Test: Jabra Connect 5t

25. oktober, 2023 (oppdatert 25. oktober 2023)

Featured image for “Test: Jabra Connect 5t”

Jabra Connect 5t er øreproppene for deg som ønsker en fleksibel løsning som fungerer til både jobb, fritid og på farten.

Jabra Connect 5t bygger på suksessen til Connect 4h og Connect 4s og er det tredje produktet i Jabra Connect-serien. Connect 5t er designet for deg som ønsker trådløse ørepropper som gir deg friheten til å arbeide hvor som helst og når som helst, og samtidig ønsker god lydkvalitet og høy komfort.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Nøkkelspesifikasjoner for Jabra Connect 5t:

 • 6-mikrofonteknologi for klare samtaler.
 • Hybrid Active Noise Cancellation: Blokkerer ut bakgrunnsstøy.
 • Smarte tilkoblingsmuligheter: Koble til to enheter samtidig med Bluetooth Multipoint, og rask tilkobling med Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair. Spotify Tap gir enkel tilgang til musikk.
 • Opptil syv timers batteritid og 28 timer med etui. Trådløs ladeplate inkludert.
 • 6 mm høyttalere for fyldig og balansert lyd. Støtte for lydkodek: aptX, AAC, SBC
 • Håndfri stemmeassistent: Innebygd Google Assistant/Alexa (Android) og Siri (iOS)..
 • Trådløs ladeplate inkludert.
 • IP55-sertifisert for å tåle regn og svette.
 • Lav vekt på 4,6 g per propp. Ladeetui 33,4 g.

Jabra Connect 5t – Laget for fleksibilitet

Jabra har hatt stor suksess med sine ulike trådløse ørepropper og hodetelefoner, og det er spesielt øreproppene i Elite-serien som har gjort seg kjent her i landet. Budsjettmodellen Jabra Elite 5 er testet her på siden tidligere, og fikk skryt for å levere høy komfort, god batteritid, god støydemping og lydkvalitet, smarte funksjoner som stemmeassistent, Bluetooth Multipoint, auto-pause funksjon og enkel betjening.

Jabra Connect 5t bygger på Elite 5 og leverer stort sett det samme. Det er likevel noen marginale forskjeller, og er du først og fremst ute etter et par trådløse ørepropper til trening og hverdags, så anbefales sistnevnte, men jakter du derimot et par fleksible ørepropper du vil bruke i arbeid og til å være «i kontakt med omverden» dagen lang, så er Jabra Connect 5t et godt valg. Den største forskjellen er kort oppsummert at Connect 5t kommer med en trådløs ladeplate på kjøpet.

De to modellene deler det samme kompakte avrundede triangeldesignet med små og lette ørepropper med tre par utskiftbare EarGel-ørepropper som hjelper deg å finne en behagelig og sikker passform, og de deler det samme kompakte og lommevennlig ladeetuiet. Connect 5t er faktisk marginalt mindre (både ørepropper og ladeetui), men i praksis er det umulig skille de.

Passform-testen fra de dyrere Elite-modellene mangler, men den er heller ikke et stort savn.

Begge modellene er også IP55-sertifisert og tåler både regn og svette slik at du fint kan bruke de til trening eller i regn, men merk at det gjelde kun selve øreproppene og ikke ladeetuiet slik som på toppmodellen Jabra Elite 8 Active.

Tilkobling

Jabra Connect 5t benytter Bluetooth 5.2 for rask og stabil tilkobling av og har en oppgitt rekkevidde på 10 meter, selv om du kan vente langt mer.

Øreproppene støtter også Bluetooth-multipoint slik at du kan være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte bytte mellom de (Connect 5t støtter totalt opptil 6 enheter, Elite 5 opptil 8 enheter), og Android- og Windows-brukere vil sette pris på den raske tilkoblingen gjennom Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair, samt Spotify Tap som lar deg starte avspilling av musikk fra Spotify spillelister ved et trykk på den ene øreproppen.

En av Jabra Connect 5t sine største fordeler er den enkle tilkoblingen til stemmessistentene Google Assistant/Alexa (Android) og Siri (iOS). Du kan selv bestemme kommandoen for de to øreproppene, men rett ut av esken holder det at du holder dobbelttrykker på venstre ørepropp for å aktivere stemmeassistenten.

En annen praktisk funksjon er Find My Jabra som lar deg enkelt finne igjen øreproppene dersom du er uheldig og mister de, eller har rotet de bort.

Lang batteritid og rask lading

Jabra har tradisjon for å levere god ørepropper med god batteritid, og det samme gjelder for Connect 5t. For selve øreproppene kan du forvente opptil 7 timer med ANC, og med ladeetuiet får du total 28 timer.

Øreproppene lades enkelt via trådløs lading (Qi-standarden) eller USB-C, og en fullading tar ca. 3 timer. Hurtiglading sørger for at 10 minutter lading gir nok batteri til 1 time lytting, og Mono Mode gir deg mulighet til å bruke kun en ørepropp om gangen.

Noe av det som skiller Jabra Connect 5t fra Elite 5 er at den medfølgende ladeplaten som er liten og diskré og er praktisk å plassere på kontorpulten eller et annet sted du har behov.

Av andre smarte funksjoner er det «auto pause» når du fjerner en ørepropp, men du må trykke «start» for at musikken skal starte når du setter den på plass. For å spare batteri slår øreproppene seg automatisk av når de er utenfor rekkevidden til telefonen din i 15 minutter og ikke er i ladeetuiet, eller når de har vært inaktive i 15 minutter.

Lydkvalitet

Jabra Connect 5t tar i bruk 6 mm store høyttalere og har støtte for lydkodekene SBC-, AAC- og høyoppløst Qualcomm® aptX. Ved hjelp av Jabra Sound+ appen kan du tilpasse lydbildet ved hjelp av en 5-trinns equalizer, eller velge mellom seks forhåndsinnstilte lydbilder. Lyden er varm, fyldig, og godt balansert. Connect 5t er ikke laget for å konkurrere med toppmodeller laget spesifikt for lyd, men gjør seg absolutt ikke bort.

Støydemping og HearThrough

Jabra Connect 5t tar i bruk justerbar hybrid aktiv støydemping som automatisk tilpasser seg omgivelsene du befinner deg i, men du kan også justere støydempingen manuelt over fem nivåer i Sound+ appen. Her får du enkelt og greit støydemping på nivå med langt dyrere ørepropper. En egen test hjelper deg å finne den beste ANC-innstillingen for dine ører, selv om det er minimal forskjell uansett hvordan du vrir og vrenger på den.

I tillegg kan Connect 5t skilte med effektiv HearThrough (slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du hører hva som foregår rundt deg). Også denne kan justeres over fem nivåer, selv om det ikke er nevneverdig forskjell på min/maks.

HearThrough funksjonen er nesten nødvendig for å kunne bruke trådløse ørepropper trygt i bybildet, og er også en fordel når du ønsker å høre samtaler og annet som foregår rundt deg. Jabra har vært gode på dette lenge, og klarer i stor grad og filtrere bort det meste av vindstøy samtidig som den slipper inn lyden du ønsker å høre.

Samtalekvalitet

Jabra Connect 5t overrasker med svært god samtalekvalitet takket være en kombinasjonen av 6-mikrofons samtaleteknologi (tre på hver ørepropp) og avanserte algoritmer som klarer å filtrere bort det meste av vindstøy slik at både du og mottaker skal høre hverandre tydelig. Du får ikke helt den samme kvaliteten som på Apple AirPods Pro 2 eller Huawei FreeBuds 2 Pro, men så har disse et helt annet design og er langt i fra like kompakt.

Sidetone-funksjonen lar deg justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under samtalen, slik at du lettere unngår å rope unødvendig høyt under samtalen.

Enkel betjening

Jabra leverer som alltid høy brukervennlighet, og hver ørepropp kan brukes uavhengig av hverandre. De store panelene på utsiden av hver propp betjenes med et lett trykk og støtter både ett, to og tre trykk. Du kan både pause/starte, hoppe frem/tilbake, veksle mellom ANC/HearThrough/ANC av, justere volum ved å holde inne venstre/høyre ørepropp (volumjustering krever at du benytter begge proppene samtidig), samt aktivere stemmeassistenten. Du kan også endre handlingen for de ulike trykkresponsene. Du kan også endre handlingen for de ulike trykkresponsene.

Tilgjengelighet og pris

Jabra Connect 5t er tilgjengelig i fargen matt sort, og har en anbefalt utsalgspris på 1799 kr. Til sammenligning har Jabra Elite 5 en anbefalt utsalgspris på 1699 kr, men da uten den trådløse ladeplaten.

Ved å registrere øreproppene i Jabra Sound+ appen vil Jabra gi 2 års garanti mot feil fra støv og vann.

Se også tester av aktuelle produkter her


Konklusjon


Jabra Connect 5t
Jabra Connect 5t

Product Name: Jabra Connect 5t

Brand: Jabra

Offer price: 1799

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Connect 5t byr på alt det gode fra budsjettvinnerne Jabra Elite 5, og i tillegg får du med en trådløs ladeplate til bare en hundrelapp ekstra. Det finnes ørepropper med bedre lydkvalitet og støydemping, men du skal lete lenge for å finne trådløse ørepropper med alle disse funksjonene og kvalitetene til en like god pris som Jabra Connect 5t tilbyr.

Her får du mer enn god nok lydkvalitet med en 5-trinns equalizer, effektiv, god og justerbar støydemping, HearThrough, god samtalekvalitet, enkel betjening, lang batteritid og trådløs lading, Bluetooth Multipoint, rask og stabil tilkobling, og ikke minst støtte for høyoppløst aptX, Spotify Tap og stemmestyring.

Jabra Connect 5t leverer god verdi for pengene, og kan trygt anbefales.

Overall
89%
89%

Pros

 • Små og lette (både ørepropper og ladeetuiet).
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • Medfølgende trådløs ladeplate.
 • God passform.
 • Tåler vannsprut/bruk i lett regn.
 • App med god equalizer og justeringsmuligheter på ANC og HearThrough.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • Enkel betjening og mulighet for å tilpasse kontroller.
 • Støtter stemmeassistent.
 • God støydemping.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause når proppene taes ut av øret.

Cons

 • Lydkvaliteten kunne vært bedre.
 • Ikke fullstendig værtett.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering. The Organizer er et av de beste produktene jeg har testet.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Grit X2 Pro”
19. april 2024 | Polar

Test: Polar Grit X2 Pro

Polar Grit X2 Pro er en markant oppgradering og introduserer både AMOLED-skjerm, kart og en raskere prosessor. Men er det nok til å henge med de beste?
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Sennheiser MOMENTUM Sport”
9. april 2024 | Tester

Test: Sennheiser MOMENTUM Sport

Sennheiser MOMENTUM Sport er øreproppene som nærmest appellerer til trening og aktivitet, og i tillegg byr de på god lyd og eliminerer nesten all trinnstøy.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer