Test: Mountain Equipment K7 Jacket

14. januar, 2022 (oppdatert 24. desember 2023)

Featured image for “Test: Mountain Equipment K7 Jacket”

Mountain Equipment er en av de mest anerkjente produsentene av dunprodukter, og er kjent for høy kvalitet og holdbarhet på det de lager. Mountain Equipment K7 Jacket er et godt eksempel, og er en perfekt dunjakke for de virkelige kalde dagene.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

At Mountain Equipment kan å lage kvalitet, det er sikkert og visst. Fatterns dunjakke og dunsovepose fra et Norge-på-langs forsøk i 1970 lever fremdeles i beste velgående, og det eneste som nærmer seg utslitt, er fattern. I over 60 år har Mountain Equipment laget produkter som har kunnet se lyset på de høyeste topper, mest avsidesliggende steder, blant pingvinene i sør og nissen i nord. Det er enkelt og greit et merke du kan stole på.

Som formann i «Internasjonal frysepinne-forening» har jeg aldri klart å finne en jakke som holder meg varm. Det var til Mountain Equipment K7 Jacket dukket opp.Topp kvalitet over hele linja

Mountain Equipment K7 Jacket er laget med de beste materialer i kombinasjon med en genial konstruksjon, smarte løsninger, og en konkurransedyktig pris. Dunkvalitet er av beste sort; CUIN 800+ bestående av et 90/10 forhold mellom dun/fjær og 300 gram fyllvekt, og en nyutviklet boxwall konstruksjon bidrar til bedre fordeling og mer fyll i kamrene. 

Mountain Equipment sin unike konstruksjon med EXL løsningstretchsydde sømmer sørger for en mer kroppsnær passform slik at det går raskere å varme opp luften på innsiden. Dette fungerer like godt som tanken er god, og du kjenner umiddelbart i det du tar på jakken at den sitter godt på og nærmest fungerer som et varmeelement mot kroppen.

Yttermembranen består av impregnert DriLite Loft PU coated nylon med 1500 mm vannsøyle og bidrar til at jakken fint kan stå av en kraftig snøbyge og er bra motstandsdyktig mot fukt fra utsiden. I tiden jeg har brukt Mountain Equipment K7 har jeg hatt gleden av å bruke jakken selv i håpløst vestlandsvær med sludd, regn og kraftig vind, og selv om yttermembranen tilsynelatende virket våt, var jakken klinkende tørr på innsiden. Rent imponerende.


Godt utstyrt

Jakken har to større sidelommer, en brystlomme, og to store innerlommer hvorav en er spesialtilpasset for oppbevaring av flaske. Mountain Equipment K7 Jacket kan også skilte med kanskje den beste hetten undertegnede har prøvd. Hetten er romslig nok til å kunne brukes over en hjelm, samtidig som det stretchsydde 3D mønsteret gjør den tight nok til at den sitter inntil hodet og følger hodets bevegelser hvis du bruker den rett på hodet.

En toveis glidelås gjør det enkelt å bruke jakken sammen med en klatresele og kommer også godt med når diverse lag med bukser og dunshortser skal tas av/på. Lengden dekker godt over hoftene og sørger for ekstra varme, og en kraftig strikk i siden lar deg stramme jakken slik at den sitter tett inntil kroppen og lettere varmer opp luften på innsiden. I front har jakken en høy og behagelig krage som strekker seg hele veien opp til nesen. Her har Mountain Equipment klart kunsten å lage den tett nok til å unngå at kald luft siger inn, men samtidig ikke så tett at den føles ukomfortabel.

Det eneste savnet på jakka er fraværet av mansjetter på håndleddene. Dette hadde hindret kaldt luft fra å kunne sige inn, samt virket varmende på kalde hender.


Fakta:

 • Vekt: 755 / str. L
 • Dunkvalitet (CUIN): 800 RDS-sertifisert. 90/10. 90 prosent dun, 10 prosent fjær.
 • Nikwax impregnert.
 • Fyllvekt: 300g / str. L
 • Yttermembran: DriLite Loft PU coated nylon med 1500mm vannsøyle
 • Innermembran: EXL stretchsydde sømmer for bedre termisk effekt.
 • Lommer: 2 håndlommer med glidelås, 1 brystlomme med glidelås, 2 store innerlommer (1 er spesielt tilpasset for oppbevaring av flaske)
 • Hette: Justerbar hette. Hjelmkompatibel.
 • 2-veis ykk glidelås
 • Best bruksområde: Allround, generelt friluftsliv, ekspedisjon.

Konklusjon


Mountain Equipment K7 Jacket
Mountain Equipment K7 Jacket

Product Name: Mountain Equipment K7 Jacket

Brand: Mountain Equipment

Offer price: 5999

Currency: NOK

Konklusjon

Er du på utkikk etter en jakke som like sikkert kan ta deg til toppen av K7, tvers over Grønlandsisen, eller til nærmeste 7-Eleven, så vil Mountain Equipment K7 Jacket garantert holde deg varm.

Mountain Equipment K7 Jacket imponerer med svært gode varmeegenskaper, en god og kroppsnær passform med ekstra lengde som dekker godt over hoftene, store lommer, en rå hette, og en yttermembran som tåler godt med nedbør og beskytter deg mot elementene.

Den kraftige konstruksjonen går noe på bekostning av vekt og størrelse, men Mountain Equipment K7 Jacket er likevel «liten» nok til at den forsvarer en plass i sekken, eller aller helst, på kroppen. Et meget godt kjøp.

Overall
95%
95%

Pros

 • Varm!
 • Meget god og kroppsnær passform som minimerer tiden det tar å varme opp luften.
 • Høy vannsøyle – tåler godt med nedbør.
 • Markedets beste hette?
 • Bra med lommer.
 • Gode strammemuligheter.
 • God lengde som dekker over hoftene.

Cons

 • Savner håndmansjetter.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer