Anbefaling: ProForm Carbon T7

20. oktober, 2023 (oppdatert 1. april 2024)

Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon T7”

ProForm Carbon T7 er et godt valg for deg som ønsker en kompakt og lett tredemølle med høy funksjonalitet og solid byggekvalitet til en god pris.

ProForm er en internasjonal anerkjent merkevare og regnes for å levere noen av de beste treningsmaskinene på markedet. Det finnes tredemøller i alle mulige prisklasser og med alle mulige slags funksjoner. Når du skal velge en tredemølle til deg og ditt bruk, er det aller viktigste at den passer deg og de som skal bruke den.

En lett løper kan slippe unna med en enklere tredemølle, mens tyngre løpere og løpere med større krav til bruk, enten det er å løpe lenge og lang, eller kort og raskt, vil finne en kraftigere tredemølle langt mer relevant. Her finnes det mange gode alternativer som både leverer stabilitet og høy ytelse, mental gjengjeld tar de mer plass og er vanskeligere å håndtere. Om du ønsker en mindre og lettere tredemølle som egner seg til å primært gå, jogge, samt løpe lett, så kan ProForm Carbon T7 være det du trenger.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


ProForm Carbon T7


 • Veil. pris: 13 999,- / Tilbud: 7 999,-
 • Motor: 2,6 HK DC (5,2 HK Peak)
 • Løpebånd: 152 cm x 51 cm
 • Hastighet: 0 – 16 km/t
 • Stigning: 0 – 12 %
 • Vekt: 88 kg
 • Maks brukervekt: 136 kg
 • Støtte for virtuell løping: Ja
 • Best for: Deg som ønsker en rimelig og god tredemølle til å gå/jogge og lett løping, med god demping, interaktiv trening, enkel betjening og et kompakt design.
 • Mindre egnet for: Intervaller i høy hastighet. Personer over 188 cm.

Design og byggekvalitet

ProForm Carbon T7 hører til en serie nye tredemøller fra anerkjente ProForm, og tilbyr svært mye til en konkurransedyktig pris. ProForm Carbon T7 er først og fremst best for deg som ønsker en enkel, kompakt og og forholdsvis rimelig tredemølle, som også kan by på mange inspirerende treningsøkter, justerbar stigning, god demping og et enkelt brukergrensesnitt. Sammenlignet med «storebroren» Carbon T10 har Carbon T7 en mindre skjerm (7″ vs. 10″), litt svakere motor motor (2,6 HK vs. 2.75 HK) og mindre stigning (10% vs. 12%). Foruten om dette er det meste veldig likt.

Både ProForm Carbon T7 og ProForm Carbon T10 er bygget på en solid stålramme med to stabilisatorer som strekker seg opp til konsollen. Sidehåndtakene er laget i plastikk og er teksturert for et bedre grep. Det er derimot ingen hendler i front, noe som kan være en fordel dersom du sliter med redusert balanse. Vekten på møllen er «kun» 88 kg, men den maksimale brukervekten er oppgitt til 136 kg. Tyngre løpere (90+ kg) anbefales å velge en mer stabil tredemølle dersom treningen foregår i høyt tempo.


Motor, hastighet og stigning

Til tross for at det er en rimeligere modell, er ProForm Carbon T7 utstyrt med en kraftig 2,6 HK motor med kontinuerlig drift – noe som betyr at den ikke behøver å kjøle seg ned under lange økter. Makshastigheten på 16 km/t er nok for deg som ønsker å jogge og løpe, men vil oppleves smått dersom du liker å løpe intervaller i høyt tempo, eller lange økter der mer plass vil gi mer komfort og trygghet.

Carbon T7 har en justerbar stigning opp til 10% for å simulere motbakketrening, og egner seg godt dersom du ønsker god å oppnå god treningseffekt uten å måtte løpe i veldig høyt tempo. Det er også en fordel dersom du sliter med vonde knær og bein.


Løpebånd og demping

ProForm Carbon T7 er utstyrt med det samme løpebåndet som Carbon T10 på 140 x 51 cm og ProForm sin egen ProShox-demping. Hvert belte (løpebånd) testes i en million sykluser med dobbel brukervekt før de selges, og både T7 og T10 benytter de samme store presisjonsvalsene på 4,8 cm diameter som toppmodellene Pro 9000 og Pro 2000.

ProShox-dempingen er god for en tredemølle i denne prisklassen, og byr på en fin blanding av komfort og respons. Størrelsen på 140 x 51 cm er bra for å gå og jogge, men ProForm anbefaler ikke løpere over 188 cm å bruke møllen. Som regel anbefales en lengde på 150 cm + på løpebåndet dersom du er over 180 cm, men dette er individuelt.


Konsoll, treningsprogrammer og iFit

Noe av det som skiller ProForm Carbon T7 fra ProForm Carbon T10 er den størrelsen på touchskjermen i front, noe også navnet indikerer. Der Carbon T7 kommer med en 7″ skjerm, benytter T10 en 10″ skjerm.

Skjermen har full HD oppløsning (med farger) og er klar og lettlest. Rett under skjermen er det hurtigtaster for å justere hastighet og stigning. Det er 10 knapper for hastighet og 10 knapper for stigning (en for hvert nivå). Både hastighet og stigning kan også justeres fra touchskjermen, men knappene gjør det mye enklere. I tillegg kan du velge blant 30 forhåndsinnstilte programmer.

Merk at brukergrensesnittet ikke er like sømløst som på et nettbrett/mobil, så det kan ta litt tid før menyer og videoer laster inn.

Integrert i konsollen sitter også en høyttaler som brukes for å spille av lyd fra iFit-treningsprogrammene – gjerne forhåndsinnstilte spillelister som egner seg for trening – men du kan ikke spille av lyd fra din egen telefon. Et praktisk stativ gjør lar deg plassere et nettbrett eller telefon slik at du kan se på underholdning eller noe annet mens du trener, men vær obs på at et større nettbrett delvis vil dekke skjermen.

Konsollen huser også en kjølevifte med ulike innstillinger, selv om denne ikke er veldig kraftig, og det anbefales å bruke en kraftigere vifte for å kjøle deg ned. Ellers er det to små holdere som egner seg til å oppbevare en drikkeflaske elle andre småsaker.


iFit – Virtuell trening og treningsøkter

ProForm og NordickTrack eies av samme selskap og tilbyr den populære treningstjenesten iFit. iFIT en interaktiv treningsplattform som byr på alt fra personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, sykler, roer, vandrer, etc., til å kunne delta på gruppetreninger, motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker, m.m..

iFIT er på mange måter som en personlig trener hjemme i stua, og utvalget av treningsprogrammer og treningsøkter er enormt. Her finner du ikke bare programmer for løping og sykling, men blant også styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer, og du får mulighet til å motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker.

iFit lar deg løpe ferdiglagde ruter over hele verden, ruter du selv oppretter i Google Maps, samt konkurrere med andre. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper. ProForm Carbon T7 har også den unike egenskapen at møllen for mange av øktene automatisk justerer stigningen og hastighet ut i fra terrenget du beveger deg gjennom.

iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 1 måned prøveabonnement ved registrering av iFit–konto. Dersom du ikke ønsker å benytte iFit, finnes det et lite utvalg forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Alle treningsdata kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

Ønsker du å lese mer om noe av det iFit kan tilby, finner du en oversikt her:

iFit
iFit gir tilgang til en mengde treningsøkter og programmer

Foldemekanisme

ProForm Carbon T7 kan foldes sammen for å ta mindre plass når den ikke er i bruk, men verken denne eller Carbon T10 benytter Easy Assist Folding-systemet som er vanligere på mer kostbare modeller, og jobben må gjøres manuelt.

Easy Assist Folding systemet benytter et hydrauliske foldesystem som gjør hele jobben for deg slik at du ikke trenger å gjøre mer enn å dytte båndet med en hånd. Ettersom ProForm Carbon T7 mangler dette, må du holde igjen båndet når det rettes ut.

Når tredemøllen er foldet, tar den om lag halvparten av plassen, og de innebygde transporthjulene gjør det enkelt å flytte den selv alene.


Garanti

ProForm tilbyr følgende garanti:

 • Ramme – 10 år
 • Deler – 2 år
 • Arbeid – 1 år

Til tross for at det er en forholdsvis lett tredemølle, anbefales det å være to personer under monteringen.


Oppsummert

ProForm Carbon T7 er er velutstyrt og moderne tredemølle med egenskaper som ofte er forbeholdt langt dyrere tredemøller. Det er ikke mye som skiller Carbon T7 fra storebroren Carbon T10 byr, men det kan være nok til at valget falle i den ene eller andre retningen.

Om du ønsker en litt kraftigere tredemølle som egner seg bedre til løping og har en mer oversiktlig skjerm, så er ProForm Carbon T10 det beste valget. Om du primært ønsker å gå/jogge, og vil ha en rimelig tredemølle med god kvalitet, så kan ProForm Carbon T7 være et like godt valg. Uansett hva du velger får du solid byggekvalitet, god demping, justerbar stigning, en oversiktlig og lettbetjent konsoll/skjerm, et hav av treningsøkter gjennom treningsplattformen iFit, og ikke minst i en kompakt innpakning.

For tyngre og høyere løpere – 90+ kg / 180 cm + – kan den oppleves litt liten og begrenset, og det anbefales å se på kraftigere modeller som for eksempel Sole F85 eller NordicTrack EXP 10i.

Om du er interessert i en annen modell anbefales det å sjekke ut denne omfattende tredemølle guiden.


Del gjerne:

Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Anbefalte artikler

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Anbefalte artikler

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”
8. januar 2024 | Guider

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som egentlig ikke støtter dette!
Les mer
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”
5. januar 2024 | Guider

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.
Les mer