Test: Jabra Elite 8 Active

31. august, 2023 (oppdatert 7. november 2023)
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Jabra tar selskapets mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag og oppgraderer de både innvendig og utvendig. Jabra Elite 8 Active er som skapt for en aktiv livsstil.

Jabra har igjen lansert nye trådløse ørepropper, og denne gangen er det snakk om to modeller: Jabra Elite 8 Active er spesielt egnet for brukere med en aktiv livsstil og som ønsker ørepropper med ekstrem holdbarhet og allsidighet, mens Jabra Elite 10 er ideell for deg som ønsker avanserte funksjoner og best mulig lydopplevelse og støydemping.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Jabra Elite 8 Active
Jabra Elite 8 Active

Product Name: Jabra Elite 8 Active

Brand: Jabra

Offer price: 2499

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 7 Active har vært «go to» øreproppene for treningsglade musikkelskere helt siden de ble lansert, og alt ligger til rette for at Jabra Elite 8 Active skal ta over tronen.

Jabra Elite 8 Active leverer enda bedre og sikrere passform, betraktelig bedre lydkvalitet og støydemping, lengre batteritid og et (mye) bedre ladeetui. Du må  virkelig lete godt for å finne noe å trekke Jabra Elite 8 Active for. 

Om du kjøper Jabra Elite 8 Active vil du sannsynligvis ikke bare bli fornøyd med kvaliteten, men du vil antageligvis kunne ha de i lang tid på grunn av den robuste byggekvaliteten.

Overall
92%
92%
 • Byggekvalitet - 100%
  100%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Støydemping - 85%
  85%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Kompakt og lav vekt – både ørepropper og ladeetuiet.
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • Sikker passform. Vanntett.
 • Innholdsrik app med god equalizer.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • Relativt god støydemping.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause/start når proppene settes i/taes ut av øret.

Cons

 • Ingen spesielle.

Nøkkelspesifikasjoner Elite 8 Active:

 • IP68-klassifisering – støvsikre og vanntette ørepropper. Ladeetui med IP54-beskyttelse mot vannsprut og støv.
 • Ekstrem byggekvalitet (MIL-STD-810H og HACT sertifisert).
 • Krystallklar lyd med Dolby Audio.
 • Jabra ShakeGrip-teknologi dekker nå hele øreproppene for en sikrere passform. Vingefritt og slankt design.
 • Adaptive Hybrid ANC filtrerer automatisk ut bakgrunnsstøy.
 • Wind Neutralizing HearThrough for innendørs- og utendørsaktiviteter.
 • 6-mikrofons samtaleteknologi med vindstøybeskyttende tekstil.
 • 6 mm store høyttalere.
 • Opptil 8 timer batteritid og 32 timer med ladeetui (ANC på).
 • Ekstra stabil smartklokketilkobling for telefoner som støtter Bluetooth HFP, A2DP og AVRCP.
 • Google Assistant (Android), Siri (iOS), Fast Pair, Swift Pair & Spotify Tap playback.
 • Tilgjengelig i fargene karamell, navy, sort og mørk grå.

Jabra Elite 8 Active – designet for trening og hverdagsliv

Jabra har solgt i bøtter og spann av de trådløse øreproppene Jabra Elite 7 Active, og mye ligger til rette for at den nye toppmodell i Active-serien – Jabra Elite 8 Active – vil gjøre det samme. Forgjengeren leverte på nesten alle områder, og Elite 8 Active tar det et steg videre over hele fjøla. Sammenlignet med Elite 7 Active kan Jabra Elite 8 Active by på følgende:

 • Bedre værtetting (både ørepropper og ladeetui).
 • ShakeGrip-belegg på hele utsiden gir sikrere passform (tidligere kun på innsiden).
 • Ekstrem byggekvalitet (MIL-STD-810H og HACT sertifisert).
 • Lengre battertid.
 • Bedre lydkvalitet (Dolby Atmos) og samtalekvalitet.
 • Forbedret støydemping.

Laget for å tåle alt

Jabra Elite 8 Active bevarer det samme kompakte og vingeløse designet og den samme lave vekten, og er designet for å tåle ekstreme påkjenninger. Elite 8 Active har bestått alle pålagte tester i den amerikanske militærstandarden for robust elektronikk (MIL-STD-810H), noe som inkluderer tester mot fuktighet, høye temperaturer, regn, kraftig vibrasjon, støt, m… De er vanntette ned til 1,5 meter og har IP68-klassifisering for støv- og vann beskyttelse. Selv ladeetuiet har IP54-klassifisering for støv- og sprutbeskyttelse.

Undertegnede kan (dessverre og heldigvis) bekrefte at de tåler juling etter å ha vært uheldig å miste de ned en trapp, og det eneste som skjedde var at proppene spratt ut av ladeetuiet.

Til sammenligning var Elite 7 Active IP57-klassifisert, mens ladeetuiet ikke var vanntett. Ladeetuiet på Elite 8 Active er også marginalt større og åpnes nå fra toppen istedenfor i front, samtidig som det har mye bedre friksjon slik at det ikke er så glatt. Totalt sett fremstår det både mer praktisk og premium enn ladeetuiet på Elite 7 Active.

I tillegg har Jabra Elite 8 Active vært gjennom Highly Accelerated Corrosion Testing (HACT). Dette innebærer 11 testsykluser, eksempelvis to timers bruk i 40 grader celsius med 93 prosent luftfuktighet, 15 minutters spruttest med saltvann og 15 minutters tørketest på 40 grader. Utover dette har de fått en forbedret ShakeGrip-teknologi som sørger en bedre og sikrere passform i øregangen, mens tre par ørepropper i ulike størrelser (S, M, L) gjør det enklere å finne riktig størrelse/passform.

Hvis du ikke er kjent med ShakeGrip-teknologien så er dette et belegg utenpå øreproppene som gir økt friksjon og sørger for at proppene fester seg bedre i ørekanalen. På Elite 7 Active var det ShakeGrip kun på innsiden, mens Elite 8 Active har ShakeGrip på hele øreproppen. Passform er alltid individuelt, men sannsynligheten er stor for at disse vil sitte godt i de fleste ører.


Bedre lydkvalitet

Kort oppsummert leverer Jabra Elite 8 Active meget god lydkvalitet, og mye skyldes nok støtten for Dolby Audio som gir enda litt klarere og fyldigere lyd, og ikke minst den gode 5-trinns equalizeren og muligheten for å justere lydbildet i Jabra Sound+ appen. Her kan du velge blant seks ferdige lydbilder (Neutral, Speech, Bass Boost, Treble Boost, Smooth, Energize), eller opprette inntil 10 «custom» lydbilder som du kan lagre og enkelt bytte mellom.

Lyden er varm og engasjerende, og den pumpene bassen er perfekt når du er midt i ett hardt intervalldrag og trenger at tonene fra Freddy Kalas og «Pinne for landet» pusher deg gjennom melkesyrehimmelen. Undertegnede er ingen audiofil, men har testet ganske mange ulike ørepropper gjennom årene, og kan trygt si at Jabra Elite 8 Active er blant allsidige nok til å kunne de spille de fleste musikksjangere å levere god lyd nesten uansett preferanser.

Av lydkodeker støtter Jabra Elite 8 Active AAC og SBC, og de er klargjort for de høyoppløselige lydkodekene Bluetooth LC3 og LC3 Plus.

Til slutt er det verdt å nevnte at Jabra har inkludert en egen seksjon med «Relaxing Sounds» i Sound+ appen. Her kan du velge blant en rekke avslappende bakgrunnslyder som havbølger, regn, fuglesang, elvebrus, etc… Det kan være et fint alternativ om du ønsker å koble ut fra virkeligheten å fokusere på arbeid eller dine egne tanker.


Forbedret støydemping og samtalekvalitet

Jabra Elite 8 Active er utstyrt med 6-mikrofons samtaleteknologi med avanserte algoritmer for «bedre samtaleklarhet i alle omgivelser». Samtalekvaliteten var helt ok på Elite 7 Active, spesielt tatt i betraktning det kompakte designet, og for Elite 8 Active er den litt bedre. Kort oppsummert er det ingen problem bruke de til en lengre samtale, selv om de ikke konkurrerer med ørepropper som AirPods Pro (Gen 2) og andre alternativer med typisk «stamme» der mikrofonen sitter nærmere munnen.

Som vanlig er Jabra Elite 8 Active utstyrt med HearThrough-teknologi (mulighet til å slippe inn lyd fra omgivelsene samtidig som du lytter til musikk) – denne gangen i form av en ny Wind Neutralizing HearThrough-teknologi som demper vindstøy uten å blokkere ut trafikklyder.

HearThrough funksjonen er nesten nødvendig for å kunne bruke trådløse ørepropper trygt i bybildet, og er også en fordel når du ønsker å høre samtaler og annet som foregår rundt deg. Det er ikke enorm forskjell på den nye vindnøytraliserende teknologien og den tidligere «vanlige» HearThrough funksjonen, og det vil fremdeles oppstå susing dersom du bruker støydempingen mens du løper/sykler og det blåser utendørs.

Det beste resultatet får du ved å deaktivere støydempingen mens du bruker HearThrough, samtidig som du justerer HearThrough til middels nivå. Den passive støydempingen fra øreproppene er likevel så god at den skjermen en del av bakgrunnsstøyen.

Apropos støydemping så har den aktive støydemping fått et løft ved hjelp av en ny Adaptive Hybrid Active Noise Cancellation-teknologi som tilpasser seg automatisk til omgivelsene du befinner deg i. Sammenlignet med standard ANC i blant annet Elite 4/Elite 4 Active skal den nye Adaptive Hybrid ANC løsningen være 1,6 ganger mer effektiv. Det er vanskelig å si hvor nøyaktig dette er, men på sitt mest effektive er støydempingen på Elite 8 Active merkbart bedre enn på forgjengeren. Det er derimot ingen mulighet til å justere graden av støydemping manuelt, så her er du overlatt til Jabra sine smarte algoritmer.


Lang batteritid og enkel tilkobling

Jabra Elite 8 Active kan by på lang batteritid og skal holde i følge Jabra holde opptil 8 timer med ANC, og opptil 14 timer med ANC deaktivert. Med ladeetuiet utvides tallene til henholdsvis 32 timer og 56 timer. Øreproppene lades enkelt via trådløs lading (Qi-standarden) eller USB-C, og en fullading tar ca. 3 timer. Hurtiglading sørger for at 5 minutter lading gir nok batteri til 1 time lytting, og Mono Mode gir deg mulighet til å bruke kun en ørepropp om gangen.

Jabra Elite 8 Active skal også kunne by på ekstra stabil smartklokketilkobling for klokker som støtter Bluetooth-profilene HFP, A2DP and AVRCP. Ellers støtter de Bluetooth Multipoint for tilkobling til to enheter samtidig (totalt 10 ulike enheter), Fast Pair og Swift Pair for sømløs tilkobling, samt stemmessistentene Google Assistant (Android) og Siri (iOS). Android-brukere får også glede av Spotify Tap som lar deg starte avspilling av musikk fra Spotify spillelister ved et trykk på den ene øreproppen.

Av andre smarte funksjoner er det «auto pause/start» når du fjerner/setter på plass en ørepropp, samt at proppene går automatisk i dvale etter 15 minutter uten bruk. Er du uheldig å miste/rote bort en ørepropp eller ladeetuiet, kan du bruke «Find My Jabra»-funksjonen til å lokalisere øreproppene på et kart i appen.


Enkel betjening

Jabra fortsetter å levere brukervennlighet i toppklassen, og hver ørepropp kan brukes uavhengig av hverandre. De store panelene på utsiden av hver propp betjenes med et lett trykk og støtter både ett, to og tre trykk. Du kan både pause/starte, hoppe frem/tilbake, veksle mellom ANC/HearThrough/ANC av, justere volum ved å holde inne venstre/høyre ørepropp (volumjustering krever at du benytter begge proppene samtidig), samt aktivere stemmeassistenten. Du kan også endre handlingen for de ulike trykkresponsene.

Benytter du Elite 8 Active sammen med en Android-enhet vil du kunne aktivere Google Assistant ved å trykke og holde inne høyre ørepropp samtidig som du prater.


Tilgjengelighet og pris

Jabra Elite 8 Active er tilgjengelig i fargene karamell, kakao, titansort, glanset sort og mørkegrå, og har en veiledende pris på 2499 kr. Det er 500 kr mer enn forgjengeren Elite 7 Active som ble lansert for et år siden, men kan fort være verdt det dersom du setter pris på god lys, lang batteritid, sikker passform, og et sett gode allround trådløse ørepropper.

Ønsker du enda bedre støydemping kan du vurdere Jabra Elite 10 som ble lansert samtidig med Elite 8 Active, og så klart alternativene Apple AirPods Pro (Gen 2), Samsung Galaxy Bus Pro 2, Huawei FreeBuds Pro 2, etc.. Sammenlignet med de to første alternativene er fordelen med Jabra at de fungerer uavhengig av operativsystem. Et alternativ til trening er JBL Reflect Aero.

Og som alltid; Jabra byr på 2 års garanti mot feil fra støv og vann ved registrering i appen Jabra Sound+.

Se også tester av aktuelle produkter her


KonklusjonJabra Elite 8 Active
Jabra Elite 8 Active

Product Name: Jabra Elite 8 Active

Brand: Jabra

Offer price: 2499

Currency: NOK

Konklusjon

Jabra Elite 7 Active har vært «go to» øreproppene for treningsglade musikkelskere helt siden de ble lansert, og alt ligger til rette for at Jabra Elite 8 Active skal ta over tronen.

Jabra Elite 8 Active leverer enda bedre og sikrere passform, betraktelig bedre lydkvalitet og støydemping, lengre batteritid og et (mye) bedre ladeetui. Du må  virkelig lete godt for å finne noe å trekke Jabra Elite 8 Active for. 

Om du kjøper Jabra Elite 8 Active vil du sannsynligvis ikke bare bli fornøyd med kvaliteten, men du vil antageligvis kunne ha de i lang tid på grunn av den robuste byggekvaliteten.

Overall
92%
92%
 • Byggekvalitet - 100%
  100%
 • Batteritid - 95%
  95%
 • Lydkvalitet - 90%
  90%
 • Støydemping - 85%
  85%
 • Verdi for pengene - 90%
  90%

Pros

 • Kompakt og lav vekt – både ørepropper og ladeetuiet.
 • God batteritid. Hurtiglading + trådløs lading
 • Sikker passform. Vanntett.
 • Innholdsrik app med god equalizer.
 • Multi Point – Mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig.
 • Relativt god støydemping.
 • God samtalekvalitet.
 • Automatisk pause/start når proppene settes i/taes ut av øret.

Cons

 • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som…
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været,…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer…
Featured image for “Test: HOVERAir X1”

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot…
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer,…
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for…
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i…
Featured image for “Test: Skogstad Salen Light dunjakke”

Test: Skogstad Salen Light dunjakke

Skogstad Salen Light dunjakke byr på en lett og varmende dunjakke i et flott design til en god pris. Og…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable…
Featured image for “Test: Skogstad Tryvann turbukse”

Test: Skogstad Tryvann turbukse

Skogstad Tryvann turbukse…
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk…
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers”

Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er lett å bli glad i når temperaturen synker og du behøver en varm og…
Featured image for “Test: COROS Heart Rate Monitor”

Test: COROS Heart Rate Monitor

COROS Heart Rate Monitor er selskapets første eksterne pulssensor, og kort oppsummert har de lyktes godt med å ta steget…