Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

18. januar, 2024 (oppdatert 29. januar 2024)
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.

Samsung overrasket verden med å avsløre sitt første smart ring, kalt Galaxy Ring, på slutten av sin Unpacked 2024 begivenhet der hovedfokuset var lanseringen av den nye Galaxy S24-serien. Dessverre etterlater Samsung oss med flere spørsmål enn svar, for alt vi fikk vite var at Samsung Galaxy Ring lanseres en gang i løpet av året…

Annonseringen skjedde i forbindelse med Samsung sitt Unpacked 2024 event som gikk av stabelen 17 januar. På slutten av presentasjonen demonstrerte Dr. Matthew Wiggins (klinisk forsker fra Samsung Research) en ny «opplevelse rundt Samsung Health støttet opp av kunstig intelligens». Her ble det også vist en kort video av Samsung Galaxy Ring som viste oss hvordan ringen kommer til å se ut. Fra bildene er det mulig å se tre «humper» på innsiden av ringen, og hver hump er etter all sannsynlighet ulike sensorer slik som blant annet Oura-ring allerede har.

Samsung har ikke gått ut med noen spesifikasjoner, lanseringsdato eller pris – kun noen små hint, et bilde og en video, men avslørte i det minste at ringen skal være svært lett å komme i tre ulike finisher.


Kraftigere Samsung Health

Med Galaxy Watch har Samsung allerede vist at de kan lage produkter som er kraftige og i stand til overvåke helsen i stor grad, og Samsung Health er allerede fullspekket av verktøy som kan gi brukeren viktig innsikt i egen helse. I følge Dr. Wiggins skal den nye Samsung Health opplevelsen være enda kraftigere og bedre i stand til å overvåke søvn, og blant annet kunne avsløre potensielle tegn på søvnapné, forandringer i nivået for oksygen i blodet, samt kunne varsle ved unormal hjerterytme under søvn. Nye Samsung Health skal også kunne gi påminnelser om å ta medisiner til bestemte tider.

En annen spennende avsløring er at Samsung endelig ser ut til å fokusere på et mer helhetlig bilde ved å knytte sammen en rekke data til å presentere en «helsescore», såkalt «My Vitality Score». My Vitality Score minner i stor grad om Garmin Body Battery og Fitbit Daily Readiness Score, og knytter sammen data fra aktivitet, puls, pulsvariabilitet (HRV) og søvn til å gi en score som reflekterer din fysiske og mental kapasitet til å takle dagens gjøremål.

Tilbake i februar 2023 kunne et patent gjort av Samsung avsløre at Samsung Galaxy Ring har intensjoner om å dekke kategorier som «smarting for sporing, måling, overvåkning og oppdatering ava helse-, trenings- og søvnrelatert informasjon».

Samsung Galaxy Ring er en smartring som skal bringe Samsungs «banebrytende» helseinnovasjoner til en helt ny formfaktor.


Hva er Samsung Galaxy Ring?

Galaxy Ring er et smart ring som du kan bære på fingeren din, akkurat som et vanlig ring. Det har ingen skjerm, men det har sensorer som kan måle og spore ulike helsemetrikker, som søvn, aktivitet, hjertefrekvens, blodoksygen og mer. Galaxy Ring vil integrere med Samsung Health-appen for å gi deg innsikt og råd om din velvære, og det spekuleres i om ringen vil kunne gi deg vibrasjoner for varsler og påminnelser.


Hva kan Samsung Galaxy Ring gjøre for deg?

Dette avhenger helt av hva ringen måler og hvordan Samsung bruker informasjonen, men ettersom Samsung Galaxy Ring er designet for å være en «kraftig og tilgjengelig helse- og velvære-enhet, er det stor sannsynlighet for at ringen skal fokusere på å hjelpe deg med å forbedre livskvaliteten ved å gi personlig og presis informasjon om din fysiske og mentale beredskap.

Ut i fra det lille vi vet, så er noen av de funksjonene som Galaxy Ring kan tilby:

  • Overvåke potensielle symptomer på søvnapné ved å spore søvnmønstre, blodoksygenendringer og opprettholde hjertefrekvensvarsler under søvn.
  • Gi deg påminnelser om medisinering med nyttig innsikt om potensielle interaksjoner med mat eller andre medisiner du tar.
  • Beregne din «My Vitality Score», en måte å intelligent spore din fysiske beredskap og mentale forberedelse til å takle dagen basert på din søvn, aktivitet og hjertefrekvensdata.

Oura Ring som kanskje er den mest kjente av smartringene for helseovervåkning baserer seg på et månedsabonnement for å få tilgang til de mest avanserte dataene. Oura Ring kommer i to versjoner; Heritage og Horizon, der prisene er henholdsvis 299 USD og 349 USD. Prisen for månedsabonnementet er 5,99 USD.

Per dags dato er det kun Fitbit som tar betalt for en lignende tjeneste, mens både Garmin, COROS, Polar, Apple, Huawei, og ikke minst Samsung, tilbyr sine tjenester gratis. Hva som skjer i fremtiden vites ikke, men forhåpentligvis fortsetter dette å være gratis for de som har kjøpt en enhet.


Hvordan fungerer Galaxy Ring med andre Samsung-enheter?

Galaxy Ring vil etter all sannsynlighet være kompatibel med alle Samsung Galaxy-smarttelefoner som kjører en nyere utgave av Android, samt andre Android-smarttelefoner som støtter Samsung Health-appen. Dersom Samsung Galaxy Ring følger i fotsporene til andre smartring-produsenter vil ringen kunne pares med telefonen din via Bluetooth, å synkronisere dataene med Samsung Health-appen. Det gjenstår å se om man også kan bruke Galaxy Ring sammen med andre Samsung-wearables, som Galaxy Watch eller Galaxy Buds, for å få en mer komplett og tilkoblet helseopplevelse.


Hva er prisen og tilgjengeligheten til Galaxy Ring?

Samsung har ikke delt noen detaljer om prisen og tilgjengeligheten til Galaxy Ring ennå. Det er ventet at selskapet vil avsløre mer informasjon om den nye smartringen i de kommende månedene, kanskje sammen med neste generasjon foldbare i juli/august.

Du kan være sikker på at Pulssonen.no skal holde deg oppdatert når det avsløres mer om Samsung Galaxy Ring.


For øvrig lanserte også Samsung de tre nye toppmodellene Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ og Galaxy S24 Ultra. I perioden mellom 17 januar og 30 januar har du mulighet til å gjøre et ekstra godt kjøp ved forhåndsbestilling – blant annet 30% på utvalgte klokker.


Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…