Test: ASICS GEL-Trabuco 11

11. juni, 2023 (oppdatert 20. september 2023)
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer komfortabel.

ASICS GEL-Trabuco 10 var kanskje den største positive overraskelsen blant alle terrengskoene jeg testet i fjor. Trabuco 10 var et råskinn når det kom til allsidighet, trygghet og komfort. Den appellerte til nybegynnere for stabiliteten og komforten, mens erfarne løpere og ultraløpere ville elske den for den høye komforten og gode beskyttelsen. Nå er en ny generasjon på plass, og ASICS GEL-Trabuco 11 har en stor oppgave å fylle.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Kjøp ASICS GEL-Trabuco 11

Kjøp ASICS GEL-Trabuco 11 GTX

ASICS GEL-Trabuco 11 – Evighetsmaskinen har blitt bedre

ASICS GEL-Trabuco 11 bygger på de samme egenskapene, men er enda bedre beskyttet, mer stabil, og byr på bedre demping. Trabuco-serien har aldri vært bygget for å være raskest og lettest, men er skoene for deg som ønsker en arbeidshest som kan ta deg langt – med høy komfort – enten det er i terreng, på grusveier, eller til og med lengre partier med asfalt.

ASICS GEL-Trabuco 11 funker nemlig til det meste så lenge du holder deg unna teknisk krevende terreng. Den byr på fantastisk komfort, god stabilitet og imponerende godt grep. Sammenlignet med forgjengeren er overdelen oppgradert med en forsterket (lukket) mesh som gir bedre holdbarhet, økt stabilitet og bedre ventilasjon, og tåkappen er betydelig kraftigere og strekker seg lengre bakover på sidene og bidrar til å gjøre skoen mer stabil. ASICS har også husket på å inkludere refleksdetaljer som gjør skoen mer synlig i mørke.

Asics har også hatt stort fokus på bærekraft i produksjonen av Trabuco 11, og 50% av meshet i overdelen består av resirkulerte materialer for å redusere avfall og karbonutslipp.
Det er også tatt i bruk metoder for å redusere vannforbruket og karbonutslippet i produksjonen av socklineren på innsiden av skoen.


Høy komfort og stabilitet

Trabuco 10 bød på imponerende komfort, men ASICS GEL-Trabuco 11 tar det enda et steg videre ved å introdusere en ny mellomsåle med FlyteFoam Blast-materiale som gir bedre respons og støtdemping. Det nye FlyteFoam Blast-materialet gir også litt ekstra respons til sålen, selv om dette ikke er veldig merkbart annet enn på hardt underlag dersom du for eksempel bruker skoen som en door-to-trail sko.

Hælkappen er myk og holder foten trygt på plass i skoen, samtidig som den gir god støtte og motvirker vridning. Under hælen er det en GEL-pute som forsterker følelsen av høy komfort uten at det resulterer i en «daff» og treg sko. Nytt fot Trabuco 11 er en ny GEL-kapsel under forfoten som bidrar til ekstra beskyttelse og demping.

ASCIS har også erstattet DUOMAX-materialet på innsiden av skoen (et kompakt material som ble brukt for å hindre foten i å falle innover under landingsfasen) med et nytt tilpasningsdyktig «skjelett» som gir bedre støtte og er langt mer fleksibelt og lettere. Dette har igjen gjort det mulig å få plass til mer skum, samt øke stackhøyden med 2 mm uten at det går på bekostning av vekten.

Mellom mellomsålen og yttersålen finner vi en forbedret steinplate som beskytter fotbladene mot skarpe steiner og samtidig bidrar til økt vridningsstabilitet. Steinplaten tar bort noe av «førligheten» til skoen (her er for eksempel Salomon Pulsar Trail Pro 2 meget god), men til gjengjeld byr den på god beskyttelse og sørger for at du kan løpe lenger uten å bli mørbanket og sliten i føttene.


Yttersåle og grep

ASICS GEL-Trabuco 11 tar i bruk en oppgradert utgave av den slitesterke og gode ASICSGRIP-sålen. Grepet på GEL-Trabuco 10 var strålende, og GEL-Trabuco 11 har fått enda litt bedre grep takket være de mange 5 mm høye multidireksjonelle knastene strategisk plassert over hele sålen.

Avstanden mellom knastene er stor nok til å hindre steiner og gjørme i å feste seg, men tett nok til å gi godt grep på de fleste typer underlag som stier, sva, grus og asfalt. Som de fleste andre sko har den vanskelig for å sitte på våte røtter, og ikke minst skikkelig gjørmestier, men så er det også umulig å lage en såle som skal dekke alle forhold du kan møte i naturen.


Følelse og bruk

Det er ikke enormt mye som skiller årets modell fra forgjengeren, men sammenlignet med Trabuco 10 er Trabuco 11 en mer komfortabel sko med mer støtte og økt beskyttelse. Herremodellen er marginalt lettere (300 g mot 305 g i str. 42), men damemodellen er faktisk litt tyngre (265 g mot 256 g i str. 38).

Dette er uansett ingen lettvektssko laget for rekordløp på korte distanser der både vekt og ekstrem presisjon er avgjørende. ASICS GEL-Trabuco 11 er laget for deg som ønsker stabilitet, trygghet og komfort – uansett hvor lenge og langt du skal løpe.

Den største forskjellen mellom de to modellene merkes i den økte dempingen og støtten. Hvis du likte Trabuco 10, vil du sannsynligvis like Trabuco 11, og hvis du ikke har prøvd Trabuco-serien før, så er dette en god anledning til å gjøre det.

ASICS GEL-Trabuco 11 egner seg godt til nybegynnere som ønsker en stødig sko, og som for eksempel allerede benytter en sko med pronasjonsstøtte, men også til til erfarne løpere som ønsker en terrengsko til lengre distanser som for maraton og ultraløp. Det er også en ypperlig sko til vanlig turbruk i marka eller på fjellet, og vil i mange tilfeller kunne erstatte en tyngre fjellsko. Er du på utkikk etter en terrengsko for teknisk krevende terreng, og som byr på maksimal løpsfølelse, så bør du se etter noe annet.

To andre alternativer som konkurrerer i samme klasse er Salomon Glide Max TR og Salomon Ultra Glide 2. Dette er to sko som er laget for det samme bruksområde og målgruppen, og som byr på mange av de samme kvalitetene.

Ønsker du en raskere og mer responsiv sko bør du vurdere ASICS Fuji Speed 2. Dette er en rask og responsiv sko med langt bedre demping enn HOKA Zinal 2. Full test finner du her: Test: ASICS Fuji Speed 2


Tilgjengelighet og passform

ASICS GEL-Trabuco 11 er tilgjengelig i herre- og dame modell i et stort utvalg størrelser og farger. Passformen på Asics GEL-Trabuco 11 er allsidig og vil nok passe alt fra smale til middels brede føtter.

Merk at Asics er noe små i størrelsen, og du må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i Asics det samme som 45 i Mizuno, 45,5 i Nike, 46 i Salomon, etc. (alle tre tilsvarer 29,5 cm). Dog er denne modellen noe større enn forrige utgave, så skoen vil nok føles romsligere enn Trabuco 10 (bredere og mer voluminøs).

I tillegg til den «vanlige» modellen kommer ASICS GEL-Trabuco 11 i en GORE-TEX modell.


ASICS GEL-Trabuco 11 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 34 mm/26 mm – 34 mm/26 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm/8 mm
Vekt (herre/dame): 300 g / 265 g

ASICS GEL-Trabuco 10 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 34 mm/26 mm – 34 mm/26 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm/8 mm
Vekt (herre/dame): 305 g / 256 g


Konklusjon


Kjøp ASICS GEL-Trabuco 11

Kjøp ASICS GEL-Trabuco 11 GTX
ASICS GEL-Trabuco 11
ASICS GEL-Trabuco 11

Product Name: ASICS GEL-Trabuco 11

Brand: ASICS

Offer price: 1700

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS GEL-Trabuco 11 bygger videre på suksessen til sin forgjenger, og treffer på områder som allsidighet, trygghet og komfort. Den nye mellomsålen i FlyteFoam Blast sørger for enda litt mer demping og bedre respons, og fraværet av DUAMAX materialet gjør skoen mer fleksibel.

ASICS GEL-Trabuco 11 vil aldri være den raskeste skoen, men det kan være den skoen som får deg til å prestere best over lengre distanser, eller skoen som får deg til å smile bredest på dager der føttene dine trenger litt ekstra beskyttelse. ASICS har levert en stødig og godt dempet – men likevel livlig og allsidig løpesko – og har virkelig truffet når det gjelder å finne en såle som gir godt grep på varierende underlag.

Som oppsummert med forgjengeren; «Nybegynnere vil like skoen for stabiliteten og komforten, mens erfarne løpere og ultraløpere vil elske den for den høye komforten og gode beskyttelsen».

Overall
85%
85%

Pros

  • Komfortabel og allsidig passform.
  • Meget god demping.
  • Godt beskyttelse (360 grader).
  • Stabil på kompakt underlag.
  • Godt grep på nesten alle typer underlag.
  • Stort fokus på bærekraft i produksjonen.

Cons

  • Litt tung.
  • Ikke den beste løpsfølelsen.
  • Ustabil i teknisk krevende terreng.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX

Salomon Elixir Mid GORE-TEX forener lekenheten fra en terrengsko, stødigheten fra en fjellsko og stilen fra en streetsko i en…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…