Test: ASICS Fuji Speed 2

20. september, 2023 (oppdatert 7. november 2023)
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt grep og en stabil plattform.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

ASICS Fuji Speed 2 – Bygget for fart i terrenget

ASICS har etterhvert fått et solid fotfeste i markedet for terrengsko, og den nyeste modellen ASICS Fuji Speed 2 er en sko som er spesielt designet for terrengløping i variert og krevende terreng – gjerne i høy hastighet.

ASICS Fuji Speed 2 er en oppgradering av den første versjonen av Fuji Speed som var en lett og rask sko for korte og mellomlange distanser. Den nye versjonen har beholdt de samme egenskapene, men har også lagt til noen nye teknologier som gjør den enda bedre.

Viktigste nyheter:

 • Ny overdel og nytt snøre system.
 • Ny mellomsåle i FlyteFoam Blast Plus (tidligere FlyteFoam).
 • Karbonplate erstatter tidligere Pebax-plate.
 • Nytt mønster på yttersålen.

Skoen har blitt kontinuerlig testet av ASICS team-løperer under utviklingen, og den norske ASICS-utøveren Stian Angermund brukte Fuji Speed 2 da han vant VM-tittelen i short trail under 2023 World Mountain and Trail Running Championship i juni 2023.

Mellomsåle – ASICS første terrengsko med karbonplate

Inspirert av landeveisskoen ASICS Magic Speed – ASICS Fuji Speed 2 er bygget for deg som ønsker en raskt og leken terrengsko uten å måtte gi avkall på komforten over lengre distanser. Årets Fuji Speed 2 er i praksis gjenoppbygget opp fra bunn, og er selskapets første terrengsko med en karbonplate. Skoen har også fått en helt ny mellomsåle med FlyteFoam Blast Plus-teknologi som gir merkbart bedre demping og respons fra 1.generasjon Fuji Speed.

Karbonplaten erstatter den tidligere Pebax-platen og er inspirert av Magic Speed 2 – en av ASICS’ raskeste sko for asfaltløping. Karbon er betydelig stivere og bidrar til å omdirigere energien fremover og skape en raskere følelse under foten, samt at den gir skoen økt lateral stivhet og stabilitet. I mange tilfeller vil en stiv karbonplate kunne påvirke fleksibiliteten og naturligheten i løpssteget, men her har ASICS gjort en god jobb med å beholde lekenheten og fleksibiliteten.

ASICS Fuji Speed 2 har et relativ lavt dropp på 4 mm som er en fordel for løpere som lander på forfot- eller mellomfot, mens løpere som lander på hælen kan føle at skoen gir for lite støtte og demping i hælen. Her er det enkelt og greit personlige preferanser som gjelder.

Ny og bedre overdel

ASICS Fuji Speed 2 har også et nytt materiale i overdelen. Hele overdelen består av et vevd mesh og et asymmetrisk snøresystem som reduserer trykket over foten. Overdelen er lett, slitesterk og pustende, og tilpasser seg fotens form. Dette er en sko som trives på varme dager når du ønsker en sko som puster godt og som gir følelsen av å være lett og rask. En annen fordel med den nye vevde overdelen er at den holder skitt og støv ute i langt større grad enn tidligere. Dette klarer den faktisk meget bra.

Tungen er tynn, men myk, og en liten stropp på tungen lar deg feste lissene slik at de ikke henger seg opp i kvister, etc.. Fuji Speed 2 har også en forsterket tåkappe som beskytter foten mot steiner og røtter.

Yttersåle og grep

Yttersålen består av den samme ASICSGRIP-gummien som tidligere, men har fått et nytt mønster med flere knaster for bedre grep og stabilitet på ulike typer underlag. Knastene er vinklet i ulike retninger for å maksimere både klatre- og nedover egenskapene. Slitestyrken er kort oppsummert veldig god, og det samme gjelder grepet så lenge du holder deg unna gjørmete underlag. De 5 mm høye knastene er et godt valg for variert bruk med innslag av stier, fjell, grus og noe asfalt, men sliter når det blir for løst.

Opplevelse og bruk

ASICS Fuji Speed 2 er en sko som passer for løpere som vil ha en rask og komfortabel sko for løping i terrenget. Skoen er spesielt god på lettløpte stier der karbonplaten gir ekstra fart og respons, og er et godt valg for lange løp dersom du foretrekker en løpesko med lavt dropp, lav vekt og god demping.

Den lave vekten kombinert med det gode grepet gjør dette til en sko som elsker klatringer.

Løper du mye i veldig teknisk eller kupert terreng, eller ønsker mer støtte i hælen, kan det være at skoen blir for hard eller ustabil. Den relativt smale passformen bidrar til at skoen gir god presisjon i terrenget og lystrer hver minste bevegelse du gjør med foten, men samtidig kan den oppleves litt for smal dersom du liker mer plass til hovne og ømme tær.

Passform og tilgjengelighet

ASICS Fuji Speed 2 har normal pronasjon og oppleves normale til litt store i størrelsen. Det anbefales å velge din vanlige størrelse, og kanskje et halvt nummer mindre dersom du ønsker den litt tight. Tåboksen er derimot litt smal, så den ekstra lengden kan veie opp for den begrensede bredden.

Den tynne mesh-overdelen er såpass fleksibel og elastisk at den former seg etter fotbladet og kjennes meget komfortabel, men du vil slite med å bruke ASICS Fuji Speed 2 om du har bred forfot. I motsetning til flere av selskapets andre modeller finnes det ingen «wide»-utgave av Fuji Speed 2, men det er heller ikke rart ettersom dette er en sko laget for presisjon.

Dersom du er ukjent med Asics (altså uavhengig av denne modellen) , så merk at de generelt er noe små i størrelsen, og du må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i Asics det samme som 45 i Mizuno, 45,5 i Nike, 46 i Salomon, etc. (alle tre tilsvarer 29,5 cm).

ASICS Fuji Speed 2 er tilgjengelig i herre- og damemodell i et stort utvalg størrelser og farger.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene.


ASICS Fuji Speed 2 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 24 mm / 19 mm – 23 mm / 18 mm
Dropp (herre/dame): 5 mm / 5 mm
Vekt (herre/dame): 243 g / 212 g

ASICS Fuji Speed – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 24 mm / 19 mm – 23 mm / 18 mm
Dropp (herre/dame): 5 mm / 5 mm
Vekt (herre/dame): 240 g / 210 gASICS Fuji Speed 2
ASICS Fuji Speed 2

Product Name: ASICS Fuji Speed 2

Brand: ASICS

Offer price: 1899

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS Fuji Speed 2 er ikke bare rask og moro å løpe i, men også veldig komfortabel.

Den nye mellomsålen byr på god demping, og den ekstra snerten fra karbonplaten gir ASICS Fuji Speed 2 en ekstra «edge» på kompakt underlag. Overdelen former seg etter foten og er produsert i et vannavstøtende materiale som holder fukt og skitt ute, mens den aggressive yttersålen biter fra seg på alt utenom de aller mest gjørmete stiene.

ASICS Fuji Speed 2 gir deg mye løpeglede for pengene, og er du glad i motbakker så vil du elske denne.

Overall
92%
92%

Pros

 • Tettsittende og komfortabel passform.
 • Pustende og slitesterk overdel som også er vannavstøtende.
 • Rask og responsiv.
 • Relativt godt dempet.
 • Imponerende klatreegenskaper.
 • Slitesterk yttersåle med godt grep.

Cons

 • Glatt på sleipt underlag.
 • Mangler støtte i teknisk krevende terreng.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”

Test: Mizuno Wave Rider GTX

GORE-TEX favoritten har fått ny overdel og yttersåle og er enda bedre enn tidligere. Mizuno Wave Rider GTX er ikke…
Featured image for “Test: VJ Sarva ACE”

Test: VJ Sarva ACE

VJ Sarva ACE tar komforten fra en vanlig løpesko, hiver inn 17 pigger i karbonstål, en myk mellomsåle, sikker passform…
Featured image for “Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta”

Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta

På jakt etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinter? Da bør du sjekke ut Icebug Adak…
Featured image for “Test: Hanwag Makra Pro Low GTX”

Test: Hanwag Makra Pro Low GTX

Hanwag Makra Pro Low GTX byr på høy komfort, god passform, en stødig og sikker oppbygning, og godt grep. Prisen…
Featured image for “Test: Salomon Thundercross”

Test: Salomon Thundercross

Salomon Thundercross er terrengskoen for deg som ønsker å like, eller allerede elsker Salomon Speedcross, men vil ha enda bedre…
Featured image for “Test: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes”

Test: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes

Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots kombinerer lav vekt, høy komfort, god beskyttelse og et minimalistisk utseende i en allsidig…
Featured image for “Test: Salomon Elixir GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir GORE-TEX

Salomon Elixir GORE-TEX byr på høy komfort, god beskyttelse, topp stabilitet og trygghet, i en rask og leken sko. En…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX

Salomon Elixir Mid GORE-TEX forener lekenheten fra en terrengsko, stødigheten fra en fjellsko og stilen fra en streetsko i en…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…