Garmin lanserer ny og rimelig smartklokke – Garmin Venu SQ 2

1. september, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Garmin lanserer ny og rimelig smartklokke – Garmin Venu SQ 2”

Garmin lanserer en ny versjon av en deres rimeligste smartklokke – Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music. Er du ute etter en klokke som gir deg mye for pengene, bør du få med deg dette.

To år etter lanseringen av 1.gen Garmin Venu SQ kommer oppdateringen i form av Garmin Venu SQ 2 og Venu SQ 2 Music. Det er ingen enorme oppdateringer å spore, men det er det heller ikke behov for all den tid Venu SQ allerede tilbød svært mye for pengene.

NB: Oppdatert med test!


Den kanskje viktigste nyheten er en større AMOLED-skjerm som erstatter den litt trauste LCD-skjermen – uten at klokken har vokst i størrelse. I tillegg har batteritiden tatt et realt byks og er nesten doblet. Garmin har også utstyrt Venu SQ 2/SQ 2 Music med den nyeste generasjonen ELEVATE pulssensor (4.gen) som skal gi enda bedre pulsmålinger og måling av oksygenmetning. Mer avansert søvnsporing er også på plass, og ikke minst enda flere aktivitetsprofiler.

Designet er fremdeles den samme rektangulære skjermen med en urkasse i fiberforsterket polymer og en aluminiumsramme. Klokken er 5 ATM sertifisert og egnet til svømming.

Pris: Garmin Venu SQ 2 koster veil 2999,-, mens Garmin Venu SQ 2 Music 3349,-. til sammenligning kostet Venu SQ 2399,- og Venu SQ Music 2999,- da de ble lansert.


Kjøp her

Under er en fullstendig oversikt over alt som er nytt:

Garmin Venu SQ 2-serien – Dette er nytt

 • Skjerm: Ny og større AMOLED-skjerm med alltid-på-skjerm. Skjermen på 1,4″ er 17% større enn den 1,3″ store IPS-skjermen på Garmin Venu SQ. Selve klokken bevarer den samme størrelsen, men de svarte feltene på innsiden av bezelen er erstattet med økt skjermareal. Lysstyrken er også langt bedre slik at skjermen er lettere å lese under alle slags lysforhold. Oppløsning: 320 x 360 px.
 • Batteritid: Opptil 11 dager i smartklokkemodus og opptil 26 timer i GPS-modus. Dette er nesten en dobling fra Venu SQ sine 6 dager i smartklokkemodus og 14 timer i GPS-modus.
 • Søvnscore: I tillegg til å registrere total søvntid, tid i ulike søvnfaser og oksygenmetning, vil Garmin Venu SQ 2 hver morgen gi deg en søvnscore mellom 0-100 for siste natts søvnkvalitet. Dette gjør det enklere å forstå egne søvnmønstre og inngår samtidig i algoritmene for Body Battery.
 • Garmin ELEVATE 4 pulssensor: Siste generasjon ELEVATE-pulssensor legger grunnlaget for enda bedre pulsmålinger. Kan også varsle ved unormal lav eller høy puls.
 • Pulse OX3: Klokken måler oksygenmetning i blodet mer nøyaktig enn tidligere.
 • Flere aktivitetsprofiler: 28 ulike aktivitetsprofiler fordelt på inne- og utendørs aktiviteter. (5 flere aktivitetsprofiler enn Garmin Venu SQ).
 • Ny GNSS chip: Ny og mer nøyaktig GNSS måling. Samme chip som Fenix 7, Epix og Enduro, men uten Multi-band.

De viktigste funksjonene som videreføres:

 • Heldags aktivitetsmåling: Puls, oksygenmetning, stress, intensitetsminutter, Body Battery, respirasjonsrate, hydrering, kalorier, skritt, distanse. Kvinner vil i tillegg kunne logge menstruasjonssyklusen.
 • Estimert Kondisjonsalder og VO2 maks: Klokken vil bruke kronologisk alder, ukentlig intens aktivitet, hvilepuls og BMI eller kroppsfettprosent til å estimere om kroppen din er yngre eller eldre enn deg. En VO2 maks blir beregnet på bakgrunn av pulsdata, alder og vekt.
 • Treningsprogrammer/Øvelser: Tilgang til et stort utvalg treningsprogrammer og øvelser (gratis) gjennom Garmin Connect. (Kun beskrivelser, ingen animerte øvelser). Garmin Coach gir deg skreddersydde treningsprogrammer som tilpasser seg formen din fortløpende.
 • Health Snapshot: Loggfør en to minutter lang økt for å måle viktig statistikk som puls, pulsvariasjonen din, pulsoksymetri, respirasjon og stress.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon med hendelsesdetektering: Hold kontaktene oppdatert ed sanntidsinformasjon om hvor du befinner deg på tur, samt send en nødmelding med posisjonen din i løpet av sekunder dersom det oppstår en nødssituasjon. Klokken vil også kunne sende et nødvarsel automatisk ved fall/krasj/etc.. (Krever mobiltilkobling).
 • Musikk: Med Garmin Venu SQ 2 Music kan du lagre inntil 500 sanger på klokka. Støtter både MP3-filer offline strømming av spillelister via Spotify/Deezer (krever Premium abonnement).
 • Garmin Pay: Trådløs betaling med klokka (avhenger av bank).
 • Smartvarsler: Motta smartvarsler direkte på klokka. Med en Android-telefon kan du i tillegg svare på meldinger med forhåndsskrevne meldinger i Garmin Connect. Anrop kan besvares/avvises, men det er ingen mikrofon/høyttaler på på klokka.
 • Connect IQ Store/Garmin Connect App: Få tilgang til en rekke apper og flotte urskiver både gjennom Connect IQ Store appen, men også direkte fra klokka.
 • Dimensjoner: 40,6 x 37,0. x 11,1 mm. 38,0 gram.
 • Tilkobling: Bluetooth, ANT+, WiFi (kun Music-utgaven).

Det er verdt å merke seg at den økte skjermstørrelsen ikke har ført til en større klokke, men tvert imot er Garmin Venu SQ /SQ 2 Music 4 mm tynnere. Urkassen er den samme 40,6 x 37,0, mens tykkeslen på Venu SQ 2 er 11,1 mm sammenlignet med 11,4 mm tidligere.


Garmin Venu familien oppsummert

Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music erstatter nå 1.generasjon Venu SQ, og serien består nå av følgende:

 • Garmin Venu 2/Venu 2S
 • Garmin Venu 2 Plus
 • Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music

Garmin Venu 2

Garmin Venu 2 er en fullspekket smartklokke/treningsklokke med støtte for en rekke aktivitetsprofiler, innebygd altimeter for mer detaljert trenings- og aktivitetsdata, omfattende aktivitetsmåling, støtte for smartvarsler, og relativt god batteritid. Venu 2 har også støtte for animerte treningsøkter og muskelkart. Dette gir deg video-veiledede treningsøkter direkte på skjermen. Denne modellen er tilgjengelig i to størrelser; Venu 2 (45 mm) og Venu 2S (40 mm) og i to versjoner med/uten musikk. Betjenes i hovedsak ved touch, men har i tillegg en knapp.

Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus er omtrent samme klokke, men kommer med innbygd høyttaler og mikrofon som gjør det mulig å utføre samtaler direkte på klokken, benytte taleassistent gjennom telefonen, samt lytte til musikk via høyttaleren på klokka. Venu 2 Plus er tilgjengelig i kun en størrelse (43 mm). Ingen skille mellom versjoner med/uten musikk.

Viktigste oppgraderinger fra Garmin Venu 2:

 • Tilgjengelig i en størrelse; 43 mm (1,3″ touchskjerm).
 • Bedre byggekvalitet.
 • En ekstra knapp for betjening (totalt to).
 • Stemmestyring via taleassistenten Siri, Google Assistant, Bixby.
 • Innebygd mikrofon og høyttaler.

Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music

Den rimeligste modellen i Venu-serien får det aller meste fra sine storebrødre, som en ny og flott AMOLED-skjerm, den samme ELEVATE 4 pulssensoren, alt av aktivitets- og helsemålinger, støtte for smartvarsler, offline streaming av musikk, trådløs betaling og apper via Connect IQ Store.

Den største forskjellen er åpenbart formfaktoren der Venu SQ-serien bevarer et rektangulært utseende, mens Venu 2 og Venu 2 Plus er sirkulær. Venu SQ 2 mangler barometrisk høydemåler og vil derfor ikke telle høydemeter under daglig aktivitetsmåling, i tillegg til at du går glipp av en del aktivitetsprofiler og antall datafelter som kan tilpasses. Venu SQ 2 tilbyr veiledede treningsøkter direkte på klokka, men kun i form av beskrivelser med ord, og ingen animasjoner på skjerm.

Hvem er Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music for?

Det korte svaret:

«Deg som ønsker en enkel og pen aktivitetsmåler som integrerer godt med mobiltelefonen, har de viktigste smartklokkefunksjonene, grunnleggende treningsfunksjoner, og god batteritid, til en rimelig penge.»

Den nye Garmin Venu SQ 2 serien er åpenbart en offensiv satsing fra Garmin. Klokken gir deg de aller viktigste funksjonene som kan forventes i en smartklokke i dag. Her får du det som er markedets kanskje mest omfattende og beste aktivitets- og helsesporing, samt det aller mest nødvendige av smartklokkefunksjoner.

Du får også mulighet til å logge alt av trening, og det med god nøyaktighet takket være ELEVATE 4 pulssensoren. Ønsker du enda mer nøyaktige data, kan du koble til en ekstern pulsmåler.

Du får ikke like omfattende statistikk og treningsverktøy som de noe dyrere Venu 2-modellene, men du får alle de viktige dataene som tid, distanse, hastighet, puls, kalorier, etc..

Klokken er superslank og elegant, og den lave vekten bidrar til at den vil nærmest være umerkelig på armen. Har du drømt om en Apple Watch, men er allerede dypt inne i Garmin-universet, og kvier deg for å lade en gang om dagen, så er antageligvis Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music det nærmeste du kommer en perfekt erstatning.


Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music er tilgjengelig for salg fra og med 1.september. Begge modellene finnes i et utvalg farger.

Test kommer!


Kjøp her

smartklokke test


Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer