktivitetsmåling og helseverktøy
Viktige funksjoner for å overvåke egen helse
Foruten om de nevnte endringene er Garmin Venu 2 Plus lik Garmin Venu 2, og pakker inn en rekke nyttige verktøy for overvåkning av helse og loggføring av trening. ELEVATE 4 pulssensoren gjør en god jobb med å måle puls med god presisjon i de fleste situasjoner, og innebygd i sensoren sitter også en Pulse Ox-sensor som måler oksygenmetning i blodet.
I tillegg registrerer Garmin Venu 2 Plus hjertevariabilitet, respirasjonsrate (pustefrekvens), estimert væsketap, stress, kroppsressurser, varsler om unormal hjerterytme (høy/lav), estimerer VO2-maks og Kondisjonsalder, samt hjelper kvinner å overvåke menstruasjonssyklusen, m.m.. Merk at Venu 2 Plus ikke har funksjonen HRV Status.
Body Battery måles på en skala fra 0-100 der 100% indikerer fulle batterier og at du er klar til trening. Jo nærmere 0 nivået er, desto mindre mottakelig er kroppen for trening, og du bør heller vurdere enn rolig økt, eller fullstendig hvile. Body Battery gir et godt estimat på den reelle dagsformen, og klarer på en god måte å sy sammen alle de ulike parametrene til et fornuftig og forståelig mål som enhver bruker kan dra nytte av. Søvn og hvile fyller på lagrene, mens aktivitet og stress tapper de.
Funksjonen Health Snapshot gjør det enkelt å få et raskt overblikk over egen helse- og treningstilstand i løpet av en 2-minutters registrering som loggfører hjerterytme, HRV (hjertevariabilitet), oksygenmetning, respirasjonsrate og stress. Denne informasjonen vil deretter gi grunnlaget for en rapport som lagres i Garmin Connect appen, og som eventuelt kan deles videre til helsepersonell.
I tillegg registrerer klokken skritt, antall etasjer klatret (høydemeter i løpet av dagen), estimert distanse, intensitetsminutter og søvn. Garmin har bestandig vært gode til å måle disse parametrene, så dersom du er på jakt etter en klokke som faktisk gir deg tilnærmet 100% riktig antall skritt i løpet av dagen, så er Garmin Venu 2 Plus et godt valg.
Klokken er også god til å registrere søvn og deler opp denne i tid tilbrakt i i tre ulike søvnfaser; lett, dyp og REM, samtidig som den også får med seg når du er våken og hvor mye du beveger deg i løpet av natten. Til slutt får du en total søvnscore mellom 0-100% der 100% indikerer best søvnkvalitet, samt at klokken gir deg en tilbakemelding om du er tilstrekkelig restituert, eller behøver mer hvile.
Treningsfunksjoner
Garmin Venu 2 Plus er langt i fra «bare» en smartklokke, men biter også godt fra seg når det kommer til trening. Det som i hovedsak skiller Garmin Venu- og Vivoactive fra de rene multisportklokkene Garmin Forerunner- og Fenix, er mangelen på avansert Trenings- og restitusjonsanalyse, samt navigeringsfunksjoner og en del mer avanserte treningsfunksjoner. Dersom du ikke bryr deg om dette, så har du et suverent treningssverktøy på hånden.
Garmin Venu 2 Plus kommer med mer enn 25 forhåndsinstallerte aktivitetsprofiler der samtlige er satt opp med datafelter som er mest mulig aktuelle for den gitte aktiviteten. Datafeltene kan likevel endres til å vise det du selv ønsker, og du kan velge mellom en til fire datafelter på hver urskive. Garmin har også inkludert egne urskiver som tydelig viser hvilken pulssone du ligger i, men denne kan aktiveres/deaktiveres etter eget ønske.
Bruker du klokken til løping vil du kunne opprette ulike intervaller, og klokken kommer forhåndsinstallert med en egen Gå/Løp funksjon som lar deg veksle mellom de to aktivitetene.
Enkelte av aktivitetsprofilene gir deg mer innsikt enn andre, som for eksempel Ski/Alpint som registrerer antallet runder du kjører i alpinanlegget. Dette er en ganske kul funksjon som automatisk er i stand til å skjønne når du kjører nedover, og når du sitter i heisen på vei opp. På vei ned vil klokken vise info som hastighet og antall høydemeter du har kjørt nedover, totale antall nedkjøringer, gjennomsnittlig hastighet, etc., og du kan enkelt se tiden for de ulike rundene. Når du er ferdig å synkroniserer klokken til Garmin Connect, vil du få all informasjonen om turen rett i appen.
Garmin Venu 2 Plus kan også brukes til svømming, men har kun en egen aktivitetsprofil for svømming innendørs i basseng. Ved svømming i basseng vil den registrere antall bassenglengder (krever at du stiller inn på forhånd), total avstand, tempo, antall tak, tempo for tak og kalorier, samtidig som den vil gjenkjenne svømmestilen din.
Hører du til blant de som ofte glemmer å starte klokken før en treningsøkt vil Garmin Venu 2 Plus automatisk gjenkjenne en rekke ulike bevegelser å starte økten selv. Denne funksjonen er i utgangspunktet tilgjengelig på flere av Garmin sine dyrere modeller også, men Venu 2 og Venu 2 Plus klarer merkelig nok å registrere dette mye mer nøyaktig.
En egen personlig trener på hånden
En annen stilig funksjon Garmin Venu 2 Plus kan by på, er det flotte animerte øvelsene av figurer som utfører ulike styrke-, yoga- og pilatesøvelser slik at klokka fungerer nærmest som en personlig trener på armen. Klokka har noen få treningsøkter forhåndsinstallert, men via Garmin Connect appen får du tilgang til et hav av ulike øvelser innen både styrke, Pilates, yoga, kondisjon, m.m.. For de ulike øvelsene blir du veiledet av en liten animert figur som demonstrer hvordan øvelsene skal utføres. Demonstrasjonene er svært gode og viser samtidig hvilke muskler du trener både primært og sekundært. Du kan selv sette antall runder, varighet på runder og pauser, og mer.
Det samme store utvalget av styrkeøkter og programmer, samt animasjonene, gjelder også for aktivitetsprofilen Styrke. Når du benytter Styrke funksjonen vil klokken automatisk gjenkjenne og registrere ulike styrkeøvelser, sett og repetisjoner. Dette er en ganske vanskelig oppgave for klokken å beregne, og det blir sjelden riktig 100% riktig sammenlignet med programmet du følger. Likevel er det imponerende hvor mye Venu 2 Plus får med seg, og eventuelle feil kan heldigvis enkelt redigeres i Garmin Connect etter økten.
Apropos personlig trener, så vil du kunne følge en rekke ulike dynamiske treningsprogrammer via gratistjenesten Garmin Coach. At programmet er dynamisk, betyr at de hele tiden justerer seg etterhvert som formen din endres. Dette er svært gode alternativer for deg som f.eks. er interessert i å løpe ditt første halvmaraton, helmaraton, en 10 km eller 5 km.
Garmin Venu 2 Plus – Smartklokke
Av smartklokkefunksjoner kan Garmin Venu 2 Plus skilte med innebygd lagring for 650 sanger, streaming av offline spillelister fra Spotify og Deezer, betaling via Garmin Pay, støtte for smartvarsler, samt muligheten til å laste ned en rekke apper fra Garmin sin egen app-butikk Connect IQ Store. Disse appene er ikke på linje med de du finner i App Store til iOS, eller Google Play for Android, men gir deg tilgang til flere funksjoner gjennom ulike datafelter, aktivitetsprofiler som ikke finnes fra før, apper for vær, temperatur, nyheter, etc., og ikke minst et hav av ulike urskiver. Mange apper er gratis, mens flere og flere koster noen få kroner å kjøpe.
Ingen av de andre pulsklokke produsentene slår Garmin når det kommer til smartvarsler. Her har Garmin bestandig vært dyktige, og de senere årene har klokkene også fått god støtte for å vise emojies (ikke bilder). Android-brukere vil kunne besvare meldinger ved hjelp av forhåndsdefinerte meldinger konfigurert i Garmin Connect, mens iOS-brukere bare kan drømme om dette ettersom Apple har begrenset meldingsfunksjonen til kun Apple Watch.
Den gode nyheten er at smartvarsler synkroniserer elegant mellom klokke og mobil uavhengig av operativsystem, og du kan lese veldig lange meldinger på klokka før du faktisk må åpne meldingen på telefonen. Sletter du et varsel på klokka, vil det automatisk slettes fra mobilen.
Garmin Venu 2 Plus – Garmin Connect
Garmin Connect er Garmin sin tjeneste for innsamling av data, analyse og muligheter for å gjøre innstillinger for både klokke og synkronisering mot ulike tredjeparts tjenester. Garmin Connect er tilgjengelig som både en nettside og app, og er et kraftig verktøy som i stor grad kan tilpasses brukerens eget ønske.
Kort forklart; kommer du fra Polar-verdenen, er vant med Polar Flow og møter Garmin Connect, kan det hende du får sjokk over hvor mye data som faktisk vises. Dette skyldes dog ikke bare designet av appen, men også fordi de fleste Garmin-klokker samler inn mer data om deg enn konkurrentene fra Polar, Suunto, Coros, etc.. Det fine med Garmin Connect, er at alt dette kan tilpasses, og det er enkelt. Hver av de ulike parametrene som for eksempel Skritt, Oksygenmetning, Søvn, Intensitetsminutter, etc., kan fjernes ved å sveipe de bort, eller legges til på nytt ved å trykke på et lite «+»-tegn.
I appen kan du melde deg på ulike utfordringer og konkurranser, utfordre venner og andre Garmin Connect brukere, få dypere innsikt i utvikling av både helse- og treningsstatistikk over tid, melde deg på et av Garmin sine treningsprogrammer Garmin Coach, opprette egne treningsøkter, styrkeøkter (velg blant et hav av ferdig programmer og økter), definere egne intervaller, PacePro-strategier, få oversikt over ulike segmenter, m.m..
Med Garmin sine Merkeutfordringer kan du gjøre deg fortjent til forskjellige «merker/symbolske medaljer» for å ha oppnådd ulike mål i løpet av tidsbegrenset periode.
Garmin er en relativt åpen plattform og kan kobles til populære tredjeparts apper som Strava, MyFitnessPal, Wikiloc, Komoot, Runstatic, Apple Health, m.m.. Setter du opp klokken til å synkronisere med disse tjenestene, vil klokken automatisk laste opp øktene dine til her av disse etter endt økt.
Konkurrenter / Alternativer
NB: Garmin har også lansert oppfølgeren til Venu 2 Plus – Garmin Venu 3. Test finner du her:
Det mest åpenbare alternativet til Garmin Venu 2 Plus er forgjengeren Garmin Venu 2. Foruten om den innebygde mikrofonen, høyttaleren og taleassistenten, er dette mer eller mindre en identisk klokke. Det er noen designendringer, men funksjonaliteten er stort sett lik. For ikke å nevne Garmin Vivoactive 5 (testet her) som gir deg alt det beste fra Garmin til en lavere pris, og er selskapets rimeligste pulsklokke som tilbyr funksjonen HRV Status.
Et annet alternativ er Apple Watch i en eller annen modell. Apple Watch Series 7 selges til en god pris etter at Apple Watch Series 8 ble lansert, og byr blant annet på det som sannsynligvis er markedets beste optiske pulssensor. Batteritiden vil derimot begrenses til rundt et døgns bruk, og du får ikke den samme gode og helhetlige fremstillingen av aktivitets- og treningsdata som Garmin gir. De to nyeste modellene Apple Watch Series 8 og kraftblokken Apple Watch Ultra er to andre alternativer, men også noe dyrere.
Et alternativt til dersom du ønsker Apple Watch-designet, men samtidig få alt det gode bra Garmin, er å gå for Garmin Venu SQ 2 Music. Dette er en veldig flott smartklokke til en rimeligere pris. Her finner du Test: Garmin Venu SQ 2 Music.
For Samsung-brukere er Samsung Galaxy Watch et godt alternativ. Siste modell Samsung Galaxy Watch 6 leverer en solid innpakning til en god pris, og med Google Wear OS på innsiden får du tilgang til et hav av apper, i tillegg til kontaktløs betaling via Google Wallet og taleassistenten Google Assistant. Batteritiden er derimot en stor begrensning (ca. et døgn), men fjorårets Samsung Galaxy Watch 5 Pro er nesten identisk, og har dobbelt så god batteritid.
Til slutt; er du gira på en mer treningsfokusert pulsklokke med større fokus på treningsfunksjoner og restitusjon? Da bør du absolutt sjekke Garmin Forerunner 255 Music som er testet HER, alternativt Garmin Forerunner 265 som er nesten identisk klokke, men med en flott AMOLED-skjerm.
Konklusjon
Garmin Venu 2 Plus
Product Name: Garmin Venu 2 Plus
Brand: Garmin
Offer price: 5199
Currency: NOK
Konklusjon
Garmin Venu 2 Plus leverer en enda litt bedre brukeropplevelse enn den allerede solide Garmin Venu 2 og tar Garmin et viktig skritt videre mot en fullverdig smartklokke. Garmin klarer å innfri på de viktige områdene som aktivitets- og treningsfunksjoner, høy nøyaktighet på de fleste områder som pulsmåling, aktivitetsanalyse og GPS, og pakker det inne i et lekkert design med god batteritid.
Når du i tillegg kan kombinere dette med telefonens innebygde taleassistent, fremstår Garmin Venu 2 Plus som en veldig flott og allsidig pulsklokke. Det eneste store savnet er fraværet av funksjonen HRV Status. Et absolutt anbefalt kjøp.
Overall
-
Brukervennlighet - 95%
95%
-
Treningsfunksjoner - 85%
85%
-
Batteritid - 85%
85%
-
Programvare (nett/mobil) - 95%
95%
-
Optisk pulsmåling - 95%
95%
-
GNSS (Nøyaktighet sporing) - 90%
90%
-
Verdi for pengene - 90%
90%
Pros
- Nydelig AMOLED-skjerm. Touchskjerm for enkel betjening.
- Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
- Liten og lett.
- Trådløs betaling (Garmin Pay).
- God batteritid.
- Nøyaktig GPS.
- God pulssensor. Nøyaktig aktivitetsmåling.
- Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
- Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
- Mange nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg å bli bedre til å løpe, sykle, svømme, etc..
- Gratis treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer som endrer seg ut i fra din personlige formutvikling.
- Gjenkjenner og registrer aktivitet dersom du glemmer å starte en treningsøkt.
- Flotte animerte styrke- og HIIT øvelser direkte på klokka.
- Egne funksjoner som gir deg raskt tilbakemelding om helse og treningstilstand.
- God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.
- Sikkerhets- og sporingsfunksjon.
Cons
- Mangler avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
- Mangler HRV Status.
- Ikke kompatibel med Strava Live Segments.
- Ingen brødsmuleruting eller sving-for-sving navigering.
- På tide med trådløs lading for denne typen klokker…