Test: ASICS Novablast 3

30. oktober, 2022 (oppdatert 5. februar 2024)

Featured image for “Test: ASICS Novablast 3”

ASICS Novablast 3 er så allsidig og god at det er nesten urettferdig ovenfor konkurrentene. Dette er en sko som innbyr til løpeglede.

Det er lett å la seg blende over små oppgraderinger fra generasjon til generasjon, men med Novablast 3 har Asics virkelig skutt gullfuglen. ASICS Novablast var leken og rask, men ustabil og ikke egnet til mengdetrening. ASICS Novablast 2 var mye mer stabil, fremdeles rask og lettløpt, men hadde en litt tett overdel og var fremdeles ikke den ultimate «one shoe to rule them all»-skoen.

Her kommer ASICS Novablast 3 på banen.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

ASICS Novablast 3 – bedre på alt

ASICS Novablast 3 retter opp i alt dette. Med over 20 gram slanket for herremodellen og rundt halvparten for damemodellen, er Novablast 3 nå en lett mengdetreningssko. Det super-responsive og godt dempede FlyteFoam Blast+ materialet i mellomsålen sørger for høy komfort samtidig som skoen er rask og leken.

Takket være den lavere vekten til FlyteFoam Blast+ har Asics fått presset inn mer skum i både forfot og hæl slik at skoen er mer dempet enn tidligere, og den noe overdimensjonerte yttersålen bidrar til en stødigere sko enn den originale Novablast. Ettersom skoen er mer velbalansert vil du ikke få den samme «ekstreme» følelsen av å bli skutt fremover for hvert steg, men det er fremdeles en responsiv og leken sko. I tillegg er den mye bedre egnet til andre formål enn kun raske tempoøkter.

Designet på skoen er opp til enhver å bedømme selv, men det er ingen tvil om at ASICS Novablast 3 er en kraftig sko til tross for sin lave vekt. Den fremstår noe massiv, og det hadde vært fint å se en litt mer strømlinjeformet sko som også gir følelsen av å «være rask».

Lettere og luftigere overdel

Overdelen på ASICS Novablast 2 kunne til tider virke litt tett og klam, og har nå blitt forbedret og erstattet med en lettere og luftigere Jacquard mesh overdel som både puster godt, holder foten godt på plass, samt former seg behagelig etter foten. Tungen er delvis integrert for for å minimere bevegelse og friksjon, mens hælkappen er myk og avrundet for å hindre irritasjon på akillessenen. Det er heller ikke feil at hele 75% av skoens overdel består av resirkulert materiale, og mer enn 50% av skoens polyester er resirkulert.

ASICS Novablast 3 er kort oppsummert veldig allsidig, og er ikke lenger forbeholdt korte og raske turer. Nå er det en real konkurrent til tradisjonelle mengdetreningssko som Kayano og Nimbus, selv om begge disse er enda mer stabil og bedre egnet for roligere økter.

NB: Ønsker du en mykere sko med enda litt bedre komfort, men litt mindre allsidige egenskaper? Sjekk ut testen av ASICS GEL-Nimbus 25

Yttersåle og bruk

I tillegg til ASICS Novablast 3 lanseres en TR-utgave som er mer rettet mot løping på grus og sti. Det er ikke en rendyrket terrengsko, men den er litt stødigere og har en grovere såle enn ASICS Novablast 3. Begge modellene fungerer på både asfalt, grus og sti, selv om den «vanlige» Novablast 3 i all hovedsak er en sko for kompakt underlag. AHAR-yttersålen er uansett slitesterk og griper godt fra seg på både vått og tørt underlag.

Passform og tilgjengelighet

ASICS Novablast 3 er normale i størrelsen og lengden. Passformen er allsidig takket være en relativt romslig front og en elastisk overdel som former seg etter foten.

Novablast 3 er tilgjengelig i herre- og damemodell i en rekke farger og størrelser. I tillegg til originalen finnes som nevnt en «TR»-utgave med en grovere såle, samt en «LE»-utgave (ASICS Novablast 3 LE) med en tynnere og mer pustende overdel.


Fakta:

ASICS Novablast 3
Hæl/forfot (herre/dame): 31 mm/23 mm – 30 mm/22 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm/8 mm
Vekt (herre/dame): 253 g / 210 g

ASICS Novablast 2
Hæl/forfot (herre/dame): 30 mm/22 mm – 30 mm/22 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm/8 mm
Vekt (herre/dame): 275 g / 222 g


Konklusjon


ASICS Novablast 3
ASICS GEL-Novablast 3

Product Name: ASICS Novablast 3

Brand: ASICS

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS Novablast 3 gjør så mye riktig, er så lett, godt dempet, så responsiv og så allsidig, at det er vanskelig å forstå hva som kan bli bedre. Novablast 3 passer for alle typer distanser, alle typer løpere, koster halvparten av karbonskoene og gir maksimal løpeglede.

ASICS Novablast 3 fortjener kanskje tittelen «årets morsomste løpesko»?

Overall
92%
92%

Pros

  • Overlegen komfort.
  • Meget god demping.
  • Mye respons.
  • Stødig.
  • Lett og fleksibel.
  • Slitesterk yttersåle med godt grep.

Cons

  • Mindre «ekstrem» respons enn Novablast 2.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer