Test: Jabra Elite 5

23. september, 2022 (oppdatert 31. august 2023)
Featured image for “Test: Jabra Elite 5”

Mest mulig lyd og flest mulig funksjoner til lavest mulig pris? Hils på Jabra Elite 5 – her får du maks valuta for pengene og topp kvalitet.

Jabra har det med å lansere produkter i et tempo som kun Usain Bolt kunne holde på toppen av sin karriere, og selv om det ikke denne gang er snakk om en toppmodell som skal konkurrere med de beste i klassen, så er det svært sannsynlig at Jabra Elite 5 vil kapre en stor del av markedet.

For kan du egentlig be om mer? Støydemping? Jepp! Multipoint? Jepp! Justerbar equalizer? Jepp! Støtte for aptX? Jepp! Trådløs lading? Lang batteritid? Hurtiglading? Jepp, jepp, jepp. Pris? 1699,-.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Jabra Elite 5 – Mye kvalitet til lav pris

Jabra Elite 5 bevarer det samme klassiske avrundede triangeldesignet som er felles for nesten samtlige Jabra-ørepropper, og den samme komfortable passformen som på en underlig måte gjør at de sitter godt nesten samme hvordan du setter de inn i øregangen.

Jabra Elite 5 er ikke spesifikt designet for trening slik som Elite 8 Active, Elite 7 Active og Elite 4 Active, og er heller ikke fullstendig vanntett (kun IP55), men sitter likevel trygt og komfortabelt selv om du skulle headbange gjennom timesvis med vektløfting, og tåler en runde med regn om du blir overrasket av en regnskur på løpetur. Som vanlig medfølger det tre par silikonpropper i ulike størrelser som gjør det lett å finne en god passform. Elite 5 mangler passform-testen fra Elite 7 Active og Pro-modellen, men den er strengt tatt ikke veldig nødvendig.

Jabra Elite 5

Lang batteritid – rask lading

Batteritiden er god nok til å kunne gjennomføre et maraton nesten tur-retur – 7 timer med ANC aktivert, og opptil 9 timer uten ANC. Med det kompakte og lommevennlige ladeetuiet kan du vente deg totalt 28 timer med ANC aktivert og 36 timer med ANC deaktivert. Hurtigladingen sørger for at 10 minutter lading gir nok krefter til 1 time lytting. Skyr du USB-C kabelen som pesten, kan den trådløse ladingen redde deg.

Jabra Elite 5 har støtte for Multipoint slik at du kan være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte bytte mellom de. Det er ellers støtte for opptil 8 enheter, og Bluetooth 5.2 leverer stabil tilkobling uten forsinkelser. Jabra oppgir 10 meter rekkevidde, men forvent mer enn det dobbelte.

Ved hjelp av Find My Jabra kan du enkelt finne igjen øreproppene dersom du har rotet de bort, eller mistet de.

God lyd og equalizer

Lydkvaliteten er kanskje ikke helt der oppe med de beste, men de 6 mm store driverne og støtten for lydkodekene SBC-, AAC- og høyoppløst Qualcomm® aptX, klarer fremdeles å levere god nok lydkvalitet til at selv en sovende panda ville beveget på dansefoten. Rett ut av boksen låter Elite 5 lit flat og kjedelig, men flipp opp Jabra Sound+ appen, åpne EQ-fanen, og bruk 5-trinns equalizeren til å justere opp bass og mellomtoner for at Jabra Elite 5 skal låte langt mer fyldig, eller velg mellom noen ferdiglagde lydbilder.

Ønsker du best mulig lyd bør du lese testen av Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3.

Jabra Elite 5 er de første øreproppene til å ta i bruk justerbar hybrid aktiv støydemping, og mestrer det elegant. Her får du enkelt og greit støydemping på nivå med langt dyrere ørepropper. En egen test hjelper deg å finne den beste ANC-innstillingen for dine ører, selv om det er minimal forskjell uansett hvordan du vrir og vrenger på den.

I tillegg kan Elite 5 skilte med effektiv HearThrough (slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du hører hva som foregår rundt deg). Også denne kan justeres, selv om det ikke er nevneverdig forskjell på min/maks.

Uansett om du aktiverer ANC, eller HearThrough, er det minimalt med vindsus, noe som er imponerende all den tid dette er et vanlig problem.

Betjening og bruk

Jabra fortsetter å levere brukervennlighet i toppklassen. Hver ørepropp kan brukes uavhengig av den andre, og Auto Pause sørger for å stoppe musikken når du tar en propp ut av øret. Sett den tilbake, trykk Play, og musikken fortsetter. De store panelene på utsiden av hver propp betjenes med et lett trykk, og støtter både ett, to og tre trykk. Du kan både pause/starte, hoppe frem/tilbake, veksle mellom ANC/HearThrough/ANC av, justere volum å aktivere stemmeassistenten fra en propp. Jabra Elite 5 støtter i tillegg Spotify Tap Playback som lar deg aktivere favorittmusikken på Spotify rett fra øreproppene.

God samtalekvalitet

Til tross for en langt lavere pris enn storebror Jabra Elite 7 Pro (testet her) som nærmest er laget for deg som liker å skravle 24/7, kan Jabra Elite 5 likevel by på overraskende god samtalekvalitet. Mye skyldes nok de seks mikrofonene (tre på hver ørepropp) som sammen med avanserte algoritmer klarer å filtrere bort det meste av vindstøy slik at både du og mottaker skal høre hverandre tydelig. Sidetone lar deg justere hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under samtalen, slik at du lettere unngår å rope unødvendig høyt under samtalen.

Alternativer

Storebror Jabra Elite 7 Active er den største utfordreren, i hvert fall dersom du er ute etter gode ørepropper til trening. Her får du den samme gode kvaliteten, de samme praktiske funksjonene, litt bedre lydkvalitet, enda litt sikrere passform i øregangen takket være ShakeGrip-belegget som gir større friksjon i ørekanalen, samt bedre værtetting.

NB: Jabra har lansert en ny toppmodell i Elite Active-serien – Jabra Elite 8 Active. Test av disse finner du her:

Er du ute etter ørepropper med enda bedre støydemping vil ørepropper som Apple AirPods Pro, Huawei FreeBuds Pro 2, eller Jabra Elite 10 være bedre alternativer.

Ønsker du et par rimeligere ørepropper kan du ta en kikk på Jabra Elite 3 som er et godt alternativ til en rimelig penge. Jabra Elite 3 byr på det beste fra sine storebrødre til en lavere pris, men du går ned et par hakk på lydkvalitet, samt at de mangler ANC, justerbare kontroller, Bluetooth Multipoint og trådløs lading. En oppdatert utgave av Elite 3 er Jabra Elite 4 som både har støydemping og Bluetooth Multipoint, men mangler trådløs lading. Lyden og støydempingen er til gjengjeld imponerede god.

Et siste alternativ som bør nevnes er Jabra Elite 4 Active. Dette er mer eller mindre enn vanntett utgave av Jabra Elite 3 som også har ANC, og er enda mer rettet mot trening. Test av disse finner du her: Test: Jabra Elite 4 Active.

Jabra Elite5 er tilgjengelig i to farger; Gold Beige og Svart.

Egenskaper

 • Drivere: 6 mm
 • Støyreduksjon: Hybrid ANC
 • Batteritid: 7 timer med ANC. 9 timer uten ANC. Totalt 36 timer med ladeetui og ANC av. 28 timer med ladeetui og ANC på.
 • App: Jabra Sound+
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair. Trådløs lading.
 • Bluetooth Multipoint holder deg tilkoblet til to enheter samtidig.
 • Lydkodek: aptX, AAC, SBC
 • Trådløs rekkevidde: Opptil 10 meter
 • Vekt: 5 g per ørepropp
 • Værtetting: IP55-sertifisert

Konklusjon


Kjøp Jabra Elite 5
Jabra Elite 5
Jabra Elite 5

Product Name: Jabra Elite 5

Brand: Jabra

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

Det finnes ørepropper med bedre lydkvalitet og støydemping, men du skal lete lenge for å finne trådløse ørepropper med alle disse funksjonene og kvalitetene til en like god pris som Jabra Elite 5 tilbyr.

Her får du mer enn god nok lydkvalitet med en 5-trinns equalizer, effektiv, god og justerbar støydemping, HearThrough, god samtalekvalitet, enkel betjening, lang batteritid og trådløs lading, Multipoint, rask og stabil tilkobling, og ikke minst støtte for høyoppløst aptX, Spotify Tap og stemmestyring.

Til prisen på 1699,- er det umulig å ikke anbefale Jabra Elite 5. Her kan du ikke trå feil.

Overall
85%
85%
 • Passform - 90%
  90%
 • Lydkvalitet - 80%
  80%
 • Støydemping - 80%
  80%
 • Samtalekvalitet - 80%
  80%
 • Batteritid - 90%
  90%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Små og lette (både ørepropper og ladeetuiet).
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • God passform.
 • Tåler vannsprut/bruk i lett regn.
 • App med god equalizer og justeringsmuligheter på ANC og HearThrough.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • Enkel betjening og mulighet for å tilpasse kontroller.
 • Støtter stemmeassistent.
 • God støydemping.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause når proppene taes ut av øret.

Cons

 • Lydkvaliteten kunne vært bedre.
 • Ikke fullstendig værtett.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX

Salomon Elixir Mid GORE-TEX forener lekenheten fra en terrengsko, stødigheten fra en fjellsko og stilen fra en streetsko i en…
Featured image for “Test: Apple Watch Ultra 2”

Test: Apple Watch Ultra 2

Årets Apple Watch Ultra 2 fremstår kanskje som en skuffelse på papiret, men det er fremdeles en av de beste…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Test: Jabra Elite 8 Active

Jabra sine mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag får en kraftig oppgradering. Jabra Elite 8 Active er som…
Featured image for “Test: Jabra Elite 10”

Test: Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er toppmodellen i Elite-serien og leverer den beste samtalekvaliteten, lydkvaliteten og støydempingen fra Jabra noen gang.…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…