Garmin lanserer ny og rimelig smartklokke – Garmin Venu SQ 2

1. september, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Garmin lanserer ny og rimelig smartklokke – Garmin Venu SQ 2”

Garmin lanserer en ny versjon av en deres rimeligste smartklokke – Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music. Er du ute etter en klokke som gir deg mye for pengene, bør du få med deg dette.

To år etter lanseringen av 1.gen Garmin Venu SQ kommer oppdateringen i form av Garmin Venu SQ 2 og Venu SQ 2 Music. Det er ingen enorme oppdateringer å spore, men det er det heller ikke behov for all den tid Venu SQ allerede tilbød svært mye for pengene.

NB: Oppdatert med test!


Den kanskje viktigste nyheten er en større AMOLED-skjerm som erstatter den litt trauste LCD-skjermen – uten at klokken har vokst i størrelse. I tillegg har batteritiden tatt et realt byks og er nesten doblet. Garmin har også utstyrt Venu SQ 2/SQ 2 Music med den nyeste generasjonen ELEVATE pulssensor (4.gen) som skal gi enda bedre pulsmålinger og måling av oksygenmetning. Mer avansert søvnsporing er også på plass, og ikke minst enda flere aktivitetsprofiler.

Designet er fremdeles den samme rektangulære skjermen med en urkasse i fiberforsterket polymer og en aluminiumsramme. Klokken er 5 ATM sertifisert og egnet til svømming.

Pris: Garmin Venu SQ 2 koster veil 2999,-, mens Garmin Venu SQ 2 Music 3349,-. til sammenligning kostet Venu SQ 2399,- og Venu SQ Music 2999,- da de ble lansert.


Kjøp her

Under er en fullstendig oversikt over alt som er nytt:

Garmin Venu SQ 2-serien – Dette er nytt

 • Skjerm: Ny og større AMOLED-skjerm med alltid-på-skjerm. Skjermen på 1,4″ er 17% større enn den 1,3″ store IPS-skjermen på Garmin Venu SQ. Selve klokken bevarer den samme størrelsen, men de svarte feltene på innsiden av bezelen er erstattet med økt skjermareal. Lysstyrken er også langt bedre slik at skjermen er lettere å lese under alle slags lysforhold. Oppløsning: 320 x 360 px.
 • Batteritid: Opptil 11 dager i smartklokkemodus og opptil 26 timer i GPS-modus. Dette er nesten en dobling fra Venu SQ sine 6 dager i smartklokkemodus og 14 timer i GPS-modus.
 • Søvnscore: I tillegg til å registrere total søvntid, tid i ulike søvnfaser og oksygenmetning, vil Garmin Venu SQ 2 hver morgen gi deg en søvnscore mellom 0-100 for siste natts søvnkvalitet. Dette gjør det enklere å forstå egne søvnmønstre og inngår samtidig i algoritmene for Body Battery.
 • Garmin ELEVATE 4 pulssensor: Siste generasjon ELEVATE-pulssensor legger grunnlaget for enda bedre pulsmålinger. Kan også varsle ved unormal lav eller høy puls.
 • Pulse OX3: Klokken måler oksygenmetning i blodet mer nøyaktig enn tidligere.
 • Flere aktivitetsprofiler: 28 ulike aktivitetsprofiler fordelt på inne- og utendørs aktiviteter. (5 flere aktivitetsprofiler enn Garmin Venu SQ).
 • Ny GNSS chip: Ny og mer nøyaktig GNSS måling. Samme chip som Fenix 7, Epix og Enduro, men uten Multi-band.

De viktigste funksjonene som videreføres:

 • Heldags aktivitetsmåling: Puls, oksygenmetning, stress, intensitetsminutter, Body Battery, respirasjonsrate, hydrering, kalorier, skritt, distanse. Kvinner vil i tillegg kunne logge menstruasjonssyklusen.
 • Estimert Kondisjonsalder og VO2 maks: Klokken vil bruke kronologisk alder, ukentlig intens aktivitet, hvilepuls og BMI eller kroppsfettprosent til å estimere om kroppen din er yngre eller eldre enn deg. En VO2 maks blir beregnet på bakgrunn av pulsdata, alder og vekt.
 • Treningsprogrammer/Øvelser: Tilgang til et stort utvalg treningsprogrammer og øvelser (gratis) gjennom Garmin Connect. (Kun beskrivelser, ingen animerte øvelser). Garmin Coach gir deg skreddersydde treningsprogrammer som tilpasser seg formen din fortløpende.
 • Health Snapshot: Loggfør en to minutter lang økt for å måle viktig statistikk som puls, pulsvariasjonen din, pulsoksymetri, respirasjon og stress.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon med hendelsesdetektering: Hold kontaktene oppdatert ed sanntidsinformasjon om hvor du befinner deg på tur, samt send en nødmelding med posisjonen din i løpet av sekunder dersom det oppstår en nødssituasjon. Klokken vil også kunne sende et nødvarsel automatisk ved fall/krasj/etc.. (Krever mobiltilkobling).
 • Musikk: Med Garmin Venu SQ 2 Music kan du lagre inntil 500 sanger på klokka. Støtter både MP3-filer offline strømming av spillelister via Spotify/Deezer (krever Premium abonnement).
 • Garmin Pay: Trådløs betaling med klokka (avhenger av bank).
 • Smartvarsler: Motta smartvarsler direkte på klokka. Med en Android-telefon kan du i tillegg svare på meldinger med forhåndsskrevne meldinger i Garmin Connect. Anrop kan besvares/avvises, men det er ingen mikrofon/høyttaler på på klokka.
 • Connect IQ Store/Garmin Connect App: Få tilgang til en rekke apper og flotte urskiver både gjennom Connect IQ Store appen, men også direkte fra klokka.
 • Dimensjoner: 40,6 x 37,0. x 11,1 mm. 38,0 gram.
 • Tilkobling: Bluetooth, ANT+, WiFi (kun Music-utgaven).

Det er verdt å merke seg at den økte skjermstørrelsen ikke har ført til en større klokke, men tvert imot er Garmin Venu SQ /SQ 2 Music 4 mm tynnere. Urkassen er den samme 40,6 x 37,0, mens tykkeslen på Venu SQ 2 er 11,1 mm sammenlignet med 11,4 mm tidligere.


Garmin Venu familien oppsummert

Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music erstatter nå 1.generasjon Venu SQ, og serien består nå av følgende:

 • Garmin Venu 2/Venu 2S
 • Garmin Venu 2 Plus
 • Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music

Garmin Venu 2

Garmin Venu 2 er en fullspekket smartklokke/treningsklokke med støtte for en rekke aktivitetsprofiler, innebygd altimeter for mer detaljert trenings- og aktivitetsdata, omfattende aktivitetsmåling, støtte for smartvarsler, og relativt god batteritid. Venu 2 har også støtte for animerte treningsøkter og muskelkart. Dette gir deg video-veiledede treningsøkter direkte på skjermen. Denne modellen er tilgjengelig i to størrelser; Venu 2 (45 mm) og Venu 2S (40 mm) og i to versjoner med/uten musikk. Betjenes i hovedsak ved touch, men har i tillegg en knapp.

Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus er omtrent samme klokke, men kommer med innbygd høyttaler og mikrofon som gjør det mulig å utføre samtaler direkte på klokken, benytte taleassistent gjennom telefonen, samt lytte til musikk via høyttaleren på klokka. Venu 2 Plus er tilgjengelig i kun en størrelse (43 mm). Ingen skille mellom versjoner med/uten musikk.

Viktigste oppgraderinger fra Garmin Venu 2:

 • Tilgjengelig i en størrelse; 43 mm (1,3″ touchskjerm).
 • Bedre byggekvalitet.
 • En ekstra knapp for betjening (totalt to).
 • Stemmestyring via taleassistenten Siri, Google Assistant, Bixby.
 • Innebygd mikrofon og høyttaler.

Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music

Den rimeligste modellen i Venu-serien får det aller meste fra sine storebrødre, som en ny og flott AMOLED-skjerm, den samme ELEVATE 4 pulssensoren, alt av aktivitets- og helsemålinger, støtte for smartvarsler, offline streaming av musikk, trådløs betaling og apper via Connect IQ Store.

Den største forskjellen er åpenbart formfaktoren der Venu SQ-serien bevarer et rektangulært utseende, mens Venu 2 og Venu 2 Plus er sirkulær. Venu SQ 2 mangler barometrisk høydemåler og vil derfor ikke telle høydemeter under daglig aktivitetsmåling, i tillegg til at du går glipp av en del aktivitetsprofiler og antall datafelter som kan tilpasses. Venu SQ 2 tilbyr veiledede treningsøkter direkte på klokka, men kun i form av beskrivelser med ord, og ingen animasjoner på skjerm.

Hvem er Garmin Venu SQ 2/SQ 2 Music for?

Det korte svaret:

«Deg som ønsker en enkel og pen aktivitetsmåler som integrerer godt med mobiltelefonen, har de viktigste smartklokkefunksjonene, grunnleggende treningsfunksjoner, og god batteritid, til en rimelig penge.»

Den nye Garmin Venu SQ 2 serien er åpenbart en offensiv satsing fra Garmin. Klokken gir deg de aller viktigste funksjonene som kan forventes i en smartklokke i dag. Her får du det som er markedets kanskje mest omfattende og beste aktivitets- og helsesporing, samt det aller mest nødvendige av smartklokkefunksjoner.

Du får også mulighet til å logge alt av trening, og det med god nøyaktighet takket være ELEVATE 4 pulssensoren. Ønsker du enda mer nøyaktige data, kan du koble til en ekstern pulsmåler.

Du får ikke like omfattende statistikk og treningsverktøy som de noe dyrere Venu 2-modellene, men du får alle de viktige dataene som tid, distanse, hastighet, puls, kalorier, etc..

Klokken er superslank og elegant, og den lave vekten bidrar til at den vil nærmest være umerkelig på armen. Har du drømt om en Apple Watch, men er allerede dypt inne i Garmin-universet, og kvier deg for å lade en gang om dagen, så er antageligvis Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music det nærmeste du kommer en perfekt erstatning.


Garmin Venu SQ 2 og Garmin Venu SQ 2 Music er tilgjengelig for salg fra og med 1.september. Begge modellene finnes i et utvalg farger.

Test kommer!


Kjøp her

smartklokke test


Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som…