Studie bygger opp om kvaliteten på Garmin HRV overvåkning

17. juli, 2023 (oppdatert 31. januar 2024)

Featured image for “Studie bygger opp om kvaliteten på Garmin HRV overvåkning”

En studie har funnet at Garmins måling av hjertefrekvensvariasjon (HRV) gir «utmerket nøyaktighet» når det sammenlignes med en elektrokardiogram (EKG) maskin.

Studien som ble publisert i det anerkjente magasinet European Heart Journal, konkluderte med at Garmin Vivoactive 4 var et godt alternativ til EKG-målinger utført i en tradisjonell EKG-maskin som i dag regnes som «gullstandarden» for måling av HRV. Resultatene av studien viser at målingene utført med en Garmin pulsklokke korrelerte med resultatene fra EKG-maskinen på nesten samtlige parameter.

Studien involverte personer som hadde en bakgrunn med hjerteproblemer, og Garmin-klokken ble båret av 104 personer som tidligere hadde hatt hjerteinfarkt, 129 personer med iskemisk hjerneslag og 30 friske kontrollpersoner. Testen involverte å koble alle deltakerne til en ECG-maskin i 30 minutter, mens Garmin-klokken også passivt overvåket HRV gjennom sitt fotopletysmografi (PPG) signal samtidig.

Gjennom testen var samtlige deltakere koblet til en EKG-maskin i 30 minutter, samtidig som Garmin-klokken også passivt overvåket HRV gjennom sin fotopletysmografi (PPG).

Både gjennomsnittlig hjertefrekvens og veldig lavfrekvent kraft (VLF-kraft), ble brukt som indikatorer for å bestemme HRV, og begge parameterne var veldig sammenlignbare med målingene fra EKG-maskinen. Standardavviksgjennomsnittene i fem-minutters segmenter viste seg også å være nøyaktige.

Studie bygger opp om kvaliteten på Garmin HRV overvåkning
Hjertevariabiliteten måles i millisekunder og omtales ofte som «R-R intervaller». Ill: Firstbeat

Resultatene viser at Garmins HRV-målinger står godt til medisinsk kvalitetsteknologi i mange nøkkelområder, men ikke var like nøyaktige i noen ikke-lineære målinger. Likevel viser denne studien at brukere allerede kan ha tillit til HRV-trender og stressinnsikt fra sin Garmin-klokke.

Bildene under viser hvordan HRV målinger ser ut på en Garmin pulsklokke som støtter dette.


Målingene har sannsynligvis blitt enda bedre

Verdt å nevne er faktumet at klokken som ble brukt er fra 2019, og at teknologien har blitt enda bedre på nyere modeller. Den optiske sensoren som sitter i Garmin Vivoactive 4 er en ELEVATE 3 sensor, mens dagens klokker benytter en ELEVATE 4 sensor med økt nøyaktig – spesielt på områder som nettopp måling av HRV.

Siden den gang har Garmin også lansert en rekke nye og nyttige funksjoner som tar i bruk informasjonen rundt HRV-målinger til å gi brukere informasjon om egen treningsevne og helse – blant annet Training Readiness, HRV Status, Body Battery og Stressmåling.

HRV er et svært interessant tema som det vil være mye fokus på i årene som kommer, og nøyaktigheten og forståelsen av hvordan vi kan bruke informasjonen fra klokken vil bare bli enda bedre. Heldigvis tyder denne studien på at brukerne allerede kan ha mye tillit til HRV-testen på Garmin sine klokker.

For en oversikt over hvilke Garmin klokker og andre pulsklokker og smartklokker som kan utføre HRV-målinger, kan du lese denne artikkelen: Disse klokkene måler HRV – og slik bruker du det til din fordel.


Del gjerne:

Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer
Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer