Garmin lanserer ny og rimelig smartklokke – Garmin Venu SQ 2

1. september, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Garmin lanserer ny og rimelig smartklokke – Garmin Venu SQ 2”

Garmin lanserer en ny versjon av en deres rimeligste smartklokke – Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music. Er du ute etter en klokke som gir deg mye for pengene, bør du få med deg dette.

To år etter lanseringen av 1.gen Garmin Venu SQ kommer oppdateringen i form av Garmin Venu SQ 2 og Venu SQ 2 Music. Det er ingen enorme oppdateringer å spore, men det er det heller ikke behov for all den tid Venu SQ allerede tilbød svært mye for pengene.

NB: Oppdatert med test!


Den kanskje viktigste nyheten er en større AMOLED-skjerm som erstatter den litt trauste LCD-skjermen – uten at klokken har vokst i størrelse. I tillegg har batteritiden tatt et realt byks og er nesten doblet. Garmin har også utstyrt Venu SQ 2/SQ 2 Music med den nyeste generasjonen ELEVATE pulssensor (4.gen) som skal gi enda bedre pulsmålinger og måling av oksygenmetning. Mer avansert søvnsporing er også på plass, og ikke minst enda flere aktivitetsprofiler.

Designet er fremdeles den samme rektangulære skjermen med en urkasse i fiberforsterket polymer og en aluminiumsramme. Klokken er 5 ATM sertifisert og egnet til svømming.

Pris: Garmin Venu SQ 2 koster veil 2999,-, mens Garmin Venu SQ 2 Music 3349,-. til sammenligning kostet Venu SQ 2399,- og Venu SQ Music 2999,- da de ble lansert.


Kjøp her

Under er en fullstendig oversikt over alt som er nytt:

Garmin Venu SQ 2-serien – Dette er nytt

 • Skjerm: Ny og større AMOLED-skjerm med alltid-på-skjerm. Skjermen på 1,4″ er 17% større enn den 1,3″ store IPS-skjermen på Garmin Venu SQ. Selve klokken bevarer den samme størrelsen, men de svarte feltene på innsiden av bezelen er erstattet med økt skjermareal. Lysstyrken er også langt bedre slik at skjermen er lettere å lese under alle slags lysforhold. Oppløsning: 320 x 360 px.
 • Batteritid: Opptil 11 dager i smartklokkemodus og opptil 26 timer i GPS-modus. Dette er nesten en dobling fra Venu SQ sine 6 dager i smartklokkemodus og 14 timer i GPS-modus.
 • Søvnscore: I tillegg til å registrere total søvntid, tid i ulike søvnfaser og oksygenmetning, vil Garmin Venu SQ 2 hver morgen gi deg en søvnscore mellom 0-100 for siste natts søvnkvalitet. Dette gjør det enklere å forstå egne søvnmønstre og inngår samtidig i algoritmene for Body Battery.
 • Garmin ELEVATE 4 pulssensor: Siste generasjon ELEVATE-pulssensor legger grunnlaget for enda bedre pulsmålinger. Kan også varsle ved unormal lav eller høy puls.
 • Pulse OX3: Klokken måler oksygenmetning i blodet mer nøyaktig enn tidligere.
 • Flere aktivitetsprofiler: 28 ulike aktivitetsprofiler fordelt på inne- og utendørs aktiviteter. (5 flere aktivitetsprofiler enn Garmin Venu SQ).
 • Ny GNSS chip: Ny og mer nøyaktig GNSS måling. Samme chip som Fenix 7, Epix og Enduro, men uten Multi-band.

De viktigste funksjonene som videreføres:

 • Heldags aktivitetsmåling: Puls, oksygenmetning, stress, intensitetsminutter, Body Battery, respirasjonsrate, hydrering, kalorier, skritt, distanse. Kvinner vil i tillegg kunne logge menstruasjonssyklusen.
 • Estimert Kondisjonsalder og VO2 maks: Klokken vil bruke kronologisk alder, ukentlig intens aktivitet, hvilepuls og BMI eller kroppsfettprosent til å estimere om kroppen din er yngre eller eldre enn deg. En VO2 maks blir beregnet på bakgrunn av pulsdata, alder og vekt.
 • Treningsprogrammer/Øvelser: Tilgang til et stort utvalg treningsprogrammer og øvelser (gratis) gjennom Garmin Connect. (Kun beskrivelser, ingen animerte øvelser). Garmin Coach gir deg skreddersydde treningsprogrammer som tilpasser seg formen din fortløpende.
 • Health Snapshot: Loggfør en to minutter lang økt for å måle viktig statistikk som puls, pulsvariasjonen din, pulsoksymetri, respirasjon og stress.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon med hendelsesdetektering: Hold kontaktene oppdatert ed sanntidsinformasjon om hvor du befinner deg på tur, samt send en nødmelding med posisjonen din i løpet av sekunder dersom det oppstår en nødssituasjon. Klokken vil også kunne sende et nødvarsel automatisk ved fall/krasj/etc.. (Krever mobiltilkobling).
 • Musikk: Med Garmin Venu SQ 2 Music kan du lagre inntil 500 sanger på klokka. Støtter både MP3-filer offline strømming av spillelister via Spotify/Deezer (krever Premium abonnement).
 • Garmin Pay: Trådløs betaling med klokka (avhenger av bank).
 • Smartvarsler: Motta smartvarsler direkte på klokka. Med en Android-telefon kan du i tillegg svare på meldinger med forhåndsskrevne meldinger i Garmin Connect. Anrop kan besvares/avvises, men det er ingen mikrofon/høyttaler på på klokka.
 • Connect IQ Store/Garmin Connect App: Få tilgang til en rekke apper og flotte urskiver både gjennom Connect IQ Store appen, men også direkte fra klokka.
 • Dimensjoner: 40,6 x 37,0. x 11,1 mm. 38,0 gram.
 • Tilkobling: Bluetooth, ANT+, WiFi (kun Music-utgaven).

Det er verdt å merke seg at den økte skjermstørrelsen ikke har ført til en større klokke, men tvert imot er Garmin Venu SQ /SQ 2 Music 4 mm tynnere. Urkassen er den samme 40,6 x 37,0, mens tykkeslen på Venu SQ 2 er 11,1 mm sammenlignet med 11,4 mm tidligere.


Garmin Venu familien oppsummert

Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music erstatter nå 1.generasjon Venu SQ, og serien består nå av følgende:

 • Garmin Venu 2/Venu 2S
 • Garmin Venu 2 Plus
 • Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music

Garmin Venu 2

Garmin Venu 2 er en fullspekket smartklokke/treningsklokke med støtte for en rekke aktivitetsprofiler, innebygd altimeter for mer detaljert trenings- og aktivitetsdata, omfattende aktivitetsmåling, støtte for smartvarsler, og relativt god batteritid. Venu 2 har også støtte for animerte treningsøkter og muskelkart. Dette gir deg video-veiledede treningsøkter direkte på skjermen. Denne modellen er tilgjengelig i to størrelser; Venu 2 (45 mm) og Venu 2S (40 mm) og i to versjoner med/uten musikk. Betjenes i hovedsak ved touch, men har i tillegg en knapp.

Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus er omtrent samme klokke, men kommer med innbygd høyttaler og mikrofon som gjør det mulig å utføre samtaler direkte på klokken, benytte taleassistent gjennom telefonen, samt lytte til musikk via høyttaleren på klokka. Venu 2 Plus er tilgjengelig i kun en størrelse (43 mm). Ingen skille mellom versjoner med/uten musikk.

Viktigste oppgraderinger fra Garmin Venu 2:

 • Tilgjengelig i en størrelse; 43 mm (1,3″ touchskjerm).
 • Bedre byggekvalitet.
 • En ekstra knapp for betjening (totalt to).
 • Stemmestyring via taleassistenten Siri, Google Assistant, Bixby.
 • Innebygd mikrofon og høyttaler.

Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music

Den rimeligste modellen i Venu-serien får det aller meste fra sine storebrødre, som en ny og flott AMOLED-skjerm, den samme ELEVATE 4 pulssensoren, alt av aktivitets- og helsemålinger, støtte for smartvarsler, offline streaming av musikk, trådløs betaling og apper via Connect IQ Store.

Den største forskjellen er åpenbart formfaktoren der Venu SQ-serien bevarer et rektangulært utseende, mens Venu 2 og Venu 2 Plus er sirkulær. Venu SQ 2 mangler barometrisk høydemåler og vil derfor ikke telle høydemeter under daglig aktivitetsmåling, i tillegg til at du går glipp av en del aktivitetsprofiler og antall datafelter som kan tilpasses. Venu SQ 2 tilbyr veiledede treningsøkter direkte på klokka, men kun i form av beskrivelser med ord, og ingen animasjoner på skjerm.

Hvem er Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music for?

Det korte svaret:

«Deg som ønsker en enkel og pen aktivitetsmåler som integrerer godt med mobiltelefonen, har de viktigste smartklokkefunksjonene, grunnleggende treningsfunksjoner, og god batteritid, til en rimelig penge.»

Den nye Garmin Venu SQ 2 serien er åpenbart en offensiv satsing fra Garmin. Klokken gir deg de aller viktigste funksjonene som kan forventes i en smartklokke i dag. Her får du det som er markedets kanskje mest omfattende og beste aktivitets- og helsesporing, samt det aller mest nødvendige av smartklokkefunksjoner.

Du får også mulighet til å logge alt av trening, og det med god nøyaktighet takket være ELEVATE 4 pulssensoren. Ønsker du enda mer nøyaktige data, kan du koble til en ekstern pulsmåler.

Du får ikke like omfattende statistikk og treningsverktøy som de noe dyrere Venu 2-modellene, men du får alle de viktige dataene som tid, distanse, hastighet, puls, kalorier, etc..

Klokken er superslank og elegant, og den lave vekten bidrar til at den vil nærmest være umerkelig på armen. Har du drømt om en Apple Watch, men er allerede dypt inne i Garmin-universet, og kvier deg for å lade en gang om dagen, så er antageligvis Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music det nærmeste du kommer en perfekt erstatning.


Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music er tilgjengelig for salg fra og med 1.september. Begge modellene finnes i et utvalg farger.

Test kommer!


Kjøp her

smartklokke test


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…