«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

3. desember, 2023 (oppdatert 1. januar 2024)

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

Apple Watch er ikke bare et smart tilbehør for å holde kontakten med omverdenen, men også et nyttig verktøy for å utforske den. Disse 10 «outdoor» appene bør du få med deg.

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, finnes det mange apper som kan hjelpe deg med å planlegge, navigere, og registrere aktivitetene dine utendørs.

Her er 10 anbefalte apper som kan gi deg mer ut av Apple Watch (og her tilsvarende for deg med Android-klokke):

AllTrails
AllTrails gir deg tilgang til over 100 000 turstier over hele verden, med detaljerte kart, bilder, anmeldelser, og veibeskrivelser. Du kan filtrere etter lengde, vanskelighetsgrad, og type aktivitet, og med Apple Watch kan du se ruten din i sanntid, sjekke avstanden og høyden din, og starte og stoppe opptaket av turen.

Komoot
Komoot er en app som lar deg planlegge og navigere sykkelturer, fotturer og løpeturer på en enkel måte. Du kan opprette egne ruter i appen, eller velge blant millioner av anbefalte turer fra andre brukere. Su kan filtrere på ulike kriterier som vanskelighetsgrad, lengde, høydemeter og ulike typer terreng og overflater/underlag. Med Apple Watch kan du få tilgang til topografiske kart direkte på klokken, i tillegg til viktig informasjon som hastighet, avstand, varighet, og kalorier forbrent. Det er også mulig å få stemmeveiledning underveis.

Strava
Strava er en av de mest populære appene for løpere og syklister. Den lar deg spore aktiviteter med GPS, analysere ytelse, konkurrere med andre brukere, og dele prestasjoner på sosiale medier. Med Apple Watch kan du starte og stoppe opptaket av aktiviteten med et trykk, se fart, puls, og splittider, samt få varsler om dine personlige rekorder.

ViewRanger
ViewRanger er en app som gir deg tilgang til tusenvis av topografiske kart for fotturer, sykling, ski, og andre friluftsaktiviteter. Du kan også laste ned kartene for offline bruk, opprette egne ruter, samt dele de med andre. Med Apple Watch kan du laste ned kart for offline bruk, samt få veibeskrivelser og avstand til neste punkt på ruten.

WorkOutDoors
WorkOutDoors er en app som kombinerer et detaljert vektorkart med en kraftig treningsapp. Du kan velge mellom over 80 ulike typer aktiviteter, tilpasse skjermen med ulike datafelter og grafer, samt få stemmeveiledning underveis. Med Apple Watch kan du zoome inn og ut på kartet ved hjelp av den dreibare kronen, se posisjon din og retning med kompasset, å opprette egne ruter på kartet.

Gaia GPS
Gaia GPS er en populær og omfattende kart- og navigasjonsapp som tilbyr detaljerte topografiske kart og ruteplanlegging for fotturer, sykling, terrengkjøring og andre utendørsaktiviteter. Du kan laste ned kart fra hele verden for offline bruk, inkludert topografiske, satellitt- og veikart. Med Apple Watch kan du spore turer, markere interessepunkter, samt få tilgang til offline kart for å navigere uten mobildekning.

Wikiloc
Wikiloc er i likhet med Komoot en populær app for å oppdage og følge millioner av utendørs ruter over hele verden. Du kan utforske ruter for fotturer, sykling, ski, kajakk og mer, å se dem på interaktive kart på klokken. Med Apple Watch kan du se kartet ditt og viktig informasjon om aktiviteten rett på klokken, samt få stemmeveiledning underveis.

iSKI
iSKI er en app som gir deg all informasjonen du trenger om skiområdene i nærheten av deg. Du kan se vær- og snøforhold, åpningstider, priser, webkameraer, og mer. Du kan også spore ulike skiaktiviteter med GPS, se hastighet, høyde, og avstand, samt dele de med andre. Med Apple Watch kan du starte og stoppe opptaket av en aktivitet, holde oversikt over mye spennende data som hastighet, distanse, høydemeter, m.m., samt få varsler om personlige rekorder.

Night Sky
Night Sky er en app som lar deg utforske stjernehimmelen ved å bruke kameraet på telefonen. Du kan se navnene og posisjonene til stjerner, planeter, konstellasjoner, satellitter, og mer. Du kan også se utvidet virkelighet (AR) modeller av himmellegemer, få informasjon om deres historie og mytologi, samt få varsler om spesielle hendelser som meteorregn eller solformørkelser. Med Apple Watch kan du se en interaktiv utsikt over himmelen på håndleddet ditt, samt peke på objekter for å få mer informasjon.

Carrot Weather
Carrot Weather er en app som gir deg nøyaktige og detaljerte værmeldinger for basert på din lokasjon, samt humoristiske og sarkastiske kommentarer om været. Du kan også se animerte bakgrunner, tilpasse skjermen og urskiven, og få tilgang til hemmelige steder og funksjoner. Med Apple Watch kan du se været for de neste 24 timene på håndleddet ditt, samt få tilgang til komplikasjoner som viser temperatur, nedbør, eller UV-indeks.


Er du interessert i en ny smartklokke og lurer på hvilken smartklokke som er best? Her finner du en oversikt over noen av de beste smartklokkene på markedet.

Og her er test av Apple Watch Ultra 2 og Apple Watch Series 9:


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer