
Lyst på en smartklokke, men vil ikke gi avkall på god batteritid og suverene treningsfunksjoner? Sjekk ut Garmin Venu 2 Plus! Dette kan være akkurat det du trenger.
Under får du 10 grunner til hvorfor Garmin Venu 2 Plus er en av de mest allsidige og beste klokkene for en stor gruppe brukere.
1. Suveren byggekvalitet og lekkert design
Garmin Venu 2 var pen. Garmin Venu 2 Plus er solid og penere. Selve klokkehuset er produsert i lettvekts fiberforsterket polymer, mens bakdekselet og bezelen (ringen rundt skjermen) består av rustfritt stål. Glasset er forsterket med Corning Gorilla Glass 3 for å være mer motstandsdyktig mot riper, og den totale vekten er ikke mer enn 51 gram. Det avrundende designet på baksiden av klokken gjør at den ligger svært behagelig på håndleddet, og du vil raskt glemme at den er der.
Garmin Venu 2 Plus er også vanntett ned til 50 meter slik at du trygt kan bruke den både i dusjen og under svømming.
2. Akkurat passe stor
Det hjelper ikke om klokken er pen om den ikke passer håndleddet. Der forrige generasjon Venu kom i to ulike størrelser; 40 mm og 45 mm, er Garmin Venu 2 Plus tilgjengelig i kun en størrelse på 43 mm. Dette regnes av mange som «the sweet spot», og er en perfekt størrelse for å ha stor nok skjerm til å kunne være lettlest og enkel i bruk, samtidig som at klokken er liten nok til å sitte behagelig og nærmest umerkelig på armen.
Hvis du synes 43 mm enten er for lite, eller for stort, så finnes fremdeles Garmin Venu 2 på markedet. Dette er mer eller mindre samme klokke, men med knapp mindre, og uten mikrofon og høyttaler og de funksjonene dette byr på (blant annet taleassistenten).
3. Lekker skjerm
Det første du vil legge merke til med Garmin Venu 2 Plus er hvor lekker den er, men skru på klokken, la skjermen lyse opp, og du vil rask bli trollbundet av den enda lekrere AMOLED-fargeskjermen med en oppløsning på 416 x 416 piksler. Til tross for at selve klokken er mindre enn Venu 2, så har skjermen på Venu 2 Plus bevart den samme størrelsen på 1,3″ som Venu 2 45 mm.
Som standard er skjermen av typen «hev for å vekke», men du kan velge å aktivere «alltid på skjerm» mot redusert batteritid. Skjermen reagerer lynraskt på trykk, og bakgrunnsbelysningen tennes umiddelbart i det du hever hånden. En innebygd lyssensor sørger for å automatisk justere lysstyrken etter omgivelsene.
Og ja, det er lett å bli sittende å leke seg med det enorme havet av urskiver som kan lastes ned via Garmin Connect IQ Store. Her er det mye pent! Og mye rart…
4. Lang batteritid
Batteritid har aldri vært smartklokkenes største skrytefaktor, men Garmin Venu 2 Plus imponerer og vil nok kunne overbevise en del skeptikere.
Garmin Venu 2 Plus kan by på opptil 9 dager i smartklokkemodus, opptil 8 timer i GPS-modus med musikk, og opptil 24 timer i GPS-modus uten musikk. Med batterisparemodus kan du tyne ut enda litt ekstra slik at Garmin Venu 2 Plus skal kunne holde opptil 10 dager, men dette varierer med hvor aktivt du bruker klokken, og hvor mange varsler som plinger inn hver dag, m.m.. er du i ferd med å gå tom for batteri vil hurtiglading sørge for at 10 minutter lading gir 1 dag ekstra batteritid.
Uansett, det er ingen tvil om at Garmin Venu 2 Plus har mer enn nok stamina til å kunne la batteriangsten pensjoneres for denne gang!
5. Enkel i bruk
Garmin Venu-serien har alltid vært enkle i bruk, og Venu 2 Plus forenkler betjeningen ytterligere. Betjeningen foregår via en kombinasjon av touch og knapper, der den ene knappen (øverst til høyre) tar deg direkte til de ulike aktivitetsprofilene, fungerer som en «ok»-knapp, eller som en snarvei-knapp til et kontrollhjul der du kan legge til snarveier til ulike tjenester. Den nederste knappen tar deg til menyen, eller fungerer som en «runde-knapp».
En av de synlige på Venu 2 Plus er introduksjonen av en tredje knapp plassert på midten av høyre side. Ved å holde inne denne knappen får du direkte tilgang til taleassistenten som er ny for Venu 2 Plus, men knappen kan også tilpasses til andre funksjoner å fungere som en snarvei.
Og for å ha det sagt; touchskjermen er en fryd å bruke. Her er det ingen forsinkelser som resulterer i frustrerende dobbelttrykk og misforståelser.
6. Innebygd høyttaler og mikrofon
Den kanskje største nyheten er at Garmin Venu 2 Plus nå har fått innebygd mikrofon og høyttaler slik at du kan utføre telefonsamtaler rett fra håndleddet, diktere meldinger, eller be klokken om å utføre ulike kommandoer via stemmeassistenten på telefonen. Du er heller ikke avhengig av å bruke Bluetooth ørepropper for å lytte til musikk ettersom du nå kan gjøre det direkte fra høyttaleren på klokka.
Lyden er overraskende god, både for deg som lytter og for mottaker av samtaler. Her har Garmin gjort en god jobb.
7. Taleassistent på håndleddet
I tillegg til mikrofonen og høyttaleren er kanskje det mest unike med Garmin Venu 2 Plus den innebygde taleassistenten og støtten for Siri, Google Assistant og Bixby (både iOS og Android). Taleassistenten aktiveres ved å holde inne den midterste knappen, og klokken benytter automatisk telefonens foretrukne taleassistent. For iOS er dette Siri, for Android-brukere er det Google Assistant, mens Samsung-brukere kan velge mellom Google Assistant og Bixby.
Ettersom klokken benytter telefonens innebygde taleassistent, tar det noen sekunder før den reagerer, men til gjengjeld fungerer den glimrende! Og du behøver ikke engang å ha Garmin Connect appen kjørende i bakgrunnen.
8. Personlig trener på hånden
Noe av det tøffeste med Garmin Venu 2 Plus er de animerte treningsfigurene som viser hvordan ulike styrkeøvelser og treningsøvelser utføres. Garmin Venu 2 Plus vil på mange måter fungere som en personlig trener på håndleddet. For O2-snappere vil Garmin Coach serverer dynamiske treningsprogrammer som justeres i takt med hvordan formen din endrer seg.
I Garmin Connect appen finner du varierte treningsøkter som lastes ned på klokken som veileder deg gjennom økta. Kronen på verket er at Venu 2 Plus automatisk gjenkjenner og registrerer ulike styrkeøvelser og repetisjoner.
9. Noe for alle
Enten du driver med padel, kajakk, yoga, styrketrening, langrenn, snowboard, golf, dans, sykling, svømming, windsurfing, klatring, HIIT, eller en annen aktivitet, så finnes det alltid en aktivitetsprofil for deg. Om du ikke finner favoritt aktiviteten din blant det gigantiske omfanget som allerede ligger på klokken, så kan du opprette den selv. Sett opp en aktivitetsprofil med ønskelige dataskjermer og datafelter (opptil 6 datafelter per dataskjerm), og velg hva som skal registreres.
På forhånd er hver aktivitetsprofil satt opp med de datafeltene som er mest relevant for den aktuelle aktiviteten, og enkelte profiler måler flere avanserte parametre som du ikke var klar over var mulig! Mer om dette kan du lese under avanserte aktivitetsprofiler.
10. Akkurat passe smart
Garmin Venu 2 Plus er kanskje den perfekte hybridklokken for deg som ønsker å kombinere en aktiv hverdag med stil og brukervennlighet! Klokken kombinerer det beste fra en ren treningsklokke og en mer dedikert smartklokke. Garmin har gjort en god jobb i å balansere «smartness»-egenskapene, og det eneste som mangler før Garmin Venu 2 Plus virkelig kan kalle seg ultrasmart er støtten for LTE.
Likevel, Garmin Venu 2 Plus lar deg betale trådløst med Garmin Pay, lytte til musikk gjennom offline spillelister fra Spotify/Deezer, motta smartvarsler (mulighet til å svare med forhåndsskrevne meldinger dersom du har Android), laste ned ulike widgeter/apper fra Garmin sin egen app-butikk Connect IQ Store, å tilpass klokken med en lekre urskiver. Venu 2 Plus kommer også med forhåndsinstallerte apper som værmelding, kalender, soloppgang/solnedgang, temperatur, barometer, høydemåler, m.m.. Hvis du virkelig sliter med å finne på noe når du tar kollektiv transport til jobb, kan du laste ned små spill som «Tre på rad» eller «Kinasjakk».
- Se også: Test: Garmin Venu 2 Plus
Garmin har også lansert oppfølgeren til Venu 2 Plus – Garmin Venu 3. Test finner du her:
Konklusjon
Garmin Venu 2 Plus

Product Name: Garmin Venu 2 Plus
Brand: Garmin
Offer price: 5199
Currency: NOK
Konklusjon
Garmin Venu 2 Plus leverer en enda litt bedre brukeropplevelse enn den allerede solide Garmin Venu 2 og tar Garmin et viktig skritt videre mot en fullverdig smartklokke. Garmin klarer å innfri på de viktige områdene som aktivitets- og treningsfunksjoner, høy nøyaktighet på de fleste områder som pulsmåling, aktivitetsanalyse og GPS, og pakker det inne i et lekkert design med god batteritid. Når du i tillegg kan kombinere dette med telefonens innebygde taleassistent, fremstår Garmin Venu 2 Plus som en veldig flott og allsidig pulsklokke. Det eneste store savnet er fraværet av funksjonen HRV Status. Et absolutt anbefalt kjøp.
Overall
-
Brukervennlighet - 95%
95%
-
Treningsfunksjoner - 85%
85%
-
Batteritid - 85%
85%
-
Programvare (nett/mobil) - 95%
95%
-
Optisk pulsmåling - 95%
95%
-
GNSS (Nøyaktighet sporing) - 90%
90%
-
Verdi for pengene - 90%
90%
Pros
- Nydelig AMOLED-skjerm. Touchskjerm for enkel betjening.
- Innebygd lagring for musikk/offline streaming av Spotify.
- Liten og lett.
- Trådløs betaling (Garmin Pay).
- God batteritid.
- Nøyaktig GPS.
- God pulssensor. Nøyaktig aktivitetsmåling.
- Støtter et hav av aktivitetsprofiler.
- Enkel betjening og god app (Garmin Connect)
- Mange nyttige treningsverktøy som kan hjelpe deg å bli bedre til å løpe, sykle, svømme, etc..
- Gratis treningsøkter og dynamiske treningsprogrammer som endrer seg ut i fra din personlige formutvikling.
- Gjenkjenner og registrer aktivitet dersom du glemmer å starte en treningsøkt.
- Flotte animerte styrke- og HIIT øvelser direkte på klokka.
- Egne funksjoner som gir deg raskt tilbakemelding om helse og treningstilstand.
- God støtte for smartvarsler, samt tilgang til små apper som utvider klokkens funksjonalitet.
- Sikkerhets- og sporingsfunksjon.
Cons
- Mangler avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
- Mangler HRV Status.
- Ikke kompatibel med Strava Live Segments.
- Ingen brødsmuleruting eller sving-for-sving navigering.
- På tide med trådløs lading for denne typen klokker…

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Garmin Connect i ny drakt

Nyhet: Huawei Watch GT 4

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Nyhet: Garmin Venu 3

Nyhet: COROS PACE 3

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme
