Nyhet: Garmin Venu 3

30. august, 2023 (oppdatert 8. september 2023)
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell «Garmin Venu». Garmin Venu 3 / Venu 3S bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til taleassistent og mye mer.

Garmin Venu-serien er selskapets hybridklokke som forener funksjoner fra en typisk smartklokke med en mer tradisjonell pulsklokke. Den første Venu-modellen ble lansert høsten 2019 og ble raskt en suksess takket være den flotte AMOLED touchskjermen og det enkle brukergrensesnittet. Klokken ble faktisk så populær at Garmin lanserte en rimeligere modell, Garmin Venu SQ, høsten 2020, men denne gangen med et firkantet design og rimeligere skjerm. Denne fikk en oppfølger i Venu SQ 2 høsten 2022.

Våren 2021 oppdaterte Garmin Venu-serien med en to nye modeller; Garmin Venu 2 (45 mm) og Garmin Venu 2S (40 mm). Disse bød på en relativt stor oppdatering med to valgfrie størrelser, bedre batteritid, en raskere prosessor, bedre pulssensor, flere aktivitetsprofiler, nytt brukergrensesnitt, m.m.. Allerede i januar året etter (2023) annonserte de oppfølgeren Venu 2 Plus. Dette var/er i praksis samme klokke som Venu 2, men i en «mellomstørrelse» på 43 mm med en ekstra knapp, samt innebygd høyttaler og mikrofon å støtte for taleassistent.

NB: Oppdatert med test: Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3
Garmin Venu 3 familien

Garmin Venu 3 – Viktigste nyheter

 • To størrelser: Venu 3S (41 mm) og Venu 3 (45 mm)
 • Flere farger og reimer.
 • Mulighet for å vise bilder (kun Android).
 • Oppgradert brukergrensesnitt.
 • Mulighet til å veksle mellom stor og mindre font/skriftstørrelse.
 • Ny søvn-coach: Gir en søvnvurdering og personlig veiledning om hvor mye søvn som anbefales for deg.
 • «Nap detection»: Registrer hvile- og høneblunder gjennom dagen, samt forteller deg hvilke fordeler kroppen din får ut av dem. Du kan også få forslag til hvor lange de bør være, samt tid på dagen.
 • Forbedret Body Battery med detaljert visning av hva og hvor mye ulike faktorer påvirker deg.
 • HRV Status: Viser hvordan stress, trening og søvn påvirker hjertefrekvensvariabiliteten.
 • Estimert restitusjonstid etter en treningsøkt.
 • Mulighet til å oppgi opplevd anstrengelse og innsats etter en treningsøkt.
 • Mulighet til å opprette intervaller direkte på klokka.
 • Jetlag-rådgiver, Morgenrapport og en ny Daglig oppsummering.
 • Ny ELEVATE 5 pulssensor.
 • Innebygd høyttaler og mikrofon.
 • Støtte for taleassistentene Google Assistant, Siri eller Bixby.
 • Flere aktivitetsprofiler: Flere aktiviteter for rullestolbrukere, utendørs svømming, og flere utendørs aktiviteter.
 • Støtte for flere sensorer og tilbehør (wattmålere, sykkelruller, elsykkel m. m.).
 • Høyere pris : 6199 kr vs. 4449 kr (Venu 2)


Nå har Garmin lansert den tredje generasjonen av smartklokker – Garmin Venu 3 og Venu 3S. Det nyeste tilskuddet bygger på sine forgjenger, men blir oppgradert med Garmin sin nyeste ELEVATE 5 pulssensor, mer avansert søvnmåling med en personlig søvn coach og «nap registrering (høneblund)», og mye mer.

Garmin Venu 3 arver den innebygde mikrofonen og høyttaleren fra Venu 2 Plus, og har støtte for taleassistentene Google Assistant/Siri/Bixby. Ved å holde inne den midterste knappen på klokken aktiverer du taleassistenten på telefonen som du kan nå ved å prate gjennom mikrofonen på klokken. Høyttaleren kan også brukes for å spille av musikk på klokken, eller for å gjennomføre telefonsamtaler (må være tilkoblet mobilen).

En annen velkommen nyhet, men kun dersom du benytter en Android-telefon, er muligheten til å kunne se bildemeldinger direkte på klokken. Android-brukere vil også kunne svare på tekstmeldinger direkte på klokken, mens iOS-brukere «bare» kan lese smartvarsler.

Av andre smartklokkefunksjoner viderefører Venu 3 støtten for kontaktløs betaling gjennom Garmin Pay, strømming av musikk gjennom Spotify/Deezer (krever premium-abonnement på en av tjenestene), tilgang til et stort utvalg urskiver, widgeter og apper gjennom Connect IQ Store, «finn telefonen»-funksjon, tidtakere og en lommelykt som tar i bruk den maksimale lysstyrken på skjermen.


Design og batteritid

Garmin Venu 3 bevarer det samme runde designet som tidligere, den samme flotte AMOLED-touchskjermen, og muligheten til å velge mellom to størrelser. Der forgjengeren var tilgjengelig i 40 og 45 mm, er Venu 3 tilgjengelig i 41 og 45 mm uten at selve klokken har økt i størrelse. Den minste modellen, Venu 3S får dermed en marginalt større skjerm uten at det merkes i praksis ettersom Garmin har klart å redusere størrelsen på bezelen.

Begge størrelsene er tilgjengelig i flere farger og med tilgang til et stort utvalg hurtigutløsningsremmer som enkelt kan byttes uten verktøy. Venu 3S benytter 18 mm remmer, mens Venu benytter 22 mm remmer. Venu 3 er også tilgjengelig med en skinnrem. Prisen er da 6799 kr.

Garmin Venu 3 familien
Garmin Venu 3 familien

Batteritiden på Venu 3 er over snittet for klokker i tilsvarende kategori, og med den minste modellen, Venu 3S, kan du forvente opptil 10 dager i smartklokkemodus og opptil 21 timer med GPS aktivert. Venu 3 har noe større batteri og skal klare opptil 14 dager i smartklokkemodus og opptil 26 timer med GPS aktivert. Merk at disse tallene gjelder med hev-for-å-vekke skjerm, og alltid-på skjerm vil omtrent halvere batteritiden.

Venu 3 benytter den samme proprietære ladeporten som tidligere, men er «oppgradert» med USB-C i enden slik som alle nyere Garmin-modeller.

Forbedret pulssensor og GNSS

Garmin Venu 2 var den første modellen til å ta i bruk ELEVATE 4 pulssensoren, og Garmin 3 blir den første Venu-modellen til å ta i bruk selskapets nyeste ELEVATE 5 pulssensor. Denne ble først tatt i bruk på Garmin epix Pro (Gen 2) og Fenix 7 Pro tidligere i år, og byr på bedre nøyaktighet takket være flere LED-dioder og en større sensorflate.

I tillegg til å måle puls vil Garmin Venu 3 måle oksygenmetning kontinuerlig gjennom natten (samt manuelle målinger), overvåke stress, samt registrere hjertefrekvensvariabilitet (HRV) å vise HRV Status. Ved unormale pulsverdier og høyt stressnivå vil klokken kunne varsle deg slik at du kan ta grep. Det er dessverre ingen støtte for EKG på nåværende tidspunkt, men klokken har teknologien på plass, så det eneste vi kan gjøre er å håpe at Garmin får dette på plass i fremtiden.

Garmin har også tatt i bruk en forbedret multiband-GNSS chip med støtte for GPS, Glonass, Galileo for mer presise posisjonsmålinger. Det er ingen støtte for flerfrekvens slik vi finner på de nyeste toppmodellene, men det er heller ikke å vente på en fitnessklokke som Venu 3.

Ellers er klokken oppgradert med WiFi for raskere og enklere opplastning av aktiviteter, samt for sømløs oppdatering av klokken.

Mer avansert helsefunksjoner

Garmin Venu 3 er som nevnt først og fremst en fitnessklokke, og tar helsesporingen et steg videre. For det første tilbyr Garmin nå en søvn coach som gir en søvnvurdering og personlig veiledning om hvor mye søvn som anbefales for deg. Klokken vil holde oversikt over de ulike søvnstadiene, høneblunder (naps) og andre viktige data som oksygenmetning (PulsOx) og hjertefrekvensvariabilitet (HRV-status), og anbefalingene kan endres i løpet av dagen.

En annen nyhet er muligheten for å registrere hvile- og høneblunder fortløpende gjennom dagen. Klokken vil gi tilbakemelding om hvilke fordeler kroppen din får ut av dem, du kan se hvordan de påvirker Body Battery, og du kan få forslag til hvor lange de bør være, samt når på dagen det er best å ta en blund.

Body Battery har også fått en solid oppdatering. Venu 3 vil som vanlig måle energinivåene dine gjennom dagen å speile hvordan hvile og aktivitet påvirker energinivået ditt, men du får nå enda mer detaljert og personlig innsikt i hvordan søvn, høneblunder, daglig aktivitet og høyt stress spesifikt påvirker energinivåene dine. Hva av disse faktorene kan brytes ned slik at du ser hvor mye de gir/tar av den totale energien din.

Venu 3 har kommer med Garmin sin Morgenrapport som hver morgen presenterer dagens viktigste info i en kort oppsummering som blant annet forteller deg hvor «klar du er» for dagen som møter deg, gir deg værvarslet, kalenderen, etc.. På slutten av dagen vil en ny Dagsrapport gi deg en tilsvarende oppsummering av dagen som har vært.

Bedre som treningsklokke

Garmin Venu-serien ble opprinnelig lansert som en fitnessklokke, og det var et relativt stort gap mellom klokkene i «fitness» kategorien og «outdoor/trening» kategorien. Med lanseringen av Venu 2 og Venu 2 Plus, har dette gapet blitt mindre og mindre, og Venu 3 tetter det ytterligere.

Den største forskjellen er at Venu-modellene mangler den avanserte trenings- og restitusjonsanalysen (Training Load Pro) som du får på klokkene i Fenix/epix/Forerunner-seriene, men Garmin Venu 3 kan i det minste by på en restitusjonsrådgiver som gir deg bedre forståelse av hvordan hver treningsøkt påvirker kroppen din og hvor lenge du trenger å restituere etterpå. I tillegg vil du etter hver treningsøkt kunne gi en personlig vurdering av opplevd innsats, å registrere hvor tøft du opplevde treningen og hvordan du følte deg, samt at klokken gir deg en enkel tilbakemelding om treningseffekten.

For deg som liker å tilpasse treningsøktene dine kan du glede deg over at du endelig kunne opprette intervalløkter for både løping og sykling rett på klokken. Du vil også få tilgang til enklere tilgang til treningsøkter fra Garmin Connect direkte på klokken.

Klokken kan også varte opp med flere aktivitetsprofiler, hvorav flere aktivitetsprofiler for rullestolbrukere. Disse vil registrere ulike rullestolbevegelser istedenfor skritt.

Ellers er det langt bedre støtte for eksterne sensorer og tilkoblingsmuligheter slik at du kan bruke klokken til å kontrollere en kompatibel smartrulle, koble til en elsykkel, wattmåler, etc..


Viderefører alt det gode fra tidligere

Garmin Venu 3 byr ellers på over 30 ulike aktivitetsprofiler (inkludert de nye for rullestolbrukere, svømming utendørs og flere utendørs aktiviteter), tilgang til 1600 gratis treningsøkter og treningsprogrammer gjennom Garmin Connect, omfattende helse- og aktivitetsmåling som inkluderer blant annet overvåkning av puls, hjertevariabilitet (HRV), stressnivå, kroppsressurser (energinivå i løpet av dagen), oksygenmetningen i blodet, kaloriforbruk, skritt, m.m., samt detaljert søvnanalyse som bryter ned søvnen i tid i ulike søvnfaser og gir deg en søvnscore basert på nattens søvn. Klokken vil også estimere kondisjonsalder og VO2-maks nivå.

Ved hjelp av Garmin Helsebilde vil klokken loggfører hjerterytme, HRV (hjertevariabilitet), oksygenmetning, respirasjonsrate og stress i løpet av 2 minutter slik at du kan få et raskt overblikk over egen helsetilstand.


Garmin Venu 3 er tilgjengelig for salg fra 30.august til en veiledende pris på 6199 ,-.

NB: Oppdatert med test: Test: Garmin Venu 3


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…