Test: Polar Verity Sense

22. mars, 2022 (oppdatert 11. februar 2024)

Featured image for “Test: Polar Verity Sense”

Polar Verity Sense tar selskapets beste optiske pulssensor og pakker den inn i et lite og lett armbånd som kan festes til overarmen og brukes i timesvis uten og merkes. 


Fakta

Vekt: Sensor 5 g, holder 3 g.
Størrelse: 30 mm diameter
Batteritid: Opptil 30 timer
Inter lagring: 16 MB, 600 treningstimer
Rekkevidde: Opptil 150 meter
Tilkobling: Bluetooth (2 enheter samtidig), ANT+ (ubegrenset).


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Polar Verity Sense

Ønsker du å måle pulsen så nøyaktig som mulig uten at det går ut over komfort og funksjon? Polar Verity Sense er svaret. Med Polar Verity Sense tar Polar den samme gode optiske pulssensoren som finnes i pulsklokkene, plasserer den i et elastisk armbånd som festes rundt overarmen eller håndleddet, og gir deg dermed mulighet til å måle pulsen nøyaktig uten behov for et pulsbelte.

Optisk pulsmåling i pulsklokker er utvilsom lettvint, men kommer med en rekke svakheter som er umulig å sikre seg mot. Blant annet er håndleddet et av de stedene på kroppen som er verst å måle pulsen på ettersom det befinner seg så langt ifra hjertet og vil føre til en del forsinkelser i hvordan pulsen utvikler seg.

Ved å plassere pulssensoren på overarmen vil avstanden være mye kortere, samtidig som kontakten med større blodårer med høyere blodgjennomstrømning er bedre. Presisjonen på Polar Verity Sense har vist seg å være så lik virkeligheten at det for de aller fleste vil være mer enn bra nok.

Gullstandarden innen pulsmåling er fremdeles EKG-måling, tradisjonell pulsmåling via et pulsbelte, men mange opplever dette som ukomfortabelt og knotete. Polar Verity Sense eliminerer dette «problemet», og komforten er så høy at du raskt glemmer at du har noe på armen. For det meste er pulsen på høyde med et pulsbelte, mens den kan henge igjen noen få sekunder ved intervaller, HIIT trening og andre aktiviteter med raske pulssvingninger.

Bred støtte og lang batteritid

Polar Verity Sense støtter både BLE (Bluetooth Low Energy) og ANT+ slik at du kan koble enheten til alt av telefoner og treningsmaskiner som støtter dette. Ettersom Verity Sense kan kobles til to BLE enheter samtidig, vil du for eksempel kunne bruke Polar Verity Sense sammen med pulsklokka di og en sykkelrulle samtidig.

Med 16 MB internminne kan Polar Verity Sense brukes helt på egen hånd, lagre inntil 600 treningstimer, og deretter kobles til Polar Flow appen for å overføre treningsdataene. Dette er perfekt for aktiviteter der du ikke kan bruke klokke (eksempelvis i mange kontaktidretter). Med den ekstra «rammen» som fungerer som en antenne, vil du kunne overføre pulsdata i sanntid opptil 150 meters rekkevidde. Har du en ivrig trener på sidelinjen som ønsker å overvåke pulsen din når du løper på friidrettsbanen/fotballbanen, etc., vil de kunne følge dette gjennom Polar Flow appen.

Det medfølger også en klemme for svømmebriller slik at du kan bruke Polar Verity Sense under svømming. Batteritiden er på imponerende 30 timer.


Betjening og bruk

Polar Verity Sense betjenes via en enkel knapp som brukes til å slå enheten på/av, og å bytte mellom vanlig pulsmåler funksjon der du kobler enheten til en pulsklokke, mobil, etc., opptaksfunksjon for lagring i internminne, og svømme funksjon som tar opp puls under svømming. Er LED-lys viser hvilken modus du befinner deg i. Dette fungerer greit, men kunne vært gjort enklere ved hjelp av en ekstra knapp.

Oppdateringer skjer trådløst gjennom Polar Flow der du også får mulighet til å analysere økten etter å ha synkronisert Polar Verity Sense og telefonen.


Konklusjon


Polar Verity Sense
beste pulssensor

Product Name: Polar Verity Sense

Brand: Polar

Offer price: 1099

Currency: NOK

Konklusjon

Polar Verity Sense er uten tvil en av de beste (om ikke best) optiske pulssensorene og beste alternativene til et tradisjonelt pulsbelte som er mulig å oppdrive. Her får du god pulsmåling, høy komfort, lang batteritid, og enda mer frihet til å måle puls uansett aktivitet.

Overall
90%
90%

Pros

  • Nøyaktig pulsmåling.
  • Høy komfort.
  • Lang battertid.
  • Støtter to BLE-enheter og ubegrenset med ANT+.
  • Medfølger klips for å feste sensoren på svømmebriller.
  • Internminne med god kapasitet.

Cons

  • To knapper kunne forenklet betjeningen, men absolutt ikke et must.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Polar Grit X2 Pro”
19. april 2024 | Polar

Test: Polar Grit X2 Pro

Polar Grit X2 Pro er en markant oppgradering og introduserer både AMOLED-skjerm, kart og en raskere prosessor. Men er det nok til å henge med de beste?
Les mer
Featured image for “Test: Polar Vantage V3”
2. november 2023 | Polar

Test: Polar Vantage V3

Polar Vantage V3 markerer et stort skille for det tradisjonsrike selskapet, og er uten tvil den beste pulsklokken gjennom deres over 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Ignite 3”
4. desember 2022 | Polar

Test: Polar Ignite 3

Polar Ignite 3 byr på en flott skjerm, rask prosessor, stemmeveiledning og enda bedre forståelse av hvordan søvnen påvirker treningsformen din. Men er det nok?
Les mer
Featured image for “Test: Polar H10 – Gullstandarden innen pulsmåling”
27. mai 2022 | Polar

Test: Polar H10 – Gullstandarden innen pulsmåling

Polar H10 er et meget godt valg for deg som ønsker pålitelig pulsmåling i en enkel og komfortabel innpakning. I tillegg er prisen meget god.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Pacer”
12. mai 2022 | Polar

Test: Polar Pacer

Polar Pacer viderefører alt det kjente og gode fra den populære Polar Vantage M2, og pakker det inn i en lettere og bedre innpakning, til en lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Pacer Pro”
13. april 2022 | Polar

Test: Polar Pacer Pro

Lysere, lettere og raskere – Polar Pacer Pro har fått egenskaper som gjør den attraktiv enten du er en enkel mosjonist eller toppatlet.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Verity Sense”
22. mars 2022 | Polar

Test: Polar Verity Sense

Polar Verity Sense tar selskapets beste optiske pulssensor og pakker den inn i et lite og lett armbånd som nesten ikke merkes.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Grit X Pro”
15. mars 2022 | Polar

Test: Polar Grit X Pro

Polar har laget pulsklokker i 45 år og har hatt en enorm innvirkning på hvordan teknologien rundt pulsmåling har utviklet seg. Med Polar Grit X Pro lager de ikke bare sin mest robuste klokke til nå, men også sin flotteste.
Les mer
Featured image for “Test: Polar Vantage M2”
1. januar 2022 | Polar

Test: Polar Vantage M2

Den markedsføres som en «budsjettmodell», men ingenting annet enn prisen tilsier at Polar Vantage M2 hører til budsjettklassen. Her har
Les mer