Test: Rab Electron Pro dunjakke

26. oktober, 2022 (oppdatert 29. august 2023)
Featured image for “Test: Rab Electron Pro dunjakke”

Lett, kraftig, pent design og en praktisk vannavstøtende membran – Rab Electron Pro krysser av på mange punkter for en super dunjakke.

Det begynner å bli vanskelig å bevege seg utendørs uten å få øye på minst en person med Rab-dunjakke. Selv om det uten tvil er de lettere Rab Microlight Alpine-jakkene selskapet har solgt mest av, så har Rab en rekke gode dunjakker av både mellomtykke og veldig tykke modeller. Kanskje aller størst er utvalget av dunjakker med kombinert vanntett yttermembran for bruk i skikkelig norsk ruskevær på vinteren…men det får bli i en annen test.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Rab Electron Pro – Dun fra øverste hylle

Rab Electron Pro har en relativt atletisk og kroppsnær passform som gjør at luften på innsiden varmes raskt opp og at jakken sitter ganske «snertent» på kroppen. Rab Electron Pro er heller ikke en utpreget tykk dunjakke og tilhører den mellomtykke dunjakke sjangeren og har dermed et bredt bruksområde. Ønsker du en tjukkere og varmere dunjakke fra Rab, anbefaler jeg at du ser på Rab Positron Jacket som benytter CUIN 800 og en fyllvekt på hele 300 gram.

Rab har benyttet materialer fra øverste hylle og benytter som alltid RDS-sertidisert europeisk gåsedun. Dunkvaliteten er svært høy og ligger på 800 cuin, og fyllvekten er 190 g i størrelse Large. Hvis disse tallene er helt gresk for deg, anbefaler jeg at du leser guiden finn riktig dunjakke til ditt behovså får du en bedre forståelse av viktigheten av en høy CUIN-verdi og høy fyllvekt. Kort oppsummert kan vi si at jo høyere tall, desto varmere og lettere jakke. Du kan oppnå en like varm jakke med lavere CUIN-verdi, men da må fyllverdien være høyere, noe som igjen fører til høyere vekt og dårligere komprimeringsevne.

Dunet er også behandlet med Nikwax – en slags vannavstøtende impregnering som hjelper til å holde dunet tørt og spenstig selv om det skulle bli utsatt for fukt.

Rab er kjent for å levere mye for pengene, og det samme kan sies om Rab Electron Pro. Dun av høy kvalitet kommer med en pris, men Rab har verken vært grådige i prissettingen, eller latt det gå ut over ander detaljer.

Praktiske detaljer

Rab Electron Pro har to romslige sidelommer med glidelås som fungerer godt til oppbevaring av en stor «plus size» mobil, eller som gode håndvarmere, og på venstre innside er det enda en romslig lomme. I midjen er det en kraftig strikk som lar deg stramme jakken slik at den sitter tett inntil kroppen og holder på varmen under streng kulde. Her har Rab gjort en god jobb med å bruke en strikk som ikke blir ødelagt bare du ser på den… Altfor mange produsenter benytter super tynne strikker som plutselig ryker når du står i -15 grader og hutrer.

Mansjettene er elastiske og tighte, men dessverre litt for tighte. Her kunne Rab med fordel ha gjort de løsere slik at det var lettere å trekke ermene over en stor klokke, et par hansker, etc.. Det er utrolig kjipt å bli stående med iskalde fingre å ikke få jakkeermet over noe så basic som en klokke.

Hetten er til gjengjeld svært god. Den er akkurat passe tykk til å holde topplokket varmt, samtidig som det er mulig å høre hva som foregår rundt deg. Det er stramming på begge sider i front, samt en borrelås i på baksiden av hetten som som gjør det lettere å få hevet den litt opp. Fronten på hetten er formet som en liten skjerm med en avstivning som får regn og snø til å falle til sidene istedenfor rett ned i øynene når det er nedbør. Den er også stor nok til å brukes med en hjelm under.

Rab Electron Pro benytter en toveis glidelås som kan åpnes fra begge retninger. Dette er utrolig praktisk både til lufting og for å ta av/på flere lag med både jakker og bukser. Kragen er høy slik at den dekker godt opp mot munnen, og innsiden er belagt med myk fleece.

Varm og vannavstøtende

Yttermembranen består av DWR impregnert Pertex Quantum Pro 20D nylon ripstop som beskytter mot vind og er overraskende vannavstøtende. Har du lyst til å vite mer om hvordan ulike vanntette membraner fungerer, kan du lese artikkelen Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalingerHer får du vite alt du behøver og litt til om vanntette membraner.

Nok en gang har Rab holdt seg på lag med naturen og benytter 100% resirkulert polyamid impregnert med DWR og fri for kjemiske miljøbomber. Slitestyrken på yttermembranen har vært (og er) imponerende god. Jeg har brukt Rab Electron Pro altfor mange dager det siste året, og det er enda ingen tegn til slitasje. Rab hevder yttermembranen skal være vannavstøtende, og undertegnede kan skrive under på at den er «vannavstøtende og mere til». Jeg har brukt jakken i både lett regnvær og kraftig snøvær, og selv om jakken tilsynelatende ser våt ut fra utsiden, så har dunene fortsatt å være tørre og fukten har holdt seg på utsiden.

Det eneste som kan nevnes med negativt fortegn er at jakken har sluppet litt dun. Det er ikke snakk om mye, men det har blitt lagt merke til, og det er aldri ønskelig.

Ikke lettest og minst, men solid

Rab Electron Pro har definitivt gode varmeegenskaper, men sammenlignet med dunjakker i samme vektklasse, så er den langt ifra varmest. Dette skyldes ikke at Rab Electron Pro er en dårlig dunjakke, tvert i mot, men den prioriterer en del andre egenskaper. Som nevnt er dunkvaliteten hentet fra øverste hylle, og fyllvekten på 190 gram er egentlig mer enn mange andre allround-dunjakker kan imponere med.

Det som får Rab Electron Pro til å fremstå litt tyngre og kraftigere, er den solide yttermembranen som er laget for å tåle juling. Rab klassifiserer Elektron Pro som en «lettvekts-allround dunjakke laget for alpin klatring og fjellturer». Skal du henge og dingle i en klatresele på Trollveggen, eller en eller annen islagt foss, så trenger du en jakke som tåler mer enn at du søler kakao på den.

Sammenlignet med for eksempel Norrøna Lyngen Down850, så er Rab Electron Pro både tyngre og større, men samtidig er førstnevnte laget i mye skjørere materiale og skal først og fremst fungere som et varmende plagg du kan bruke i situasjoner der du ikke trenger å bekymre deg for at yttermembranen gnisser mot stein, is, klatreseler, etc.. Norrøna Lyngen Down850 har ikke minst en lavere fyllvekt med sine 175 gram.

Ønsker du å pakke ned jakken i sekken kan du komprimere den i en medfølgende oppbevaringspose.

Fakta:

 • Vekt: 523,5g / str. L
 • Dunkvalitet (CUIN): 800 RDS-sertifisert. Nikwax impregnert.
 • Fyllvekt: 190g / str. L
 • Yttermembran: 20D nylon Pertex Quantum Pro, 40g/m², med DWR-impregnering
 • Innermembran: Pertex Quantum
 • Best bruksområde: Alpinisme, klatring, allround.

Konklusjon – Rab Electron Pro


Kjøp Rab Electron Pro
Rab Electron Pro
Rab Electron Pro test

Product Name: Rab Electron Pro

Brand: Rab

Offer price: 3999

Currency: NOK

Konklusjon

Rab Electron Pro er verken minst, eller lettest, men den er slitesterk, tåler nedbør, varmer godt, og ser forbasket bra ut. Jakken fungerer glimrende som et isolerende varmeplagg på fjellet, men også som en fin dunjakke når du skal flotte deg i byen.

Rab Electron Pro tåler mye og røff bruk, så dersom driver du med aktiviteter som kan gå utover jakken, er Electron Pro et godt valg.

Rab har sørget for å bruke dun av beste klasse beskyttet av en vannavstøtende membran, pakket inn fine detaljer som tre glidelåslommer, en god hette, toveis glidelås, stramming i midjen, og en praktisk pakkpose. Og alt sammen til en fin pris.

Overall
85%
85%
 • Design/Passform - 90%
  90%
 • Varmeegenskaper - 80%
  80%
 • Slitestyrke - 85%
  85%
 • Vekt/Størrelse - 80%
  80%
 • Praktiske detaljer (hette, lommer, etc.) - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 85%
  85%

Pros

 • God og kroppsnær passform.
 • kraftig stramming i midjen.
 • Meget god hette med justeringsmuligheter.
 • To store sidelommer + 1 innerlomme.
 • Toveis glidelås.
 • Slitesterk yttermembran.
 • Tåler nedbør.
 • RDS-sertifisert dun. 100% resirkulert materiale i yttermembran.

Cons

 • Ikke den mest komprimerbare jakken.
 • Stramme mansjetter.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe…
Featured image for “Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie”

Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og silkemyk at du glemmer at du har tatt den på deg…
Featured image for “Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket”

Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket

Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket er en imponerende lett, kompakt og god vanntett løpejakke.…
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!…
Featured image for “Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve”

Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve

Inov-8 Base Elite Long Sleeve byr på høy komfort og topp kvalitet. Dette er akkurat hva du ønsker fra en…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves”

Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves

Blant et hav av hansker som har gjennomgått mye og tøft bruk i ulike sammenhenger, så er Salomon QST GORE-TEX…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket”

Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

Lett, kompakt, varm, gode lommer og god hette, en vannavstøtende yttermembran og et pent design. Salomon OUTLINE DOWN Jacket krysser…
Featured image for “Test: Dynafit TLT Touring DST Pant”

Test: Dynafit TLT Touring DST Pant

Dynafit TLT Touring DST Pant er en allsidig og komfortabel softshellbukse ypperlig for raske toppturer, eller turbukse i vinterhalvåret.…
Featured image for “Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket”

Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Dynafit Free Alpha Direct Jacket er en allsidig og god isolasjonsjakke du kan bruke til alt, året rundt, uansett hva…
Featured image for “Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0”

Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er turbuksen for deg som er høy og sliter med å finne perfekt passform blant mylderet…
Featured image for “Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket”

Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket

Asics Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket”

Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket

Ute etter en lett og kompakt dunjakke som holder deg varm til kakaopausen, eller på toppturen når vinterkulda setter inn?…
Featured image for “Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants”

Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants

Misliker du å fryse om vinteren? Rab Torque Vapour-Rise Pants kan være buksen som gjør vinterhalvåret litt lettere å komme gjennom…