Nyhet: Fitbit Charge 6

29. september, 2023 (oppdatert 10. november 2023)
Featured image for “Nyhet: Fitbit Charge 6”

Fitbit har lansert en oppdatert utgave av sin mest populære aktivitetsmåler. Fitbit Charge 6 bygger på den gode gamle Charge 5, men får enda tettere bånd til Google.

Fitbit Charge 5 var en stor oppgradering av den populære aktivitetsmåleren da den ble lansert høsten 2021. Charge 5 kunne by på en nyheter som en flott 1,04″ AMOLED fargeskjerm med høyere lysstyrke (opptil 450 nits), mulighet for alltid-på-skjerm, et slankere design, EDA-sensor (måler stress), EGK-sensor, Daily Readiness, høy/lav pulsvarsling og mulighet for å måle snorking.

Fitbit Charge 6 bygger videre på den populære klokken, og selv om utseende er forholdsvis likt, så bringer den tilbake den fysiske knappen som forsvant med forrige generasjon. Dette legger til rette for enklere betjening – spesielt under aktivitet og dersom det regner. Det er fremdeles ikke snakk om en fysisk knapp, men en haptisk knapp som reagerer på trykk.

Fitbit Charge 6 har også fått en ny «forstørret» modus for enklere avlesning med større skrift.

Klokkehuset på Charge 6 består aluminium, glass og harpiks/resin, mens reimen er laget av silikon og har en aluminiumsspenne. Fitbit Charge 6 er tilgjengelig i fargene Svart, Champagne Gold og Sølv. Fitbit lanserer også et lite hav av nye reimer, og Charge 6 er kompatibel med reimene fra den «gamle» Charge 5.

Lanseringsprisen er i utgangspunktet lavere enn for Charge 5 (160 USD vs 180 USD), men prisen i Norge er faktisk 100 kr mer enn forgjengeren og ender på 1899 kr. Dette inkluderer også 6 måneder Fitbit Premium som er en betaltjeneste som er nødvendig for å få tilgang til en stor del av analysefunksjonene og treningsprogrammene Fitbit tilbyr.Dette er nytt

  • Fysisk knapp for enklere betjening.
  • Ny «forstørret» modus for enklere avlesning.
  • Ny og forbedret pulssensor
  • Mulighet til å sende puls fra klokken til ulike treningsmaskiner.
  • Mer enn 20 nye aktivitetsprofiler.
  • Støtte for YouTube Music kontroller.
  • Sving-for-sving veiledning ved hjelp av Google Maps.
  • Krever Google-konto for tilgang til Fitbit-appen.
  • Tilgang til et stort utvalg nye reimer.

Enda mer Google

Etter at Google kjøpte opp Fitbit tidlig i 2021 har det skjedd litt av hvert med de ulike Fitibit-modellene. I starten var et faktisk flere modeller som mistet funksjoner som Google har ønsket å holde eksklusive for sine Pixel-klokker, men heldigvis har giganten åpnet for å inkludere flere nyttige funksjoner i Fitbit-klokkene.

Fitbit Charge 6 har fått støtte for Google-apper som YouTube Music, Google Maps og Google Wallet slik at du kan bruke klokken til å kontrollere musikken du du spiller av på telefonen dersom du har et YouTube Premium abonnement (følger med en måned gratis prøveabonnement), samt benytte sving-for-sving veiledning gjennom Google Maps, og ikke minst betale trådløst ved hjelp av Google Wallet. Merk at Charge 6 ikke tilbyr kartnavigering, men krever at du starter navigeringen i Google Maps, og du vil deretter få ruteangivelser som viser retning og avstand.

Etter at Fitbit ble en del av Google ble det krav at nye brukere brukte Google-kontoen sin for å logge inn i Fitbit appen, mens eksisterende brukere kunne fortsette å bruke den gamle Fitbit-kontoen. Nå må alle bruke Google-kontoen for å kunne bruke Fitbit Charge 6.


Fullspekket av sensorer

Fitbit Charge 6 er utstyrt med den samme omfattende listen sensorer som Charge 5 og inkluderer et 3-akset akselerometer, GPS+GLONASS, optisk pulssensor, hudtemperatursensor, EDA (elektrisk sensor for å måle stress), SpO2-sensor, lyssensor, vibrasjonsmotor og NFC-chip.

Den innebygde GPS-en gjør at du kan bruke Fitbit Charge 6 til å spore treningsøkten uten behov for å ta med telefonen, og vil sørge for å registrere høydemeter under aktivitet. Dessverre har Fitbit droppet altimeteret, så Charge 6 vil ikke telle høydemeter/etasjer under vanlig bruk (altså kun trening).

EDA-sensoren er i stand til å registrere svette i huden din, og bruker dette for å avgjøre om du er stresset, eller avslappet. EKG-sensoren brukes innlysende nok for å se etter AFib (uregelmessig hjerterytme).


Omfattende aktivitetsmåling

Fitbit Charge 6 inkluderer omfattende aktivitetsmåling som pulsmåling, skritteller, estimert distanse, kaloriforbruk, detaljert søvnanalyse med tid i ulike søvnfaser og søvnscore, fitness score (VO2 maks), Daily Readiness Score, hjertevariabilitet (HRV), hudtemperatur, oksygenmetning (SpO2), pustefrekvens, m.m..

Som nevnt inkluderer klokken en EKG-sensor som ikke bare kan brukes til å utføre en EKG-måling, men også kan scanne for uregelmessig hjerterytme. Merk at Fitbit-enheten kun ser etter AFib når du er i ro, og det kreves at du synkroniserer klokken med Fitbit-appen som deretter vil varsle dersom den oppdager noe unormalt.

EDA-sensoren er i stand til å registrere svette i huden din, og bruker dette for å avgjøre om du er stresset, eller avslappet.

Flere aktivitetsprofiler

Fitbit Charge 6 introduserer over 20 nye aktivitetsprofiler – blant annet HIIT, styrketrening og snowboard – og du kan nå velge blant mer enn 40 ulike aktiviteter. Der du tidligere var begrenset til å kunne ha kun 6 aktivitetsprofiler installert på en gang, får du umiddelbart tilgang til alle 40 på Charge 6.


Ny og bedre pulssensor

Det kanskje mest spennende med Fitbit Charge 6 er den nye pulssensoren som i følge Fitbit/Google skal være opptil 60% med nøyaktig enn tidligere aktivitetsmålere fra selskapet. Selve sensoren ser ut til å være den samme som på Charge 5, men klokken skal benytte forbedret maskinlæringsalgoritme som er hentet fra arbeidet med Google Pixel Watch.

I tillegg til forbedret pulsmåling er klokken nå i stand til å videresende pulssignalet til et utvalg treningsmaskiner og apper som benytter Bluetooth – blant annet maskiner fra NordicTrack, Peloton og Concept2. På denne måten vil du kunne se pulsen din direkte på treningsmaskinen/telefonen samtidig som du trener.

Hvor nøyaktig Fitbit Charge 6 er til å måle dette gjenstår å se, men forhåpentligvis er den mer nøyaktig enn Charge 5.


Batteritid

Batteritiden på Fitbit Charge 6 er en samme som tidligere, og skal holde opptil 7 dager med «vanlig bruk», og opptil 5 timer med GPS i treningsmodus. Bruk av alltid-på-skjerm og måling av oksygenmetning vil redusere batteritiden betraktelig. Å fullade klokken tar ca. 2 timer.

Hva gjelder lagringskapasitet lagrer Fitbit Charge 6 7 dager med detaljerte bevegelsesdata, minutt for minutt, og daglige totaler for de siste 30 dagene.
Klokken lagrer pulsdata med ett sekunds intervaller under trening, og med fem sekunders intervaller ellers.

Sammenligning av Fitbit Charge 6 og Fitbit Charge 5

EgenskaperFitbit Charge 6Fitbit Charge 5
Skjerm1,04″ AMOLED1,04″ AMOLED
MaterialerRustfritt stål med
silikon reim
Rustfritt stål med
silikon reim
Vekt28 g28 g
Dimensjoner
(kun sensor i mm)
36.7 x 22.7 x 11.236.7 x 22.7 x 11.2
VanntetthetOpptil 50 mOpptil 50 m
TilkoblingBluetooth 5.0, GPS, GLONASS
NFC
Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS
NFC
Sensorer3-akset akselerometer,
optisk pulsmåler,
vibrasjonsmotor, SpO2-sensor,
EKG-sensor, EDA-sensor, lyssensor
3-akset akselerometer,
optisk pulsmåler,
vibrasjonsmotor, SpO2-sensor,
EKG-sensor, EDA-sensor, lyssensor
BatteritidOpptil 7 dager, 5 timer
kontinuerlig GPS-bruk
Opptil 7 dager, 5 timer
kontinuerlig GPS-bruk

Fitbit Charge 6 er tilgjengelig for forhåndsbestilling allerede nå, med salgsstart 23.oktober.

Test av Fitbit Charge 6 kommer når testeksemplar blir tilgjengelig. Så spørs det om Fitbit Charge 6 klarer å hamle opp med Garmin sitt populære aktivitetsbånd Garmin Vivosmart 5 som er tester her.

NB – oppdatert: Test: Fitbit Charge 6

Her finner du test av andre Fitbit produkter:


Del gjerne:

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition”

Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

COROS lanserer en begrenset utgave av sin populære budsjettvennlig pulsklokke PACE 3. Her er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition.…
Featured image for “Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.”

Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving personlig tilpasset maratonplan, HRV-måling, vær-widget, m.m..…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse”

En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse

Klar for å teste deg selv på det som regnes som «verdens hardeste konkurranse»? I så fall bør du forberede…
Featured image for “10 grunner til å velge Polar Pacer Pro”

10 grunner til å velge Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro er en av Polar sine best utstyrte pulsklokker og har i tillegg en relativt lav pris. Her…
Featured image for “Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering”

Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering

En ny stor beta oppdatering til flere Forerunner-modeller bringer med seg registrering av høneblund, forbedret Body Battery, Red Shift modus,…
Featured image for “Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering”

Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering

Garmin har offentliggjort en beta programvare som åpner for å spore hudtemperatur med Garmin Venus 3/3S. Her er det du…
Featured image for “Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.”

Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.

Garmin har lansert den første store betaprogramvaren for fjerde kvartal. Her er det som er nytt for Fenix 7-familien, epix-familien…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink”

Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink

COROS har lansert APEX 2 Dusty Pink – en spesialutgave av den populære APEX 2 som ble lansert høsten 2022.…
Featured image for “EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…”

EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…

Garmin har lansert EKG-appen til flere av selskapets mest populære modeller. Men foreløpig er det begrenset til klokker i USA.…
Featured image for “Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing”

Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing

Suunto har helt uventet lansert to nye produkter; sportsklokken Suunto Race og de trådløse hodetelefonene Suunto Wing. Her er det…
Featured image for “Nyhet: Polar Vantage V3”

Nyhet: Polar Vantage V3

Polar har dratt sløret av sin råeste multisportklokke gjennom dets 45 år lange historie – Polar Vantage V3. Og her…
Featured image for “Nyhet: Google Pixel Watch 2”

Nyhet: Google Pixel Watch 2

Google har lansert Google Pixel Watch 2. Klokken forener alt det gode fra Google sitt økosystem med Fitbit sin omfattende…
Featured image for “Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere”

Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere

Opplever du at Samsung Galaxy Watch-klokken din ikke er så raskt som du forventer? Dette enkle trikset kan gjøre at…
Featured image for “Nyhet: Fitbit Charge 6”

Nyhet: Fitbit Charge 6

Fitbit har lansert en oppdatert utgave av sin populære aktivitetsmåler. Fitbit Charge 6 bygger på den gode gamle Charge 5,…
Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…