Test: Jabra Elite 5

23. september, 2022 (oppdatert 19. juni 2024)

Featured image for “Test: Jabra Elite 5”

Mest mulig lyd og flest mulig funksjoner til lavest mulig pris? Hils på Jabra Elite 5 – her får du maks valuta for pengene og topp kvalitet.

Jabra har det med å lansere produkter i et tempo som kun Usain Bolt kunne holde på toppen av sin karriere, og selv om det ikke denne gang er snakk om en toppmodell som skal konkurrere med de beste i klassen, så er det svært sannsynlig at Jabra Elite 5 vil kapre en stor del av markedet.

For kan du egentlig be om mer? Støydemping? Jepp! Multipoint? Jepp! Justerbar equalizer? Jepp! Støtte for aptX? Jepp! Trådløs lading? Lang batteritid? Hurtiglading? Jepp, jepp, jepp. Pris? 1699,-.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Jabra Elite 5 – Mye kvalitet til lav pris

Jabra Elite 5 bevarer det samme klassiske avrundede triangeldesignet som er felles for nesten samtlige Jabra-ørepropper, og den samme komfortable passformen som på en underlig måte gjør at de sitter godt nesten samme hvordan du setter de inn i øregangen.

Jabra Elite 5 er ikke spesifikt designet for trening slik som Elite 8 Active Gen 2, Elite 7 Active og Elite 4 Active, og er heller ikke fullstendig vanntett (kun IP55), men sitter likevel trygt og komfortabelt selv om du skulle headbange gjennom timesvis med vektløfting, og tåler en runde med regn om du blir overrasket av en regnskur på løpetur. Som vanlig medfølger det tre par silikonpropper i ulike størrelser som gjør det lett å finne en god passform. Elite 5 mangler passform-testen fra Elite 7 Active og Pro-modellen, men den er strengt tatt ikke veldig nødvendig.

Jabra Elite 5

Lang batteritid – rask lading

Batteritiden er god nok til å kunne gjennomføre et maraton nesten tur-retur – 7 timer med ANC aktivert, og opptil 9 timer uten ANC. Med det kompakte og lommevennlige ladeetuiet kan du vente deg totalt 28 timer med ANC aktivert og 36 timer med ANC deaktivert. Hurtigladingen sørger for at 10 minutter lading gir nok krefter til 1 time lytting. Skyr du USB-C kabelen som pesten, kan den trådløse ladingen redde deg.

Jabra Elite 5 har støtte for Multipoint slik at du kan være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte bytte mellom de. Det er ellers støtte for opptil 8 enheter, og Bluetooth 5.2 leverer stabil tilkobling uten forsinkelser. Jabra oppgir 10 meter rekkevidde, men forvent mer enn det dobbelte.

Ved hjelp av Find My Jabra kan du enkelt finne igjen øreproppene dersom du har rotet de bort, eller mistet de.


God lyd og equalizer

Lydkvaliteten er kanskje ikke helt der oppe med de beste, men de 6 mm store driverne og støtten for lydkodekene SBC-, AAC- og høyoppløst Qualcomm® aptX, klarer fremdeles å levere god nok lydkvalitet til at selv en sovende panda ville beveget på dansefoten. Rett ut av boksen låter Elite 5 lit flat og kjedelig, men flipp opp Jabra Sound+ appen, åpne EQ-fanen, og bruk 5-trinns equalizeren til å justere opp bass og mellomtoner for at Jabra Elite 5 skal låte langt mer fyldig, eller velg mellom noen ferdiglagde lydbilder.

Ønsker du best mulig lyd bør du lese testen av Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3.

Jabra Elite 5 er de første øreproppene til å ta i bruk justerbar hybrid aktiv støydemping, og mestrer det elegant. Her får du enkelt og greit støydemping på nivå med langt dyrere ørepropper. En egen test hjelper deg å finne den beste ANC-innstillingen for dine ører, selv om det er minimal forskjell uansett hvordan du vrir og vrenger på den.

I tillegg kan Elite 5 skilte med effektiv HearThrough (slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du hører hva som foregår rundt deg). Også denne kan justeres, selv om det ikke er nevneverdig forskjell på min/maks.

Uansett om du aktiverer ANC, eller HearThrough, er det minimalt med vindsus.


Betjening og bruk

Jabra fortsetter å levere brukervennlighet i toppklassen. Hver ørepropp kan brukes uavhengig av den andre, og Auto Pause sørger for å stoppe musikken når du tar en propp ut av øret. Sett den tilbake, trykk Play, og musikken fortsetter. De store panelene på utsiden av hver propp betjenes med et lett trykk, og støtter både ett, to og tre trykk. Du kan både pause/starte, hoppe frem/tilbake, veksle mellom ANC/HearThrough/ANC av, justere volum å aktivere stemmeassistenten fra en propp. Jabra Elite 5 støtter i tillegg Spotify Tap Playback som lar deg aktivere favorittmusikken på Spotify rett fra øreproppene.


God samtalekvalitet

Til tross for en langt lavere pris enn storebror Jabra Elite 7 Pro (testet her) som nærmest er laget for deg som liker å skravle 24/7, kan Jabra Elite 5 likevel by på overraskende god samtalekvalitet. Mye skyldes nok de seks mikrofonene (tre på hver ørepropp) som sammen med avanserte algoritmer klarer å filtrere bort det meste av vindstøy slik at både du og mottaker skal høre hverandre tydelig. Sidetone lar deg justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under samtalen, slik at du lettere unngår å rope unødvendig høyt under samtalen.


Alternativer

Storebror Jabra Elite 7 Active er den største utfordreren, i hvert fall dersom du er ute etter gode ørepropper til trening. Her får du den samme gode kvaliteten, de samme praktiske funksjonene, litt bedre lydkvalitet, enda litt sikrere passform i øregangen takket være ShakeGrip-belegget som gir større friksjon i ørekanalen, samt bedre værtetting.

NB: Jabra har lansert en ny toppmodell i Elite Active-serien – Jabra Elite 8 Active Gen 2 . Test av disse finner du her:

Er du ute etter ørepropper med enda bedre støydemping vil ørepropper som Apple AirPods Pro (Gen 2) (testet her) , Huawei FreeBuds Pro 3 (testet her), eller Jabra Elite 10 Gen 2 (testet her) være bedre alternativer.

Ønsker du et par rimeligere ørepropper kan du ta en kikk på Jabra Elite 3 som er et godt alternativ til en rimelig penge. Jabra Elite 3 byr på det beste fra sine storebrødre til en lavere pris, men du går ned et par hakk på lydkvalitet, samt at de mangler ANC, justerbare kontroller, Bluetooth Multipoint og trådløs lading. En oppdatert utgave av Elite 3 er Jabra Elite 4 (testet her), som både har støydemping og Bluetooth Multipoint, men mangler trådløs lading. Lyden og støydempingen er til gjengjeld god.

Et siste alternativ som bør nevnes er Jabra Elite 4 Active (testet her). Dette er mer eller mindre enn vanntett utgave av Jabra Elite 3 som også har ANC, og er enda mer rettet mot trening.

Jabra Elite5 er tilgjengelig i to farger; Gold Beige og Svart.


Egenskaper

 • Drivere: 6 mm
 • Støyreduksjon: Hybrid ANC
 • Batteritid: 7 timer med ANC. 9 timer uten ANC. Totalt 36 timer med ladeetui og ANC av. 28 timer med ladeetui og ANC på.
 • App: Jabra Sound+
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair. Trådløs lading.
 • Bluetooth Multipoint holder deg tilkoblet til to enheter samtidig.
 • Lydkodek: aptX, AAC, SBC
 • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
 • Vekt: 5 g per ørepropp
 • Værtetting: IP55-sertifisert

Konklusjon


Jabra Elite 5
Jabra Elite 5

Product Name: Jabra Elite 5

Brand: Jabra

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

Det finnes ørepropper med bedre lydkvalitet og støydemping, men du skal lete lenge for å finne trådløse ørepropper med alle disse funksjonene og kvalitetene til en like god pris som Jabra Elite 5 tilbyr. Her får du mer enn god nok lydkvalitet med en 5-trinns equalizer, effektiv, god og justerbar støydemping, HearThrough, god samtalekvalitet, enkel betjening, lang batteritid og trådløs lading, Multipoint, rask og stabil tilkobling, og ikke minst støtte for høyoppløst aptX, Spotify Tap og stemmestyring. Til prisen på 1699,- er det umulig å ikke anbefale Jabra Elite 5. Her kan du ikke trå feil.

Overall
85%
85%
 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Små og lette (både ørepropper og ladeetuiet).
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • God passform.
 • Tåler vannsprut/bruk i lett regn.
 • App med god equalizer og justeringsmuligheter på ANC og HearThrough.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • Enkel betjening og mulighet for å tilpasse kontroller.
 • Støtter stemmeassistent.
 • God støydemping.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause når proppene taes ut av øret.

Cons

 • Lydkvaliteten kunne vært bedre.
 • Ikke fullstendig værtett.

Del gjerne:

Featured image for “Test: La Sportiva Bushido II GTX”
19. juli 2024 | Sko

Test: La Sportiva Bushido II GTX

La Sportiva Bushido II GTX er verken lettest eller raskest, men er likevel en fantastisk komfortabel, trygg og solid terrengsko- perfekt for norsk natur!
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR”
16. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Golden Gate 2 ATR

Scarpa Golden Gate 2 ATR byr på førsteklasses egenskaper i en lett, rask, godt dempet og leken terrengsko. I tillegg er den solid og byr på topp grep.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack The Zeeker”
13. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack The Zeeker

Zeeksack The Zeeker kombinerer form og funksjon, og sørger sammen med høy bærekomfort for å være en imponerende god allround tur-, hverdags- og reisesekk.
Les mer
Featured image for “Test: Scarpa Spin Planet”
12. juli 2024 | Sko

Test: Scarpa Spin Planet

Scarpa Spin Planet er ikke bare laget på naturens premisser. Den klarer også å levere topp komfort, god beskyttelse og stabilitet, og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Oura Ring Gen 3”
6. juli 2024 | Andre merker

Test: Oura Ring Gen 3

Oura Ring Gen 3 viser hvorfor det har blitt «trendy» å bære en ring 24/7 – uansett kjønn og intensjoner om mål og mening. Smart ringen er kommet for å bli.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”
5. juli 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig sekk uansett hvor du ferdes, uten å gi avkall på kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 3”
1. juli 2024 | Sko

Test: ASICS Fuji Speed 3

ASICS Fuji Speed 3 viderefører de gode egenskapene fra suksessen Fuji Speed 2, og introduserer en ny, mer komfortabel og slitesterk overdel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer