Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning

2. juni, 2023 (oppdatert 16. juni 2024)

Featured image for “Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning”

Leter du etter tilbehøret som kan forvandle mobilen din til alt fra en avansert sykkelcomputer, til en GPS eller et actionkamera? Da bør du sjekke ut produktene fra Quad Lock.

Quad Lock. Hvis du ikke allerede er kjent med navnet, så er de en ledende aktør i markedet for smarttelefontilbehør der deres innovative design og høye kvalitet har gitt dem et godt omdømme blant kunder og produkttestere.


Quad Lock – En kort historie

Quad Lock er et australsk selskap som tilbyr smarttelefonfester for en aktiv livsstil. Ideen bak produktene er å gjøre det enkelt og trygt å bruke mobiltelefonen på sykkel, løping, vandring, motorsykkel, bil og andre aktiviteter. Felles for samtlige produkter er at de er designet for å gi enkel tilgang til telefonen mens du er på farten, og de er bygget for å være holdbare og robuste.

Historien til Quad Lock begynte i 2011, da grunnleggerne Chris Peters og Rob Ward lanserte en Kickstarter-kampanje for å finansiere det første produktet, Quad Lock Bike Kit. Siden da har selskapet vokst til å bli en global leder innen smarttelefonmontering, med et bredt utvalg av produkter som passer til ulike enheter og bruksområder.

Noen av produktene som Quad Lock tilbyr er:

 • Quad Lock Case: Et beskyttende deksel med et integrert feste på baksiden. Det er kompatibelt med alle Quad Lock-fester og tilgjengelig for iPhone, Galaxy, Pixel og Huawei-enheter.
 • Quad Lock Bike Kit: Et komplett sett som lar deg feste telefonen til sykkelstyret, eller stemmet. Det inkluderer en Quad Lock Case, en Quad Lock Stem/Handlebar Mount og en vanntett oppbevaringpose.
 • Quad Lock Motorcycle Kit: Et komplett sett som lar deg feste telefonen til motorsykkelstyret, eller speilet. Det inkluderer en Quad Lock Case, en Quad Lock Motorcycle Mount og en vanntett oppbevaringspose.
 • Quad Lock Car Kit: Et komplett sett som lar deg feste telefonen til bilens frontrute, eller dashbord. Det inkluderer en Quad Lock Case og en Quad Lock Car Mount med sugekopp, eller klebrig base.
 • Quad Lock Run Kit: Et komplett sett som lar deg feste telefonen til overarmen når du løper eller trener. Det inkluderer en Quad Lock Case og et Quad Lock Sports Armband.
 • Quad Lock Camera Kit: Et produkt som lar deg feste mobilen til et stativ, eller en selfie-stang for å ta bedre bilder og videoer. Det inkluderer en Quad Lock Case og en Quad Lock Tripod/Selfie Stick Adapter.

Dette er bare noen av produktene Quad Lock tilbyr. Nylig lanserte selskapet også en MagSafe Powerbank som gjør lading av iPhone på farten til en lek. Samtlige Quad Lock-tilbehør er designet for å være holdbart og robust, og er laget av høykvalitetsmaterialer som sikrer at telefonen er beskyttet mot støt og riper.


Et unikt festesystem

Det unike med Quad Lock-tilbehøret er det smarte festesystemet, eller «monteringssystemet», som gjør det enkelt å feste og fjerne telefonen på en trygg og sikker måte. Monteringssystemet består av to deler: et spesialdesignet deksel (unikt for hver enkelt telefonmodell) og et monteringskit som festes på sykkelstyret, rundt armen, på en bæresele, dashbordet i bilen eller annen enhet. Quad Lock selger også et universal feste som kan festes på baksiden av hvilket som helst deksel slik at du kan benytte et deksel du allerede har, eller bruke festesystemet med en telefon der det ikke finnes egne deksler.

Dekselet har en låsefunksjon som gjør at det enkelt kan klikkes på plass og løsnes fra monteringen uten behov for verktøy eller ekstra deler. Telefonen festes ved å rotere telefonen 45 grader for så å trykke den ned på festet til den klikker på plass. Å løsne telefonen gjøres ved å vippe opp en liten plastikk spak på toppen av festet. Dette gjør det enkelt å feste og fjerne telefonen samtidig som den holdes trygt på plass under bevegelse.

Dekselet til Samsung Galaxy S24 Ultra er den samme typen som for iPhone 15 Pro og alle andre mobiler Quad Lock tilbyr deksel til, men det er noe med utformingen, vektfordelingen, og plasseringen av midtsirkelen, som faktisk bidrar til bedre grep på telefonen med deksel enn uten. Dette er blitt mitt «go-to» deksel på Samsung Galaxy S24 Ultra.


Quad Lock Case


Quad Lock MagSafe Case for iPhone 15 Pro er et kraftig deksel, men likevel slankt, diskré, og veier lite. Både kantene rundt skjermen og kameraet er hevet noen millimeter slik at det beskytter skjermen og kameralinsen dersom du skulle miste telefonen i bakken, og dekselet fungerer uproblematisk med både skjermbeskytter og linsebeskytter i temperert glass. Quad Case tilbyr også en egen skjermbeskytter som garantert fungerer sammen med dekselet.

En annen fordel er den kraftige MagSafe magneten. På det forrige dekslet jeg hadde, falt MagSafe powerbanken rett av telefonen og måtte derfor holdes på plass. Magneten i Quad Lock dekselet derimot, er så kraftig at du nesten må bruke kraft for å få tilbehøret av.

Den første utgaven jeg testet til iPhone 14 Pro var dessverre litt for glatt til at jeg ble helt venn med det, men den nyeste utgaven til iPhone 15 Pro er heldigvis bedre. Det er fremdeles litt glatt og kunne fordel hatt en type materiale på sidene som gav mer friksjon, men det er absolutt godkjent. Et triks for å få et bedre grep er å hvile pekefingeren inni festet på baksiden slik at du får et bedre grep, men det reduserte grepet gjør at dette ikke blir noe fast deksel fremover.


Mange typer tilbehør

Quad Lock tilbyr som nevnt fester til sykler, løping, motorsykler, biler og til og med golftraller – ikke minst smarte kontorløsninger som ladeplater, trådløse ladere og ikke minst fester til barnevogn (yes, det er det mange som etterspør).


Kompakt og fleksibel tripod


Et av de nyeste produktene fra Quad Lock er en Tripod Selfie Stick som består av en kompakt tripod (et lite stativ med feste til mobil og tre bein som står stødig på bakken) som er kompatibel med Quad Lock-dekselet, eller universal festet. Dette gjør at du på sekunder kan montere telefonen trygt på stangen kun ved å vri den fast på festet.

Undertegnede har ikke tall på hvor mange tripoder som ligger i huset, og tripod-løsningen fra Quad Lock er en av de beste jeg har testet. Den er kompakt og lett, enkel i bruk, og lett å putte i lomma slik at den kan bli med overalt. I tillegg til at monteringen går raskt og enkelt, sitter telefonen så trygt at det føles lettere å ta litt «risiko» med å gjøre brå bevegelser med telefonen montert til stativet.

Men, når dekselet er så glatt som det er og dermed ikke blir brukt, så blir heller ikke tripod-en brukt. Dessverre, for det har virkelig potensiale.


Quad Lock Tripod Adaptor


Quad Lock selger også et tripod adaptor som benytter vanlig gjenger og kan festes til nesten samtlige stativer og tripod på markedet (1/4″ gjenger). Dette fungerer godt sammen med et større stativ når det er nødvendig å få større høyde og andre vinkler på kameraet. I fungerer det godt sammen med en fleksibel Gorillapod som gir flere festemuligheter takket være de bøybare beina.


Utility/Belt Clip – fest telefonen hvor som helst


Et annet smart tilbehør for deg som liker å fotografere og filme mye på tur, er «Utility/Belt Clip«. Dette er en liten «klips» med Quad Lock festet på som kan klipses på et belte, en buksekant, eller skulderremmen på en sekk.

Belt Clip´n sitter fast på skulderremmen som en fast del av turutrustningen, og når du ønsker å ta bilder og video i situasjoner der det er ønskelig med begge hendene frie, festes telefonen til Belt Clip´n.  Klipsen er såpass tynn, og bred, at den heller ikke kjennes som ubehag mot skulderen når den er festet på innsiden av bærereimen. Men den er dessverre ikke perfekt…

Problemet er at det er kun front kameraet som han benyttes. Dette begrenser muligheten noe ettersom du for eksempel ikke kan ta i bruk alle linsene på et kamera, eller «action mode» på de beste iPhone modellene som gir ekstremt bra videostabilisering. Her hadde det vært bra om Quad Lock fant på en måte å snu kameraet på.


Quad Lock Out Front Mount


Quad Lock Out Front Mount er et av selskapets mest populære produkter, og lar deg enkelt feste mobilen på styret på sykkelen slik at du kan bruke den som en sykkelcomputer. Det sikrer at telefonen sitter trygt – selv om det skulle riste godt på en dårlig grusvei – og lar deg montere telefonen både horisontalt og vertikalt i ulike vinkler. For undertegnede ble fristelsen for stor til å benytte det på spinningsykkelen.

Quad Lock selger også en løsning som lar deg feste mobilen på stemmet dersom du foretrekker det.


Quad Lock 360 Suction Base


Quad Lock 360 Suction Base lar deg feste mobiltelefonen eller et actionkamera til ulike overflater og enheter. Dette gir mulighet for å bruke telefonen som et kamera, en GPS, eller en underholdningsenhet, eller virkelig sette actionkameraet på prøve. Quad Lock anbefaler dog ikke å bruke produktet på motorsykler eller ATV-er ettersom disse generer mye vibrasjoner som kan få sugekoppen til å løsne.

Quad Lock 360 Suction Base består av to deler: en sugekopp og en roterende låseplate. Sugekoppen har en kraftig vakuummekanisme som gjør at den kan feste seg til glatte og rene overflater som glass, metall, plast, etc., og låseplaten har det patenterte Quad Lock-systemet som lar deg feste og løsne telefonen/kameraet med en enkelt håndbevegelse der du vrir den 90 grader mot festet. Du kan også justere vinkelen på telefonen/kameraet ved å dreie platen 360 grader.

For å bruke Quad Lock 360 Suction Base med mobilen trenger du også et Quad Lock-deksel, eller et universell adapter, pluss en Quad Lock 360 ARM for å skape avstand nok til selve base-enheten. Disse kan kjøpes separat, eller i en pakke med basen dersom du bruker Quad Lock 360 Kit Builder til å sette sammen en egen pakke.

Quad Lock 360 Suction Base festes ved å åpne et lite håndtak på bakre del av basen, sette sugekoppen på underlaget, for så å trykke ned håndtaket. Så lenge overflaten du fester den til er relativt flat (mindre enn 1 meter i diameter kurvet radius) og rengjort, så fester den seg imponerende godt, og det er nesten umulig å rive den av med kraft. Quad Lock hevder at 360 Suction Base skal kunne holde objekter på opptil 1,2 kilo, noe som er drøyt mye selv for et kamera. For å løsne sugekoppen åpner du håndtaket og vipper opp den lille gummiflippen i bakkant.

For å sikre maksimal sugekraft, bør du rengjøre og tørke overflaten du ønsker å feste sugekoppen til før du bruker den. Du bør også unngå og utsette sugekoppen for direkte sollys eller høye temperaturer, da dette kan føre til at den mister klebeevnen over tid. Quad Lock anbefaler bruk mellom -10 og +50 grader. Og ikke prøv å feste sugekoppen til treverk eller stoffmaterialer. Det fungerer dårlig…


Quad Lock MAG Wallet


Kombinerer du Quad Lock dekselet med Quad Lock MAG Wallet (magnetisk kortholder), vil du få et bedre grep på telefonen. Kortholdere har plass til opptil tre kort. Quad Lock MAG Wallet har både MagSafe-feste og Quad Lock-feste, og smeller på plass så det sitter trygt som bare det. Det bygger ikke mer enn et par millimeter ut fra baksiden, og er nærmest umulig å legge merke til når du bruker telefonen til daglig.


Quad Lock MAG Phone Ring/Stand and Bottle Opener

Quad Lock MAG Phone Ring/Stand and Bottle Opener er et tilbehør som kombinerer tre funksjoner i én enhet. Det er et gripehåndtak, et stativ og en flaskeåpner for mobilen.

Tilbehøret er kompatibelt med et Quad Lock-mobildeksel, og festes ved hjelp av MagSafe. Det gir et sikkert og godt grep på telefonen slik at den blir enklere å håndtere med en hånd. I tillegg fungerer den som et stativ, eller en kickstand slik at mobilen kan stå av seg selv når du ser videoer, eller tar bilder. Den siste funksjonen er muligheten til å bruke det som en flaskeåpner.

Quad Lock MAG Phone Ring/Stand and Bottle Opener selges til en pris på 30 Euro.


Quad Lock 360 Kit Builder

Quad Lock tilbyr også en «360 Kit Builder«. Quad Lock 360 er et byggesett som lar deg lage din egen mobiltelefonholder ved å velge mellom ulike baser, armer og adaptere for å feste telefonen til en sykkel, bil, båt, golfvogn eller annet. Quad Lock 360 har et kuleleddsystem som gjør at du kan rotere og justere vinkelen inntil 360 grader.

Produktene i Quad Lock 360-serien kan kjøpes separat, eller som ferdige sett. Velger du sette sammen et kit på Quad Lock sine hjemmesider, vil «guiden» som hjelper deg å velge produkter veilede deg til best mulig valg ut i fra om du ønsker «enklest mulig festesystem», eller «tryggest mulig feste».Konklusjon

Quad Lock tilbyr et stort utvalg tilbehør som kan utvide bruksområde til mobilen langt utover det du normalt ville brukt den til. Det smarte festesystemet er enkelt og greit unikt, og byr på rask og enkel håndtering av mobilen i ulike situasjoner. Desverre faller dekselet gjennom som altfor og glatt.

Prisene er gode, og du får produkter som er beregnet for å brukes aktivt og å tåle mye juling. Det er med andre ord ikke rart at Quad Lock brukes av idrettsutøvere og aktive mennesker over hele verden.

Fordeler

 • Stort utvalg av fester.
 • Smart, raskt og enkelt å feste/løsne telefonen.
 • Sikker og trygg festeordning.
 • Meget god beskyttelse både av skjerm og kameralinse.
 • Høy kvalitet.

Ulemper

 • Glatt mobildeksel.
 • Utility/Belt Clip lar deg kun benytte frontkamera.

Del gjerne:

Featured image for “Test: DJI Osmo Action 4”
17. juni 2024 | Annet

Test: DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 byr på en ny og større bildesensor, god bildekvalitet, et smart magnetisk festesystem, enkelt brukergrensesnitt og solid bildestabilisering.
Les mer
Featured image for “Test: Ultrahuman Ring Air”
3. juni 2024 | Anbefalte artikler

Test: Ultrahuman Ring Air

Ultrahuman Ring Air gjør lite ut av seg, men måler imponerende mye. Er dette smart ringen som skal vippe Oura Ring av tronen?
Les mer
Featured image for “Test: Insta360 X4”
22. mai 2024 | Annet

Test: Insta360 X4

Insta360 X4 tar alt det gode fra forgjengeren X3, retter opp de to største svakhetene, og fremstår som et utrolig allsidig og moro actionkamera.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock Suction Base”
4. mars 2024 | Annet

Test: Quad Lock Suction Base

Quad Lock 360 Suction Base lar deg feste mobiltelefonen eller actionkameraet enkelt og trygt til ulike overflater, og kan sannsynligvis brukes til mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: HOVERAir X1”
11. februar 2024 | Annet

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken tar plass eller vekt. Dette er 125 gram genialitet.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”
29. januar 2024 | Annet

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer, og en kvalitet som er ekstrem.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case”
8. oktober 2023 | Annet

Test: Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case

Quad Lock iPad mini (6th Gen) MAG Case er et solid og smart deksel som ikke bare beskytter Apple Mini, men også gjør det kompatibelt med en rekke tilbehør.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”
17. september 2023 | Annet

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke minst koster den mindre enn storebror Zeiss Vitcory SF.
Les mer
Featured image for “Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning”
2. juni 2023 | Annet

Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør du sjekke ut produktene fra Quad Lock.
Les mer