Test: Salomon Elixir Ultra Down

14. november, 2023 (oppdatert 3. mars 2024)

Featured image for “Test: Salomon Elixir Ultra Down”

Med Salomon Elixir Ultra Down har Salomon endelig laget en skikkelig varm og god dunjakke av høy kvalitet. Men det er fremdeles noe å forbedre.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Fakta

 • Vekt (herre/dame): 457 / 402 gram
 • Passform: Regular
 • Cuin (dunkvalitet): 800
 • Fyll: 90% dun / 10% fjær
 • Ekstra isolasjon: HeiQ XReflex™
 • Pris: 4500,-

Salomon Elixir Ultra Down

Salomon tilbyr et enormt utvalg av sports- og friluftsutstyr, og selv om de har hatt (og har), mange ulike isolasjonsplagg i produktlinjen opp gjennom årene, har det vell aldri hendt seg at de faktisk tilbyr en virkelig varm og god dunjakke av høy kvalitet.

Salomon Elixir Ultra Down endrer på det og sørger for at også franskmennene har en jakke som passer til enda flere blåe dager her i nord.

Salomon Elixir Ultra Down består er selskapets varmeste og letteste dunjakke til nå, og består av en kombinasjon av dun og HeiQ XReflex-teknologi. Salomon Elixir er en kolleksjon av isolasjonsklær som inkluderer blant annet Elixir Ultra Down dunjakke med hette, Elixir Hybrid Hooded Isolert hettejakke og Elixir Micro Down dunjakke med hette.

HeiQ XReflex™-teknologi er en patentert strålingsbarriere-teknologi som gjør produkter tynnere, lettere og varmere. Den reflekterer kroppsvarme tilbake til kroppen ved hjelp av et supertynt reflekterende overflatebelegg som reflekterer energiske infrarøde kroppsvarmebølger tilbake til kroppen. Teknologien kan øke isolasjonseffektiviteten og spare opptil 50% isolasjonsmateriale, slik at produktet både blir lettere, mindre voluminøst, og varmer bedre.

Hva gjelder dun har Salomon valgt dunkvalitet av pene 800-fyllkraft og et blandingsforhold på 90/10 gåsedun/fjær. Jo høyere dunkvalitet, desto mindre dun kreves for å kunne oppnå en gitt varmeeffekt. Kombinasjonen av disse to materialene bidrar til at Salomon Elixir Ultra Down er en relativt lett dunjakke til tross for at den er såpass kraftig. Vekten ligger på 451 gram i str. M, og jakken tar liten plass når den pakkes ned. Det er derimot ingen pakklomme eller oppbevaringspose for jakken.


Mange smarte detaljer

Salomon Elixir Ultra Down har to store sidelommer med glidelås, to romslige brystlommer med glidelås, en hette med justering i bakkant, og solid stramming i livet. Glidelåsen i front er også vannavstøtende, og ermene har mansjetter som hindrer kulde i å trenge inn.

Salomon gjør med andre ord veldig mye riktig, men passformen er såpass romslig at du vil få vanskelig med å fylle hele jakken dersom du er slank. Når det blir for mye rom og luft, blir det også utfordrende å varme opp luften, og dermed mister jakken mye av varmeeffekten.


Dersom du liker å ha litt god plass, så er det egentlig ingen negative ting med Salomon Elixir Ultra Down, selv om yttermembranen gjerne kunne tålt enda mer fukt. Salomon har behandlet yttermembranen med en PFC-fri vannavvisende behandling, men den beskytter ikke like mye som for eksempel Pertex Quantum-membranene.

Salomon Elixir Ultra Down fungerer godt som et ytterplagg når du skal sitte lenge i ro, men også som et isolerende lag når du er i bevegelse så lenge det faktisk er kaldt nok. Og ikke minst er den fin til hverdags.


Salomon Elixir Ultra Down er tilgjengelig i både herre- og damemodell i flere ulike farger.

Ønsker du en varmere dunjakke så kan du sjekke disse tre alternativene.


Konklusjon


Salomon Elixir Ultra Down
Salomon Elixir Ultra Down

Product Name: Salomon Elixir Ultra Down

Brand: Salomon

Offer price: 4500

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Elixir Ultra Down er Salomon sin varmeste dunjakke til nå, og et godt forsøk på å lage en solid allrounder som kan ta opp plassen som den «ene» dunjakka i garderoben.

Elixir Ultra Down byr på dun av høy kvalitet, smarte detaljer som gode mansjetter i ermene, justerbar midje og hette, og hele fire glidelåslommer. Vekten på ca. 450 gram er også lav til en såpass kraftig jakke å være, og det eneste som trekker ned er den noe løse passformen som gjør det vanskelig å varme opp luften tilstrekkelig.

Men for all del, om du liker litt ekstra plass, så er Salomon Elixir Ultra Down både en varm og fin dunjakke.

Overall
80%
80%

Pros

 • Gode varmeegenskaper.
 • Lav vekt.
 • To store sidelommer med glidelås.
 • To store brystlommer med glidelås.
 • Mansjetter i ermene hindrer kulde og snø i å trenge inn.
 • God justering i hetten.
 • PFC-fri vannavvisende behandling.

Cons

 • Noe vid passform.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer