Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

2. mars, 2024 (oppdatert 2. mars 2024)

Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.

Samsung overrasket verden med å avsløre sitt første smartring, kalt Samsung Galaxy Ring, på slutten av sin Unpacked 2024 begivenhet der hovedfokuset var lanseringen av den nye Galaxy S24-serien. Dessverre etterlot Samsung oss med flere spørsmål enn svar, for alt vi fikk vite var at Samsung Galaxy Ring lanseres en gang i løpet av året… Heldigvis lekket Samsung flere detaljer på Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar.

Selve annonseringen skjedde i forbindelse med Samsung sitt Unpacked 2024 event som gikk av stabelen 17. januar. På slutten av presentasjonen demonstrerte Dr. Matthew Wiggins (klinisk forsker fra Samsung Research) en ny «opplevelse rundt Samsung Health støttet opp av kunstig intelligens». Her ble det også vist en kort video av Samsung Galaxy Ring som viste oss hvordan ringen kommer til å se ut. I ettertid har Samsung også frigjort flere bilder, samt latt pressen få en «first hand on»-opplevelse av ringen under det påfølgende eventet i Barcelona. Her kunne det bekreftes at ingen har tre ulike sensorer på innsiden som skal bidra til å overvåke ulike aktivitets- og helseparametere.

Da Samsung annonserte ringen i januar, gikk de verken ut med detaljer om spesifikasjoner, lanseringsdato eller pris – kun noen små hint i form av et bilde og en video, men de avslørte i det minste at ringen «skal være svært lett å komme i tre ulike finisher». Barcelona-eventet har bekreftet at ringen er svært lett – kun 2,3 til 2,9 gram avhengig av størrelse. Dette er langt lettere enn den populære Oura Ring som veier mellom 4- og 6 gram.

Samsung Galaxy Ring vil komme i ni ulike størrelser, fra US 5-13, og batteritiden vil variere med størrelsen. Ringene som ble vist frem i Barcelona er fremdeles kun prototyper og kan endres frem til lansering, men den minste ringen hadde et batteri på 14,5 mAh, og størrelsen på batteriet økte i takt med hver enkelt ring-størrelse opp til den største ingen med 21,5 mAh batteri.

Blant ringene som ble vist frem var de tilgjengelig i fargene sølv, keramisk svart og gull.Kraftigere Samsung Health

Med Galaxy Watch har Samsung allerede vist at de kan lage produkter som er kraftige og i stand til overvåke helsen i stor grad, og Samsung Health er allerede fullspekket av verktøy som kan gi brukeren viktig innsikt i egen helse. Per dags dato er det over 64 millioner brukere av helsetjenesten.

I følge Dr. Wiggins skal den nye Samsung Health opplevelsen være enda kraftigere og bedre i stand til å overvåke søvn, og blant annet kunne avsløre potensielle tegn på søvnapné, forandringer i nivået for oksygen i blodet, samt kunne varsle ved unormal hjerterytme under søvn. Nye Samsung Health skal også kunne gi påminnelser om å ta medisiner til bestemte tider.

En annen spennende avsløring er at Samsung endelig ser ut til å fokusere på et mer helhetlig bilde ved å knytte sammen en rekke data til å presentere en «helsescore», såkalt «My Vitality Score«. My Vitality Score minner i stor grad om Garmin Body Battery og Fitbit Daily Readiness Score, og knytter sammen data fra aktivitet, puls, pulsvariabilitet (HRV) og søvn til å gi en score som reflekterer din fysiske og mental kapasitet til å takle dagens gjøremål. Algoritmene og metoden er utviklet av Universitet i Georgia.

I tillegg til My Vitality Score vil Samsung vil Samsung Galaxy Health gi tilbakemelding i form av Booster Cards som skal gi personlig og vitenskapelig støttede tips basert på data som samles inn av ulike Samsung-smartenheter – både Galaxy Watch og Galaxy Ring.

Vi vet fremdeles ikke sikkert nøyaktig hva Samsung Galaxy Ring vil måle, men tilbake i februar 2023 kunne et patent gjort av Samsung avsløre at Samsung Galaxy Ring har intensjoner om å dekke kategorier som «smarting for sporing, måling, overvåkning og oppdatering ava helse-, trenings- og søvnrelatert informasjon». Samsung Galaxy Ring er en smartring som skal bringe Samsungs «banebrytende» helseinnovasjoner til en helt ny formfaktor.

Etter all sannsynlighet vil Samsung Galaxy Ring måle puls, pustefrekvens, hjertevariabilitet (HRV), oksygenmetning i blodet, søvn og tid i ulike søvnfaser, og ikke minst aktivitet gjennom dagen som antall skritt. Det gjenstår å se hvordan ingen vil kunne brukes under trening, men dersom den følger i fotsporene til konkurrentene, vil den sannsynligvis kunne oppdage aktiviteter som gåing, løping og sykling, automatisk, å registrere dette i Samsung Health appen.


Hva er Samsung Galaxy Ring?

Samsung Galaxy Ring er en smartring som du kan bære på fingeren din, akkurat som et vanlig ring. Det har ingen skjerm, men det har sensorer som kan måle og spore ulike helsemetrikker, som søvn, aktivitet, hjertefrekvens, blodoksygen og mer. Galaxy Ring vil integrere med Samsung Health-appen for å gi deg innsikt og råd om din velvære, og det spekuleres i om ringen vil kunne gi deg vibrasjoner for varsler og påminnelser.


Hva kan Samsung Galaxy Ring gjøre for deg?

Dette avhenger helt av hva ringen måler og hvordan Samsung bruker informasjonen, men ettersom Samsung Galaxy Ring er designet for å være en «kraftig og tilgjengelig helse- og velvære-enhet, er det stor sannsynlighet for at ringen skal fokusere på å hjelpe deg med å forbedre livskvaliteten ved å gi personlig og presis informasjon om din fysiske og mentale beredskap.

Ut i fra det vi vet, så er noen av de funksjonene som Galaxy Ring kan tilby:

  • Overvåke potensielle symptomer på søvnapné ved å spore søvnmønstre, blodoksygenendringer og opprettholde hjertefrekvensvarsler under søvn.
  • Gi deg påminnelser om medisinering med nyttig innsikt om potensielle interaksjoner med mat eller andre medisiner du tar.
  • Beregne din «My Vitality Score», en måte å intelligent spore din fysiske beredskap og mentale forberedelse til å takle dagen basert på din søvn, aktivitet og hjertefrekvensdata.
  • Gi tilbakemelding i form av Booster Cards som skal gi personlig og vitenskapelig støttede tips basert på data som samles inn av ulike Samsung-smartenheter.

Oura Ring som kanskje er den mest kjente av smartringene for helseovervåkning baserer seg på et månedsabonnement for å få tilgang til de mest avanserte dataene. Oura Ring kommer i to versjoner; Heritage og Horizon, der prisene er henholdsvis 299 USD og 349 USD. Prisen for månedsabonnementet er 5,99 USD.

Per dags dato er det kun Fitbit som tar betalt for en lignende tjeneste, mens både Garmin, COROS, Polar, Apple, Huawei, og ikke minst Samsung, tilbyr sine tjenester gratis. Hva som skjer i fremtiden vites ikke, men forhåpentligvis fortsetter dette å være gratis for de som har kjøpt en enhet.


Hvordan fungerer Galaxy Ring med andre Samsung-enheter?

Samsung opplyser at Samsung Galaxy Ring vil kunne brukes med alle Samsung Galaxy-smarttelefoner som kjører en nyere utgave av Android, samt andre Android-smarttelefoner som støtter Samsung Health-appen. Samsung Galaxy Ring vil kunne pares med telefonen din via Bluetooth, å synkronisere dataene med Samsung Health-appen. Det gjenstår å se om man også kan bruke Galaxy Ring sammen med andre Samsung-wearables, som Galaxy Watch eller Galaxy Buds, for å få en mer komplett og tilkoblet helseopplevelse.

Samsung Galaxy Ring vil derimot ikke støtte for iOS-enheter, og Samsung opplyser at de håper det nye produktet kan bli så populært at det lokker noen brukere over fra iPhone til Samsung-telefoner.


Hva er prisen og tilgjengeligheten til Galaxy Ring?

Samsung har ikke delt noen detaljer om prisen og tilgjengeligheten til Galaxy Ring ennå. Det er ventet at selskapet vil avsløre mer informasjon om den nye smartringen i de kommende månedene, kanskje sammen med neste generasjon foldbare i juli/august.

Du kan være sikker på at Pulssonen.no skal holde deg oppdatert når det avsløres mer om Samsung Galaxy Ring.


For øvrig lanserte også Samsung de tre nye toppmodellene Samsung Galaxy S24, Galaxy S24+ og Galaxy S24 Ultra. I perioden mellom 17 januar og 30 januar har du mulighet til å gjøre et ekstra godt kjøp ved forhåndsbestilling – blant annet 30% på utvalgte klokker.


Kilde


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer