Test: Garmin HRM-Pro Plus

25. juli, 2022 (oppdatert 28. mai 2023)
Featured image for “Test: Garmin HRM-Pro Plus”

Eier du en Garmin-klokke i dag, eller planlegger å kjøpe en? I så fall er det ingen tvil om hvilket pulsbelte som er det beste du kan supplere klokken med. Nye Garmin HRM-Pro Plus er et sikkert valg.

Garmin HRM-Pro var allerede kongen på haugen, og nye Garmin HRM-PRO Plus retter opp i det ene store minuset med forrige versjon.

For selv om Garmin HRM-Pro allerede bød på funksjoner som selv de færreste bruker, så feilet den på det ene området som alle en eller annen gang må gjennom – batteriskiftet. Med Garmin HRM-Pro, bestemte det ellers så smarte selskapet seg for å bruke verdens minste skruer for å feste batteriluken, og det hele fire stykker. 

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Garmin HRM-Pro Plus

Nye Garmin HRM-Pro Plus viderefører de samme avanserte funksjonene og den samme behagelige passformen, og introduserer en helt ny batteriluke som totalt eliminerer skruene og isteden skaper hallelujastemning hver gang du behøver å bytte batteri. Det skjer nok uansett ikke ofte ettersom batteritiden er estimert til 12 måneder med inntil en halvtimes bruk daglig.

Den nye batteriluken åpnes og lukkes ved å ta av den hvite gummiringen rundt sensoren, og deretter vri et enkelt lokk 90 grader rundt. Dette gjøres på sekunder, og i tillegg til å være MYE enklere enn tidligere, så bidrar det samtidig til å sikre at sensoren opprettholder vanntettheten over tid. Garmin HRM-Pro Plus er vanntett ned til 50 meter (tåler svømming, ikke dykking), men utfordringen med å åpne/lukke den gamle batteriluken kunne skape problemer med å få det tilstrekkelig tett etter batteribytte. Dette er nå fikset. Garmin har til og med sørget for å inkludere en liten «flipp» du kan ta tak i for å vippe ut batteriet når det må skiftes.

Garmin HRM-PRO Plus  – Dette er nytt

Som nevnt er det Garmin-brukere som vil ha størst nytte av Garmin HRM-Pro Plus ettersom flere av funksjonene krever en kompatibel Garmin-klokke for å fungere. Garmin HRM-Pro Plus tilbyr følgende:

 • NYTT: Nytt og forbedret design som eliminerer skruene i batteriluken.
 • NYTT: Beregning av løpshastighet og distanse ved løping/trening innendørs (kommer til HRM-Pro)
 • Avansert løpsdynamikk: Måler statistikk som vertikal bevegelse, tid med bakkekontakt, skrittlengde, vertikalt forholdstall, løpsfrekvens, m.m..
 • Kraftberegning (native) ved bruk sammen med en nyere klokke (Forerunner/Fenix/Epix lansert i 2022). Kraftberegning ved bruk av en eldre kompatibel Garmin-klokke, men da ved hjelp av Connect IQ app.
 • Kraftberegning under langrenn.
 • Lagrer data fra svømmeøkter uten behov for klokke.
 • Lagring og videresending av puls.
 • Physio TrueUp: Kan brukes uten tilkobling til en klokke, og deretter overføre informasjon som intensitetsminutter, skritt, puls og kalorier når pulsbeltet pares med klokken eller Garmin Connect appen.
 • Dobbel overføring: Støtter ubegrenset antall ANT+ enheter, og tre ulike Bluetooth (BLE) enheter.

Merk at det i utgangspunktet kun er løpshastighet og distanse som er helt nytt, og at Garmin HRM-PRO vil få denne funksjonen gjennom en programvareoppdatering. De to pulsbeltene blir med andre ord helt like, bortsett fra batteriluken og fargen på gummiringen.

Oppsett og bruk

Garmin HRM-Pro Plus klargjøres som hvilken som helst annen Garmin-klokke, og legges til i Garmin Connect appen som en ny enhet. Her får du tilgang til å oppgi personlige data som høyde, vekt, alder, etc. slik at beregningene blir best mulig ved bruk av kun pulssensoren.

I appen får du også mulighet til å oppdatere programvaren på Garmin HRM-Pro Plus, og etter hver økt vil du kunne se batteristatusen på sensoren.

Nyttige funksjoner for Garmin-brukere

Avansert løpsdynamikk er ikke nytt i seg selv, og Garmin HRM-Pro Plus viderefører bare det både Garmin HRM-Tri og Garmin HRM-Pro allerede har gjort i lang tid.

Nytt er derimot Løpshastighet og distanse. Ved hjelp av en innebygd akselerasjonsmåler i pulsbeltet og avanserte algoritmer, er Garmin HRM-PRO Plus i stand til å estimere løpshastighet og løpsdistanse ved trening innendørs. Tidligere har dette krevd en ekstern fotsensor dersom du ønsket mer nøyaktig data enn det klokken er i stand til å gi. Funksjonen er spesielt nyttig dersom du driver en innendørs aktivitet der det ikke er tillat med bruk av klokker, som for eksempel håndball, basketball, bandy, etc…

Metoden for hvordan Garmin benytter Garmin HRM-Pro Plus til å beregne løpshastighet og distanse er i utganspunktet relativt avansert, og sensoren kan kalibreres både ved løping utendørs og innendørs for å bli mest mulig nøyaktig. Fremgangsmåten tar jeg ikke med her, men presisjonen er i hvert fall meget god, og det er med andre ord et nyttig verktøy som for mange vil kunne erstatte den langt mer kostbare Stryd-sensoren.

Physio TrueUp gjør det mulig å bruke Garmin HRM-Pro Plus uavhengig av en pulsklokke. Når du bruker pulsbelte separat, vil det lagre info som skritt, kalorier, intensitetsminutter og puls. I det du kobler beltet til en kompatibel Garmin-enhet, eller Garmin Connect på mobilen, vil informasjonen overføres til samtlige enheter som umiddelbart oppdateres.

Lagring og videresending av puls er ikke nytt, men må nevnes ettersom det er en svært nyttig funksjon. Lagring av puls gjør det mulig å benytte Garmin HRM-Pro Plus uavhengig av en pulsklokke, som for eksempel under svømming eller en idrett der det ikke er tillatt å bruke klokke. De fleste nyere Garmin-klokker er i stand til å måle puls under vann ved hjelp av den innebygde pulssensoren, men dette er svært utsatt for feilmålinger, og det anbefales å bruke en ekstern pulssensor til dette.

Merk at Garmin HRM-Pro Plus fungerer supert til svømming utendørs, men dersom du svømmer i basseng anbefales det å benytte Garmin HRM-Swim, et pulsbelte med ekstra silikonbelegg som gjør det sklisikkert. Under selve svømmingen fungerer den vanlige stroppen fint, men ved vendinger i bassenget har den vanlige stroppen lett for å gli nedover brystkassen og magen.,

Overføring og kompabilitet

Garmin HRM-Pro Plus støtter som nevnt både ANT+ og Bluetoooth. Hvis du ikke har peiling hva dette betyr, så er det enkelt forklart to overføringsstandarder for informasjon. For at to enheter (for eksempel en pulsklokke og et pulsbelte) skal kunne prate sammen, må begge støtte samme frekvens. Fordelen med støtte for begge standarder er at beltet vil støtte pulsklokker og enheter som benytter kun Bluetooth, eller kun ANT+.

I tillegg til å være åpen for tilnærmet alle typer enheter, så vil støtten for både ANT+ og Bluetooth gjøre det mulig å koble til flere enheter samtidig. Dersom du er hyppig bruker av online treningsplattformer som Zwift, BKOOL, Kinomap, etc., vil du kunne dra nytte av en klokke og en pulssensor som støtter begge overføringsfrekvenser.

Garmin HRM-Pro Plus støtter tilnærmet uendelig ANT+ kanaler, og så mye som tre ulike Bluetooth-enheter samtidig. Dette gjør at du for eksempel kan benytte ANT+ kanalen for å pare klokken, en Bluetooth-kanal for å koble til en tredemølle, en til en treningsapp, og en til et par trådløse ørepropper.

Dersom du bruker Garmin HRM-Pro Plus sammen med en Garmin-klokke, er det dog anbefalt å benytte ANT+ som overføringssignal. For selv om både belte og klokke støtter begge standarder, er det kun ANT+ som overfører data som løpsdynamikk, kraft og lagrede økter utelukkende via ANT+. For å være sikker på at du er tilkoblet via ANT+, kan du finne sensoren under «Sensorer og tilbehør» på klokken, og deretter velge «Om». Her kan du velge hvilken tilkobling du ønsker å benytte, men Garmin velger i utgangspunktet ANT+ som standard.

Konkurrenter

Den åpenbare konkurrenten er den eksisterende Garmin HRM-Pro som «Plus»-versjonen nå erstatter. Etter siste programvareoppdatering for HRM-Pro er nemlig de to pulssensorene identiske hva gjelder funksjoner. Eier du dette beltet i dag, er det med andre ord liten grunn til å oppgradere. Med mindre du virkelig ikke liker å bytte batteri på den den gamle modellen…

Går du derimot med tanken om å kjøpe et nytt, så er det ingen tvil om hva du bør velge. Prisen for de to modellene er den samme, og det er utelukkende fordeler ved den nye batteriluken på Garmin HRM-Pro Plus.

Hvis du ikke bryr deg om den avanserte løpsdynamikken, eller kraftmålingen, eller ikke har en klokke som støtter dette (f.eks. Garmin Venu/Vivoactive), så er det ingen grunn til å bruke penger på noe annen enn Garmin HRM-Dual som gir deg alt du trenger.

Er du lykkelig bruker av en pulsklokke av et annet merke enn Garmin, og heller ikke har planer om å skifte, så er Polar H10, eller Polar Verity Sense to gode alternativer. Til og med Polar H9 som er en rimeligere utgave av H10, og som byr på alt du trenger for nøyaktig pulsmåling.

Ønsker du å lese mer om hvordan pulsmåling foregår både via optisk pulsmåling på håndleddet og via EKG-måling i en brystsensor, og ikke minst få gode tips til hvilken pulsmåler du bør velge? Da anbefales det å lese denne Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite.

Konklusjon

Garmin HRM-Pro Plus
Garmin HRM-Pro Plus

Product Name: Garmin HRM-Pro Plus

Brand: Garmin

Offer price: 1399

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin HRM-Pro Plus er ikke en enorm nyhet, men den gjør et allerede svært godt pulsbelte enda bedre. For Garmin-brukere som bryr seg om statistikk i form av avansert løpsdynamikk, kraftmåling, løpsdistanse ved bruk innendørs, etc., så er Garmin HRM-Pro Plus et soleklart valg, med mindre du allerede eier et Garmin HRM-Pro. For brukere av andre klokkemerker og som heller ikke går med planer om å bytte til Garmin, så er det derimot liten hensikt å velge Garmin HRM-Pro Plus fremfor en rimeligere modell.

Overall
92%
92%

Pros

 • Komfortabel reim. Enkelt å stramme.
 • Lang batteritid. Enkelt batteribytte.
 • Super presisjon.
 • Støtter ubegrenset med ANT+ tilkoblinger, og opptil 3 Bluetooth-tilkoblinger.
 • Vanntett. Fungerer godt til svømming utendørs.
 • Registrerer avansert løpsdynamikk, intensitetsminutter, skritt, puls og kalorier selv om det brukes alene.
 • Måler distanse ved bruk innendørs.
 • Internminne for lagring av treningsøkt ved bruk uten klokke.

Cons

 • Begrenset nytteverdi for «ikke-Garmin» brukere.

KJØP HER

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en…
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 265”

Test: Garmin Forerunner 265

«Atter en konge». Garmin Forerunner 265 leverer så suverent mye til en så god pris, at det er lett å…
Featured image for “Test: Garmin Vivomove Trend”

Test: Garmin Vivomove Trend

Leter du etter en klokke som er smart nok til å erstatte smartklokka og sporty nok til å utfordre pulsklokka?…
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Fenix 7 Sapphire Solar (Kort versjon)

Garmin Fenix 7 Sapphire Solar viderefører arven fra en allerede svært god pulsklokke, og forsterker Garmin sitt enorme grep om…
Featured image for “Test: Garmin Bounce”

Test: Garmin Bounce

Hva får du når et av verdens største produsenter av pulsklokker og smartklokker bestemmer seg for å lage en smartklokke…
Featured image for “Test: Garmin Instinct Crossover”

Test: Garmin Instinct Crossover

Alltid drømt om en smartklokke med enorm batteritid og følelsen av et ekte urverk på innsiden? Gratulerer, Garmin Instinct Crossover…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 255 Music (Kort versjon)”

Test: Garmin Forerunner 255 Music (Kort versjon)

Kongen av pulsklokker i budsjettklassen – Garmin Forerunner 255 Music har blitt enda bedre. Her får du 90% av toppmodellene…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)”

Test: Garmin Forerunner 955 Solar (Kort versjon)

Ingen pulsklokke gir deg mer for pengene enn Garmin Forerunner 955 Solar. Flaggskippet i Forerunner-serien har blitt både bedre og…
Featured image for “Test: Garmin Venu SQ 2 Music”

Test: Garmin Venu SQ 2 Music

Leter du etter en smartklokke, eller treningsklokke med omfattende aktivitetssporing, nyttige treningsfunksjoner, et flott utseende, enkel betjening og ikke minst…
Featured image for “Test: Garmin Enduro 2”

Test: Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2 er den ultimate klokken for deg som søker (ekstremt) lang batteritid, solid byggekvalitet, og alt som finnes…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Pro Plus”

Test: Garmin HRM-Pro Plus

Eier du en Garmin-klokke i dag, eller planlegger å kjøpe en? I så fall er det ingen tvil om hvilket…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 255 / 255 Music”

Test: Garmin Forerunner 255 / 255 Music

Garmin Forerunner 255 serien klar til å overta bestselger-tronen fra forgjengeren. Her får du virkelig valuta for pengene.…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 955 Solar”

Test: Garmin Forerunner 955 Solar

Garmin Forerunner 955 Solar tar selskapets flaggskipsmodell enda et skritt nærmere perfeksjon.…