Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket

16. desember, 2022 (oppdatert 3. mars 2024)

Featured image for “Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket”

Ute etter en lett og kompakt dunjakke som holder deg varm til kakaopausen, eller på toppturen når vinterkulda setter inn? Dynafit Radical Down Hood Jacket gjør jobben godt på vei, og ser samtidig veldig bra ut.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Dynafit Radical Down Hood Jacket

«Fjellet er ikke et moteshow» sa faren til en kompis av meg for 20 år siden. Den påstanden kan vi legge dø med en gang. Det viktigste med god bekledning er høy kvalitet og funksjonalitet, men det er uten tvil kjekt å føle seg vell.

Dynafit ble født i hjertet av Italia, definisjonen på et folkeslag som vet alt om mote og design. Sånn sett kunne Dynafit Radical Down Hood Jacket vært skreddersydd etter en italiensk designers fineste pennestrøk, for det virker som om det meste er gjennomtenkt. Dynafit Radical Down Hood Jacket er ikke perfekt, men den er veldig god, og den ser bra ut.

Italienerne bruker materialer fra øverste hylle – 800 cuin RDS-sertifisert dun impregnert med DOWNTEK som sørger for at dunet opprettholder isolasjonen selv i fuktig tilstand. I tillegg bidrar det til raskere tørkeevne og motvirker at dunet kollapser.

Dynafit Radical Down Hood Jacket er ikke like varm som f.eks. Rab Mythic Alpine Jacket som benytter 900 cuin, og heller ikke like lett (422 gram vs. 313 gram), men ytterstoffet er kraftigere og tåler mer enn Rab-jakken. Og da tenker jeg ikke bare på at stoffet er mer motstandsdyktig mot rifter og hull, men også vind og nedbør. Dette er svært merkbart de dagene når det blåser surt og kaldt. Her oppleves Dynafit Radical Down Hood Jacket faktisk varmere enn den nevnte Rab-jakken.

Jakken er lang og dekker godt over hoftene. I midjen sitter en elastisk strikk, men den er ikke så stram at den erstatter en skikkelig strammesnor. Er du mellom to størrelser kan du ende opp med å måtte velge en tight nok jakke som holder seg inntil kroppen, men som er litt kort, eller en jakke lang nok til å dekke over hofte og håndledd, men så vid at den slipper inn luft. Om strikken var på plass, ville det ikke vært problem å gå for den største størrelsen.

Under ermene er det stretchpaneler for økt bevegelighet og pusteevne. I starten var jeg skeptisk til om å de tynne panelene ville slippe inn kaldt luft dersom du veiver mye med armene, men det har heldigvis ikke vært tilfelle. Hetten er formsydd og følger hodets bevegelser. Det er ingen justeringsmuligheter, men den elastiske åpningen holder hetten på plass.

Yttermembranen i Dynashell Ultra Light, et tynt og lett nylonmateriale, sørger for å beskytte jakken mot vind og lett nedbør. Dynafit Radical Down Hood Jacket er ikke vanntett, men det er overraskende hvor mye nedbør den tåler før det trenger gjennom membranen.

Dynafit har vært rause med lommene og inkludert to store fleecefôrede glidelåslommer i front, samt en brystlomme. Fleecefôret er virkelig behagelig, og kommer godt med når du skal varme kalde hender i lommene. Dessverre er brystlommen akkurat for liten til å romme en kompakt mobil telefon (iPhone 13 Pro), men de to andre lommene er mer enn store nok.

Det medfølger ingen pakkpose, og ingen av lommene er beregnet for å pakke ned jakken, men de fleste stapper den nok uansett bare i sekken.


Opplevelse og bruk

I løpet av testperioden har Dynafit Radical Down Hood Jacket virkelig overrasket positivt. Første gang jeg tok på meg jakken var jeg i tvil om hvor varm en ville være, men som nevnt oppleves den ekstra varm takket være den kraftige membranen. Denne bidrar også til å holde på varmen som kroppen generer og som samles i dunet. Slitestyrken er også imponerende. Jakken har blitt brukt nesten hver eneste dag i 4-5 måneder, og det er fremdeles ingen tegn til dun som tyter ut gjennom membranen. Dette er den første dunjakken der det ikke har skjedd.

Hadde du spurt meg før jeg testet jakken, hadde jeg aldri trodd den skulle falle såpass i smak, men Dynafit Radical Down Hood Jacket har raskt blitt en ny favoritt.


Tilgjengelighet og passform

Dynafit Radical Down Hood Jacket er tilgjengelig i herre- og damemodell i tre ulike farger hver. Passformen er kroppsnær og relativt lang.

Ønsker du en enda varmere dunjakke som i tillegg veier mindre enn Dynafit Radical Down Hood? Da bør du sjekke ut Rab Mythic G Jacket som er vilt lett og varm! For et rimeligere alternativ er Skogstad Salen Light dunjakke som virkelig gir deg valuta for pengene.


Fakta:

 • Vekt: 422g / str. M
 • Fyll (CUIN): 95/5 800 CUIN RDS-sertifisert. DOWNTEK impregnert. Fluorkarbonfri.
 • Fyllvekt: –
 • Yttermembran: Dynashell Ultra Light Coated Ministrop 28
 • Innermembran: Nylon 20d Plain Down Proof Dunaboss 38 BS
 • Best bruksområde: Alpinisme, skikjøring, allround, hverdags

Konklusjon


Dynafit Radical Down Hood Jacket
Dynafit Radical Down Hood Jacket

Product Name: Dynafit Radical Down Hood Jacket

Brand: Dynafit

Offer price: 3999

Currency: NOK

Konklusjon

Dynafit Radical Down Hood Jacket er både varm og lekker, og gjør det langt mer komfortabelt å være ute i kaldt og ruskete vær. Jakken blir liten og lett når den krølles sammen, og isolerer og beskytter godt når den hives på kroppen. Det gjelder å finne riktig størrelse slik at du får en tight passform, hvis ikke blir fraværet av stramming i midjen og halsen raskt merkbart. Uansett, denne jakka er så god at Dynafit må se langt etter å den tilbake fra undertegnede. Anbefalt!

Overall
85%
85%

Pros

 • Lett og komprimerbar.
 • Stor og god hette.
 • Romslige sidelommer + brystlomme.
 • 800 CUIN sikrer høy dunkvalitet.
 • Bærekraftige materialer og produksjon.
 • Kraftig ytterstoff beskytter mot både rifter og vind/nedbør.
 • Flott design.

Cons

 • Savner stramming i midjen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer