Test: Jabra Elite 4 Active

22. februar, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: Jabra Elite 4 Active”

Jabra Elite 4 Active leverer et solid sett trådløse ørepropper til en god pris med sitt siste tilskudd til Elite-familien. Sjelden får du så mange nyttige funksjoner til en så lav pris.

Jabra har pumpet ut trådløse ørepropper i mange år, og helt siden introduksjonen av Jabra Elite 65 vinteren 2018, har nesten samtlige modeller levert strålende kvalitet. Jabra Elite 4 Active føyer seg inn i rekken trådløse ørepropper som Jabra annonserte tidligere høsten 2021, og legger seg mellom Elite 3 og Elite 7 Active.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp Jabra Elite 4 Active
Jabra Elite 4 Active
Jabra Elite 4 Active

Product Name: Jabra Elite 4 Active

Brand: Jabra

Offer price: 1290

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 4 Active gir deg det meste av det beste, og har svært få mangler til prisen på 1290 kr. De er ikke perfekte, men så kan de heller ikke sammenlignes med trådløse ørepropper i langt dyrere prisklasser. Du får et sett kompakte trådløse ørepropper med komfortabel og sikker passform, lang batteritid, værtetting, god lydkvalitet og støydemping, enkel betjening og taleassistent, til en meget konkurransedyktig pris.

Det finnes ørepropper som leverer bedre på de fleste områder, men det finnes antageligvis ikke mange ørepropper som gir deg like mange funksjoner og like god kvalitet, til denne prisen.

Overall
83%
83%
  • Passform - 85%
    85%
  • Lydkvalitet - 80%
    80%
  • Støydemping - 80%
    80%
  • Samtalekvalitet - 70%
    70%
  • Batteritid - 90%
    90%
  • Verdi for pengene - 90%
    90%

Pros

  • Kompakte og lette – både ørepropper og ladeetuiet.
  • God batteritid. Hurtiglading.
  • Sikker passform. Vanntett.
  • Innholdsrik app med god equalizer.
  • Mono-Modus lar deg benytte kun en ørepropp om gangen.
  • Relativt god støydemping.

Cons

  • HearThrough gir en del susing.
  • Ladeetuiet er glatt og lett å miste ut av hendene.
  • Middels samtalekvalitet.
  • Mangler automatisk pause/start når proppene taes ut/settes i øret.

Jabra Elite 4 Active vs. Jabra Elite 3

I motsetning til Jabra Elite 3, har Jabra Elite 4 Active fått bedre værtetting (IP57 vs IP55), aktiv støydemping (Elite 3 har kun passiv), filter for vindreduksjon/bedre støydemping, samt økt standby tid fra 75 dager til 275 dager når proppene ligger ubrukt i ladeetuiet.

Jabra Elite 4 Active vs. Jabra Elite 7 Active

Sammenlignet med Jabra Elite 7 Active mangler Elite 4 Active ShakeGrip belegget som skal gjøre at proppene sitter enda bedre i øregangen, Elite 4 Active har 2 vs 3 mikrofoner per ørepropp, mangler Multipoint-støtte (mulighet for å koble til to enheter samtidig), har 1-2 timer kortere batteritid, mangler trådløs lading, ingen justerbar ANC (aktiv støydemping), samt noe kortere standby tid.


Jabra Elite 4 Active – Design og batteritid

Jabra Elite 4 Active ligner Jabra Elite 7 Active på en prikk, men mangler ShakeGrip belegget som skal gjøre at proppene sitter enda sikrere i øregangen. Fraværet av ShakeGrip er ikke spesielt merkbart, og takket være de tre ekstra settene med silikonpropper, er det lett å finne en passform som både føles komfortabel og trygg.

Den lave vekten på kun 3,8 gram gjør at du nesten glemmer at du har noe i ørene, og det samme gjelder for ladeetuiet som både er kompakt og veier forsvinnende lite (37,5 gram). I likhet med etuiet på Elite 7 Active, føles det noe glatt å holde, og det kan være lett å miste i forsøket på å åpne/lukke. Her var det mer klebrige belegget på Jabra Elite Active 75t mye bedre.

Batteritiden ligger på 7 timer med ANC deaktivert, mens ladeetuiet gir tre ekstra ladinger slik at du totalt har 28 timer brukstid. En kjekk egenskap er at du kan bruke en propp uavhengig av den andre slik at du kan lytte med en propp mens den andre lader. Hver ørepropp har også et lite LED-lys som indikerer batteristatus og om øreproppene er i paringsmodus.

I motsetning til sin storebror Elite 7 Active, støtter ikke Jabra Elite 4 Active trådløs lading og må lades via USB-C. Det tar om lag 2 timer å fulladet batteriene, mens 10 minutter hurtigladning er nok til 1 times bruk. Et LED-lys i front indikerer batteristatus.

Jabra Elite 4 Active har fått IP57-sertifisering som sikrer god beskyttelse mot svette og vann. Jabra tilbyr også 2 års garanti slik at du slipper å bekymre deg for at Bergens-regnet skal ta livet av øreproppene dine.

Tilkobling

Jabra Elite 4 benytter den nyeste Bluetooth 5.2 standarden som sikrer enkel tilkobling, god stabilitet og lang rekkevidde. Øreproppene husker opptil 8 ulike enheter samtidig slik at du slipper å pare de på nytt dersom du veksler mellom ulike enheter. Jabra Elite 4 har ikke fått MultiPoint (mulighet til å være tilkoblet to enheter samtidig), så for å veksle mellom ulike enheter må du inn i Bluetooth-innstillingene på telefonen å velge øreproppene.

Jabra Elite 4 har derimot fått Google Fast Pair som fungerer mye på samme måte som Apple sitt lettvinte tilkobling takket være deres egenutviklede H1-chip. Med Google Fast Pair vil Jabra Elite 4 automatisk pare seg til nye enheter som kjører en nyere utgave av Android.


Jabra Elite 4 – Lydkvalitet og støydemping

Jabra Elite 4 Active benytter de samme 6 mm store høyttalerne som Elite 7 Active og leverer imponerende lydkvalitet – særlig med tanke på den lave prisen. Som alltid med Jabra, kan du bruke den innebygde 6-trinns equalizeren i Jabra Sound+ appen til å justere lydbildet slik du selv ønsker det. Både vokalen, bassen og diskanten får god plass, og equalizeren lar gjør det lett å finne et lydbilde som engasjerer.

Jabra har imponerende nok utstyrt Elite 4 Active med aktiv støydemping, og den gjør en relativt god jobb med å stenge uønskede lyder ute. Ved hjelp av en «hørselstest» kan ANC-nivået tilpasses ved å trekke i en «slider» opp/ned og til siden, selv om det er liten forskjell mellom de ulike nivåene. Selve styrken på ANC kan ikke tilpasses slik den kan på Jabra Elite 7 Active. Totalt sett kommer støydempingen godt ut ettersom proppene i seg selv tilbyr god passiv støydemping, og den ekstra aktive støydempingen gir det lille ekstra.

Jabra Elite 4 Active

Jabra Sound+ appen lar deg tilpasse lydbildet ved hjelp av en 6-trinns equalizer, samt justere nivået på HearThrough.

En minst like nyttig funksjon er HearThrough. HearThrough gjør det mulig å høre hva som foregår rundt deg samtidig som du hører musikk, og er en velkommen funksjon både til bruk utendørs når du ønsker å høre trafikken rundt deg, men også inne på kontoret, hjemme, og ellers når du vil være tilgjengelig for menneskene rundt deg. Nivået på HearThrough kan justeres i Jabra Sound+ appen. Opplevelsen er ikke helt på Apple AirPods-nivå der du nærmest glemmer at du i det hele tatt har propper i ørene, men så koster de til gjengjeld over dobbelt så mye.

Når det gjelder lydkodeker støtter Jabra Elite 4 SBS og aptX, og mangler dermed støtte for AAC som du får på Elite 7 Active. Lydkvaliteten er uansett god, og ettersom øreproppene i hovedsak er rettet mot trening, er det ikke like viktig som ørepropper der du skal sitte i godstolen å lytte etter detaljer.

Ok samtalekvalitet

Samtalekvaliteten er helt ok, og mer enn godkjent for et par ørepropper i denne prisklassen, og ikke minst fraværet av en lengre stamme slik som vi finner på f.eks. Apple AirPods. Jabra Elite 4 Active benytter fire innebygde mikrofoner som hjelper til å forsterke egen stemme, samt filtrere bort uønsket lyd utenfra. Jabra opplyser at Elite 4 Active er utstyrt med en spesialutviklet netting som beskytter mot vind, men sier ikke hvorvidt dette er den samme SAATI Acoustex-nettingen som finnes på Elite 7 Active. I Jabra Sound+ appen kan du aktivere SideTone som lar deg høre din egen stemme når du prater.


Tilpasning og ekstra funksjoner

Jabra Elite 4 Active benytter fysiske knapper som krever et lett trykk. Ett, to eller tre trykk bestemmer ulike funksjoner og lar deg kontrollere alt fra å starte/pause musikken, skifte spor, justere volumet, til å aktivere taleassistenten. En ting som er merkbart er at du må treffe ganske så midt på øreproppen for at øreproppene skal registrere handlingen. Her kunne de med fordel vært lettere å trykke inn, og motstanden kunne vært litt mindre.

Dessverre mangler Elite 4 Active nærhetssensoren som registrerer når du tar proppene inn/ut av øret, og de vil derfor ikke pause musikken automatisk. Du kan heller ikke endre knappeoppsettet slik du vanligvis kan på Jabra-ørepropper.

Taleassistentene Google Assistant (fungerer kun med Android) og Siri (iOS) lar deg betjene øreproppene helt trådløst, eller du kan bruke de til å utføre enkle handlinger på mobilen som å utføre en telefonsamtale, lese en melding, etc.. Det er også en «finn øreproppene» funksjon i Jabra Sound+ appen som gjør det enkelt å finne igjen øreproppene hvis du har rotet de bort/mistet de.


Spotify Tap

Jabra Elite 4 Active har fått en ny helt ny funksjon som kalles Spotify Tap. Spotify Tap er kun tilgjengelig med en Android-enhet, og lar deg starte avspilling av musikk fra Spotify spillelistene dine kun ved å trykke på den ene øreproppen en´ gang. Innstillingen gjøres i Jabra Sound+ appen der du velger å benytte Spotify Tap som en av kommandoene for trykk. Når du deretter trykker på øreproppen, vil Spotify automatisk fortsette avspillingen der du sist avsluttet. Dersom du ønsker å bytte sang, trykker du en gang til, og Spotify vil starte å spille musikk basert på det du liker.


Om du absolutt ønsker Bluetooth Multipoint, bør du ta en kikk på Jabra Elite 4. Batteritiden og værtettingen er ikke like god, men lyden og støydempingen er til gjengjeld imponerende!


Egenskaper

  • Type: In-ear, true wireless
  • Drivere: 6 mm
  • Støyreduksjon: Aktiv
  • Batteritid: 7 timer med ANC. Totalt 28 timer med ladeetui.
  • App: Jabra Sound+
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2
  • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
  • Vekt: 3,8 g per ørepropp
  • Værtetting: IP57-sertifisert

Konklusjon


Kjøp Jabra Elite 4 Active
Jabra Elite 4 Active
Jabra Elite 4 Active

Product Name: Jabra Elite 4 Active

Brand: Jabra

Offer price: 1290

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 4 Active gir deg det meste av det beste, og har svært få mangler til prisen på 1290 kr. De er ikke perfekte, men så kan de heller ikke sammenlignes med trådløse ørepropper i langt dyrere prisklasser. Du får et sett kompakte trådløse ørepropper med komfortabel og sikker passform, lang batteritid, værtetting, god lydkvalitet og støydemping, enkel betjening og taleassistent, til en meget konkurransedyktig pris.

Det finnes ørepropper som leverer bedre på de fleste områder, men det finnes antageligvis ikke mange ørepropper som gir deg like mange funksjoner og like god kvalitet, til denne prisen.

Overall
83%
83%
  • Passform - 85%
    85%
  • Lydkvalitet - 80%
    80%
  • Støydemping - 80%
    80%
  • Samtalekvalitet - 70%
    70%
  • Batteritid - 90%
    90%
  • Verdi for pengene - 90%
    90%

Pros

  • Kompakte og lette – både ørepropper og ladeetuiet.
  • God batteritid. Hurtiglading.
  • Sikker passform. Vanntett.
  • Innholdsrik app med god equalizer.
  • Mono-Modus lar deg benytte kun en ørepropp om gangen.
  • Relativt god støydemping.

Cons

  • HearThrough gir en del susing.
  • Ladeetuiet er glatt og lett å miste ut av hendene.
  • Middels samtalekvalitet.
  • Mangler automatisk pause/start når proppene taes ut/settes i øret.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!”

Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…
Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

Test: OnePlus Nord Buds 2

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd, imponerende støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris. Her får…
Featured image for “Test: Helly Hansen Traverse Boot HT”

Test: Helly Hansen Traverse Boot HT

Med Helly Hansen Traverse Boot HT viser det norske selskapet at de kan mye mer enn å «bare» produsere klær.…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)”

Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)

Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden.…
Featured image for “Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex”

Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex

Salomon X Ultra 4 Gore-Tex er for deg som ønsker en stødig og solid tursko til bruk året rundt. Dette…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5”

Test: HOKA Speedgoat 5

HOKA sin bestselgende terrengsko beviser hvorfor den er elsket og lovprist blant løpere på alle nivåer. Dette er et råskinn…
Featured image for “Test: Salomon Sense Ride 5”

Test: Salomon Sense Ride 5

Salomon Sense Ride 4 var en av Salomon sine største suksesser, og nå er oppfølgeren klar for å utforske alle verdens…
Featured image for “Test: Booster E massasjepistol”

Test: Booster E massasjepistol

Booster E er en enkel, men kraftig og god massasjepistol med flott design, topp funksjonalitet og høy brukervennlighet.…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: JBL Live Flex”

Test: JBL Live Flex

JBL Live Flex leverer selskapets største lyddrivere og beste støydemping, men passformen har alt å si for om disse blir…
Featured image for “Test: Jabra Elite 4”

Test: Jabra Elite 4

Jabra Elite 4 er selskapets innstegsmodell fullpakket med funksjoner for en aktiv hverdag. Her er får du virkelig valuta for…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…