Test: Salomon Ultra Glide

14. september, 2022 (oppdatert 5. november 2023)

Featured image for “Test: Salomon Ultra Glide”

Har Salomon akkurat laget den ultimate langdistanse løpeskoene? Salomon Ultra Glide kan være forskjellen på om du gjennomfører med stil, eller om løpet blir et mareritt.

Salomon har ikke rykte på seg å lage spesielt myke, eller brede sko, men Ultra Glide er alt annet enn ryktene tilsier. Dette er en sko som roper etter å utforske nye områder, og gjerne over mange mil og timers bruk.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon Ultra Glide – Allsidig og komfortabel

Salomon Ultra Glide både overrasker og imponerer når det kommer til egenskaper som demping og respons, og sammen med den romslige passformen, er den ideell for de lange turene der føttene er garantert å hovne etter timesvis med løping og tærne skriker etter ekstra plass i front.

En luftig og fleksibel overdel, SensiFit-innersokk og QuickLace-hurtigsnøring sørger for at skoen sitter som støpt på foten. Samtidig gir TPU-forsterkninger rundt skoen og en tåkappe i front, gi god beskyttelse. Den ekstra polstrede hælkappen hindrer ømme akilleshæler selv etter timesvis på stien, og den tykke tungen er som fløyel mot vristen.

I mellomsålen har Salomon benyttet det lette, støtdempende og responsive materialet Energy Surge, mens Reverse Camber-teknologien med den avrundede fronten og hælpartiet nesten gjør at skoen ruller av seg selv når du setter opp farten… Stackhøyden er 32 mm / 26 mm, det lave droppet på 6 mm kombinert med en relativt bred yttersåle, skaper en stødig plattform som takler selv utfordrende stier. Derimot trives ikke Salomon Ultra Glide like godt på veldig tekniske stier der for eksempel Salomon S/Lab Sense 8, eller Sense Ride 4 er bedre valg. Her blir den rett og slett for løs og massiv.

Salomon All Terrain Contagrip yttersålen biter godt fra seg på nesten alle typer underlag – både vått og tørt – og det er kun de verste gjørmestiene og sleipe røttene du bør hold deg unna. Våte svaberg spises til frokost, og Ultra Glide trives like godt på grusveier og lange partier med asfalt, som på rene skogstier. Vi snakker med andre ord en ekte «door-to-trail» sko.

Og ikke minst; skoen veier bare 260 gram i str. 42. Det er lett for en såpass godt dempet terrengsko.

NB:
Sjekk ut nye Salomon Ultra Glide 2 med bedre stabilitet og passform – testet her!

Salomon Ultra Glide

Salomon All Terrain Contagrip yttersålen biter godt fra seg på nesten alle typer underlag

Tilgjengelighet og passform

Salomon Ultra Glide er tilgjengelig i herre- og dame modell i et stort utvalg størrelser og farger. Ultra Glide er litt stor i størrelsen, så ønsker du en tight sko, kan du vurdere å gå ned et halvt nummer. Undertegnede anbefaler likevel å gå for den vanlige størrelsen.

Salomon Ultra Glide – Fakta:
Hæl/forfot: 32 mm/ 26 mm
Dropp: 6 mm
Vekt: 260 gram / 220 gram

Beste bruksområde:
Lange turer i terrenget, på grusveier, og også asfalt. En ypperlig «door-to-trail» sko. Fungerer også godt som en lett tursko/hikingsko i ikke altfor teknisk terreng.

Konklusjon

Salomon Ultra Glide
Salomon Ultra Glide

Product Name: Salomon Ultra Glide

Brand: Salomon

Offer price: 1550

Currency: NOK

Konklusjon

Med Salomon Ultra Glide har Salomon truffet blink når det kommer til å lage den ultimate «door-to-trail» skoen. Her får du topp komfort fra første tråkk, og ikke minst godt grep på nesten alle typer underlag.

Om begrepet «supersko» er oppbrukt, så kan i hvert fall Salomon skilte med tittelen «superkomfort».

Overall
88%
88%

Pros

  • Fantastisk komfort!
  • Bred og god plass i front. Sitter godt rundt ankelen.
  • Luftig, men fremdeles godt beskyttet.
  • God demping og respons.
  • Godt grep på alle underlag utenom gjørme.
  • Slitesterk såle.
  • Allsidig.

Cons

  • Blir ustabil på tekniske stier.
  • Glatt på gjørmete underlag.

Del gjerne:

Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Anbefalte artikler

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”
27. desember 2023 | Sko

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”
9. desember 2023 | Sko

Test: Icebug NewRun BUGrip

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.
Les mer