Test: JBL Soundgear Sense

31. oktober, 2023 (oppdatert 8. mai 2024)

Featured image for “Test: JBL Soundgear Sense”

Sliter du med å finne trådløse ørepropper som sitter godt og komfortabelt under trening? JBL Soundgear Sense kan være løsningen.


Viktigste fakta

  • Type: «Open-ear» med Air Conduction.
  • Tilkobling: Bluetooth 5.3, LE-støtte gjennom fremtid oppdatering.
  • Lydkodek: SBC, AAC
  • Batteritid: 6 timer + 18 timer med ladeetui.
  • Drivere: 16,2 mm
  • Vanntetthet: IP54 (støvtette og sprutsikre).
  • Vekt: 5,3 g per propp, 68,1 g for ladeetui.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


JBL Soundgear Sense – Laget for trygghet og komfort

Markedet flyter over at gode alternativer for trådløse ørepropper, men det er ikke så mange alternativer når det kommer til ørepropper av typen som JBL Soundgear Sense tilbyr.

JBL Soundgear Sense er ikke for alle, og det finnes alternativer som gir deg bedre valuta for pengene, men om du sliter med å finne ørepropper som sitter godt under trening, eller som føles komfortable under langvarig bruk, så kan de være en gavepakke.

JBL Soundgear Sense sitter ikke klistret i øregangen, men fester seg utenpå øregangen slik at du unngår ubehagelig trykk. Proppene holdes på plass av en fleksibel ørekrok som kan tilpasses ører i alle størrelser og former. For ekstra sikkerhet kan du feste et avtakbart halsbånd mellom de to proppene som festes ved å trykke enden på øyekrokene ned i et spor på skinnen. I starten kan de virke litt knotete å feste, men det blir lettere etterhvert som du får teken.

Soundgear Sense benytter såkalt «OpenSound»-teknologi og Air Conduction som bruker luft til å lede lyden in i øret isteden for gjennom øregangen. Dette bidrar til mindre trykk i øregangen, og desto høyere komfort – i hvert fall så lenge du passer på å tilpasse de øret. Om du ikke klemmer de tett nok inntil øret blir de «hengende» litt løse og blir til mer irritasjon enn glede.

Air conduction ørepropper er en type trådløse ørepropper som bruker luftledning for å overføre lyd til øret. Luftledning er en prosess der lydbølger vibrerer luftmolekylene i nærheten av øret, i stedet for å gå gjennom øregangen og trommehinnen. Dette gjør at man kan høre lyd uten å blokkere ørene, noe som kan være nyttig for å være oppmerksom på omgivelsene eller unngå øreskader fra høyt volum.

God lyd og mektig bass

Denne typen ørepropper gir en veldig behagelig passform, men det kan ofte føre til merkbar lydlekkasje. Det har JBL løst relativt bra, og de 16,2 mm store driverne (ja du leste riktig) sørger for å konsentrere lyden inn i ørene isteden for ut i omgivelsene. JBL har bestandig vært gode på lyd, og de uvanlig store driverne og den gode equalizeren i JBL Headphones-appen lar deg justere lydbildet til egne preferanser. Lydbildet er balansert og fyldig, og er du glad i bass vil du like disse. Rett ut av esken låter de allerede godt, men undertegnede har faktisk endt opp med lydbildet «Jazz» som det den største favoritten.

De fleksible ørekrokene gjør at JBL Soundgear Sense er noe større enn tradisjonelle ørepropper, og det merkes godt på ladeetuiet som er største laget til å ta med på en løpetur. Til tross for størrelsen er ikke vekten mer enn 5,3 gram per ørepropp, noe som bidrar til en sikker og komfortabel passform. Øreproppene er også IP54-sertifisert som gjør de svette-, sprut- og støvsikker, men ikke fullstendig vanntette.

Ettersom øreproppene sitter utenpå øret vil du i større grad høre omgivelsene rundt deg. JBL Soundgear Sense har verken støydemping eller Ambient Aware (mulighet til å slippe inn lyd), men den åpne passformen gjør at du enkelt hører omgivelseslydene rundt deg. Dette er elsk eller hat, men er du ute etter ørepropper med støydemping, så velger du uansett ikke ørepropper av denne typen. Og JBL Soundgear Sense klarer på en ypperlig måte å balansere lydinnslipp samtidig som de likevel konsentrer lyden fra høyttalerne inn i øregangen.

Samtalekvaliteten er helt ok. JBL hevder at de fire mikrofonene skal «eliminere all vindstøy», men det er så godt som umulig, og det finnes alternativer som gjør det langt bedre enn JBL Soundgear Sense.


Middels batteritid, men rask lading

Dessverre matcher ikke batteritiden størrelsen på propper eller ladeetui. Her snakker vi opptil 6 timer lytting for øreproppene og ytterligere 18 timer med ladeetuiet (totalt 24 timer). Det bør holde for de fleste, men er i nedre sjiktet for trådløse ørepropper. Til gjengjeld vil hurtigladingen gi deg gode 4 timer lytting etter 15 minutter lading – men kun via USB-C ettersom det mangler støtte for trådløs lading. Ønsker du å maksimere levetiden kan du bruke en ørepropp om gangen.

Enkel tilkobling og betjening

JBL Soundgear Sense kommer med Bluetooth 5.3 og Multipoint bluetooth slik at du kan være koblet til to enheter samtidig. Rekkevidden og stabiliteten er god uten merkbare forsinkelser. Av lydkodeker støttes de SBC og AAC, men det er planlagt LE-støtte gjennom en fremtid oppdatering.

I JBL Headphones appen kan du velge mellom en «lyd- og video modus» der førstnevnte optimaliserer stabiliteten på tilkoblingen, men sistnevnte reduserer forsinkelse mellom lyd og bilde når du ser video. I tillegg er det en egen «finn ørepropp» funksjon som gjør det letter å finne igjen øreproppene om du har mistet de.

Bluetooth 5.3 med LE audio-støtte er den nyeste versjonen av Bluetooth trådløs kommunikasjonsstandard som inkluderer støtte for LE (lavenergi) lyd, en ny lydkodek kalt LC3 som gir bedre lydkvalitet og strømeffektivitet, og AuracastTM-utstilling som lar deg dele lyd med andre

Betjeningen foregår via berøringskontroller på utsiden av hver ørepropp, og kontrollene kan delvis tilpasses i JBL Headphones appen. Her kan du kontrollere start/stop, justere volum, skifte sang, besvare/avvise anrop, aktivere taleassistent, m.m.. JBL har bestandig vært gode på betjening, og det samme gjelder for JBL Soundgear Sense.


Ønsker du et par alternativer ørepropper kan du sjekke de andre testene av trådløse ørepropper i linken under.

Er alternativ til JBL Soundgear Sense som er svært lik både i utseende og funksjon, er Shokz OpenFit (tester her).


Konklusjon


JBL Soundgear Sense
JBL Soundgear Sense

Product Name: JBL Soundgear Sense

Brand: JBL

Offer price: 1700

Currency: NOK

Konklusjon

JBL Soundgear Sense har et utseende som oser trening og en aktiv livsstil, og er så lite diskré som det er mulig å få det. Til gjengjeld leverer de en sikker og behagelig passform, god lyd, et åpent design som slipper inn lyd fra omgivelsene, og stabil tilkobling i ulike enheter.

Trådløse ørepropper med et åpent design er ikke for alle, men hvis du faller innenfor kategorien som ønsker deg komfort og en sikker passform fremfor noe, så kan JBL Soundgear Sense være et godt alternativ.

Overall
80%
80%

Pros

  • Sikker og komfortabel passform.
  • God lydkvalitet med klar og balansert lyd, god bass og diskant.
  • Åpent design gjør at du kan være oppmerksom på omgivelsene mens de lytter til musikk.
  • Svette- og vannavstøtende.
  • Marginal lydlekkasje.
  • Berøringskontroller som fungerer godt.
  • Stemmeassistentstøtte.
  • Rask tilkobling til nye enheter.
  • Multipoint tilkobling – koble til to Bluetooth-enheter samtidig.

Cons

  • Ingen trådløs lading.
  • Middels god batteritid.
  • Stort ladeetui.

Del gjerne:

Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenRun Pro”
14. mai 2024 | Tester

Test: Shokz OpenRun Pro

Shokz leverer som alltid kvalitet, og Shokz OpenRun Pro er med stor sannsynlighet de beste beinledende hodetelefonene du får kjøpt.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch 2”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch 2

Xiaomi Watch 2 er kanskje den rimeligste og beste Google Wear OS klokken du får kjøpt, og leverer på både design og funksjon. Likevel har den et stort problem.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch S3”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch S3

Xiaomi Watch S3 skiller seg ut med et elegant og spennende design, og i tillegg byr den på omfattende helse- og aktivitetssporing, smartfunksjoner, m.m..
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi Smart Band 8 Pro er byr på en imponerende rekke egenskaper, en gigantisk skjerm og komfortabel passform til en særdeles lav pris.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit”
8. mai 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit

Shokz OpenFit lar deg være oppmerksom på omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Er dette markedets beste alternativ til tradisjonelle ørepropper?
Les mer
Featured image for “Test: Huawei Watch Fit 3”
7. mai 2024 | Huawei

Test: Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3 kombinerer stil og funksjon i en rimelig og god aktivitetsmåler og treningsklokke. Her får du virkelig mye for penga.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer