Nyhet: Fitbit Ace LTE

31. mai, 2024 (oppdatert 31. mai 2024)

Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.

Fitbit Ace LTE er designet for å motivere barn til å være aktive, samtidig som det gir foreldre en trygghet ved å vite hvor barna er.

Fitbit er ikke først ute med et slikt produkt, men de er kanskje de første til å tenke så nytt og spennende som de har gjort. Fitbit Ace LTE er først og fremst rettet mot barn mellom 7-11 år, men Fitbit skriver selv at barn i alle aldre kan bruke klokken.

Fakta

 • Smartklokke med LTE.
 • GPS med innendørs sporing.
 • Batteritid på opptil 16 timer.
 • Målgruppe: 7-11 år (+/-)
 • Støtter: Meldinger, talemeldinger og ringing.
 • Fungerer på både Android og iOS.
 • Mulighet til å begrense kontakter.
 • AMOLED-skjerm med Corning Gorilla Glass 3.
 • WiFi og LTE (LTE kun i USA).
 • Inkluderer mikrofon og høyttaler.
 • Inkluderer en optisk pulssensor, altimeter, magnetometer, lyssensor, gyroskop.
 • Google Pay i kommende oppdatering.
 • Vanntett til 50 meter (5 ATM).
 • Pris: $229 – Krever abonnement til $9,99 per måned.

Fitbit Ace LTE – Aktivitet som motivasjon

Fitbit Ace LTE bruker aktivitet som motivasjon til å la barne «låse opp» muligheten til å delta i spill på klokken, og begrenser de tradisjonelle «aktivitets helseparametrene» til et minimum. Ace LTE sporer verken kalorier eller søvn, men måler daglig aktivitet som skritt, etasjer, samt intensitetsminutter som deles inn i Lett aktivitet og Moderat/Høy aktivitet. Dette brukes igjen som grunnlag for «hvor mye» barnet får spille senere.

Fitbit Ace LTE bruker en helt ny form for aktivitetsringer som fylles opp gjennom dagen desto mer aktiv barnet er. «Ringen» minner om en slange som beveger seg med klokken rundt skjermen.

Et fargerikt og holdbart design

Fitbit Ace LTE har et fargerikt og sporty design som passer perfekt for barn i alderen 7-11 år. Urkassen er laget av slitesterke materialer og er vanntett ned til 50 meter, slik at den tåler alt fra svømming til aktiv bruk. Skjermen er laget av ripebestandig Corning® Gorilla® Glass 3, og klokken leveres med en gratis bumper for ekstra beskyttelse.

Fitbit Ace LTE er tilgjengelig i to farger; Spicy/Moovin og Mild/Strange Arcade, og er kompatibel med seks forskjellige bånd som gir unike spillopplevelser og tilpasningsmuligheter. Hvert bånd har innebygde teknologier som låser opp spesielle gjenstander og spill når de festes til klokken.

En fin funksjon er muligheten til å dele armbånd med en venn, for så å låse opp de unike funksjonene for det gitte båndet. Dette krever ikke annet at du aktiverer funksjonene mens armbåndet er montert, og deretter kan det gies tilbake.

LTE-tilkobling og GPS-sporing

En av de mest fremtredende funksjonene til Fitbit Ace LTE er LTE-tilkoblingen som gjør det mulig å sende og motta meldinger og samtaler fra klokken uten behov for en smarttelefon. En liten hake er derimot at LTE foreløpig kun er støttet i USA, mens andre land belager seg på WiFi som i stor grad begrenser bruksområdet.

Foresatte må på forhånd godkjenne kontaktene som skal kunne sende og motta meldinger (opptil 20 personer), og det er ikke mulig å sende/motta meldinger fra andre nummer. All meldingskontakt fra foresattes side må gå gjennom Fitbit Ace appen.

Fitbit Ace appen åpner samtidig for at man kan ha «digitale venner» i appen, men dette krever at to personer parer klokkene med hverandres etter godkjenning fra foresatte.

Ace LTE har også innebygd GPS slik at foresatte har mulighet til å følge med på barnets lokasjon og aktiviteter i sanntid, og ikke minst støtte for sporing innendørs. Klokken inkluderer også innstillinger for å minimere forstyrrelser under skoletid, men all aktivitet opparbeidet gjennom skoledagen teller positivt for det barnet tjener inn av poeng for å låse opp flere funksjoner etter skolen. I motsetning til Garmin Bounce (testet her) så er det ingen mulighet til å sette opp «soner» for hvor barnet kan bevege seg før foresatte mottar et varsel.

En fremtidig oppdatering vil også inkludere en Tap to Pay-funksjon for enkel tilgang til lommepenger. Av andre smartfunksjoner finnes alarm, tidtaker og stoppeklokke.

Verdt å merke er at LTE-tilkoblingen oppnås kun ved å kjøpe et Fitbit Ace Pass-abonnement for $9.99 per måned eller $119.99 per år. Dette gir i tillegg tilgang til regelmessige oppdateringer og nye spill. Hvis du velger årlig abonnement, får du også et samlerarmbånd til en verdi av $34.99 gratis. Klokken koster $229.95 og vil være tilgjengelig eksklusivt fra Google Store og Amazon fra 5. juni.

Interaktive Spill

En av de mest unike funksjonene til Fitbit Ace LTE er de interaktive spillene som er designet for å gjøre fysisk aktivitet morsom og engasjerende. Klokken tilbyr en rekke 3D-spill som barna kan spille ved å bevege seg. Disse spillene bruker enhetens haptikk, lyd og akselerometer for å skape en interaktiv opplevelse.

Fitbit Arcade

Fitbit Arcade er en plattform som jevnlig oppdateres med nye spill, slik at det alltid er noe nytt å utforske. I følge Fitbit vil spillene oppdateres en gang i kvartalet. Spillene motiverer barna til å være aktive ved å gjøre bevegelse til en del av spillopplevelsen. Barna kan samle arcadebilletter gjennom daglig aktivitet, som de kan bruke til å tilpasse sine virtuelle kjæledyr kalt «Eejies». Disse kjæledyrene blir sunnere og lykkeligere jo mer barna beveger seg, noe som skaper en positiv sammenheng mellom fysisk aktivitet og spillprogresjon.

Fitbit Ace LTE

Batteritid

Fitbit Ace LTE har en batteritid på opptil 16 timer på en enkelt lading og skal dermed holde en hel dag selv for aktive barn. Batteritiden vil riktignok variere avhengig av bruken. For eksempel, hvis barna bruker GPS-sporing eller spiller spill mye, vil batteriet tømmes raskere.

Det tar ca. 70 minutter å lade Fitbit Ace LTE fullt opp., mens 30 minutter lading gir 11 timer brukstid.

Ettersom Ftibti ikke måler søvn er det heller ingen hensikt i å bruke klokken om natten. Faktisk belønner Fitbit barna for å lade klokken om natten ettersom det gir poeng når klokken ikke er bruk under søvnperioden. Hensikten er å minimere skjermbruken på kveld/natt.

Sikkerhet og personvern for barn

Fitbit forsikrer at de tar sikkerhet og personvern for barn på alvor. Fitbit Ace LTE har en rekke funksjoner som er designet for å beskytte barnas informasjon og personvern.

Foresatte kan bruke Fitbit-appen til å kontrollere barnas klokkeinnstillinger, godkjente kontakter og mer, og kun de foresatte kan se foresatte kan se barnas beliggenhet i Fitbit-appen.

Google vil ikke bruke data som samles inn for markedsføring, og all posisjonsdata slettes i løpet av 24 timer fra deres egne servere. All aktivitetsdata slettes innen 35 dager.

Pris og tilgjengelighet

Fitbit Ace LTE er foreløpig kun tilgjengelig via Google Store og Amazon fra 5. juni. Hvis du velger årlig abonnement, får du også et samlerarmbånd til en verdi av $34.99 gratis. Klokken koster $229.95, mens Fitbit Ace Pass-abonnement koster $9.99 per måned, eller $119.99 per år.


Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer