Test: ASICS GEL-Nimbus 26

12. januar, 2024 (oppdatert 26. februar 2024)

Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Asics GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus er et ikon i løpeverdenen, og fjorårets Nimbus 25 (testet her) satte en helt ny standard hva gjelder komfort i løpesko. Skoen var totalt redesignet, og både overdel, mellomsåle og yttersåle var under kniven.

Årets utgave innebærer kun minimale forandringer, men til gjengjeld endrer ASICS på akkurat de områdene som trengs. Den tidligere AHAR/AHAR LO-gummien i yttersålen er erstattet med den helt nye HYBRID ASICSGRIP-teknologien som kombinerer AHARPLUS-gummi og et nytt mønster og tykkere gummi for å sikre bedre grep og slitestyrke. Slitestyrken på Nimbus 25 var allerede god, men som påpekt i testen var sålen glatt som en nyglidet langrennsski.

Den nye yttersålen er utvilsomt mye bedre, og den gir skoen det gode grepet den fortjener, samtidig som det bare forbedrer slitestyrken. Fra å være den glatteste skoen jeg har testet noen gang (Nimbus 25), har Nimbus 26 blitt en av de med best grep.


Overdel

Overdelen består av det samme sømløse, stretchy og pustende meshet der minst 75% av er laget av resirkulert materiale, mens snørehullene er flyttet noe lenger ut på siden for å gi et mer støttende mellomfotsgrep, samtidig som det letter trykket på vristen. På innsiden finner vi en OrthoLite X-55 «sockliner» som fungerer som en slags «sokk» som omfavner foten og bidrar til økt komfort og bedre demping. Også innsiden er produsert på mest mulig miljøvennlig vis der både vannforbruk og karbonutslipp er redusert drastisk sammenlignet med tidligere.

Tungen er tynnere, men mykere og mer stretchy enn på forrige modell, og bidrar til at skoen føles svært komfortabel på foten. Det samme gjelder den myke og godt polstrede hælkappen som er utformet for å gi foten støtte uten at det provoserer akillessenen og virker overdrevet.


Mellomsåle

Mellomsålen er uforandret og består av det myke og responsive materialet FlyteFoam Blast Plus Eco (består av minst 20% biobasert materialet) som både Nimbus 25 og Novablast 4, men det er likevel en helt totalt ulik følelse. At to sko bruker det samme materiale behøver ikke å bety at egenskapene er de samme.

Der ASICS GEL-Nimbus 25 var nesten overdrevent myk og du fikk følelsen av å synke ned i en seng, mens Novablast 4 i større grad oppleves som en trampoline, så legger GEL-Nimbus 26 seg midt i mellom. Dempingen er fremdeles svært god, men fastere – spesielt i hælen, og du synker ikke like langt ned i skoen som tidligere.

I utgangspunktet er FF Blast Plus Eco et såpass mykt materiale at det kunne resultert i en ustabil sko, men den fastere blandingen og brede plattformen sørger for å gi følelsen av trygg og stødig sko. For økt komfort benytter GEL-Nimbus 26 en PureGEL-pute (en myk og absorberende pute) som i fjor erstattet den tidligere GEL puten. Dropp på 8 mm er betydelig mindre enn f.eks. Mizuno Wave Rider 27 som også er en god mengdetreningssko, men følelsen av droppet er mye større på ASICS GEL-Nimbus 26.


Bruk og følelse

ASICS GEL-Nimbus 26 er fremdeles en utpreget mengdetreningssko som prioriterer komfort og trygghet. Den sømløse og myke overdelen tilpasser seg foten godt, og skoen føles romslig samtidig den som den klamrer seg rundt foten for å overføre hver minste bevegelse ned i underlaget på best mulig vis. Kombinasjonen av FF Blast Pluss Eco og PureGEL bidrar til en myk og mer komfortabel løpesko, mens den yttersålen i ASICSGRIP sikrer skoen langt bedre grep enn tidligere.

ASICS GEL-Nimbus 25 var nærmest eksepsjonelt myk, og som jeg påpekte i testen var den kanskje for myk for noen. Nimbus 26 er faktisk litt fastere, og selv om dempingen fremdeles er fremtredende, så får du ikke helt følelsen av å synke ned i en myk seng. Personlig synes jeg dette er utelukkende positivt, men demping og komfort er smak og behag. ASICS GEL-Nimbus 26 er en komfortsko, ikke en leken sko. Da bør du heller velge ASICS Novablast 4. Totalopplevelsen er uansett at Nimbus 26 føles litt mer responsiv og raskere enn forgjengeren, mens Nimbus 25 i større grad appellerer til komfortjegeren.

ASICS har kun gjort minimale endringer, men noe annet var heller ikke nødvendig. Skoen har økt noe i vekt sammenlignet med sin forgjenger, men det er det definitivt verd for det økte grepet.

Den gode dempingen og høye komforten sørger for at ASICS GEL-Nimbus 26 egner seg godt som en mengdetreningssko og løpesko til rolige turer – gjerne med litt lengde, samt til restitusjonsøkter der beina trenger avlastning etter å ha fått mye juling.

Er du på jakt etter en raskere og mer leken sko bør du vurdere Asics Novablast 4. Denne modellen er betydelig lettere (260 gram vs. 304 gram), og er samtidig mer responsiv samtidig som den byr på god demping. En annen allsidig sko fra ASICS er ASICS GEL-Cumulus 25 som er testet her. Denne koster ikke mer enn 1700 kr og er et veldig godt kjøp. Et alternativ fra et konkurrerende merke er Mizuno Wave Rider 27 som er testet her.

Til slutt, samtlige modeller nevnt over er rimeligere enn ASICS GEL-Nimbus 26, og for mange vil nok f.eks. Novablast 4 være en bedre løpesko dersom du kun skal ha ett par. De to modellene fungerer godt i rotasjon, men i dyrtider der flere og flere må kutte utgifter, så er det for undertegnede liten tvil om hvilken av disse som vinner en duell.


Tilgjengelighet og passform

ASICS GEL-Nimbus 26 er tilgjengelig i herre- og damemodell i et bredt spekter av størrelser og farger. Det finnes også en «Wide»-modell og en «Extra Wide»-modell for bredere føtter.

Passformen på Asics GEL-Nimbus 26 er allsidig og vil nok passe alt fra smale til middels brede føtter. Merk at Asics er noe små i størrelsen, og du må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i Asics det samme som 45 i Mizuno, 45,5 i Nike, 46 i Salomon, etc. (alle tre tilsvarer 29,5 cm).


Fakta – ASICS GEL-Nimbus 26:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 41,5-33,5 mm / 40,5-32,5 mm
 • Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
 • Vekt (herre/dame): 304 g / 262 g

Fakta – ASICS GEL-Nimbus 25:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 41,5 mm – 33,5 mm / 40,5 mm – 32,5 mm
 • Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
 • Vekt (herre/dame): 292 g / 260 g

Konklusjon


ASICS GEL-Nimbus 26
ASICS GEL-Nimbus 26

Product Name: ASICS GEL-Nimbus 26

Brand: Asics

Offer price: 2100

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS GEL-Nimbus 25 var en revolusjon i Nimbus-historien. ASICS GEL-Nimbus 26 er en evolusjon. Men en liten og vellykket en.

Der forgjengeren gjorde det meste riktig, men gikk på en liten feil ved å servere verdens glatteste yttersåle og en litt for myk og lite responsiv sko, så har ASICS GEL-Nimbus 26 rettet opp begge disse områdene og serverer en superkomfortabel mengdetreningssko som oppleves både raskere og morsommere å løpe i enn den høye vekten tilsier.

ASICS GEL-Nimbus 26 er ikke en sko du setter fartsrekorder i, men en sko du kan løpe mye og langt med. Hvis du ikke har prøvd Nimbus de siste årene, så er dette tiden du bør investere å gi de sjansen.

Kom deg ut å løp.

Overall
92%
92%

Pros

 • Fantastisk komfort og passform
 • Myk og god demping.
 • Mer responsiv enn tidligere.
 • Luftig og stretchy overdel.
 • Meget god slitestyrke.
 • Godt grep på de fleste underlag.
 • Stort fokus på bærekraftig produksjon.

Cons

 • Litt tung og massiv.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”
6. oktober 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus til en enda lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”
17. august 2023 | Løpesko

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra intervaller til lengre økter.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”
31. juli 2023 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og aldri har Kayano føltes bedre!
Les mer