Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning

2. juni, 2023 (oppdatert 5. februar 2024)
Featured image for “Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning”

Leter du etter tilbehøret som kan forvandle mobilen din til alt fra en avansert sykkelcomputer, til en GPS eller et actionkamera? Da bør du sjekke ut produktene fra Quad Lock.

Quad Lock. Hvis du ikke allerede er kjent med navnet, så er de en ledende aktør i markedet for smarttelefontilbehør der deres innovative design og høye kvalitet har gitt dem et godt omdømme blant kunder og produkttestere.Quad Lock – En kort historie

Quad Lock er et australsk selskap som tilbyr smarttelefonfester for en aktiv livsstil. Ideen bak produktene er å gjøre det enkelt og trygt å bruke mobiltelefonen på sykkel, løping, vandring, motorsykkel, bil og andre aktiviteter. Felles for samtlige produkter er at de er designet for å gi enkel tilgang til telefonen mens du er på farten, og de er bygget for å være holdbare og robuste.

Historien til Quad Lock begynte i 2011, da grunnleggerne Chris Peters og Rob Ward lanserte en Kickstarter-kampanje for å finansiere det første produktet, Quad Lock Bike Kit. Siden da har selskapet vokst til å bli en global leder innen smarttelefonmontering, med et bredt utvalg av produkter som passer til ulike enheter og bruksområder.

Noen av produktene som Quad Lock tilbyr er:

 • Quad Lock Case: Et beskyttende deksel med et integrert feste på baksiden. Det er kompatibelt med alle Quad Lock-fester og tilgjengelig for iPhone, Galaxy, Pixel og Huawei-enheter.
 • Quad Lock Bike Kit: Et komplett sett som lar deg feste telefonen til sykkelstyret, eller stemmet. Det inkluderer en Quad Lock Case, en Quad Lock Stem/Handlebar Mount og en vanntett oppbevaringpose.
 • Quad Lock Motorcycle Kit: Et komplett sett som lar deg feste telefonen til motorsykkelstyret, eller speilet. Det inkluderer en Quad Lock Case, en Quad Lock Motorcycle Mount og en vanntett oppbevaringspose.
 • Quad Lock Car Kit: Et komplett sett som lar deg feste telefonen til bilens frontrute, eller dashbord. Det inkluderer en Quad Lock Case og en Quad Lock Car Mount med sugekopp, eller klebrig base.
 • Quad Lock Run Kit: Et komplett sett som lar deg feste telefonen til overarmen når du løper eller trener. Det inkluderer en Quad Lock Case og et Quad Lock Sports Armband.
 • Quad Lock Camera Kit: Et nytt produkt som lar deg feste mobilen til et stativ, eller en selfie-stang for å ta bedre bilder og videoer. Det inkluderer en Quad Lock Case og en Quad Lock Tripod/Selfie Stick Adapter.

Dette er bare noen av produktene Quad Lock tilbyr. Nylig lanserte selskapet også en MagSafe Powerbank som gjør lading av iPhone på farten til en lek. Samtlig Quad Lock-tilbehør er designet for å være holdbart og robust, og er laget av høykvalitetsmaterialer som sikrer at telefonen er beskyttet mot støt og riper.


Et unikt festesystem

Det unike med Quad Lock-tilbehøret er det smarte festesystemet, eller «monteringssystemet», som gjør det enkelt å feste og fjerne telefonen på en trygg og sikker måte. Monteringssystemet består av to deler: et spesialdesignet deksel (unikt for hver enkelt telefonmodell) og et monteringskit som festes på sykkelstyret, rundt armen, på en bæresele, dashbordet i bilen eller annen enhet. Quad Lock selger også et universal feste som kan festes på baksiden av hvilket som helst deksel slik at du kan benytte et deksel du allerede har, eller bruke festesystemet med en telefon der det ikke finnes egne deksler.

Dekselet har en låsefunksjon som gjør at det enkelt kan klikkes på plass og løsnes fra monteringen uten behov for verktøy eller ekstra deler. Telefonen festes ved å rotere telefonen 45 grader for så å trykke den ned på festet til den klikker på plass. Å løsne telefonen gjøres ved å vippe opp en liten plastikk spak på toppen av festet. Dette gjør det enkelt å feste og fjerne telefonen samtidig som den holdes trygt på plass under bevegelse.


Quad Lock Case

Quad Lock MagSafe Case for iPhone 15 Pro er et kraftig deksel, men likevel slankt, diskré, og veier lite. Både kantene rundt skjermen og kameraet er hevet noen millimeter slik at det beskytter skjermen og kameralinsen dersom du skulle miste telefonen i bakken, og dekselet fungerer uproblematisk med både skjermbeskytter og linsebeskytter i temperert glass. Quad Case tilbyr også en egen skjermbeskytter som garantert fungerer sammen med dekselet.

En annen fordel er den kraftige MagSafe magneten. På det forrige dekslet jeg hadde, falt MagSafe powerbanken rett av telefonen og måtte derfor holdes på plass. Magneten i Quad Lock dekselet derimot, er så kraftig at du nesten må bruke kraft for å få tilbehøret av.

Den første utgaven jeg testet til iPhone 14 Pro var dessverre litt for glatt til at jeg ble helt venn med det, men den nyeste utgaven til iPhone 15 Pro er heldigvis bedre. Det er fremdeles litt glatt og kunne fordel hatt en type materiale på sidene som gav mer friksjon, men det er absolutt godkjent. Et triks for å få et bedre grep er å hvile pekefingeren inni festet på baksiden slik at du får et bedre grep, men det reduserte grepet gjør at dette ikke blir noe fast deksel fremover.


Quad Lock MAG Wallet

Kombinerer du Quad Lock dekselet med Quad Lock MAG Wallet (magnetisk kortholder), vil du få et bedre grep på telefonen. Kortholdere har plass til opptil tre kort. Quad Lock MAG Wallet har både MagSafe-feste og Quad Lock-feste, og smeller på plass så det sitter trygt som bare det. Det bygger ikke mer enn et par millimeter ut fra baksiden, og er nærmest umulig å legge merke til når du bruker telefonen til daglig.


Mange typer tilbehør

Quad Lock tilbyr som nevnt fester til sykler, løping, motorsykler, biler og til og med golftraller – ikke minst smarte kontorløsninger som ladeplater, trådløse ladere og ikke minst fester til barnevogn (yes, det er det mange som etterspør).


Kompakt og fleksibel tripod

Et av de nyeste produktene fra Quad Lock er en Tripod Selfie Stick som består av en kompakt tripod (et lite stativ med feste til mobil og tre bein som står stødig på bakken) som er kompatibel med Quad Lock-dekselet, eller universal festet. Dette gjør at du på sekunder kan montere telefonen trygt på stangen kun ved å vri den fast på festet.

Undertegnede har ikke tall på hvor mange tripoder som ligger i huset, og tripod-løsningen fra Quad Lock er en av de beste jeg har testet. Den er kompakt og lett, enkel i bruk, og lett å putte i lomma slik at den kan bli med overalt. I tillegg til at monteringen går raskt og enkelt, sitter telefonen så trygt at det føles lettere å ta litt «risiko» med å gjøre brå bevegelser med telefonen montert til stativet.

Men, når dekselet er så glatt som det er og dermed ikke blir brukt, så blir heller ikke tripod-en brukt. Dessverre, for det har virkelig potensiale.

Quad Lock selger også et tripod adapter som benytter vanlig gjenger og kan festes til nesten samtlige stativer og tripod på markedet (1/4″ gjenger). Dette fungerer godt sammen med et større stativ når det er nødvendig å få større høyde og andre vinkler på kameraet. I fungerer det godt sammen med en fleksibel Gorillapod som gir flere festemuligheter takket være de bøybare beina.


Utility/Belt Clip – fest telefonen hvor som helst

Et annet smart tilbehør for deg som liker å fotografere og filme mye på tur, er «Utility/Belt Clip«. Dette er en liten «klips» med Quad Lock festet på som kan klipses på et belte, en buksekant, eller skulderremmen på en sekk.

Belt Clip´n sitter fast på skulderremmen som en fast del av turutrustningen, og når du ønsker å ta bilder og video i situasjoner der det er ønskelig med begge hendene frie, festes telefonen til Belt Clip´n.  Klipsen er såpass tynn, og bred, at den heller ikke kjennes som ubehag mot skulderen når den er festet på innsiden av bærereimen. Men den er dessverre ikke perfekt…

Problemet er at det er kun front kameraet som han benyttes. Dette begrenser muligheten noe ettersom du for eksempel ikke kan ta i bruk alle linsene på et kamera, eller «action mode» på de beste iPhone modellene som gir ekstremt bra videostabilisering. Her hadde det vært bra om Quad Lock fant på en måte å snu kameraet på.


Quad Lock Out Front Mount

Quad Lock Out Front Mount er et av selskapets mest populære produkter, og lar deg enkelt feste mobilen på styret på sykkelen slik at du kan bruke den som en sykkelcomputer. Det sikrer at telefonen sitter trygt – selv om det skulle riste godt på en dårlig grusvei – og lar deg montere telefonen både horisontalt og vertikalt i ulike vinkler. For undertegnede ble fristelsen for stor til å benytte det på spinningsykkelen.

Quad Lock selger også en løsning som lar deg feste mobilen på stemmet dersom du foretrekker det.


Quad Lock 360 Kit Builder

Quad Lock tilbyr også en «360 Kit Builder«. Quad Lock 360 er et byggesett som lar deg lage din egen mobiltelefonholder ved å velge mellom ulike baser, armer og adaptere for å feste telefonen til en sykkel, bil, båt, golfvogn eller annet. Quad Lock 360 har et kuleleddsystem som gjør at du kan rotere og justere vinkelen inntil 360 grader.

Produktene i Quad Lock 360-serien kan kjøpes separat, eller som ferdige sett. Velger du sette sammen et kit på Quad Lock sine hjemmesider, vil «guiden» som hjelper deg å velge produkter veilede deg til best mulig valg ut i fra om du ønsker «enklest mulig festesystem», eller «tryggest mulig feste».Konklusjon

Quad Lock tilbyr et stort utvalg tilbehør som kan utvide bruksområde til mobilen langt utover det du normalt ville brukt den til. Det smarte festesystemet er enkelt og greit unikt, og byr på rask og enkel håndtering av mobilen i ulike situasjoner. Desverre faller dekselet gjennom som altfor og glatt.

Prisene er gode, og du får produkter som er beregnet for å brukes aktivt og å tåle mye juling. Det er med andre ord ikke rart at Quad Lock brukes av idrettsutøvere og aktive mennesker over hele verden.

Fordeler

 • Stort utvalg av fester.
 • Smart, raskt og enkelt å feste/løsne telefonen.
 • Sikker og trygg festeordning.
 • Meget god beskyttelse både av skjerm og kameralinse.
 • Høy kvalitet.

Ulemper

 • Glatt mobildeksel.
 • Utility/Belt Clip lar deg kun benytte frontkamera.

Del gjerne: