Test: JBL Soundgear Sense

31. oktober, 2023 (oppdatert 2. november 2023)
Featured image for “Test: JBL Soundgear Sense”

Sliter du med å finne trådløse ørepropper som sitter godt og komfortabelt under trening? JBL Soundgear Sense kan være løsningen.


Viktigste fakta

 • Type: «Open-ear» med Air Conduction.
 • Tilkobling: Bluetooth 5.3, LE-støtte gjennom fremtid oppdatering.
 • Lydkodek: SBC, AAC
 • Batteritid: 6 timer + 18 timer med ladeetui.
 • Drivere: 16,2 mm
 • Vanntetthet: IP54 (støvtette og sprutsikre).
 • Vekt: 5,3 g per propp, 68,1 g for ladeetui.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


JBL Soundgear Sense – Laget for trygghet og komfort

Markedet flyter over at gode alternativer for trådløse ørepropper, men det er ikke så mange alternativer når det kommer til ørepropper av typen som JBL Soundgear Sense tilbyr.

JBL Soundgear Sense er ikke for alle, og det finnes alternativer som gir deg bedre valuta for pengene, men om du sliter med å finne ørepropper som sitter godt under trening, eller som føles komfortable under langvarig bruk, så kan de være en gavepakke.

JBL Soundgear Sense sitter ikke klistret i øregangen, men fester seg utenpå øregangen slik at du unngår ubehagelig trykk. Proppene holdes på plass av en fleksibel ørekrok som kan tilpasses ører i alle størrelser og former. For ekstra sikkerhet kan du feste et avtakbart halsbånd mellom de to proppene som festes ved å trykke enden på øyekrokene ned i et spor på skinnen. I starten kan de virke litt knotete å feste, men det blir lettere etterhvert som du får teken.

Soundgear Sense benytter såkalt «OpenSound»-teknologi og Air Conduction som bruker luft til å lede lyden in i øret isteden for gjennom øregangen. Dette bidrar til mindre trykk i øregangen, og desto høyere komfort – i hvert fall så lenge du passer på å tilpasse de øret. Om du ikke klemmer de tett nok inntil øret blir de «hengende» litt løse og blir til mer irritasjon enn glede.

Air conduction ørepropper er en type trådløse ørepropper som bruker luftledning for å overføre lyd til øret. Luftledning er en prosess der lydbølger vibrerer luftmolekylene i nærheten av øret, i stedet for å gå gjennom øregangen og trommehinnen. Dette gjør at man kan høre lyd uten å blokkere ørene, noe som kan være nyttig for å være oppmerksom på omgivelsene eller unngå øreskader fra høyt volum.

God lyd og mektig bass

Denne typen ørepropper gir en veldig behagelig passform, men det kan ofte føre til merkbar lydlekkasje. Det har JBL løst relativt bra, og de 16,2 mm store driverne (ja du leste riktig) sørger for å konsentrere lyden inn i ørene isteden for ut i omgivelsene. JBL har bestandig vært gode på lyd, og de uvanlig store driverne og den gode equalizeren i JBL Headphones-appen lar deg justere lydbildet til egne preferanser. Lydbildet er balansert og fyldig, og er du glad i bass vil du like disse. Rett ut av esken låter de allerede godt, men undertegnede har faktisk endt opp med lydbildet «Jazz» som det den største favoritten.

De fleksible ørekrokene gjør at JBL Soundgear Sense er noe større enn tradisjonelle ørepropper, og det merkes godt på ladeetuiet som er største laget til å ta med på en løpetur. Til tross for størrelsen er ikke vekten mer enn 5,3 gram per ørepropp, noe som bidrar til en sikker og komfortabel passform. Øreproppene er også IP54-sertifisert som gjør de svette-, sprut- og støvsikker, men ikke fullstendig vanntette.

Ettersom øreproppene sitter utenpå øret vil du i større grad høre omgivelsene rundt deg. JBL Soundgear Sense har verken støydemping eller Ambient Aware (mulighet til å slippe inn lyd), men den åpne passformen gjør at du enkelt hører omgivelseslydene rundt deg. Dette er elsk eller hat, men er du ute etter ørepropper med støydemping, så velger du uansett ikke ørepropper av denne typen. Og JBL Soundgear Sense klarer på en ypperlig måte å balansere lydinnslipp samtidig som de likevel konsentrer lyden fra høyttalerne inn i øregangen.

Samtalekvaliteten er helt ok. JBL hevder at de fire mikrofonene skal «eliminere all vindstøy», men det er så godt som umulig, og det finnes alternativer som gjør det langt bedre enn JBL Soundgear Sense.


Middels batteritid, men rask lading

Dessverre matcher ikke batteritiden størrelsen på propper eller ladeetui. Her snakker vi opptil 6 timer lytting for øreproppene og ytterligere 18 timer med ladeetuiet (totalt 24 timer). Det bør holde for de fleste, men er i nedre sjiktet for trådløse ørepropper. Til gjengjeld vil hurtigladingen gi deg gode 4 timer lytting etter 15 minutter lading – men kun via USB-C ettersom det mangler støtte for trådløs lading. Ønsker du å maksimere levetiden kan du bruke en ørepropp om gangen.

Enkel tilkobling og betjening

JBL Soundgear Sense kommer med Bluetooth 5.3 og Multipoint bluetooth slik at du kan være koblet til to enheter samtidig. Rekkevidden og stabiliteten er god uten merkbare forsinkelser. Av lydkodeker støttes de SBC og AAC, men det er planlagt LE-støtte gjennom en fremtid oppdatering.

I JBL Headphones appen kan du velge mellom en «lyd- og video modus» der førstnevnte optimaliserer stabiliteten på tilkoblingen, men sistnevnte reduserer forsinkelse mellom lyd og bilde når du ser video. I tillegg er det en egen «finn ørepropp» funksjon som gjør det letter å finne igjen øreproppene om du har mistet de.

Bluetooth 5.3 med LE audio-støtte er den nyeste versjonen av Bluetooth trådløs kommunikasjonsstandard som inkluderer støtte for LE (lavenergi) lyd, en ny lydkodek kalt LC3 som gir bedre lydkvalitet og strømeffektivitet, og AuracastTM-utstilling som lar deg dele lyd med andre

Betjeningen foregår via berøringskontroller på utsiden av hver ørepropp, og kontrollene kan delvis tilpasses i JBL Headphones appen. Her kan du kontrollere start/stop, justere volum, skifte sang, besvare/avvise anrop, aktivere taleassistent, m.m.. JBL har bestandig vært gode på betjening, og det samme gjelder for JBL Soundgear Sense.


Ønsker du et par alternativer ørepropper kan du sjekke de andre testene av trådløse ørepropper i linken under.


Konklusjon


JBL Soundgear Sense
JBL Soundgear Sense

Product Name: JBL Soundgear Sense

Brand: JBL

Offer price: 1700

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Soundgear Sense har et utseende som oser trening og en aktiv livsstil, og er så lite diskré som det er mulig å få det. Til gjengjeld leverer de en sikker og behagelig passform, god lyd, et åpent design som slipper inn lyd fra omgivelsene, og stabil tilkobling i ulike enheter.

Trådløse ørepropper med et åpent design er ikke for alle, men hvis du faller innenfor kategorien som ønsker deg komfort og en sikker passform fremfor noe, så kan JBL Soundgear Sense være et godt alternativ.

Overall
80%
80%

Pros

 • Sikker og komfortabel passform.
 • God lydkvalitet med klar og balansert lyd, god bass og diskant.
 • Åpent design gjør at du kan være oppmerksom på omgivelsene mens de lytter til musikk.
 • Svette- og vannavstøtende.
 • Marginal lydlekkasje.
 • Berøringskontroller som fungerer godt.
 • Stemmeassistentstøtte.
 • Rask tilkobling til nye enheter.
 • Multipoint tilkobling – koble til to Bluetooth-enheter samtidig.

Cons

 • Ingen trådløs lading.
 • Middels god batteritid.
 • Stort ladeetui.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”

Test: Mizuno Wave Rider GTX

GORE-TEX favoritten har fått ny overdel og yttersåle og er enda bedre enn tidligere. Mizuno Wave Rider GTX er ikke…
Featured image for “Test: Mizuno Premium Warm Jacket”

Test: Mizuno Premium Warm Jacket

Mizuno Premium Warm Jacket byr på gode temperaturregulerende egenskaper og fungerer godt i varierende vær. Men den mangler «det siste»…
Featured image for “Test: Arc’teryx Norvan 7 Vest”

Test: Arc’teryx Norvan 7 Vest

Arc’teryx Norvan 7 Vest byr på mye i lite. Designet er kanskje det mest minimalistiske av alle løpevester jeg prøvd,…
Featured image for “Test: Mizuno Merino Wool undertøy”

Test: Mizuno Merino Wool undertøy

Varmt og mykt, god passform og et smart design. Mizuno er mest kjent for å lage løpesko, men Mizuno Merino…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Trousers”

Test: Fjällräven Keb Trousers

Fjällräven Keb Trousers er ubestridt en av de mest populære turbuksene på markedet, og etter solid testing, har de bevist…
Featured image for “Test: VJ Sarva ACE”

Test: VJ Sarva ACE

VJ Sarva ACE tar komforten fra en vanlig løpesko, hiver inn 17 pigger i karbonstål, en myk mellomsåle, sikker passform…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat”

Test: Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat

Helly Hansen Urban Pro 3-in-1 Coat gjør det enklere å gå en kjølig og regnfull høst og vinter i møte.…
Featured image for “Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy”

Test: Arc’teryx RHO Hybrid undertøy

Arc’teryx RHO Hybrid 1/2 Zip Neck og RHO Hybrid Bottom er både mykt, lett og behagelig. Og best av alt,…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Micro Down”

Test: Salomon Elixir Micro Down

Salomon Elixir Micro Down er selskapet beste dunjakke til nå. Salomon kombinerer tradisjonell dun med moderne teknologi for å lage…
Featured image for “Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta”

Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta

På jakt etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinter? Da bør du sjekke ut Icebug Adak…
Featured image for “Test: Huawei FreeBuds Pro 3”

Test: Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 leverer høy lydkvalitet, effektiv støydemping, god samtalekvalitet og en behagelig passform. Og ikke minst ser de…
Featured image for “Test: Google Pixel Buds Pro”

Test: Google Pixel Buds Pro

Google Pixel Buds Pro er små av størrelse, men likevel store på både lyd og funksjonalitet, og er et godt…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Ultra Down”

Test: Salomon Elixir Ultra Down

Med Salomon Elixir Ultra Down har Salomon endelig laget en skikkelig varm og god dunjakke av høy kvalitet. Men det…
Featured image for “Test: Fitbit Charge 6”

Test: Fitbit Charge 6

Fitbit Charge 6 er selskapets mest avanserte aktivitetsmåler til nå, og denne gangen er den smartere takket være tettere bånd…
Featured image for “Test: Polar Vantage V3”

Test: Polar Vantage V3

Polar Vantage V3 markerer et stort skille for det tradisjonsrike selskapet, og er uten tvil den beste pulsklokken gjennom deres…
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood”

Test: Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood

Arc’teryx Beta AR Jacket StormHood har kanskje en høy pris, men det er sannsynligvis en av de beste skalljakkene du…
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å…