Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

30. mai, 2024 (oppdatert 30. mai 2024)

Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.

Samsung startet året med å introdusere den nye Galaxy S24-familien, og under samme event fortalte de om en rekke spennende funksjoner som skulle komme til Samsung Health appen, og ikke minst hintet de om den kommende Samsung Galaxy Ring.

Nå har de gjort det klart at deres kommende Galaxy Watch skal inkludere avansert AI-teknologi som skal ta «helse og trening til neste nivå».


AI for Helse og Velvære

AI-teknologien kombinerer kraftig on-device AI med Samsung Health-appen for å gi brukerne mer omfattende innsikt i egen helse. AI-en analyserer ulike helseparametere som søvnkvalitet, hjerterytme og aktivitetsnivå for å gi hver enkelt bruker en helhetlig forståelse av personlig helse.

Hvordan fungerer Galaxy AI?

Galaxy AI er designet for å gi hver enkelt bruker en mer personlig tilnærming til helse og velvære. Ved å analysere data over tid, kan AI-en identifisere mønstre å gi skreddersydde anbefalinger. For eksempel kan AI-en foreslå justeringer i treningsrutiner basert på tidligere prestasjoner, eller gi råd om hvordan man kan forbedre søvnkvaliteten basert på nattlige søvnmønstre.


Energi- og Velværetips (Energy Score og Wellness Tips)

En av de nye funksjonene er Energy Score, som gir «en vurdering av din daglige tilstand basert på en rekke personlige helsedata som søvnkvalitet og hjerterytme under søvn», og gir deg en daglig oversikt over energi og velvære, slik at du skal være i bedre stand til å planlegge dagen din bedre. Dette ligner det vi kjenner som Body Battery fra Garmin og som allerede er godt etablert.

Wellness Tips tilbyr skreddersydde råd og motivasjon for å hjelpe deg å egne helse- og treningsmål ved å gi deg daglige påminnelser og motivasjon for å opprettholde sunne vaner. For eksempel, hvis AI-en oppdager at du har sovet dårlig, kan den foreslå avslappende øvelser eller pusteøvelser for å forbedre søvnkvaliteten din


Oppgraderte Søvn- og Helsealgoritmer

Samsung Galaxy Watch har dessverre aldri vært veldig nøyaktig, men selskapet skal nå ha forbedret sine helsealgoritmer for å gi de mest nøyaktige helsedataene. De nye algoritmene bruker avansert maskinlæring for å gi mer presise målinger av din helsetilstand. Søvn AI-algoritmen er oppgradert for å inkludere flere indikatorer som bevegelse under søvn og respirasjonsrate, identifisere ulike søvnfaser, som dyp søvn og REM-søvn, og gi deg en mer detaljert rapport om søvnkvaliteten din. Denne informasjonen kan brukes til å justere din daglige rutine og forbedre din generelle helse og velvære, samt gi en mer detaljert analyse av søvnkvaliteten din å hjelpe deg til å etablere bedre søvnvaner.


Fitness og Trening

I tillegg til de «vanlige» fem intensitsetssonene for løping, vil nye fitnessfunksjoner inkludere avanserte målinger som Aerobic- og Anaerobic Threshold for effektiv løping. Syklister kan ta i bruk Functional Threshold Power (FTP) målinger for å maksimere ytelsen. AI-dataanalyse hjelper brukerne å spore treningsøkter mer nøyaktig, samt foreslå tilpassede treningsrutiner basert på brukerens tidligere aktiviteter og mål.

Samsung inkluderer også en ny Workout Routine-funksjon som gjør det mulig å kombinere ulike øvelser for en mer tilpasset treningsøkt (multisport). Med andre ord, det ligger til rette for at nye Samsung Galaxy Watch kan brukes til å gjennomføre et triatlon- i hvert fall så lenge batteritiden holder. Og ikke minst, Race-funksjonen lar deg sammenligne nåværende og tidligere prestasjoner på samme ruter.


Fremtiden for Galaxy AI

Samtlige funksjoner blir tilgjengelige på den neste Galaxy Watch-serien via One UI 6 Watch senere i år. Samsung planlegger også å utvide Galaxy AI til flere enheter, noe som vil gi brukerne enda mer personaliserte opplevelser i fremtiden.

Selskapet har store planer for fremtiden til Galaxy AI, og jobber kontinuerlig med å utvikle og forbedre teknologien for å gi brukerne enda bedre helsetjenester. Fremtidige oppdateringer kan inkludere enda mer sofistikerte algoritmer og nye funksjoner som kan hjelpe brukerne med å nå sine helse- og treningsmål på en mer effektiv måte.

Med Galaxy AI integrert i Galaxy Watch fortsetter Samsung å lede an i utviklingen av smart helseteknologi. Fra før har de blant annet BioActive-sensoren som er i stand til å måle puls, oksygenmetning i blodet og hudtemperatur, og sørger for at klokkene kan utføre EKG-målinger og brukes til å gjennomføre en måling av kroppssammensetningen.

Dette er bare begynnelsen på en rekke nye funksjoner og oppgraderinger som vil forbedre brukerens helse og velvære.


Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer