NordicTrack EXP 10i vs Elite 900 vs. Commercial 1750

27. juli, 2022 (oppdatert 7. august 2023)
Featured image for “NordicTrack EXP 10i vs Elite 900 vs. Commercial 1750”

NordicTrack EXP 10i og NordicTrack Elite 900 er to populære modeller som retter seg direkte mot privatmarkedet. Her sammenligner vi disse to tredemøllene og en noe kraftigere modell fra samme produsent, NordicTrackCommercial 1750.

NordicTrack tilbyr et stort utvalg tredemøller og andre treningsmaskiner, er en velkjent merkevare i treningsbransjen, og lager treningsmaskiner både for privatmarkedet og det kommersielle markedet. Gjennom treningsplattformen iFit får du mulighet å oppleve steder over hele verden gjennom virtuell trening.

NB: Det har kommet en ny utgave av NordicTrack Commercial 1750 i 2022, men denne er enda ikke tilgjengelig i Norge. Prisen vil nok sannsynligvis være høyere enn det dagens modell koster.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

NordicTrack EXP 10i vs NordicTrack Elite 900 vs. NordicTrack Commercial 1750 – Likheter og ulikheter

Byggekvalitet
NordicTrack EXP 10i og NordicTrack Elite 900 tilhører tredemøller rettet mot privatmarkedet, hvorav NordicTrack EXP 10i er den kraftigste av de to. Disse er noe enklere konstruert enn tredemøllene i «Commercial»-serien som har høyere byggekvalitet og er laget for å tåle mer og tøffere bruk. En tyngre tredemølle vil som regel oppleves stødigere ved løping på høye hastigheter, spesielt for tyngre personer.

For tyngre personer er det en fordel med en kraftig ramme og en tredemølle med høy egenvekt. Er du lett i kroppen, eller har begrenset med plass i boligen, kan du velge en lettere tredemølle uten at det i like stor grad går utover løpeopplevelsen. NordicTrack Commercial 1750 veier nesten 30 og 40 kg mer enn de to andre modellene, og er en god del kraftigere ettersom den er konstruert for å tåle mye og langvarig bruk. Dette er møllen du bør velge dersom du planlegger å løpe mange dager i uken, og kanskje deler maskinen med andre i husstanden.

Alle de tre møllene er sammenleggbare.

Maksimal brukervekt på er 135-136 kg på alle de tre modellene.

Motor
Alle tre tredemøllene har kraftige motorer, men NordicTrack EXP 10i og NordicTrack Commercial 1750 har en noe kraftigere CHP Plus motor enn Elite 900. CHP Plus motoren er i grad laget for kontinuerlig drift slik at du ikke behøver å la motoren kjøle seg ned på lange løpeturer. Jo kraftigere motor, desto bedre egnet er tredemøllen til lange turer, raskere akselerasjoner (f.eks. ved sprint/intervaller), langvarig bruk, samtidig som den gjerne er mer stillegående.

 • NordicTrack EXP 10i: 3,5 HK CHP Plus
 • NordicTrack Elite 900: 3 HK
 • NordicTrack Commercial 1750: 3,75 HK CHP Plus

Hastighet
Hastigheten er justerbar over et stort område, og du vil kunne løpe i høy hastighet på alle de tre modellene.

 • NordicTrack EXP 10i: 0,5 – 22 km/t
 • NordicTrack Elite 900: 0,5 – 22 km/t
 • NordicTrack Commercial 1750: 0,5 – 22 km/t

Stigning
Alle tre modellene kan justeres manuelt og i tillegg automatisk dersom de benyttes til virtuell trening.

 • NordicTrack EXP 10i: 3% – 12%
 • NordicTrack Elite 900: 0% – 12%
 • NordicTrack Commercial 1750: 3% – 15%

Støynivå
Selv om det finnes unntak, så gjelder som regel «Jo kraftigere motor, desto lavere støynivå». Det samme gjelder disse NordicTrack-møllene. De to modellene med CHP Plus motor, NordicTrack EXP 10i og NordicTrack Commercial 1750, vil ha et lavere støynivå enn den rimeligere Elite 900. Den kraftigere byggekvaliteten på Commercial 1750 vil også bidra til noe mindre støy.

Løpebånd og demping
Løpebåndet er romslig på alle de tre modellene. Lengden er lik og båndet er langt nok for selv høye løpere godt over 185cm+. Bredden er derimot noe ulik, og er størst på Commercial 1750.

 • NordicTrack EXP 10i: 152 x 55 cm
 • NordicTrack Elite 900: 152 x 51 cm
 • NordicTrack Commercial 1750: 152 x 55 cm

Dempingen er helt avgjørende for komforten, støynivået, og løpsfølelsen. NordicTrack Elite 900 har et dempet løpebånd, men det er ikke den samme kvaliteten som vi finner på EXP 10i og Commercial 1750.

NordicTrack EXP 10i er oppgradert med NordicTrack FlexSelect dempesystem som gir økt komfort og redusert belastning på ledd og muskler. NordicTrack Commercial 1750 tar dempingen ytterligere et steg, og kommer med NordicTrack sin egen signatur RunningFlex dempeteknologi som sikrer enda høyere komfort og minimerer belastningen på muskler og ledd.

Dempingen for de to sistnevnte modellene er justerbar slik at du kan velge om du ønsker et hardere og mer responsivt underlag, eller mer demping for mindre belastning på beina.

Valser
Løpebeltet beveger seg utallige ganger over såkalte «valser». Generelt kan vi si at jo større valser, desto mindre friksjon og slitasje på løpebeltet, og dermed mindre vedlikehold. Større valser gir som regel også mindre støy. En tredemølle med valser på en diameter 6,35 cm eller større, regnes som stort. Av de tre modellene er det NordicTrack Commercial 1750 som skiller seg ut med klart størst valser.

 • NordicTrack EXP 10i: Front/Bak – 4,83/4,83 cm
 • NordicTrack Elite 900: Front/Bak – 4,83/4,83 cm
 • NordicTrack Commercial 1750: Front/Bak – 6,35/6,35 cm

Skjerm
Alle de tre tredemøllene kommer med en touchskjerm som viser alt av treningsdata, lar deg justere hastighet og stigning, samt følge med på ulike treningsvideoer/apper dersom du benytter deg av virtuelle treningstjenester. Størrelsen på skjermene varierer, og er definitivt størst på NordicTrack Commercial 2950.

Gjennom tjenesten iFit får du tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter fra langt flere aktiviteter enn kun løping. Dersom du ønsker å benytte deg av tjenesten andre treningsformer som styrke, yoga, HIIT, etc., kan dere være en fordel å velge en av modellene med størst skjerm slik at det er enkelt å se demonstrasjonene på avstand.

 • NordicTrack EXP 10i: 10″ HD Smart, touch, bakgrunnsbelyst
 • NordicTrack Elite 900: 7″, touch, bakgrunnsbelyst
 • NordicTrack Commercial 1750: 10″ HD Smart, touch, bakgrunnsbelyst

Treningsprogram
SOLE tilbyr flere integrerte treningsprogram på de ulike tredemøllene, i tillegg til at de støtter virtuell trening gjennom flere treningsapper (mer om det senere). De respektive modellene kommer med følgende forhåndsinstallerte treningsprogrammer:

 • NordicTrack EXP 10i: 30+
 • NordicTrack Elite 900: 20+
 • NordicTrack Commercial 1750: 50+

Samtlige modeller har innebygd pulssensor i håndtakene, og støtter i tillegg bruk av ekstern pulssensor.

 • NordicTrack EXP 10i: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (kjøpes separat).
 • NordicTrack Elite 900: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (kjøpes separat).
 • NordicTrack Commercial 1750: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (kjøpes separat).

Tilkobling / Virtuell trening
Alle de tre tredemøllene kommer med støtte for WiFi, Bluetooth, USB-inngang for lading av mobil/nettbrett, og kraftige innebygde høyttalere. NordicTrack EXP 10i og NordicTrack Commercial 1750 har i motsetning til NordicTrack Elite 900 fått oppgradert WiFi-forbindelse med en mer stabil og raskere Dual 2.4 GHz / 5GHz tilkobling.

I motsetning til SOLE og Masterfit som benytter Zwift som standard interaktiv tjeneste, kommer  NordicTrack Commercial-møllene installert med treningsplattformen iFit som lar deg trene virtuelt, løpe løyper over hele verden, opprette egne ruter i Google Maps som deretter løpes på møllen, eller konkurrere mot andre løpere fra hele verden. Samtidig som du løper vil du kunne se bilder og video av stedene du løper. iFit er i utgangspunktet en betaltjeneste, men det medfølger 30 dagers prøveabonnement ved kjøp av NordicTrack Commercial 2450 fra Treningspartner.no. (Merk at iFit krever WiFi-tilkobling for å fungere).

Med iFit får du også personlig coaching fra trenere som kan hjelpe deg til å bli en bedre løper, og du kan delta på live gruppetreninger, samt motta progressive treningsprogrammer med varighet på flere uker. Gjennom tjenesten iFit får du tilgang til en rekke treningsprogrammer og treningsøkter fra langt flere aktiviteter enn kun løping, blant annet styrketrening, Yoga, HIIT, kettlebells, og mye mer.

Treningsdataene kan enkelt overføres til Apple Health, Garmin Connect, Google Fit og Strava.

Ekstra goder
Det kan virke unødvendig, men enkelte «ekstra» tilbehør gjør det langt mer praktisk å bruke møllen. Nettbrettholder er svært nyttig, det samme er en liten hylle for å oppbevare småting, og ikke minst en flaskeholder.

 • NordicTrack EXP 10i: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, USB-port for lading av mobil/nettbrett, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet.
 • NordicTrack Elite 900: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, USB-port for lading av mobil/nettbrett, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet.
 • NordicTrack Commercial 1750: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, USB-port for lading av mobil/nettbrett, 2 x luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.

Garanti
Avhengig av hvor mye, hvor ofte, hvor mange som benytter den, og ikke minst vekten på bruker (ere), så vil en tredemølle gjennomgå mye hard juling. Selv om tredemøllen holder fint det første året, er det kjedelig om en tredemølle til 20 000+ kr skulle ende opp med knekt bunnplate etter kun 12 måneder. 

NordicTrack-møllene er solide og kjent for høy kvalitet, men garantiordningene er litt todelte.
Generelt får du god garanti fra NordicTrack, men merk at det er forskjellig garantitid på alt fra ramme, deler og «generelt garanti». Garantiordningen er ikke like god som på tredemøllene fra SOLE som er i en egen klasse.

NordicTrack EXP 10i:
Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år

NordicTrack Elite 900:
Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år

NordicTrack Commercial 1750:
Ramme – 10 år
Deler – 2 år
Arbeid – 1 år

NordicTrack EXP 10i vs Elite 900 vs. Commercial 1750 – Hvilken bør du velge?

Alle de tre modellene er gode tredemøller, men valget bør til slutte avhenge av hvor mye du ser for deg å bruke maskinen, vekten på brukeren, og hva slags løpetrening du foretrekker. NordicTrack EXP 10i er nok møllen som gir mest for pengene, og har arvet mye av egenskapene fra Commercial-serien. Elite 900 er oftere på tilbud, og kan i disse tilfellene være et meget godt kjøp. Dette er dog ikke en like kraftig og stabil tredemølle som de to andre alternativene.

NordicTrack Commercial 1750 er uten tvil det beste valget dersom du ønsker en kraftig og stødig tredemølle som flere brukere kan bruke mye, og som tåler mye juling. Det er også den dyreste modellen, men samtidig får du kvalitet som varer.Kjøp NordicTrack EXP 10i

Kjøp NordicTrack Elite 900

Kjøp NordicTrack Commercial 1750

Er du interessert i kraftigere modeller? Da bør du sjekke disse to sakene:

Hvis du ikke finner det du er ute etter her, kan du ta en kikk på guiden: Tredemølle – Guide og anbefalinger


Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…