Test: Jabra Elite 8 Active

31. august, 2023 (oppdatert 19. juni 2024)

Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Jabra tar selskapets mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag og oppgraderer de både innvendig og utvendig. Jabra Elite 8 Active er som skapt for en aktiv livsstil.

Jabra har igjen lansert nye trådløse ørepropper, og denne gangen er det snakk om to modeller: Jabra Elite 8 Active er spesielt egnet for brukere med en aktiv livsstil og som ønsker ørepropper med ekstrem holdbarhet og allsidighet, mens Jabra Elite 10 er ideell for deg som ønsker avanserte funksjoner og best mulig lydopplevelse og støydemping.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Jabra Elite 8 Active
Jabra Elite 8 Active

Product Name: Jabra Elite 8 Active

Brand: Jabra

Offer price: 2499

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 7 Active har vært «go to» øreproppene for treningsglade musikkelskere helt siden de ble lansert, og alt ligger til rette for at Jabra Elite 8 Active skal ta over tronen.

Jabra Elite 8 Active leverer enda bedre og sikrere passform, betraktelig bedre lydkvalitet og støydemping, lengre batteritid og et (mye) bedre ladeetui. Du må  virkelig lete godt for å finne noe å trekke Jabra Elite 8 Active for. 

Om du kjøper Jabra Elite 8 Active vil du sannsynligvis ikke bare bli fornøyd med kvaliteten, men du vil antageligvis kunne ha de i lang tid på grunn av den robuste byggekvaliteten.

Overall
92%
92%
  • Byggekvalitet - 100%
    100%
  • Batteritid - 95%
    95%
  • Lydkvalitet - 90%
    90%
  • Støydemping - 85%
    85%
  • Verdi for pengene - 90%
    90%

Pros

  • Kompakt og lav vekt – både ørepropper og ladeetuiet.
  • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
  • Sikker passform. Vanntett.
  • Innholdsrik app med god equalizer.
  • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
  • Relativt god støydemping.
  • God samtalekvalitet.
  • Automatisk pause/start når proppene settes i/taes ut av øret.

Cons

  • Ingen spesielle.

Nøkkelspesifikasjoner Elite 8 Active:

  • IP68-klassifisering – støvsikre og vanntette ørepropper. Ladeetui med IP54-beskyttelse mot vannsprut og støv.
  • Ekstrem byggekvalitet (MIL-STD-810H og HACT sertifisert).
  • Krystallklar lyd med Dolby Audio.
  • Jabra ShakeGrip-teknologi dekker nå hele øreproppene for en sikrere passform. Vingefritt og slankt design.
  • Adaptive Hybrid ANC filtrerer automatisk ut bakgrunnsstøy.
  • Wind Neutralizing HearThrough for innendørs- og utendørsaktiviteter.
  • 6-mikrofons samtaleteknologi med vindstøybeskyttende tekstil.
  • 6 mm store høyttalere.
  • Opptil 8 timer batteritid og 32 timer med ladeetui (ANC på).
  • Ekstra stabil smartklokketilkobling for telefoner som støtter Bluetooth HFP, A2DP og AVRCP.
  • Google Assistant (Android), Siri (iOS), Fast Pair, Swift Pair & Spotify Tap playback.
  • Tilgjengelig i fargene karamell, navy, sort og mørk grå.

NB: Jabra Elite 8 Active har også kommet i en oppdatert utgave – Jabra Elite 8 Active Gen 2 (testet her). Og storebroren Jabra Elite 10 Gen 2 (testet her).


Jabra Elite 8 Active – designet for trening og hverdagsliv

Jabra har solgt i bøtter og spann av de trådløse øreproppene Jabra Elite 7 Active, og mye ligger til rette for at den nye toppmodell i Active-serien – Jabra Elite 8 Active – vil gjøre det samme. Forgjengeren leverte på nesten alle områder, og Elite 8 Active tar det et steg videre over hele fjøla. Sammenlignet med Elite 7 Active kan Jabra Elite 8 Active by på følgende:

  • Bedre værtetting (både ørepropper og ladeetui).
  • ShakeGrip-belegg på hele utsiden gir sikrere passform (tidligere kun på innsiden).
  • Ekstrem byggekvalitet (MIL-STD-810H og HACT sertifisert).
  • Lengre battertid.
  • Bedre lydkvalitet (Dolby Atmos) og samtalekvalitet.
  • Forbedret støydemping.

Laget for å tåle alt

Jabra Elite 8 Active bevarer det samme kompakte og vingeløse designet og den samme lave vekten, og er designet for å tåle ekstreme påkjenninger. Elite 8 Active har bestått alle pålagte tester i den amerikanske militærstandarden for robust elektronikk (MIL-STD-810H), noe som inkluderer tester mot fuktighet, høye temperaturer, regn, kraftig vibrasjon, støt, m… De er vanntette ned til 1,5 meter og har IP68-klassifisering for støv- og vann beskyttelse. Selv ladeetuiet har IP54-klassifisering for støv- og sprutbeskyttelse.

Undertegnede kan (dessverre og heldigvis) bekrefte at de tåler juling etter å ha vært uheldig å miste de ned en trapp, og det eneste som skjedde var at proppene spratt ut av ladeetuiet.

Til sammenligning var Elite 7 Active IP57-klassifisert, mens ladeetuiet ikke var vanntett. Ladeetuiet på Elite 8 Active er også marginalt større og åpnes nå fra toppen istedenfor i front, samtidig som det har mye bedre friksjon slik at det ikke er så glatt. Totalt sett fremstår det både mer praktisk og premium enn ladeetuiet på Elite 7 Active.

I tillegg har Jabra Elite 8 Active vært gjennom Highly Accelerated Corrosion Testing (HACT). Dette innebærer 11 testsykluser, eksempelvis to timers bruk i 40 grader celsius med 93 prosent luftfuktighet, 15 minutters spruttest med saltvann og 15 minutters tørketest på 40 grader. Utover dette har de fått en forbedret ShakeGrip-teknologi som sørger en bedre og sikrere passform i øregangen, mens tre par ørepropper i ulike størrelser (S, M, L) gjør det enklere å finne riktig størrelse/passform.

Hvis du ikke er kjent med ShakeGrip-teknologien så er dette et belegg utenpå øreproppene som gir økt friksjon og sørger for at proppene fester seg bedre i ørekanalen. På Elite 7 Active var det ShakeGrip kun på innsiden, mens Elite 8 Active har ShakeGrip på hele øreproppen. Passform er alltid individuelt, men sannsynligheten er stor for at disse vil sitte godt i de fleste ører.


Bedre lydkvalitet

Kort oppsummert leverer Jabra Elite 8 Active meget god lydkvalitet, og mye skyldes nok støtten for Dolby Audio som gir enda litt klarere og fyldigere lyd, og ikke minst den gode 5-trinns equalizeren og muligheten for å justere lydbildet i Jabra Sound+ appen. Her kan du velge blant seks ferdige lydbilder (Neutral, Speech, Bass Boost, Treble Boost, Smooth, Energize), eller opprette inntil 10 «custom» lydbilder som du kan lagre og enkelt bytte mellom.

Lyden er varm og engasjerende, og den pumpene bassen er perfekt når du er midt i ett hardt intervalldrag og trenger at tonene fra Freddy Kalas og «Pinne for landet» pusher deg gjennom melkesyrehimmelen. Undertegnede er ingen audiofil, men har testet ganske mange ulike ørepropper gjennom årene, og kan trygt si at Jabra Elite 8 Active er blant allsidige nok til å kunne de spille de fleste musikksjangere å levere god lyd nesten uansett preferanser.

Av lydkodeker støtter Jabra Elite 8 Active AAC og SBC, og de er klargjort for de høyoppløselige lydkodekene Bluetooth LC3 og LC3 Plus.

Til slutt er det verdt å nevnte at Jabra har inkludert en egen seksjon med «Relaxing Sounds» i Sound+ appen. Her kan du velge blant en rekke avslappende bakgrunnslyder som havbølger, regn, fuglesang, elvebrus, etc… Det kan være et fint alternativ om du ønsker å koble ut fra virkeligheten å fokusere på arbeid eller dine egne tanker.


Forbedret støydemping og samtalekvalitet

Jabra Elite 8 Active er utstyrt med 6-mikrofons samtaleteknologi med avanserte algoritmer for «bedre samtaleklarhet i alle omgivelser». Samtalekvaliteten var helt ok på Elite 7 Active, spesielt tatt i betraktning det kompakte designet, og for Elite 8 Active er den litt bedre. Kort oppsummert er det ingen problem bruke de til en lengre samtale, selv om de ikke konkurrerer med ørepropper som AirPods Pro (Gen 2) og andre alternativer med typisk «stamme» der mikrofonen sitter nærmere munnen.

Som vanlig er Jabra Elite 8 Active utstyrt med HearThrough-teknologi (mulighet til å slippe inn lyd fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk) – denne gangen i form av en ny Wind Neutralizing HearThrough-teknologi som demper vindstøy uten å blokkere ut trafikklyder.

HearThrough funksjonen er nesten nødvendig for å kunne bruke trådløse ørepropper trygt i bybildet, og er også en fordel når du ønsker å høre samtaler og annet som foregår rundt deg. Det er ikke enorm forskjell på den nye vindnøytraliserende teknologien og den tidligere «vanlige» HearThrough funksjonen, og det vil fremdeles oppstå susing dersom du bruker støydempingen mens du løper/sykler og det blåser utendørs.

Det beste resultatet får du ved å deaktivere støydempingen mens du bruker HearThrough, samtidig som du justerer HearThrough til middels nivå. Den passive støydempingen fra øreproppene er likevel så god at den skjermen en del av bakgrunnsstøyen.

Apropos støydemping så har den aktive støydemping fått et løft ved hjelp av en ny Adaptive Hybrid Active Noise Cancellation-teknologi som tilpasser seg automatisk til omgivelsene du befinner deg i. Sammenlignet med standard ANC i blant annet Elite 4/Elite 4 Active skal den nye Adaptive Hybrid ANC løsningen være 1,6 ganger mer effektiv. Det er vanskelig å si hvor nøyaktig dette er, men på sitt mest effektive er støydempingen på Elite 8 Active merkbart bedre enn på forgjengeren. Det er derimot ingen mulighet til å justere graden av støydemping manuelt, så her er du overlatt til Jabra sine smarte algoritmer.


Lang batteritid og enkel tilkobling

Jabra Elite 8 Active kan by på lang batteritid og skal holde i følge Jabra holde opptil 8 timer med ANC, og opptil 14 timer med ANC deaktivert. Med ladeetuiet utvides tallene til henholdsvis 32 timer og 56 timer. Øreproppene lades enkelt via trådløs lading (Qi-standarden) eller USB-C, og en fullading tar ca. 3 timer. Hurtiglading sørger for at 5 minutter lading gir nok batteri til 1 time lytting, og Mono Mode gir deg mulighet til å bruke kun en ørepropp om gangen.

Jabra Elite 8 Active skal også kunne by på ekstra stabil smartklokketilkobling for klokker som støtter Bluetooth-profilene HFP, A2DP and AVRCP. Ellers støtter de Bluetooth Multipoint for tilkobling til to enheter samtidig (totalt 10 ulike enheter), Fast Pair og Swift Pair for sømløs tilkobling, samt stemmessistentene Google Assistant (Android) og Siri (iOS). Android-brukere får også glede av Spotify Tap som lar deg starte avspilling av musikk fra Spotify spillelister ved et trykk på den ene øreproppen.

Av andre smarte funksjoner er det «auto pause/start» når du fjerner/setter på plass en ørepropp, samt at proppene går automatisk i dvale etter 15 minutter uten bruk. Er du uheldig å miste/rote bort en ørepropp eller ladeetuiet, kan du bruke «Find My Jabra»-funksjonen til å lokalisere øreproppene på et kart i appen.


Enkel betjening

Jabra fortsetter å levere brukervennlighet i toppklassen, og hver ørepropp kan brukes uavhengig av hverandre. De store panelene på utsiden av hver propp betjenes med et lett trykk og støtter både ett, to og tre trykk. Du kan både pause/starte, hoppe frem/tilbake, veksle mellom ANC/HearThrough/ANC av, justere volum ved å holde inne venstre/høyre ørepropp (volumjustering krever at du benytter begge proppene samtidig), samt aktivere stemmeassistenten. Du kan også endre handlingen for de ulike trykkresponsene.

Benytter du Elite 8 Active sammen med en Android-enhet vil du kunne aktivere Google Assistant ved å trykke og holde inne høyre ørepropp samtidig som du prater.


Tilgjengelighet og pris

Jabra Elite 8 Active er tilgjengelig i fargene karamell, kakao, titansort, glanset sort og mørkegrå, og har en veiledende pris på 2499 kr. Det er 500 kr mer enn forgjengeren Elite 7 Active som ble lansert for et år siden, men kan fort være verdt det dersom du setter pris på god lys, lang batteritid, sikker passform, og et sett gode allround trådløse ørepropper.

Ønsker du enda bedre støydemping kan du vurdere Jabra Elite 10 som ble lansert samtidig med Elite 8 Active, eller de nyere Jabra Elite 10 Gen 2 (testet her). Andre gode alternativer er Apple AirPods Pro (Gen 2), Samsung Galaxy Bus Pro 2, Huawei FreeBuds Pro 2, etc.. Sammenlignet med de to første alternativene er fordelen med Jabra at de fungerer uavhengig av operativsystem. Et alternativ til trening er JBL Reflect Aero.

Jabra Elite 8 Active har også kommet i en oppdatert utgave – Jabra Elite 8 Active Gen 2 (testet her).

Og som alltid; Jabra byr på 2 års garanti mot feil fra støv og vann ved registrering i appen Jabra Sound+.

Se også tester av aktuelle produkter her


Konklusjon



Jabra Elite 8 Active
Jabra Elite 8 Active

Product Name: Jabra Elite 8 Active

Brand: Jabra

Offer price: 2499

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 7 Active har vært «go to» øreproppene for treningsglade musikkelskere helt siden de ble lansert, og alt ligger til rette for at Jabra Elite 8 Active skal ta over tronen.

Jabra Elite 8 Active leverer enda bedre og sikrere passform, betraktelig bedre lydkvalitet og støydemping, lengre batteritid og et (mye) bedre ladeetui. Du må  virkelig lete godt for å finne noe å trekke Jabra Elite 8 Active for. 

Om du kjøper Jabra Elite 8 Active vil du sannsynligvis ikke bare bli fornøyd med kvaliteten, men du vil antageligvis kunne ha de i lang tid på grunn av den robuste byggekvaliteten.

Overall
92%
92%
  • Byggekvalitet - 100%
    100%
  • Batteritid - 95%
    95%
  • Lydkvalitet - 90%
    90%
  • Støydemping - 85%
    85%
  • Verdi for pengene - 90%
    90%

Pros

  • Kompakt og lav vekt – både ørepropper og ladeetuiet.
  • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
  • Sikker passform. Vanntett.
  • Innholdsrik app med god equalizer.
  • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
  • Relativt god støydemping.
  • God samtalekvalitet.
  • Automatisk pause/start når proppene settes i/taes ut av øret.

Cons

  • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Silva Smini & Silva Smini Fly”
1. oktober 2024 | Friluftsutstyr

Test: Silva Smini & Silva Smini Fly

Ultraliten og ultralett, og i tillegg laget for å spille på lag med naturen. Silva Smini og Silva Smini Fly er hodelyktene du kan ta med deg overalt.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T”
29. september 2024 | Mobiltelefoner

Test: Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T

Xiaomi 14T Pro og Xiaomi 14T koster langt mindre enn tradisjonelle flaggskip-telefoner, men imponerer likevel med masser av krefter, og et heftig kameraoppsett.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METAFUJI Trail”
29. september 2024 | Sko

Test: ASICS METAFUJI Trail

ASICS METAFUJI Trail viderefører det gode grepet fra Fuji Speed 3, pakker inn enda mer skum, og leverer en rask og ultrakomfortabel terrengsko.
Les mer
Featured image for “Test: Google Pixel Buds Pro 2”
25. september 2024 | Tester

Test: Google Pixel Buds Pro 2

Google Pixel Buds Pro 2 leverer solid lydkvalitet, god støydemping, topp komfort, og avanserte AI-drevne funksjoner som utnytter kraften fra Gemini.
Les mer
Featured image for “Test: VJ XTER”
24. september 2024 | Løpesko

Test: VJ XTER

VJ XTER forener en godt dempet mellomsåle, vanntett overdel, suveren gripeevne, og en bred og god passform i en komfort-sko for allsidig bruk.
Les mer
Featured image for “Test: Huawei Watch GT 5”
19. september 2024 | Tester

Test: Huawei Watch GT 5

Huawei Watch GT 5 og Huawei Watch GT 5 Pro introduserer en ny og avansert pulssensor, forbedret GPS, en abonnementstjeneste med nye funksjoner, og for første gang kart!
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Roamfree HT Hiking Boots”
16. september 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Helly Hansen Roamfree HT Hiking Boots

Helly Hansen Roamfree Helly Tech Hiking Boots er en lett og allsidig tursko som passer like godt til korte turer i marka som til lengre turer i fjellet.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
12. september 2024 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Google Pixel Watch 3”
9. september 2024 | Andre merker

Test: Google Pixel Watch 3

Google Pixel Watch 3 er endelig tilgjengelig i to størrelser. Og de byr på flere spennende oppgraderinger og funksjoner, både for helsemåling og trening.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 8 AMOLED”
2. september 2024 | Anbefalte artikler

Test: Garmin Fenix 8 AMOLED

Garmin Fenix 8 lever videre, epix forsvinner, og Fenix har blitt oppdatert både på inn- og utsiden. Fenix 8 leverer enormt mye, men til en (altfor) høy pris.
Les mer
Featured image for “Test: Google Pixel 9 Pro”
2. september 2024 | Mobiltelefoner

Test: Google Pixel 9 Pro

Google Pixel 9 Pro briljerer med slående god bildekvalitet, et «perfekt» design, en imponerende skjerm, lang batteritid, og flere nyttige AI-funksjoner.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Mach X 2”
31. august 2024 | Løpesko

Test: HOKA Mach X 2

HOKA Mach X 2 tar egenskaper fra flaggskipet Cielo X1, tryggheten fra Mach 6, og lokker med en rask og komfortabel supersko som kan brukes til både hverdag og konkurranse.
Les mer