Garmin lanserer ny og rimelig smartklokke – Garmin Venu SQ 2

1. september, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Garmin lanserer ny og rimelig smartklokke – Garmin Venu SQ 2”

Garmin lanserer en ny versjon av en deres rimeligste smartklokke – Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music. Er du ute etter en klokke som gir deg mye for pengene, bør du få med deg dette.

To år etter lanseringen av 1.gen Garmin Venu SQ kommer oppdateringen i form av Garmin Venu SQ 2 og Venu SQ 2 Music. Det er ingen enorme oppdateringer å spore, men det er det heller ikke behov for all den tid Venu SQ allerede tilbød svært mye for pengene.

NB: Oppdatert med test!


Den kanskje viktigste nyheten er en større AMOLED-skjerm som erstatter den litt trauste LCD-skjermen – uten at klokken har vokst i størrelse. I tillegg har batteritiden tatt et realt byks og er nesten doblet. Garmin har også utstyrt Venu SQ 2/SQ 2 Music med den nyeste generasjonen ELEVATE pulssensor (4.gen) som skal gi enda bedre pulsmålinger og måling av oksygenmetning. Mer avansert søvnsporing er også på plass, og ikke minst enda flere aktivitetsprofiler.

Designet er fremdeles den samme rektangulære skjermen med en urkasse i fiberforsterket polymer og en aluminiumsramme. Klokken er 5 ATM sertifisert og egnet til svømming.

Pris: Garmin Venu SQ 2 koster veil 2999,-, mens Garmin Venu SQ 2 Music 3349,-. til sammenligning kostet Venu SQ 2399,- og Venu SQ Music 2999,- da de ble lansert.


Kjøp her

Under er en fullstendig oversikt over alt som er nytt:

Garmin Venu SQ 2-serien – Dette er nytt

 • Skjerm: Ny og større AMOLED-skjerm med alltid-på-skjerm. Skjermen på 1,4″ er 17% større enn den 1,3″ store IPS-skjermen på Garmin Venu SQ. Selve klokken bevarer den samme størrelsen, men de svarte feltene på innsiden av bezelen er erstattet med økt skjermareal. Lysstyrken er også langt bedre slik at skjermen er lettere å lese under alle slags lysforhold. Oppløsning: 320 x 360 px.
 • Batteritid: Opptil 11 dager i smartklokkemodus og opptil 26 timer i GPS-modus. Dette er nesten en dobling fra Venu SQ sine 6 dager i smartklokkemodus og 14 timer i GPS-modus.
 • Søvnscore: I tillegg til å registrere total søvntid, tid i ulike søvnfaser og oksygenmetning, vil Garmin Venu SQ 2 hver morgen gi deg en søvnscore mellom 0-100 for siste natts søvnkvalitet. Dette gjør det enklere å forstå egne søvnmønstre og inngår samtidig i algoritmene for Body Battery.
 • Garmin ELEVATE 4 pulssensor: Siste generasjon ELEVATE-pulssensor legger grunnlaget for enda bedre pulsmålinger. Kan også varsle ved unormal lav eller høy puls.
 • Pulse OX3: Klokken måler oksygenmetning i blodet mer nøyaktig enn tidligere.
 • Flere aktivitetsprofiler: 28 ulike aktivitetsprofiler fordelt på inne- og utendørs aktiviteter. (5 flere aktivitetsprofiler enn Garmin Venu SQ).
 • Ny GNSS chip: Ny og mer nøyaktig GNSS måling. Samme chip som Fenix 7, Epix og Enduro, men uten Multi-band.

De viktigste funksjonene som videreføres:

 • Heldags aktivitetsmåling: Puls, oksygenmetning, stress, intensitetsminutter, Body Battery, respirasjonsrate, hydrering, kalorier, skritt, distanse. Kvinner vil i tillegg kunne logge menstruasjonssyklusen.
 • Estimert Kondisjonsalder og VO2 maks: Klokken vil bruke kronologisk alder, ukentlig intens aktivitet, hvilepuls og BMI eller kroppsfettprosent til å estimere om kroppen din er yngre eller eldre enn deg. En VO2 maks blir beregnet på bakgrunn av pulsdata, alder og vekt.
 • Treningsprogrammer/Øvelser: Tilgang til et stort utvalg treningsprogrammer og øvelser (gratis) gjennom Garmin Connect. (Kun beskrivelser, ingen animerte øvelser). Garmin Coach gir deg skreddersydde treningsprogrammer som tilpasser seg formen din fortløpende.
 • Health Snapshot: Loggfør en to minutter lang økt for å måle viktig statistikk som puls, pulsvariasjonen din, pulsoksymetri, respirasjon og stress.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon med hendelsesdetektering: Hold kontaktene oppdatert ed sanntidsinformasjon om hvor du befinner deg på tur, samt send en nødmelding med posisjonen din i løpet av sekunder dersom det oppstår en nødssituasjon. Klokken vil også kunne sende et nødvarsel automatisk ved fall/krasj/etc.. (Krever mobiltilkobling).
 • Musikk: Med Garmin Venu SQ 2 Music kan du lagre inntil 500 sanger på klokka. Støtter både MP3-filer offline strømming av spillelister via Spotify/Deezer (krever Premium abonnement).
 • Garmin Pay: Trådløs betaling med klokka (avhenger av bank).
 • Smartvarsler: Motta smartvarsler direkte på klokka. Med en Android-telefon kan du i tillegg svare på meldinger med forhåndsskrevne meldinger i Garmin Connect. Anrop kan besvares/avvises, men det er ingen mikrofon/høyttaler på på klokka.
 • Connect IQ Store/Garmin Connect App: Få tilgang til en rekke apper og flotte urskiver både gjennom Connect IQ Store appen, men også direkte fra klokka.
 • Dimensjoner: 40,6 x 37,0. x 11,1 mm. 38,0 gram.
 • Tilkobling: Bluetooth, ANT+, WiFi (kun Music-utgaven).

Det er verdt å merke seg at den økte skjermstørrelsen ikke har ført til en større klokke, men tvert imot er Garmin Venu SQ /SQ 2 Music 4 mm tynnere. Urkassen er den samme 40,6 x 37,0, mens tykkeslen på Venu SQ 2 er 11,1 mm sammenlignet med 11,4 mm tidligere.


Garmin Venu familien oppsummert

Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music erstatter nå 1.generasjon Venu SQ, og serien består nå av følgende:

 • Garmin Venu 2/Venu 2S
 • Garmin Venu 2 Plus
 • Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music

Garmin Venu 2

Garmin Venu 2 er en fullspekket smartklokke/treningsklokke med støtte for en rekke aktivitetsprofiler, innebygd altimeter for mer detaljert trenings- og aktivitetsdata, omfattende aktivitetsmåling, støtte for smartvarsler, og relativt god batteritid. Venu 2 har også støtte for animerte treningsøkter og muskelkart. Dette gir deg video-veiledede treningsøkter direkte på skjermen. Denne modellen er tilgjengelig i to størrelser; Venu 2 (45 mm) og Venu 2S (40 mm) og i to versjoner med/uten musikk. Betjenes i hovedsak ved touch, men har i tillegg en knapp.

Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus er omtrent samme klokke, men kommer med innbygd høyttaler og mikrofon som gjør det mulig å utføre samtaler direkte på klokken, benytte taleassistent gjennom telefonen, samt lytte til musikk via høyttaleren på klokka. Venu 2 Plus er tilgjengelig i kun en størrelse (43 mm). Ingen skille mellom versjoner med/uten musikk.

Viktigste oppgraderinger fra Garmin Venu 2:

 • Tilgjengelig i en størrelse; 43 mm (1,3″ touchskjerm).
 • Bedre byggekvalitet.
 • En ekstra knapp for betjening (totalt to).
 • Stemmestyring via taleassistenten Siri, Google Assistant, Bixby.
 • Innebygd mikrofon og høyttaler.

Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music

Den rimeligste modellen i Venu-serien får det aller meste fra sine storebrødre, som en ny og flott AMOLED-skjerm, den samme ELEVATE 4 pulssensoren, alt av aktivitets- og helsemålinger, støtte for smartvarsler, offline streaming av musikk, trådløs betaling og apper via Connect IQ Store.

Den største forskjellen er åpenbart formfaktoren der Venu SQ-serien bevarer et rektangulært utseende, mens Venu 2 og Venu 2 Plus er sirkulær. Venu SQ 2 mangler barometrisk høydemåler og vil derfor ikke telle høydemeter under daglig aktivitetsmåling, i tillegg til at du går glipp av en del aktivitetsprofiler og antall datafelter som kan tilpasses. Venu SQ 2 tilbyr veiledede treningsøkter direkte på klokka, men kun i form av beskrivelser med ord, og ingen animasjoner på skjerm.

Hvem er Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music for?

Det korte svaret:

«Deg som ønsker en enkel og pen aktivitetsmåler som integrerer godt med mobiltelefonen, har de viktigste smartklokkefunksjonene, grunnleggende treningsfunksjoner, og god batteritid, til en rimelig penge.»

Den nye Garmin Venu SQ 2 serien er åpenbart en offensiv satsing fra Garmin. Klokken gir deg de aller viktigste funksjonene som kan forventes i en smartklokke i dag. Her får du det som er markedets kanskje mest omfattende og beste aktivitets- og helsesporing, samt det aller mest nødvendige av smartklokkefunksjoner.

Du får også mulighet til å logge alt av trening, og det med god nøyaktighet takket være ELEVATE 4 pulssensoren. Ønsker du enda mer nøyaktige data, kan du koble til en ekstern pulsmåler.

Du får ikke like omfattende statistikk og treningsverktøy som de noe dyrere Venu 2-modellene, men du får alle de viktige dataene som tid, distanse, hastighet, puls, kalorier, etc..

Klokken er superslank og elegant, og den lave vekten bidrar til at den vil nærmest være umerkelig på armen. Har du drømt om en Apple Watch, men er allerede dypt inne i Garmin-universet, og kvier deg for å lade en gang om dagen, så er antageligvis Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music det nærmeste du kommer en perfekt erstatning.


Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music er tilgjengelig for salg fra og med 1.september. Begge modellene finnes i et utvalg farger.

Test kommer!


Kjøp her

smartklokke test


Del gjerne:

Featured image for “Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv”

Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv

Apple har offentliggjort watchOS 10 – den kommende oppdateringen av operativsystemet til Apple Watch. Og her er det mye å…
Featured image for “Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro”

Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro

Garmin har nylig lansert de to nyeste medlemmene i Fenix- og Epix-familien; Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro.…
Featured image for “37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar”

37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar

Gira på en pulsklokke som kan det meste, tåler alt, og har ekstrem batteritid? Her er 37 grunner til hvorfor…
Featured image for “Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen”

Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen

Drømmer du om å ta med deg jobben «i lomma» og å erstatte kontoret med minimalt utstyr? Her er 10…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro”

Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

Huawei har lansert to nye smartklokker – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro – to klokker proppfulle av…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265”

10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265

Vurderer du å investere i en ny pulsklokke og lurer på om Garmin Forerunner 265 er riktig klokke for deg?…
Featured image for “Gigantisk oppdatering fra COROS!”

Gigantisk oppdatering fra COROS!

COROS har nylig lansert en gigantisk oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Dette setter COROS i et helt nytt…
Featured image for “Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000”

Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000

Ønsker du en pulsklokke som skiller seg ut fra de vanlige treningsklokkene? Casio G-Shock GBD-H2000 er pulsklokken for deg som…
Featured image for “Garmin forenkler tilgangen til beta programvare”

Garmin forenkler tilgangen til beta programvare

Garmin har nylig gjort endringer i måten brukere kan delta i det offentlige beta programmet for tilgang til tidlig programvare…
Featured image for “Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!”

Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!

Avansert løpsdynamikk og nytt mål på treningsbealsting er klart for Garmin Forerunner 955!…
Featured image for “15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X”

15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X

Trenger du noen argumenter for å overbevise deg selv om at Garmin Fenix 7X er et godt kjøp, eller må overbevise…
Featured image for “En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT”

En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT

Hva skjer når du spør selveste «Bing», eller AI-kongen ChatGPT, om å beskrive en vanlig dag på jobben for en…
Featured image for “Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2”

Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2

Garmin har lansert en ny betaoppdatering for Fenix 7-serien, Epix 2, Enduro 2, Quatix 7 og Marq 2-klokkene. Oppdateringen introduserer…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch Ultimate”

Nyhet: Huawei Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate skal ta opp kampen med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro og andre robuste og smartklokker…
Featured image for “30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro”

30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro

På utkikk etter ny smartklokke og lurer på om Samsung sitt flaggskip er noe for deg? Her er 30 grunner…
Featured image for “Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge”

Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge

Polar har nylig lansert pulsklokken Polar Pacer Pro i den nye fargen Gold Dust. Nyheten kombinerer en stilig gyllen klokkeramme…
Featured image for “Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music”

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music

Garmin Forerunner 265 følger opp den populære Garmin Forerunner 255 Music. Her får du vite hva som er likt, og…