Garmin Venu 3 vs. Garmin Vivoactive 5

1. desember, 2023 (oppdatert 8. januar 2024)
Featured image for “Garmin Venu 3 vs. Garmin Vivoactive 5”

Garmin Venu 3 og Garmin Vivoactive 5 er to av markedets beste klokker for aktivitets- og helsesporing. Her får du vite hva som er likt, og hva som skiller de.

Garmin Venu 3 og Vivoactive 5 er to premium smartklokker/pulsklokker som er i stand til å spore aktivitet- og helseparametre med høy presisjon. Venu 3 og Vivoactive 5 fremstår ved første øyekast svært like, men det er en grunn til at den ene er langt rimeligere enn den andre.

Kort oppsummert kan vi si at Garmin Venu 3 har alt som Garmin Vivoactive 5 har, mens sistnevnte mangler noen av de mest «premium»-funksjonene fra Venu 3. Den mest synlige forskjellen er at Garmin Venu 3 er tilgjengelig i to størrelser (41 mm og 45 mm) og har tre knapper og en touchskjerm i motsetning til Vivoactive 5 sine to knapper og touchskjerm. Venu 3 har også en innebygd mikrofon/høyttaler med tilgang til taleassistent, pluss den nye ELEVATE 5 pulssensoren som er enda mer nøyaktig enn ELEVATE 4 sensoren i Vivoactive 5, og i fremtiden forhåpentligvis vil støtte EKG-målinger.

Venu 3 er alene om å tilby en barometrisk høydemåler som gjør at klokken teller høydemeter fortløpende gjennom dagen, i tillegg til at klokken har noen avanserte sykkelfunksjoner som Vivoactive 5 mangler. For eksempel kan Venu 3 brukes til å kontrollere smarte sykkelruller og kan kobles til krafttmålere, mens Vivoactive 5 bare kan koble til kadens- og hastighetssensorer.

Til gjengjeld er prisen på Venu 3 en god del høyere enn Vivoactive 5 (6199 kr vs 3749 kr), så her gjelder det å vite hvilke funksjoner du har behov for.Vivoactive 5Venu 3Venu 3S
Glass-
materiale
Corning Gorilla Glass 3Corning Gorilla Glass 3Corning Gorilla Glass 3
Ramme-
materiale
Anodisert aluminiumRustfritt stålRustfritt stål
Deksel-
materiale
Fiberforsterket
polymer
Fiberforsterket
polymer
Fiberforsterket
polymer
Reimer20 mm22 mm18 mm
Størrelse (mm)42,2 x 42,2 x 11,145 x 45 x 1241 x 41 x 12 mm
Skjerm1,2″ AMOLED1,4″ AMOLED1,2″ AMOLED
Oppløsning390 x 390 px454 x 454 px390 x 390 px
Vekt36 g46 g40 g
BatteritidSmartklokkemodus: opptil 11 dager (5 dager i alltid på-modus).
GNSS-modus og kun GPS: opptil 21 timer.
GNSS-modus i alle systemer: opptil 17 timer.
GNSS-modus i alle systemer med musikkavspilling: opptil 8 timer.
Smartklokkemodus: opptil 14 dager.
GNSS-modus og kun GPS: opptil 26 timer.
GNSS-modus i alle systemer: opptil 20 timer.
GNSS-modus i alle systemer med musikkavspilling: opptil 11 timer.
Smartklokkemodus: opptil 10 dager.
GNSS-modus og kun GPS: opptil 21 timer.
GNSS-modus i alle systemer: opptil 15 timer.
GNSS-modus i alle systemer med musikkavspilling: opptil 8 timer.
PulssensorELEVATE 4ELEVATE 5ELEVATE 5
Barometer/
Høydemåler
NeiJaJa
Lagring/Minne4 GB8 GB8 GB

Dette er likt

Både Garmin Vivoactive 5 og Garmin Venu 3 pakker inn nesten alt Garmin har å by på av avanserte helseovervåking- og treningsfunksjoner, samt en rekke smartfunksjoner som støtte for smartvarsler, streame musikk via Spotify/Deezer, kontaktløs betaling gjennom Garmin Pay, nedlasting av apper som ulike urskiver, værtjenester, nyhetsfeed, m.m., via Connect IQ Store.

Du får 30+ aktivitetsprofiler (inkludert egne profiler for rullestolbrukere), en mengde treningsøkter og treningsprogrammer demonstrert av flotte animerte figurer på skjermen, tilgang til dynamiske treningsprogrammer gjennom Garmin Coach (endrer seg basert på formen din), omfattende aktivitetsmåling og søvnsporing, en nøyaktig GPS og en god pulssensor. Glemmer du å starte/stoppe en treningsøkt vil klokken gjøre det automatisk.

Klokkene måler hjertevariabilitet, HRV Status, stressnivå, Body Battery (kroppsressurser), oksygenmetningen i blodet, samt gir deg sikkerhets- og sporingsfunksjonen som gjør det tryggere og trene alene. Nyttige verktøy som Health Snapshot gjør det enkelt å få et raskt overblikk over egen helse i løpet av 2 minutter, og en «søvntrener» skal hjelpe deg til å sove bedre. De kan også varsle ved unormalt høye puls- og stressverdier slik at du kan ta grep om er betydningsfull for helsen din.

Det som blant annet skiller Garmin Vivoactive 5 og Garmin Venu 3 fra de mer avanserte og treningsfokuserte Forerunner/Fenix/epix-modellene, er fraværet av den avanserte trenings- og restitusjonsanalysen, men du får likevel en enkelt tilbakemelding om treningseffekt, samt en restitusjonsrådgiver


Under får du en rask gjennomgang av det som skiller Garmin Venu 3 og Garmin Vivoactive 5:

Garmin Vivoactive 5 og Garmin Venu 3 er begge avanserte smartklokker med fokus på trening og helse. Her er noen forskjeller mellom dem:

Pris
Garmin Venu 3 koster 6199 kr, mens Garmin Vivoactive 5 koster 3749 kr.

Størrelse og vekt
Vivoactive 5 er litt mindre og lettere enn Venu 3. Vivoactive 5 har en størrelse på 42.2 mm, mens Venu 3 måler 45 mm. Venu 3 kommer til gjengjeld i enda en størrelse; Venu 3S som måler 41 mm.

Design
Garmin Venu 3 er bygget i en kombinasjon av rustfritt stål og fiberforsterket polymer med en skjerm dekket av Corning Gorilla Glass. Vivoactive 5 benytter noe rimeligere materialer og er bygget i en kombinasjon av anodisert aluminium og fiberforsterket polymer med en skjerm dekket av Corning Gorilla Glass.

Betjening
Venu 3 har en touchskjerm og tre knapper, mens Vivoactive 5 har kun to knapper og touchskjerm.

Høyttaler/mikrofon
Garmin Venu 3 har en innebygget mikrofon/høyttaler som med tilgang til taleassistent og mulighet for å besvare/avvise samtaler direkte fra klokken. Du kan også lytte til musikk direkte fra klokken.

Skjerm
Garmin Venu 3 har en 1,4-tommers AMOLED-skjerm med en oppløsning på 454 x 454 px, Garmin Venu 3S har en 1,2″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 390 x 390 px. Garmin Vivoactive 5 har den samme 1,2″ AMOLED-skjermen som Venu 3S med en oppløsning på 390 x 390 px.

Batteri
Garmin Venu 3 har marginalt bedre batteritid enn Vivoactive 5. Garmin Venu 3 har opptil 14 dager i smartklokkemodus (5 dager med alltid-på-skjerm aktivert) og opptil 26 timer med GPS-sporing. Garmin Vivoactive 5 har opptil 11 dager i smartklokkemodus (5 dager med alltid-på-skjerm aktivert) og opptil 21 timer med GPS-sporing.

Lagring/Minne
Garmin Venu 3 har dobbelt så mye lagring/minne som Vivoactive 5. Venu tilbyr 8 GB lagring for apper og musikk, mens Vivoactive 5 tilbyr 4 GB.

Pulssensor
Garmin Venu 3 bruker Garmins nyeste generasjon ELEVATE 5 pulssensor, mens Vivoactive 5 har forrige versjon (ELEVATE 4). Venu 3 har seks LED-blokker og fire lyssensorer, mens Vivoactive 5 har to LED-blokker og fire lyssensorer.

ELEVATE 5 pulssensoren har også fordelen av å kunne støtte EKG-måling i fremtiden dersom Garmin får godkjent enheten for dette formålet i Europa (allerede tilgjengelig i USA).

Barometer/høydemåler
Garmin Venu 3 er alene om å tilby en barometrisk høydemåler slik at klokken teller høydemeter/etasjer fortløpende gjennom dagen.

Under aktivitet vil Vivoactive 5 telle totale høydemeter som kan sees i Garmin Connect etter økten er avsluttet. Garmin Venu 3 vil kunne vise samlet oppstigning/nedstigning underveis i økta.

Gyroskop
Garmin Venu 3 er alene om å ha et innebygd gyroskop- Gyroskopet brukes for å oppdage bevegelse, slik at klokken i større grad klarer å måle/registrere søvn, bevegelse, skille mellom gange/løp, gjenkjenne styrkeøvelser, svømmestil, etc., enn klokker som mangler dette.

Animerte treningsøkter
Garmin Venu 3 kan veilede deg gjennom en treningsøkt ved å vise flotte animerte styrke- og HIIT øvelser direkte på klokka. Vivoactive 5 vil kun gi en vise et «varmekart» (oversikt over hvilke muskler som trenes) å vise øvelsene/repetisjoner/sett som skal utføres.

Aktivitetsprofiler
Garmin Venu 3 har noen flere aktivitetsprofiler enn Garmin Vivoactive 5, blant annet;

 • Trappegåing, Romaskin, Fotvandring, Innendørsklatring, Buldring, Snøbrett, Langrennsski, klassisk

Sykkelfunksjoner
Venu 3 har noen avanserte sykkelfunksjoner som Vivoactive 5 mangler. For eksempel kan Venu 3 brukes til å kontrollere smarte sykkelruller og kan koble til kraftmålere, mens Vivoactive 5 bare kan koble til kadens- og hastighetssensorer.

Begge klokkene tilbyr avanserte funksjoner for helse- og aktivitetssporing, og valget mellom dem vil avhenge av individuelle preferanser og behov.

Jetlag-rådgiver
Venu 3 tilbyr en Jetlag Rådgiver som skal bidra til å minimere effekten av jetlag med veiledning om lyseksponering, søvnplan og trening på langdistanseturer. Jetlag appen finnes både på klokken og telefonen, og lar deg se hvor mye Jetlag du kan forvente deg under en reise, samtidig som den vil gi anbefalinger om søvnmengde og lettere treningsbelastning. Detaljer om reisen legges til i kalenderen på Garmin Connect. Garmin Vivoactive 5 har ikke Jetlag rådgiver.Garmin Venu 3
Garmin Venu 3

Product Name: Garmin Venu 3

Brand: Garmin

Offer price: 6199

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Venu 3 er sannsynligvis den beste klokken til å kombinere omfattende aktivitets- og helsesporing, treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner, og ikke minst lang batteritid.

Venu-serien tilhører i utgangspunktet «fitness-serien» til Garmin, men nærmer seg de mer dedikerte treningsklokkene og smartklokkene for hver generasjon. Ønsker du en pulsklokke/smartklokke som faktisk er i stand til å overvåke helsen din, samt hjelpe deg til å ta bedre valg i hverdagen på vegne av din egen helse? Da er sannsynligvis Garmin Venu 3 en av de beste klokkene du kan velge.

Du får dessverre ingen EKG-funksjon (selv om muligheten er der for fremtiden), men veldig mye annet, samt lang batteritid, et enkelt brukergrensesnitt og en motiverende plattform i Garmin Connect og det store utvalget av treningsprogrammer og treningsøkter.

Til neste generasjon bør Garmin få på plass EKG og trådløs lading, kanskje også LTE-funksjon, og ikke minst en lavere pris. Men uansett, Garmin Venu 3 er et meget god klokke slik den er. Og ikke minst; kudos for å inkludere en egen rtllestolmodus som registrerer skyv i stedet for skritt.

Overall
90%
90%

Pros

 • Nydelig og lettlest AMOLED-skjerm.
 • Touchskjerm + 3 knapper for enkel betjening.
 • Liten og lett. Behagelig passform.
 • Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
 • Trådløs betaling (Garmin Pay).
 • God batteritid og rask lading.
 • Meget nøyaktig GPS.
 • God pulssensor. Nøyaktig aktivitetsmåling.
 • Egen rullestolmodus som registrerer skyv i stedet for skritt.
 • Støtte for kraftmåling og avansert løpsdynamikk direkte fra håndleddet.
 • Bred støtte for eksterne sensorer.
 • Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
 • Stort utvalg aktivitetsprofiler + for rullestolmodus!
 • Gratis treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer.
 • Automatisk aktivitetsstart/slutt (dersom du glemmer å starte/avslutte økta).
 • Animerte styrke- og HIIT øvelser direkte på klokka.
 • Egne funksjoner som gir deg raskt tilbakemelding om helse og treningstilstand.
 • God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon gir ekstra trygghet.

Cons

 • Ingen trådløs lading.
 • Fremdeles ingen EKG-måling.
 • Litt for å lett å komme borti skjermen.
 • Høy pris.

Garmin Vivoactive 5
beste smartklokke

Product Name: Garmin Vivoactive 5

Brand: Garmin

Offer price: 3749

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Vivoactive 5 byr på en rekke av selskapets mest etterspurte og nyttige funksjoner i en elegant innpakning til en pris som er meget konkurransedyktig. Det er lenge siden Garmin har hatt en såpass god klokke i denne prisklassen, og det er fint å se at giganten faktisk husker på å tilby noen av «premium»-funksjonene også til vanlige brukere.

Du får ikke de avanserte treningsfunksjonene fra Forerunner-, Fenix og epix-serien, eller muligheten for EKG-målinger i fremtiden, men du får det aller meste av aktivitets- helsemålinger, et stort utvalg gratis treningsprogrammer og treningsøkter, suveren nøyaktighet på både GPS og pulssensor, nyttige smartfunksjoner og mye mer. Og noe av det beste er at Vivoactive 5 fungerer med både Android og iOS.

Er du på utkikk etter en god og allsidig smartklokke/aktivitetsklokke, så er det vanskelig å trå feil med Garmin Vivoactive 5. Her får du mye for lite.

Overall
93%
93%

Pros

 • Pent design og behagelig passform.
 • Flott og lettlest skjerm.
 • Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
 • Trådløs betaling (Garmin Pay).
 • God batteritid og rask lading.
 • Meget nøyaktig GPS og pulssensor.
 • Omfattende helse- og aktivitetsmåling.
 • Egen rullestolmodus som registrerer skyv i stedet for skritt.
 • Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
 • Stort utvalg aktivitetsprofiler + for rullestolmodus.
 • Gratis treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer.
 • Automatisk aktivitetsstart/slutt (dersom du glemmer å starte/avslutte økta).
 • Egne funksjoner som gir deg raskt tilbakemelding om helse og treningstilstand (HRV Status, Body Battery, m.m.).
 • God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon gir ekstra trygghet.

Cons

 • Mangler barometer for å telle høydemeter gjennom dagen.
 • Hvorfor forrige generasjon pulssensor?

Del gjerne:

Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.…
Featured image for “iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?”

iFit vs Zwift: Hvilken treningsapp passer best for deg?

iFit og Zwift er to populære treningsapper som tilbyr interaktive treningsopplevelser. Denne artikkelen hjelper deg å velge riktig til ditt…
Featured image for “Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke”

Slik kalibrerer du tredemølledistansen på en Garmin pulsklokke

Sliter du med at klokka di ikke måler riktig tempo og distanse når du løper innendørs på en tredemølle? Denne…
Featured image for “Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.”

Jeg har testet mer enn 50 Garmin-klokker. Disse innstillingene bruker jeg alltid.

Nettopp kjøpt deg ny Garmin-klokke og lurer på hvilke innstillinger som anbefales å ta i bruk? Her er mine tips…
Featured image for “Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell”

Guide: Enkle og rimelige aktivitetsmålere – Velg riktig modell

På jakt etter en ny aktivitetsmåler som hjelper deg å holde oversikt over eget aktivitetsnivå og energinivå – uten at…
Featured image for “De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell”

De ulike Garmin modellene kort forklart – Velg riktig modell

Alle Garmin-modellene «linet» opp. Denne guiden forklarer kort hovedtrekkene for de ulike Garmin klokkene, og hvem de passer best for.…
Featured image for “Guide – Velg riktig type og størrelse sekk”

Guide – Velg riktig type og størrelse sekk

Dagstursekk, løpesekk, langtursekk, storsekk? Det finnes et hav sekker i ulike varianter. Denne guiden hjelper deg å finne riktig sekk…
Featured image for “De beste løpeappene til Apple Watch”

De beste løpeappene til Apple Watch

Enten du eier en Apple Watch i dag, eller vurderer å skaffe deg en? Her er noen av de beste…
Featured image for “Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite”

Pulsbelte og pulssensorer – En guide til alt du bør vite

På utkikk etter nytt pulsbelte? Denne guiden hjelper deg å finne det beste pulsbeltet til ditt behov, og forteller deg…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart”

Garmin Training Readiness Score og HRV Status forklart

Garmin pulsklokker introduserer to nye funksjoner for trening- og restitusjonsmåling. Her er alt du behøver å vite om Training Readiness…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery hjelper deg å holde oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…