Test: Jabra Connect 5t

25. oktober, 2023 (oppdatert 25. oktober 2023)
Featured image for “Test: Jabra Connect 5t”

Jabra Connect 5t er øreproppene for deg som ønsker en fleksibel løsning som fungerer til både jobb, fritid og på farten.

Jabra Connect 5t bygger på suksessen til Connect 4h og Connect 4s og er det tredje produktet i Jabra Connect-serien. Connect 5t er designet for deg som ønsker trådløse ørepropper som gir deg friheten til å arbeide hvor som helst og når som helst, og samtidig ønsker god lydkvalitet og høy komfort.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Nøkkelspesifikasjoner for Jabra Connect 5t:

 • 6-mikrofonteknologi for klare samtaler.
 • Hybrid Active Noise Cancellation: Blokkerer ut bakgrunnsstøy.
 • Smarte tilkoblingsmuligheter: Koble til to enheter samtidig med Bluetooth Multipoint, og rask tilkobling med Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair. Spotify Tap gir enkel tilgang til musikk.
 • Opptil syv timers batteritid og 28 timer med etui. Trådløs ladeplate inkludert.
 • 6 mm høyttalere for fyldig og balansert lyd. Støtte for lydkodek: aptX, AAC, SBC
 • Håndfri stemmeassistent: Innebygd Google Assistant/Alexa (Android) og Siri (iOS)..
 • Trådløs ladeplate inkludert.
 • IP55-sertifisert for å tåle regn og svette.
 • Lav vekt på 4,6 g per propp. Ladeetui 33,4 g.

Jabra Connect 5t – Laget for fleksibilitet

Jabra har hatt stor suksess med sine ulike trådløse ørepropper og hodetelefoner, og det er spesielt øreproppene i Elite-serien som har gjort seg kjent her i landet. Budsjettmodellen Jabra Elite 5 er testet her på siden tidligere, og fikk skryt for å levere høy komfort, god batteritid, god støydemping og lydkvalitet, smarte funksjoner som stemmeassistent, Bluetooth Multipoint, auto-pause funksjon og enkel betjening.

Jabra Connect 5t bygger på Elite 5 og leverer stort sett det samme. Det er likevel noen marginale forskjeller, og er du først og fremst ute etter et par trådløse ørepropper til trening og hverdags, så anbefales sistnevnte, men jakter du derimot et par fleksible ørepropper du vil bruke i arbeid og til å være «i kontakt med omverden» dagen lang, så er Jabra Connect 5t et godt valg. Den største forskjellen er kort oppsummert at Connect 5t kommer med en trådløs ladeplate på kjøpet.

De to modellene deler det samme kompakte avrundede triangeldesignet med små og lette ørepropper med tre par utskiftbare EarGel-ørepropper som hjelper deg å finne en behagelig og sikker passform, og de deler det samme kompakte og lommevennlig ladeetuiet. Connect 5t er faktisk marginalt mindre (både ørepropper og ladeetui), men i praksis er det umulig skille de.

Passform-testen fra de dyrere Elite-modellene mangler, men den er heller ikke et stort savn.

Begge modellene er også IP55-sertifisert og tåler både regn og svette slik at du fint kan bruke de til trening eller i regn, men merk at det gjelde kun selve øreproppene og ikke ladeetuiet slik som på toppmodellen Jabra Elite 8 Active.

Tilkobling

Jabra Connect 5t benytter Bluetooth 5.2 for rask og stabil tilkobling av og har en oppgitt rekkevidde på 10 meter, selv om du kan vente langt mer.

Øreproppene støtter også Bluetooth-multipoint slik at du kan være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte bytte mellom de (Connect 5t støtter totalt opptil 6 enheter, Elite 5 opptil 8 enheter), og Android- og Windows-brukere vil sette pris på den raske tilkoblingen gjennom Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair, samt Spotify Tap som lar deg starte avspilling av musikk fra Spotify spillelister ved et trykk på den ene øreproppen.

En av Jabra Connect 5t sine største fordeler er den enkle tilkoblingen til stemmessistentene Google Assistant/Alexa (Android) og Siri (iOS). Du kan selv bestemme kommandoen for de to øreproppene, men rett ut av esken holder det at du holder dobbelttrykker på venstre ørepropp for å aktivere stemmeassistenten.

En annen praktisk funksjon er Find My Jabra som lar deg enkelt finne igjen øreproppene dersom du er uheldig og mister de, eller har rotet de bort.

Lang batteritid og rask lading

Jabra har tradisjon for å levere god ørepropper med god batteritid, og det samme gjelder for Connect 5t. For selve øreproppene kan du forvente opptil 7 timer med ANC, og med ladeetuiet får du total 28 timer.

Øreproppene lades enkelt via trådløs lading (Qi-standarden) eller USB-C, og en fullading tar ca. 3 timer. Hurtiglading sørger for at 10 minutter lading gir nok batteri til 1 time lytting, og Mono Mode gir deg mulighet til å bruke kun en ørepropp om gangen.

Noe av det som skiller Jabra Connect 5t fra Elite 5 er at den medfølgende ladeplaten som er liten og diskré og er praktisk å plassere på kontorpulten eller et annet sted du har behov.

Av andre smarte funksjoner er det «auto pause» når du fjerner en ørepropp, men du må trykke «start» for at musikken skal starte når du setter den på plass. For å spare batteri slår øreproppene seg automatisk av når de er utenfor rekkevidden til telefonen din i 15 minutter og ikke er i ladeetuiet, eller når de har vært inaktive i 15 minutter.

Lydkvalitet

Jabra Connect 5t tar i bruk 6 mm store høyttalere og har støtte for lydkodekene SBC-, AAC- og høyoppløst Qualcomm® aptX. Ved hjelp av Jabra Sound+ appen kan du tilpasse lydbildet ved hjelp av en 5-trinns equalizer, eller velge mellom seks forhåndsinnstilte lydbilder. Lyden er varm, fyldig, og godt balansert. Connect 5t er ikke laget for å konkurrere med toppmodeller laget spesifikt for lyd, men gjør seg absolutt ikke bort.

Støydemping og HearThrough

Jabra Connect 5t tar i bruk justerbar hybrid aktiv støydemping som automatisk tilpasser seg omgivelsene du befinner deg i, men du kan også justere støydempingen manuelt over fem nivåer i Sound+ appen. Her får du enkelt og greit støydemping på nivå med langt dyrere ørepropper. En egen test hjelper deg å finne den beste ANC-innstillingen for dine ører, selv om det er minimal forskjell uansett hvordan du vrir og vrenger på den.

I tillegg kan Connect 5t skilte med effektiv HearThrough (slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du hører hva som foregår rundt deg). Også denne kan justeres over fem nivåer, selv om det ikke er nevneverdig forskjell på min/maks.

HearThrough funksjonen er nesten nødvendig for å kunne bruke trådløse ørepropper trygt i bybildet, og er også en fordel når du ønsker å høre samtaler og annet som foregår rundt deg. Jabra har vært gode på dette lenge, og klarer i stor grad og filtrere bort det meste av vindstøy samtidig som den slipper inn lyden du ønsker å høre.

Samtalekvalitet

Jabra Connect 5t overrasker med svært god samtalekvalitet takket være en kombinasjonen av 6-mikrofons samtaleteknologi (tre på hver ørepropp) og avanserte algoritmer som klarer å filtrere bort det meste av vindstøy slik at både du og mottaker skal høre hverandre tydelig. Du får ikke helt den samme kvaliteten som på Apple AirPods Pro 2 eller Huawei FreeBuds 2 Pro, men så har disse et helt annet design og er langt i fra like kompakt.

Sidetone-funksjonen lar deg justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under samtalen, slik at du lettere unngår å rope unødvendig høyt under samtalen.

Enkel betjening

Jabra leverer som alltid høy brukervennlighet, og hver ørepropp kan brukes uavhengig av hverandre. De store panelene på utsiden av hver propp betjenes med et lett trykk og støtter både ett, to og tre trykk. Du kan både pause/starte, hoppe frem/tilbake, veksle mellom ANC/HearThrough/ANC av, justere volum ved å holde inne venstre/høyre ørepropp (volumjustering krever at du benytter begge proppene samtidig), samt aktivere stemmeassistenten. Du kan også endre handlingen for de ulike trykkresponsene. Du kan også endre handlingen for de ulike trykkresponsene.

Tilgjengelighet og pris

Jabra Connect 5t er tilgjengelig i fargen matt sort, og har en anbefalt utsalgspris på 1799 kr. Til sammenligning har Jabra Elite 5 en anbefalt utsalgspris på 1699 kr, men da uten den trådløse ladeplaten.

Ved å registrere øreproppene i Jabra Sound+ appen vil Jabra gi 2 års garanti mot feil fra støv og vann.

Se også tester av aktuelle produkter her


Konklusjon


Jabra Connect 5t
Jabra Connect 5t

Product Name: Jabra Connect 5t

Brand: Jabra

Offer price: 1799

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Connect 5t byr på alt det gode fra budsjettvinnerne Jabra Elite 5, og i tillegg får du med en trådløs ladeplate til bare en hundrelapp ekstra. Det finnes ørepropper med bedre lydkvalitet og støydemping, men du skal lete lenge for å finne trådløse ørepropper med alle disse funksjonene og kvalitetene til en like god pris som Jabra Connect 5t tilbyr.

Her får du mer enn god nok lydkvalitet med en 5-trinns equalizer, effektiv, god og justerbar støydemping, HearThrough, god samtalekvalitet, enkel betjening, lang batteritid og trådløs lading, Bluetooth Multipoint, rask og stabil tilkobling, og ikke minst støtte for høyoppløst aptX, Spotify Tap og stemmestyring.

Jabra Connect 5t leverer god verdi for pengene, og kan trygt anbefales.

Overall
89%
89%

Pros

 • Små og lette (både ørepropper og ladeetuiet).
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • Medfølgende trådløs ladeplate.
 • God passform.
 • Tåler vannsprut/bruk i lett regn.
 • App med god equalizer og justeringsmuligheter på ANC og HearThrough.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • Enkel betjening og mulighet for å tilpasse kontroller.
 • Støtter stemmeassistent.
 • God støydemping.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause når proppene taes ut av øret.

Cons

 • Lydkvaliteten kunne vært bedre.
 • Ikke fullstendig værtett.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”

Test: Mizuno Wave Rider GTX

GORE-TEX favoritten har fått ny overdel og yttersåle og er enda bedre enn tidligere. Mizuno Wave Rider GTX er ikke…
Featured image for “Test: Mizuno Premium Warm Jacket”

Test: Mizuno Premium Warm Jacket

Mizuno Premium Warm Jacket byr på gode temperaturregulerende egenskaper og fungerer godt i varierende vær. Men den mangler «det siste»…
Featured image for “Test: Arc’teryx Norvan 7 Vest”

Test: Arc’teryx Norvan 7 Vest

Arc’teryx Norvan 7 Vest byr på mye i lite. Designet er kanskje det mest minimalistiske av alle løpevester jeg prøvd,…
Featured image for “Test: Mizuno Merino Wool undertøy”

Test: Mizuno Merino Wool undertøy

Varmt og mykt, god passform og et smart design. Mizuno er mest kjent for å lage løpesko, men Mizuno Merino…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Trousers”

Test: Fjällräven Keb Trousers

Fjällräven Keb Trousers er ubestridt en av de mest populære turbuksene på markedet, og etter solid testing, har de bevist…
Featured image for “Test: VJ Sarva ACE”

Test: VJ Sarva ACE

VJ Sarva ACE tar komforten fra en vanlig løpesko, hiver inn 17 pigger i karbonstål, en myk mellomsåle, sikker passform…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat”

Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat

Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat gjør det enklere å gå en kjølig og regnfull høst og vinter i møte.…
Featured image for “Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy”

Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy

Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck og RHO Hybrid Bottom er både mykt, lett og behagelig. Og best av alt,…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Micro Down”

Test: Salomon Elixir Micro Down

Salomon Elixir Micro Down er selskapet beste dunjakke til nå. Salomon kombinerer tradisjonell dun med moderne teknologi for å lage…
Featured image for “Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta”

Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta

På jakt etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinter? Da bør du sjekke ut Icebug Adak…
Featured image for “Test: Huawei FreeBuds Pro 3”

Test: Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 leverer høy lydkvalitet, effektiv støydemping, god samtalekvalitet og en behagelig passform. Og ikke minst ser de…
Featured image for “Test: Google Pixel Buds Pro”

Test: Google Pixel Buds Pro

Google Pixel Buds Pro er små av størrelse, men likevel store på både lyd og funksjonalitet, og er et godt…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Ultra Down”

Test: Salomon Elixir Ultra Down

Med Salomon Elixir Ultra Down har Salomon endelig laget en skikkelig varm og god dunjakke av høy kvalitet. Men det…
Featured image for “Test: Fitbit Charge 6”

Test: Fitbit Charge 6

Fitbit Charge 6 er selskapets mest avanserte aktivitetsmåler til nå, og denne gangen er den smartere takket være tettere bånd…
Featured image for “Test: Polar Vantage V3”

Test: Polar Vantage V3

Polar Vantage V3 markerer et stort skille for det tradisjonsrike selskapet, og er uten tvil den beste pulsklokken gjennom deres…
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood”

Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood

Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood har kanskje en høy pris, men det er sannsynligvis en av de beste skalljakkene du…
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å…