...

10 tips for å få mer ut av COROS-klokken din

Oppdatert: februar 26, 2025
, Oppdatert: februar 26, 2025
 / Oppdatert: februar 26, 2025
COROS tips

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Enten du eier en COROS-klokke allerede, eller planlegger å kjøpe deg en; her får du 10 tips som kan hjelpe deg å få mer ut av COROS-klokken.

COROS-klokker er fremdeles ikke kjent for de fleste, noe som egentlig er helt på jordet ettersom nesten samtlige av COROS sine klokker tilbyr svært god verdi for pengene. COROS har også vært generøse med å oppdatere klokkene med nye funksjoner slik at de faktisk blir bedre og bedre over tid- uten at du må betale noe ekstra.

Under får du tips til 10 funksjoner som kan bidra til å heve treningen din, eller som kan være nyttige i hverdagen. Og selv om du allerede eier en COROS-klokke og trodde du kjente den ut og inn, så finner lærer du sannsynligvis noe nytt likevel.

Tipsene kommer fra Darian Allberry – «Head of User Engagement» hos COROS.


1. Bruk gruppeovervåking og aktiver sikkerhetsvarsler

En av de beste måtene å holde kontakten å være trygg på under gruppetreninger, er ved å bruke funksjonen for gruppeovervåking og sikkerhetsvarsler. Med gruppeovervåking kan du opprette et team og følge den direkte plasseringen og aktivitetsdataene (som tempo og distanse) for hvert medlem via COROS-appen. Dette er ideelt for sykkelturer, terrengløp eller andre aktiviteter der du vil holde øye med gruppen. I tillegg kan hvem som helst i gruppen sende et nødvarsel om de trenger hjelp.

Det er enkelt å sette opp: Åpne COROS-appen, opprett et lag og send invitasjoner. Når alle er klare, kan du starte aktivitetene og følge hverandres fremgang i sanntid. For å aktivere et nødvarsel, hold inne den dreibare kronen på klokken i 7 sekunder, så sendes din nøyaktige posisjon til nødkontakten din.

COROS tips

2. Bruk Extender for innendørs og utendørs trening

Extender-funksjonen gjør det mulig å vise sanntidsdata fra klokken på en større skjerm- som mobilen din. Enten du sykler innendørs, løper på en tredemølle eller er utendørs, kan du se data som puls, tempo og ruten direkte på telefonen din.

For å bruke Extender, start en aktivitet på klokken, åpne COROS-appen, og klikk på klokkeikonet i øverste venstre hjørne. Dette blir Extender-knappen, og med et trykk kan du følge med på treningen din mer detaljert.

COROS tips

3. Lag ruter direkte i COROS-appen

«Utforsk»-siden i COROS-appen lar deg lage, redigere og tilpasse ruter. Du kan enkelt justere ruten til nærmeste vei eller sti, og legge til viktige veipunkter. Etter at du har opprettet ruten, blir den lagret i «Min samling» for enkel tilgang senere. Du kan også importere ruter fra tjenester som Strava eller Komoot.

Det finnes mange rutebyggere, men COROS sin rutebygger er utvilsomt en av de beste jeg har testet. Og det beste av alt- den er helt gratis å bruke.

COROS tips

4. Last ned offline-kart og naviger på klokken

For å navigere uten mobildekning kan du synkronisere ruter til klokken din. Du kan lage ruter i COROS-appen, eller importere dem fra tredjepartstjenester.

Når du har sendt ønsket rute til klokken, velg aktivitetsmodus, gå til innstillinger, navigasjon, og velg ruten du ønsker å følge. Du kan tilpasse funksjoner som å aktivere sving-for-sving varsler eller bruke Deviate Course-varselet for å få beskjed når du har avveket fra ruten. Følg med på fremgangen din på kartsiden, og se fremover mot neste veipunkt for å finne ut hvor langt og hvor bratt det er til neste drikkestasjon eller leirplass.

For å sikre at du har tilgang til landskaps- eller topografiske kart på klokken, kan du enkelt laste de ned til enhver kompatibel COROS-klokke. For å laste ned eller oppdatere kartene, gå til profilsiden, velg klokken din, og klikk på «Kartbehandling». Her kan du se hvilke kart som er installert, og laste ned nye ved å velge de områdene du trenger. Appen deler kartene inn i segmenter for enklere valg (du kan laste ned fylkesvis). Når du har valgt kartområdet du ønsker å laste ned, kobler du klokken til WiFi, så vil kartene lastes ned automatisk.

COROS tips

5. Hold riktig tempo med Virtual Pacer

Med Virtual Pacer kan du sette et distansemål, for eksempel 5 km eller en halvmaraton, og velge en ønsket sluttid. Klokken beregner da tempoet du må holde. Du får varsler om gjenværende distanse, nåværende tempo og estimert sluttid.

COROS tips

6. Kjenn din FTP

Funksjonell terskelkraft (FTP) er et viktig mål for syklister ettersom det viser hvor mye kraft du kan opprettholde over tid.

FTP måler den høyeste gjennomsnittlige kraften du kan opprettholde over en periode på omtrent 45 til 70 minutter, avhengig av erfaringsnivå. Målingen gir deg en indikasjon på hvor god sykkelformen din er og hjelper deg med å tilpasse treningsøktene for å oppnå forbedringer.

For å finne din FTP kan du ta en FTP-test direkte på COROS-klokken. Det eneste du trenger er en innendørs sykkelrulle, en wattmåler og en pulsmåler. Etter din første test vil FTP-verdien automatisk oppdateres basert på treningen din, så det er ikke nødvendig med hyppige retester. Dersom du ønsker å fordype deg i treningen din, kan du benytte deg av ressurser fra COROS-coachene som tilbyr mange gode tips, skreddersydde treningsplaner og personlig støtte.

COROS tips

7. Forbedre løpsformen din

Løpeprestasjonen din avhenger av tre hovedfaktorer: VO2max, terskel og løpsøkonomi. COROS’ EvoLab hjelper deg med å holde oversikt over VO2max og terskelnivå, men å forstå løpsøkonomien din kan virkelig gjøre en stor forskjell. Her kommer Løpeformtesten inn. Løpeformtesten er designet for å identifisere styrker og svakheter i din biomekanikk direkte fra COROS-klokken.

På en rask 10-minutters løpeøkt kan du gjennomføre testen ved hjelp av klokken og en POD 1/2 festet rundt midjen. Testen inkluderer en oppvarming etterfulgt av fem minutter med raskt tempo. Etterpå vil du få en detaljert analyse av Løpeformscoren din, som reflekterer ferdigheter, styrke og balanse. Scoren gir ikke bare innsikt i løpsformen din, men også risikoen for skader. Ved å forstå om du er en «bakke-løper» eller «luft-løper», kan du tilpasse treningen din mer effektivt.

COROS tips

8. Lag tilpassede maratonplaner

COROS tilbyr tilpassede maratontreningsplaner basert på dine data. Bare angi distanse, mål for sluttid og dato for løpet, så genererer klokken en plan som passer for deg.

Med COROS’ personlige maratonplaner analyseres dine nylige treningsdata for å lage en skreddersydd plan som passer dine løpsmål. For å komme i gang, klikk på Treningskalenderen fra Progresjon-siden, og deretter på de tre prikkene i øvre høyre hjørne for å velge «Personlig maratonplan».

Legg inn din estimerte maratontid, nylige distanser og løpsdato for å generere en tilpasset plan. Planen vil ha tydelige faser – Grunnlag, Progresjon og Løp – der du vil gjennomføre en balansert blanding av rolige løpeturer, intervaller og styrketrening. I tillegg kan du laste ned en rekke treningsplaner og økter laget av COROS Pro-utøvere og COROS sitt team av sertifiserte trenere. Du får muligheten til å justere ´ øktene etter behov og å følge fremgangen direkte på klokken og i appen, slik at du holder deg på rett spor for å prestere ditt beste på løpsdagen.

COROS tips

9. Bruk praktisk alarm og tidtaker

Du kan enkelt stille inn stoppeklokker, tidtakere og alarmer på klokken. Alarmen kan også settes til kun vibrering, slik at du våkner uten å forstyrre andre.

Du får tilgang til disse verktøyene via verktøymenyen ved å trykke og holde inne tilbake-knappen (nederste knapp) på hovedskjermen eller under treningsøkter. Alarmfunksjonen skiller seg ut ved at du kan stille klokken til kun å vibrere, slik at du kan våkne uten å forstyrre partneren din. Vibrasjons- lydvarsler kan tilpasses under lydinnstillingene i appen etter egne preferanser.

Du kan sette opptil tre timere med mulighet for repetisjon, starte og stoppe stoppeklokken med BEKREFT-knappen, samt administrere opptil ti alarmer.

COROS tips

10. Få full oversikt over søvnen din

COROS-klokken sporer søvnen din og gir innsikt i søvnkvaliteten basert på varighet og søvnstadier (lett, dyp og REM).

COROS estimerer også søvnkvalitetspoeng som vurderer søvnen basert på varighet og stadier: lett, dyp og REM-søvn. Søvn som varer over tre timer blir vurdert, mens kortere søvnøkter kategoriseres som «høneblunder». Ved å måle nøyaktig hjertefrekvensvariabilitet (HRV) under søvn, vil klokken hjelpe deg å vurdere stressnivåer og hvor klar kroppen din er for trening.

COROS tips


Referanse

  1. COROS.com

Foreslåtte artikler

Polar har oppgradert integrasjonen mellom Polar Flow og TrainingPeaks slik at det blir enklere å analysere og planlegge treningsøkter.
Garmin har lansert en dedikert aktivitetsprofil for "rucking" som lar deg legge til ekstra pakkevekt for bedre å forstå den fysiske anstrengelsen det innebærer.
Garmin utvider støtten for EKG-måling til Fenix 7 Pro og epix Pro (Gen 2) i flere europeiske land med en ny programvareoppdatering.
Smartklokker og pulsklokker finnes det nok av, men det finnes ikke mange håndleddsbaserte blodtrykksmålere. Det ønsker Huawei å få en slutt på.
Opplever du at Garmin-klokka di har gått inn i en evig spiral hvor den viser en blå trekant? Her er årsaken, og forhåpentligvis løsningen.
Garmin ruller nå ut Q1 oppdateringen som gir utvalgte smartklokker nye funksjoner som Passcode, Body Battery True Up og Styrkeøkter i Garmin Coach.