Nyhet: COROS VERTIX 2S

25. april, 2024 (oppdatert 26. april 2024)

Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.

COROS, kjent for å levere GPS-klokker og treningsprogrammer for både toppidrettsutøvere, eventyrere og «oss vanlige», har nylig lansert COROS VERTIX 2S. Denne nyeste utgaven i VERTIX-serien er bygget for eventyr og skal hjelpe folk som Indiana Jones og Lars Monsen med å mestre krevende terreng, ekstreme forhold og flerdagers ekspedisjoner. Sistnevnte trenger for øvrig ikke klokke…

VERTIX 2S bygger videre på COROS sin flaggskipklokke VERTIX fra 2018 og VERTIX 2 fra 2021 og tilbyr den samme gode holdbarheten og alle funksjonene som gjorde forgjengeren VERTIX 2 så populær. Blant oppdateringene finner vi COROS sin mest nøyaktige håndleddsbaserte pulssensor til nå, imponerende lang batteritid på 118 timer med kontinuerlig GPS-batteri og 48 dager i sparemodus, en ny og mer presis GPS, samt ny programvare som skal ta GPS-nøyaktigheten til et nytt nivå spesialtilpasset for utendørs klatring.

I tillegg inkluderer COROS VERTIX 2S alle de nye funksjonene som COROS lanserte i sin store april-oppdatering nylig.


Dette er nytt:

 • Ny og forbedret pulssensor.
 • Forbedret GPS-nøyaktighet.
 • Marginalt kortere batteritid under trening. Bedre i daglig bruk. Opptil 118t i GPS.modus vs. 127t. Opptil 43t i multiband-GPS vs. 49t. Opptil 48 dager i smartklokkemodus vs. 43 dager.
 • Marginalt tykkere: 16 mm vs. 15,7 mm (målt uten pulssensor).
 • Leveres med både silikon- og nylonreim.
 • Tre nye farger/design: Earth-, Moon- og Space – hver med sin unike urskive.
 • Pris: 7 699,- vs. 7 399,-

Robust på eventyr. Elegant på håndleddet

COROS VERTIX 2S bevarer den samme størrelsen på 50,3 x 50,3 mm som tidligere, men er marginalt tykkere med 16 mm uten pulssensor sammenlignet med 15,7 mm fra forgjengeren. Til tross for at 2023 var året der «alle» omfavnet AMOLED-skjermen, har COROS valgt å beholder den samme 1,4″ store transflektive MIP-skjermen med langt lavere lysstyrke og oppløsning. Til gjengjeld skal kontrasten være betydelig bedre på nye VERTIX 2S.

Dette valget gjør det bare enda tydeligere at COROS er et merke 100% dedikert til å lage klokker lang batteritid og ingen ekstra unødvendige funksjoner. Skjermen er til gjengjeld dekket med safirglass for ekstra ripebeskyttelse, mens urkassen er laget i lettvekts titanium. Klokken er laget for å tåle ekstreme temperaturer mellom -30 til 50 grader, tåler vann ned til 100 meter og fungerer selv i romvakuum dersom du skulle finne på å stikke til Mars.

Designet med et stor dreibar krone og to knapper på høyre side er det samme, men COROS VERTIX 2S kommer nå i tre freshe utgaver; Earth-, Moon- og Space, der samtlige utgaver er en hyllest til menneskehetens eventyrlyst under de mest utfordrende forhold. Hver klokke har en unik urskive som gjenspeiler navnet, og for første gang i VERTIX-serien følger det med både en robust silikonreim og en lett nylonreim i matchende farger.

For de som følger med på hva som skjer i klokkeverden for øvrig, så er det vanskelig å ikke trekke paralleller til den ikoniske Omega Speedmaster Moonwatch.

Batteritiden er fremdeles blant de beste i klassen, selv om den har blitt redusert noen timer i samtlige GPS-moduser som følge av økt presisjon. Som smartklokke har derimot batteritiden økt fra 43 dager til 48 dager. Klokken fullades på 2 timer.Ny pulssensor for mer nøyaktig pulsmåling

COROS har etterhvert imponert stort med sine pulsklokker, men pulsmåling har aldri vært deres styrke. VERTIX 2S introduserer en ny optisk pulssensor med 5 LED-lys og 4 fotodetektorer for å måle hjertefrekvens nøyaktig både under trening og til daglig. I tillegg vil en elektrokardiogramsensor brukes til å måle hjertevariasjon (HRV) og daglig stress, mens en SpO2-sensor måler oksygenmetningen i blodet.

Sammen med den nye og mer nøyaktige GPS-chippen skal dette legge til rette for enda bedre innsikt i trening, restitusjon og formutvikling.


GPS som koder traséen selv på de bratteste vegger

VERTIX 2 var en av de første klokkene med multiband-GPS som la til rette for mer nøyaktige GPS-målinger i krevende terreng og miljøer, og siden har majoriteten av toppmodellene inkorporert teknologien. Men selv med multiband-GPS har det vært vanskelig for GPS-klokker å spore klatrere i bratte vegger der de klatrer flere lengder loddrett oppover og tidvis er inn og ut av sprekker/renner i fjellet. GPS-signaler vil i slike tilfeller ofte «bounce», bli kastet mellom fjellvegger, noe som gir unøyaktige avstander og høydestigninger.

COROS har tatt et stort steg for å løse dette problemet med en optimalisert GPS-algoritme for utendørs klatring. Denne algoritmen tar høyde for utfordrende terreng og skal gi klatrere en langt mer nøyaktig registrering av klatreruten.


Nye funksjoner i oppdatering

 • Skjermspeiling
 • Virtuell fartsholder
 • Nytt design for aktivitetsskjerm.
 • Nye treningsfunksjoner for syklister og klatrere.
 • Sykkel FTP-test.
 • Sykkel fitness.
 • Ytterligere oppdateringer.

Skjermspeiling gir mulighet for å speile informasjonen fra klokken til en tilkoblet telefon- enten det er aktivitetsdata eller kart under navigasjon. Dette åpner for at du kan se informasjonen på en mer oversiktlig måte.

Virtuell fartsholder lar løpere bruke klokken som en virtuell fartsholder på to ulike måter. Når du setter et distanse- og tempomål, vil du bli varslet dersom du går utenfor målsettingen din. Hvis du setter et tempomål uten å velge en distanse, kan du løpe mot en virtuell løper på valgt tempo for å se om du ligger foran eller bak.

COROS har forenklet designet på aktivitetsskjermen slik at den bruker større tekst og ikoner for å gjøre det lettere å lese informasjonen på skjermen raskt. Det oppdaterte designet fjerner rutenettlinjene fra aktivitetsdataene og introduserer farger og ikoner for datafeltene, noe som forbedrer lesbarheten av teksten. Den nye layouten vil vise navnet på datafeltene i fem sekunder før de går over til ikoner, noe som gir plass til forstørret tekst. Å trykke på en knapp eller rulle på hjulet vil få navnet på datafeltene tilbake på skjermen slik at du alltid har tilgang til nødvendig informasjon.

Nye treningsfunksjoner for klatrere/syklister

COROS har i langt tid gitt løpere og syklister mulighet til å opprette treningsøkter i COROS appen. Nå vil også klatrere kunne ta i bruk verktøyet for å opprette treningsøkter, administrere multisportaktiviteter og jobbe med en trener, alt innenfor COROS-treningssystemet.

 • Klatre-treningsøkt-bygger: Bygg klatretreningsøkter direkte i COROS-appen eller Training Hub og synkroniser dem til klokken din for å følge dem på treningsstudioet.
 • Klatretreningsplaner: Opprett planer som inkluderer flere aktiviteter som løping, terrengløping, sykling, svømming, styrke, innendørs klatring og buldring.
 • Klatretrening med trener: De nye funksjonene for treningbygger og treningsplaner for klatring gjør at COROS Training Hub fungerer som et kraftig verktøy for klatrere som jobber eksternt med en trener.
 • Buldringsmodus: Denne nye modusen gjør det enkelt for klatrere å programmere buldringsøkter og integrere dem i treningsplanene.
  • Flere buldringsgrader (UIAA/Ewbank/Australian) er lagt til.

Sykkel FTP-test
COROS tilbyr nå en veiledet test som hjelper deg å anslå FTP med mindre anstrengelse enn en standard FTP-test. Testen utføres på en innendørs trener med en wattmåler og pulsmåler, der du guides gjennom en serie intervaller som hjelper med å fastslå FTP nøyaktig uten å måtte gjennomføre en tradisjonell FTP-test.

Treningsbelastning for sykling vil være basert på watt når den er koblet til en wattmåler, og hvis en wattmåler ikke er tilgjengelig, vil treningsbelastningen være basert på pulsmåling.

Ved å ta COROS FTP-testen over tid, vil brukerne kunne se hvordan dine sykkelferdigheter eller sykkel fitness øker, eller avtar.

Ytterligere oppdateringer

Løping og terrengløping:
COROS-brukere kan nå starte navigasjon på klokken under en treningsøkt. En grunnleggende intervallmodus er også lagt til for tredemølleløp.

Svømming:
For å imøtekomme vanlige bassengstørrelser kan svømmere nå sette intervallavstanden for svømmeøkter til 5m.

Strava-notater synkronisering:
Notater som føres opp i COROS appen for løp, sykkel og tester, støtter nå synkronisering til Strava-notater.

Forbedret restitusjonstimer:
Algoritmene er oppdatert til å inkludere flere data-punkter for å mer nøyaktige anbefalinger for hvor lenge du bør hvile før neste treningsøkt.

Fjerning av stressmåling under treningsøkter:
Du kan nå aktivere eller deaktivere daglige stressmålinger for å spore stress under treningsøkter.


Måler alt det nødvendige

COROS henger fremdeles et stykke bak Garmin hva gjelder helse- og aktivitetsmålinger, men har i den senere tiden oppgradert plattformen med flere relevante funksjoner. Sett bort i fra størrelsen fungerer COROS VERTIX 2S helt fint som en hverdagsklokke, og måler blant annet puls, pulsvariasjon, oksygenmetning, HRV, Daglig stress, kaloriforbruk, estimert distanse og antall høydemeter tilbakelagt, avansert søvnsporing med dypere søvnanalyse og en søvnscore for nattens søvn, estimert VO2-maks nivå og estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.


Oversiktlig app og enkelt brukergrensesnitt

Har du først brukt en COROS-klokke så kjenner du igjen alle. Brukergrensesnittet er enkelt med en dreibar krone som lar deg fly gjennom menyene, og i COROS-appen (eller på nettsiden), kan du studere statistikk over ulike parameter og aktiviteter, samt få dyptgående treningsbelastning og analyse. COROS appen er også stedet der du enkelt kan oppdatere klokken, endre/legge til flere urskiver, koble til tredjeparts tjenester, endre visninger på menyer, treningsvisning, etc., samt legge til å fjerne kart uten å måtte gå omveien via PC.


Klar for å konkurrere mot toppen

COROS VERTIX-serien har i løpet av de siste fem årene blitt et ettertraktet merke blant ultrautøvere, klatrere og utendørsentusiaster, og VERTIX 2S er et skritt på veien for å kapre enda flere brukere. Den oppgraderte pulssensoren, økte GPS-nøyaktigheten (spesielt for klatring), bidrar til at VERTIX 2S kan gi utøvere et solid verktøy for å prestere på topp og holde seg trygg underveis.


Test kommer i løpet av mai. I mellomtiden kan du lese deg opp på andre aktuelle COROS-klokker.

COROS VERTIX 2SCOROS VERTIX 2Garmin Fenix 7X Pro (51 mm, Solar)Garmin Enduro 2Garmin Epix Pro (Gen 2) 51 mm, Sapphire)Polar Grit X2 ProSuunto Vertical Solar
Pris7 399,-7 399,-12 699,-12 999,-13 899,-9 999,-9 150,-
Batteritid –
GPS-modus
118 timer127 timer89 timer (122 med solcelle)110 timer (150 med solcelle)82 timer43 timer60 timer (85 med solcelle)
Batteritid –
multiband
43 timer49 timer36 timer (41 med solcelle)20 timer38 timer43 timer60 timer (85 med solcelle)
Batteritid -Smartklokkemodus48 dager43 timer28 dager (37 med solcelle)34 dager (46 med solcelle)31 dager10 dager60 dager (30 dager med pulsmåling)
Størrelse50,3 x 50,3 x 17,6 mm50,3 x 50,3 x 15,7 mm51 x 51 x 14,9 mm51 x 51 x 15.6 mm51 x 51 x 14.9 mm48,6 x 48,6 x 13,4 mm49 x 49 x 13.6 mm
Vekt (inkl. silikonreim)87g89g89g70g88g79g74g
SatellittsystemMultiband-GPS, GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS, GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSSMultiband-GPS (L1+L5), GLONASS, GALILEO, Beidou, QZSS
Skjermstørrelse1.4″1.4″1.4″1.4″1.4″1,39″1.4″
Skjermoppløsning280 x 280 px280 x 280 px280 x 280 px280 x 280 px454 x 454 px454 x 454 px280 x 280 px
SkjermtypeMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjermMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjermMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjermMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjermAMOLED, Touchskjerm, Alltid-på-skjermAMOLED, Touchskjerm, Alltid-på-skjermMIP-skjerm, Touchskjerm, Alltid-på-skjerm
Vanntetthet10 ATM10 ATM10 ATM10 ATM10 ATM10 ATM10 ATM
SensorerPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Barometer, Altimeter, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Barometer, Altimeter, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Hudtemperatur, Barometer, Altimeter, Gyroskop, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Hudtemperatur, Barometer, Altimeter, Gyroskop, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Hudtemperatur, Barometer, Altimeter, Gyroskop, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Hudtemperatur, Barometer, Altimeter, Gyroskop, KompassPulssensor, SpO2-sensor, HRV, Barometer, Altimeter, Gyroskop, Kompass
NavigeringsfunksjonerTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, StormvarselTopografiske kart, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinaterTopografiske kart, Rutebygger i appen, Sjekkpunkt, Tilbake til start, Høydeprofil, Avstand til destinasjon, GPS-koordinater, Stormvarsel
TilkoblingBluetooth, WiFiBluetooth, WiFiBluetooth, ANT+, WiFiBluetooth, ANT+, WiFiBluetooth, ANT+, WiFiBluetoothBluetooth, WiFi
Gratis PC-plattform for treningJaJaJaJaJaJa
Gratis oppfølging av trenereJaJaTja (delvis)Tja (delvis)Tja (delvis)Nei

Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer