Test: On Cloudrunner

20. mai, 2022 (oppdatert 5. april 2024)

Featured image for “Test: On Cloudrunner”

En trygg og god allrounder som leverer behagelig demping, god respons, og en sikker passform. On Cloudrunner er klar for allsidig og mye bruk.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Sveitsiske On har etterhvert fått et stort utvalg sko, og selv om det er noen spesialmodeller her og der, så er det mye likt. On Cloudrunner skiller seg ikke enormt fra On Cloudflow 3 som er testet tidligere, men er mer dempet og bedre egnet for roligere og lengre turer.

Som vanlig har On et stort fokus på miljøet, og har benyttet 30-35% helt resirkulert materiale, og 90-95% resirkulert polyester. Innsiden av skoen, lissene, hælkappen, tungen, og store deler av utsiden består av 100% resirkulert materiale.


Komfortabel og trygg overdel

Cloudrunner retter seg mot deg som ønsker en allround-mengdetreningssko som fungerer til alt fra korte til lengre distanser. Den er godt nok dempet til å kunne løpe langt, samtidig som den er responsiv og leken nok til å kunne gjennomføre kortere og raskere økter.

Overdelen består av et mykt og pustende meshmateriale med ekstra TPU forsterkninger på tvers av skoen som bidrar til bedre støtte og at foten holdes på plass. En tykk og god tunge beskytter vristen, mens kombinasjonen av en ergonomisk utformet såle og en slags «innvendig sokk», sørger at foten sitter trygt og godt i skoen. Hælkappen er myk og avrundet for å minimere friksjon, og klarer samtidig å gi god støtte til ankelen.

Vekten på 300 gram er i det øvre sjiktet, men skoen føles likevel langt lettere enn for eksempel Asics GEL Nimbus 25 (testet her), noe som muligens skyldes at Nimbus er en ganske massiv sko, mens Cloudrunner er mer slanket og strømlinjeformet. På mange måter minner On Cloudrunner om Mizuno Wave Skyrise 3 (testet her), og følelsen i bruk er nesten identisk.

Det er ikke snakk om en veldig rask sko, men den overrasker positivt med tanke på hvor godt dempet og høy komfort den har å by på. Cloudrunner føles litt som et «klassisk kompromiss»; den er litt god på mye, men ikke best på noe. Nimbus er mer dempet og ikke fullt like rask, men heller ikke Cloudrunner gjør at du spretter bortover som en påskehare med 14 Red Bull innabords…

Mellomsålen består av lettvektsskummet Zero-Gravity som kombinerer demping og respons på en imponerende god måte, men det er den karakteristiske Speedboard-platen som bidrar mest til snerten som On Cloudrunner har å by på.

Hvis du ikke allerede kjenner til Speedboard-platen, så er dette en stiv plate i mellomsålen som lagrer energien fra landingsfasen, og bruker den til å gi et ekstra push i frasparket. Dette bidrar til er følelse av å bli skjøvet fremover for hvert steg. Det er ingen rocker-tupp som hjelper til å drive deg fremover, men fraværet bidrar samtidig til at skoen føles mer stabil.


Yttersåle

Yttersålen består fremdeles av de gjenkjennelige putene bestående av CloudTec-gummi som beveger seg uavhengig av hverandre og tilpasser seg enhver løper sitt unike løpesteg. On har justert på både størrelse og utformingen på putene gjennom ulike modeller, og har etterhvert kommet frem til et design som hindrer at du løper rundt som en steinsamler hele tiden, selv om sålen fremdeles kan plukke opp enkelte steiner.

Pute-konstruksjonen fungerer godt, og bidrar til at skoene i større grad tilpasser hver løpers unike løpesteg. Grepet er også godt, og gir nok friksjon til å kunne kutte svinger både på tørr og våt asfalt. Yttersålen danner en ganske bred plattform, som igjen gjør at On Cloudrunner gir god støtte, føles trygg, og passer til løpere med en bred fot.


Passform og bruk

On Cloudrunner er normale størrelsen, og vil nok passe både smale og brede føtter takket være den vide plattformen og den indre «sokken» som holder foten på plass. I tillegg til å gi ekstra plass i forfoten, legger den brede sålen grunnlaget for en stabil sko med god støtte. Anbefalt bruk er fra 0 km og opp til maraton i rolig tempo.


Fakta:
– Hæl/forfot: 22 mm/16 mm
– Dropp (herre/dame): 9 mm / 9 mm
– Vekt (herre/dame): 300 g / 250 g


Konklusjon


On Cloudrunner
On Cloudrunner

Product Name: On Cloudrunner

Brand: On

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

Dersom du ønsker deg en godt dempet mengdetreningssko som også fungerer som en god hverdagssko, så er On Cloudrunner et godt valg. Skoen overrasker byr på en miks av god demping og «ok» respons, men holdes litt igjen av høy vekt. Når det kommer til komfort så leverer derimot Cloudrunner høyt, men husk at sålen kan plukke opp småsteiner underveis.

Du setter ikke ny rekord på verken 5 km eller 10 km med On Cloudrunner, men du kan bruke den til alt fra noen korte treningsøkter i rolig tempo til lange maraton. Den vide plattformen gir god plass til brede føtter, samt god støtte til deg som ønsker en stødig og trygg sko. Et godt valg for deg som ønsker en allrounder med «det lille ekstra».

Overall
87%
87%

Pros

  • Komfortabel passform.
  • God balanse mellom demping og respons.
  • Luftig og fleksibel overdel.
  • Stabil og trygg sko.
  • Godt grep på både vått og tørt underlag.

Cons

  • Noe høy vekt.
  • Steiner kan feste seg i sålen.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer