Test: Huawei FreeBuds Pro 2

8. august, 2022 (oppdatert 18. november 2023)

Featured image for “Test: Huawei FreeBuds Pro 2”

Huawei FreeBuds Pro 2 tar selskapets allerede gode ørepropper og forbedrer de på nesten samtlige områder. Enten du er glad i god lyd, eller foretrekker total stillhet, så vil Huawei FreeBuds Pro 2 kunne levere på topp.

De var kanskje en av AirPods Pro sine største konkurrenter, og nye FreeBuds Pro 2 blir nok ingen mindre konkurrent. Laget i samarbeid med det franske teknologiselskapet Devialet, som i følge seg selv «opererer i skjæringspunktet mellom luksus og banebrytende teknologi», har Huawei tryllet frem en ny generasjon FreeBuds Pro.

FreeBuds Pro var mer enn bare gode, og FreeBuds Pro 2 tar både lydkvalitet, støydemping og værtetting et steg videre.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Huawei FreeBuds Pro 2
Huawei FreeBuds Pro 2

Product Name: Huawei FreeBuds Pro 2

Brand: Huawei

Offer price: 1990

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei klarer nok en gang å overbevise med sin siste generasjon Huawei FreeBuds Pro 2. Disse øreproppene leverer ikke bare svært god lydkvalitet, men også god støydemping, fremragende samtalekvalitet, og en komfortabel passform.

Batteritiden er ikke blant de beste, men derimot vil hurtigladningen sørge for at du nesten aldri behøver å bekymre deg for å lade. Bedre værtetting lar deg bruke proppene uten å ofre været en tanke, mens multi-touch kontroll på begge proppene gjør det enkelt å bruke utføre alle mulige handlinger fra kun en enkelt ørepropp.

Huawei har sammen med Devialet gjort en solid jobb, og den bør være overbevisende nok for både Huawei- og ikke-Huawei brukere.

Overall
82%
82%

Pros

  • Meget behagelig passform.
  • Imponerende god støydemping.
  • Awarness Mode og Stemmemodus fungerer godt.
  • Fyldig og klar lyd.
  • 10-trinns equalizer.
  • God samtalekvalitet.
  • Enkel og smart betjening.
  • Rask lading.
  • Mye for pengene.

Cons

  • Kortere batteritid enn tidligere.
  • Enkelte funksjoner er eksklusive for Huawei-telefoner.

Egenskaper

  • Type: In-ear, true wireless
  • Drivere: 11 mm
  • Støyreduksjon: Aktiv
  • Batteritid: 4 timer med ANC. Totalt 18 timer med ladeetui. 6,5 timer uten ANC. Totalt 30 timer med ladeetui uten ANC.
  • App: Huawei AILife
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2
  • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
  • Vekt: 6,1 g per ørepropp / 52,1 g ladeetui
  • Værtetting: IP54-sertifisert
Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Huawei FreeBuds Pro 2 – Design og batteritid

Designmessig ser de nesten identisk ut. Det er det samme ovale ladeetuiet med magnetisk åpning/lukking, og de samme to små øreproppene med avlange stammer med berøringsfølsomme paneler. Sammenlignet med tidligere er stammene nå ørlite mer avrundet og ikke fullt så kantene, mens ladeetuiet er noen små millimeter mindre og gram lettere (52,1 g vs. 60 g). Fronten på ladeetuiet har også fått inskripsjonen «Devialet» i tillegg til logoen til Huawei. Det gir øreproppene en litt mer premium «look».

For best mulig passform medfølger det silikonpropper i totalt tre ulike størrelser (S, M og L), og en Tilpasningstest skal hjelpe deg å finne den beste passformen. Testen tar kun noen sekunder å utføre, og appen gir deg beskjed dersom du bør forsøke og bytte propper. Det avrundede hodet gjør at øreproppene sitter svært komfortabelt i øregangen.

Passform er alltid individuelt, men Huawei FreeBuds Pro 2 oppleves å sitte godt uten å føles trykkende, og de er lett å gå med over lang tid uten å bli sliten. Det eneste «minuset» er at de kan bli litt løse dersom du bruker de til trening der det er mye bråe bevegelser.

Batteritiden er ikke det Huawei kan skryte mest av, og den har faktisk blitt redusert sammenlignet med sin forgjenger. Med 4 timer lytting med ANC aktivert, legger de seg godt under snittet. Dette kan dog utvides til 18 timer ved hjelp av ladeetuiet, eller til 6,5 timer uten ANC, og totalt 30 timer uten ANC og med førstehjelp fra ladeetuiet. LED-lys på utsiden og innsiden av ladeetuiet indikerer batteristatusen på både ørepropper og selve etuiet.

Trøsten er at ladingen går enda litt raskere enn tidligere. Raskest går det å lade med USB-C der så lite som 10 minutter gir 30% batteritid, mens Huawei FreeBuds Pro 2 støtter også trådløs lading opptil 2 W, og her vil 10 minutter gi deg 18% batteritid. For å fullade ladeetuiet og øreproppene tar det ca. 1 time, mens kun proppene ikke tar mer enn rundt 40 minutter.

Rent stilmessig kommer Huawei FreeBuds Pro 2 i tre ulike farger; Silver Frost, Ceramic White og Silver Blue. Både ladeetui og ørepropper er IP54-sertifisert og tåler nå kraftig sprut fra alle kanter, samt at de er støvtette. Du kan med andre ord fint bruke Huawei FreeBuds Pro 2 i regnvær, eller bli svett uten å være bekymret for at de skal ødelegges av fukt.


Enda bedre støydemping

Kort forklart: Huawei FreeBuds Pro 2 kommer med «intelligent adaptiv» ANC 2.0, et dobbelt sett drivere og tre høysensitive mikrofoner for enda bedre støydemping. Mens første generasjon benyttet to mikrofoner og var i stand til å stenge ut støy tilsvarende 40dB, har FreeBuds 2 økt dette til 47dB (frekvensområde mellom 50 Hz-3000 Hz) – en forbedring på 15%. Støydempingen kan justeres i fire ulike nivåer;

  • Dynamisk: Justerer automatisk lydisoleringen basert på omgivelsene dine.
  • Koselig: Best for steder med lite støy.
  • Generelt: Best for steder med høyt støynivå.
  • Ultra: Best for steder med ekstremt støynivå.

I tillegg lar Huawei deg velge en «Awarness Mode«, eller «Bevissthet«, som slipper inn lyd fra omgivelsene uten å pause musikken, og en Voice Mode som reduserer lyden fra utsiden, og forsterker stemmene.

Awareness Mode fungerer stort sett godt og gjør det mindre anstrengende å bruke øreproppene over lengre tid. Av og til vil du oppleve at lyden fra utsiden «plutselig» slipper igjennom, og det høres noe unaturlig ut, men det er ikke veldig sjenerende. Hvis det blåser vil de fange opp litt vind, men dette er nærmest uungåelig. Dog er nok Apple AirPods Pro noe bedre akkurat på dette området.

Stemmemodus gjør også en imponerende god jobb, og klarer tydelig å bringe frem mer klarhet i vokalen/stemmer. Det vil oppstå noe susing i bakgrunnen, men stemmene er fremdeles tydeligere enn med stemmemodus deaktivert.

Støydempingen er også god. Det er ingen enorm forskjell mellom de fire ulike modusene, men «Ultra» skiller seg ut ved å skape en del støy, og skaper litt mer trykk mot øregangen. Etter å ha testet Huawei FreeBuds Pro 2 i en rekke situasjoner, med og uten musikk, så virker «Generelt» å være støymodusen som gir best resultater i flest situasjoner, selv om dette vil variere. Benytter du «Dynamisk» vil øreproppene automatisk justere modusen etter støyen fra omgivelsene, og ikke minst hver enkelt brukers øreganger.


Samme smarte betjening

Sammenlignet med Apple er Huawei i en egen klasse når det kommer til å betjene øreproppene. Her kan du både starte/pause musikken, skifte sang frem/tilbake, justere volumet opp/ned, samt veksle mellom de ulike støydempingsmodusene fra en og samme ørepropp. Du kan også fint bruke en enkelt propp alene, å utføre alle handlinger uavhengig av hvilken side du benytter.

Betjeningen er enkel, fungerer ypperlig, og du kan gjøre de samme kommandoer både med høyre og venstre propp. Press på stammen en gang og du starter/pauser musikken. Press to ganger og du skifter sang fremover, mens tre press spiller forrige sang. Ved innkommende anrop vil et press svare/avslutte samtalen, mens to press vil avvise den. Ønsker du å justere volumet så trekker du lett en finger på hver side av stammen opp eller ned.

For å veksle mellom de ulike støydempingsmodusene må du på forhånd bestemme hvilken støydempingsmodus du ønsker å sette som «standard», og deretter kan du (på hvilken som helst propp) klype og holde for å veksle mellom støydemping på, støydemping av og bevissthet. Er det en av modusene du ikke ønsker som alternativ, kan du fjerne denne i oppsettet i Huawei AI Life appen.

Du får også mulighet til å sette opp en av proppene til å aktivere telefonens innebygde taleassistent (ja, det fungerer også med Siri og iPhone). Har du en Huawei-telefon med EMUI 11.0 eller nyere, får du mulighet til å sette opp den ene proppen til å identifisere sangen ved å klype og holde den inne.


Stabil og rask tilkobling

Huawei FreeBuds Pro 2 benytter Bluetooth 5.2 og støtter tilkobling til to enheter samtidig. Har du Huawei-enheter er det enda enklere å pare øreproppene ettersom de automatisk dukker opp på skjermen når du åpner etuiet, men selv tilkobling til en iPhone går som en lek. Trykk inn den lille knappen på siden, og velg Huawei Freebuds Pro 2 i oversikten over Bluetooth-enheter. Det går til og med lekende lett å veksle mellom f.eks. en iPhone og en iPad. Så lenge du har koblet proppene til begge enhetene, vil de automatisk koble seg til den enheten som spiller lyd så lenge du pauser musikken på enheten du spiller av fra før du bytter.

Huawei har ikke sagt noe om rekkevidden, men den virker i hvert fall solid, og det har verken vært drop-outs eller forsinkelser å spore ved bruk under video.


Og bedre lyd

Lydkvaliteten var god på forrige modell, og er enda litt bedre nå. Huawei FreeBuds Pro 2 er de første øreproppene fra Huawei som benytter en adaptiv equalizer som automatisk lærer seg brukerens oppførsel og deretter justerer lydbildet deretter. Frekvensintervallet ligger på mellom 14Hz og 48kHZ – det største for Huawei noensinne.

Huawei FreeBuds Pro 2 skal være de første øreproppene med True Sound Dual Driver, 11 mm quad-magnetisk dynamiske drivere, og støtter den høyoppløselige lydkodeken LDAC som leverer bithastigheter på inntil 990 kbps. Huawei har på forhånd lagt inn fire lydbilder, hvorav det ene er justert i samarbeid med Devialet. Disse er Standard (i samarbeid med Devialet), Bassforsterkning, Diskantforsterkning og Stemmer.

I tillegg er det en egen 10-trinns equalizer som lar deg personifisere lydbildet.

Lydkvaliteten er virkelig god, og det er nesten vanskelig å ta Huawei på noe som helst – i hvert fall så lenge du benytter «Standard»-modusen, eller justerer lydbildet riktig. Huawei hadde på forhånd satt sammen en Spotify-spilleliste med et stort utvalg låter for å synliggjøre det brede lydspekteret, og det er imponerende hvor fyldig og klart Huawei FreeBuds Pro 2 låter. Undertegnede er ingen audiofil med eksterne preferanser for lyd, men det trengs ikke mastergrad i lydteknologi for å høre at dette låter bra.

Det skal likevel sies at modusene med «Diskant»- og «Vokal» forsterkning, kan bli noe skarp og hard. Dette burde vel ikke komme som noen overtakelse, og på noen sanger kan det faktisk låte bra. Modusen for «Bass» gir et veldig fyldig lydbilde, nesten litt for fyldig, men igjen avhenger dette av sangen. Den sikre vinneren uansett sang er uansett «Standard» som klarer å gi et balansert og rikt lydbilde.

Huawei FreeBuds Pro 2 har ikke den samme Romlyd-funksjonen som Apple AirPods/AirPods Pro, en funksjon som skaper en kunstig følelse av surround. Romlyd er litt «elsk eller hat» blant ulike brukere, og er kanskje ikke et veldig stort savn for mange. Det hadde likevel vært fint å se Huawei komme med noe tilsvarende, så er det opp til hver enkel om man ønsker å benytte det.

Huawei har i det minste sørget for at musikken automatisk settes på pause når du fjerner en propp fra øret, og starter igjen umiddelbart når du setter den tilbake. Funksjonen kan aktiveres/deaktiveres i appen.


Huawei FreeBuds Pro 2 vs. Apple AirPods Pro

Sammenlignet med Apple AirPods Pro (testet her) er nok støydempingen faktisk hakket bedre på Huawei FreeBuds Pro 2, og det er heller ingenting å utsette på lydkvaliteten. Samtalekvaliteten er også imponerende god på Huawei FreeBuds Pro 2. I AI Life appen har du mulighet til å aktivere HD Anrop som forsterker stemmeklarheten ved anrop.

Huawei har også benyttet et 4-veis hybrid støykanselleringssystem som kombinert med avanserte algoritmer skal levere bedre stemmeklarhet, samt filtrere bort uønsket støy. Øreproppene klarer godt å stenge ute vindsus og bakgrunnsstøy for motparten, og får tydelig frem stemmene til den du prater med. Igjen er Huawei FreeBuds Pro 2 blant de beste øreproppene for samtaler.

Til slutt; Huawei FreeBuds Pro 2 har en «Finn øreproppene funksjon» som spiller av en høy og intens lyd i proppene så lenge du er tilkoblet via Bluetooth. Ettersom det er selve proppene som spiller av lyden, er det begrenset hvor høyt den kan låte. Innendørs fungerer det greit, men ute bør det være ganske stille rundt deg dersom du skal høre lyden. Bare for all del unngå å aktivere funksjonen når du har begge øreproppene i øret, for den er mer enn høy nok til å skape tinnitus-deluxe.

Noen alternativer i samme klasse er Samsung Galaxy Buds Pro 2, Jabra Elite 10 og Google Pixel Buds Pro, og ikke minst Apple AirPods Pro (Gen 2) for deg som bruker iPhone. Et godt alternativ for deg som ønsker trådløse ørepropper med god støydemping som er enda bedre egnet til trening, er Jabra Elite 8 Active som er testet her.


Konklusjon


Huawei FreeBuds Pro 2
Huawei FreeBuds Pro 2

Product Name: Huawei FreeBuds Pro 2

Brand: Huawei

Offer price: 1990

Currency: NOK

Konklusjon

Huawei klarer nok en gang å overbevise med sin siste generasjon Huawei FreeBuds Pro 2. Disse øreproppene leverer ikke bare svært god lydkvalitet, men også god støydemping, fremragende samtalekvalitet, og en komfortabel passform.

Batteritiden er ikke blant de beste, men derimot vil hurtigladningen sørge for at du nesten aldri behøver å bekymre deg for å lade. Bedre værtetting lar deg bruke proppene uten å ofre været en tanke, mens multi-touch kontroll på begge proppene gjør det enkelt å bruke utføre alle mulige handlinger fra kun en enkelt ørepropp.

Huawei har sammen med Devialet gjort en solid jobb, og den bør være overbevisende nok for både Huawei- og ikke-Huawei brukere.

Overall
82%
82%

Pros

  • Meget behagelig passform.
  • Imponerende god støydemping.
  • Awarness Mode og Stemmemodus fungerer godt.
  • Fyldig og klar lyd.
  • 10-trinns equalizer.
  • God samtalekvalitet.
  • Enkel og smart betjening.
  • Rask lading.
  • Mye for pengene.

Cons

  • Kortere batteritid enn tidligere.
  • Enkelte funksjoner er eksklusive for Huawei-telefoner.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Polar Grit X2 Pro”
19. april 2024 | Polar

Test: Polar Grit X2 Pro

Polar Grit X2 Pro er en markant oppgradering og introduserer både AMOLED-skjerm, kart og en raskere prosessor. Men er det nok til å henge med de beste?
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Sennheiser MOMENTUM Sport”
9. april 2024 | Tester

Test: Sennheiser MOMENTUM Sport

Sennheiser MOMENTUM Sport er øreproppene som nærmest appellerer til trening og aktivitet, og i tillegg byr de på god lyd og eliminerer nesten all trinnstøy.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer